Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
haxxorz

De farce van de wietpas

Recommended Posts

De farce van de wietpas

Posted on 10 mei 2012

 

Het is het summum van decadentie. In elk geval zwaar over de top en het laat zien hoever wij met onze beschaving en het bestuur ervan zijn afgegleden als er van de invoering van een wietpas zo’n geweldig nummer wordt gemaakt. Door overheden die opeens en zo nodig de koop en verkoop van soft drugs aan banden willen leggen zonder dat daarvoor een dringende reden te noemen is, zonder de aanwezigheid van enige urgentie omdat er nergens van overlast gesproken kan worden of dat de burger er hinder van ondervindt. Maar er moest kennelijk weer iets flinks gebeuren, beleid en veiligheid moesten plotseling een gezicht krijgen omdat een aantal politici graag goede sier wilden maken en iets in handen moesten hebben om van hun daadkracht een bewijs te kunnen leveren. Met als gevolg die dwaze regel die het coffeeshophouders in de drie zuidelijke provincies verder verbood of liever gezegd onmogelijk maakte om hun waar aan buitenlanders te verkopen. Vandaar dat verordonneerde bewijs van lidmaatschap van hun winkel dat alleen aan Nederlanders mocht worden gegeven. Waartegen die belanghebbenden, die coffeeshophouders net zo oneigenlijk in het geweer kwamen omdat het hier zou gaan om een inbreuk op de burgerlijke vrijheden.

 

En nog meer van dat soort gezwollen tralala die in geen enkele verhouding stond tot de aard van de hele kwestie, de beperkingen op de verkoop van soft drugs. Alsof het daarbij dus om een halszaak ging, om een kwestie van leven en dood, alsof grondwettelijke rechten in het geding zouden zijn. Zo zeer werd deze hele kwestie ook van die andere kant opgetoeterd, terwijl het over niets, echt helemaal niets gaat. Want wat is nu in feite de plaats en betekenis van soft drugs in onze samenleving? Alsof die daar volkomen op drijft en niet meer zonder kan. Zoveel lawaai is er van beide kanten gemaakt, met daaronder nog wel het meest zielige geluid dat uit de mond kwam van de burgemeester van Maastricht, Onno Hoes, die wel heel erg bezig was om zijn gelijk in deze onbetekenende aangelegenheid te halen. Zo blij was hij namelijk met de aangiften van burgers van overlast door de straatverkoop van wiet, dat hij nota bene beweerde dat de invoering van die pas als katalysator onder de Maastrichtenaren had gewerkt omdat zij nu voelden dat zij ook de handschoen op moesten nemen tegen het dealen van drugs. Waarmee hij zover over the top van zijn eigen verstand was geraakt dat hij echt in zijn eigen wereld begon te zweven. Terwijl de hele kwestie gewoon over niks gaat.

 

http://robschimmert.wordpress.com/2012/05/...van-de-wietpas/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Volg je helemaal in dit verhaal. Ben zelf niet te woonachtig in nederland, maar ging regelmatig naar maastricht om wat inkopen te doen.

Sinds kort dus niet meer. Het persoonlijk belang van enkele politiekers, heeft de voorkeur gekregen op het maatschappelijke. Dankzij het, tot voor kort,'beter geregeld gedoogbeleid' bij jullie noorderburen. Was het voor ons belgen handig om 'legaal' kwaliteitsrokertjes te bekomen. Nu zien velen hier zich genoodzaakt de straat af te gaan, in de hoop wat rookbaar spul te kunnen bekomen.

Ook hier primeerd het persoonlijk belang. Chemicaliën, zand, glas, sprays ed. Enkel voor wat extra winst.

Wat men bereikt met deze pas is het omgekeerd van wat men dacht te bereiken. Lokale 'overlast' door buitenlanders zal inderdaad wat minderen. Maar dit probleem zal enkel verschuiven naar andere plaatsen. Het illegale cicuit. Dat niet plaats vind in een afgesloten ruimte, enkel toegankelijk voor 18+. Maar zich midden ons bevind, op straten en pleintjes, cafés en woonhuizen. Waar kwaliteit, service en een goed product allesbehalve vereisten zijn. Ongeacht stads-, provincie- of landsgrenzen.

Natuurlijk geldt dit in mindere voor jullie nederlanders. Jullie kunnen nog zo'n pas bekomen.

Zelf betreur ik het dat iemand die op 50km van maastricht woont. Niet dezelfde vrijheden en basisrechten heeft. Enkel gebaseerd op wat er op de identiteiskaart staat. Lijkt me idd verdacht veel op discriminatie, neen?

Kan het enkel met lede ogen aanschouwen dat de vrijheden van vandaag, morgen nog slechts maar een droom kunnen zijn.

Edited by dahoola

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...