moneytree 12 Posted May 5, 2012 Wat vinden jullie, loopt de topvorming niet een beetje achter voor 4,5 week bloei? Medium: cocosslabs Soort: Cheese EC vat: 2,1 EC drain: 2,5 PH: 5,8 Temp:22/28 gr CO2: 750PPM Canazym met elke waterbeurt Cana cocos a+b Verder geen toevoegingen Aangezien de drain een beetje hoog is, heb ik de EC teruggeschroefd naar 1,2 Want zelfs na het spoelen blijft deze hoog. Graag jullie mening en eventueel tips Thanx! Quote Share this post Link to post Share on other sites
MagicStrain 0 Posted May 5, 2012 Hallo, Heb je nu alles onder de meeldauw zitten of lijkt dat zo? GR, MagicStrain Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 5, 2012 tja kan beter... er had meer wiet in kunnen zitten.. maar volgens mij moet deze een week of 11 staan? Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 5, 2012 Voor 4.5 week vind ik het wel magertjes. Nu is mijn ervaring met cheese wel dat het in het begin niet opschiet en de laatste 3 weken hard gaat, de bloemen lijken meer op amnesia dan op pp qua vorm. Het is meer bolletjes werk dan echt lange kaarsen. Heb je wel voldoende frisse inkomende lucht? Ik heb ooit eens een plek gehad met veel te weinig lucht erin en toen ging het ook zoals bij jou, althans wat ik op je foto kan beoordelen. Ik ga vanavond kijken in een cheese setup, ook met co2 (800PPM) van toevallig ook 4.5 week bloei. Ik zal een foto schieten voor je dan kan je vergelijken. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ouwe ketser 19 Posted May 5, 2012 Wat voor witte plekken zijn dat? het lijkt wel of er gesproeid is (met te hoge dosering sowieso) en daarna niet nabehandeld (afgespoeld) Ik heb ook cheese gegrowd.... van greenhouse zo te zien deze genetica? Franko (greenhouse seeds co. ) adviseerde al ;;exodus cheese;; ipv de normale variant. Ik citeer franko: This cheese really got the smell and taste of DREFT! i recommend to try exodus cheese. (gaf een pakje exodus cheese gratis bij) Ik ben er ook niet verzot op.. opbrengst viel toen ook tegen en kwam dankzij een K overschot in een CA tekort terecht. (dit ook omdat ik de topjes dun vond blijven te veel K toegevoegd. Dus een goed besluit om de EC te verlagen. Sowieso vind ik 2.1 erg hoog in week 3 maarja dat is ieders manier. hier nog een foto van de cheese: succes OK Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 5, 2012 hoelang stond die cheese dan ouwe ketser? Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 5, 2012 Ik neem aan dat je gewoon stekken hebt en geen zaden? Van zadenkweken heb ik geen verstand en is ook niet te vergelijken met stekken. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ouwe ketser 19 Posted May 5, 2012 uhhhh dat weet ik ff niet op de vroege zaterdagmorgen. Maar totaal 8 wkn laten staan, en ik moet eerlijk bekennen: het huilen stond me nader dan het lachen! Maarja sowieso... fem. zaad is leuk voor onder een TL lampie of in de vensterbank. Maar volgens mij zijn dit geen zaadplanten denk ik ineens (drain------> hydro) Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 5, 2012 oke ik had een keer amnesia besteld en kreeg cheese mee.. 11 weken laten staan, haast geen puisten, gewoon blad met haartjes.. en kreeg er echt de hoofdprijs voor.. maar zal dan wel een andere cheese zijn geweest.. in ieder geval uit stek. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ouwe ketser 19 Posted May 5, 2012 das waarschijnlijk de exodus cheese geweest. Quote Share this post Link to post Share on other sites
bubble cheese 1 Posted May 5, 2012 Mogguh, Ik heb cheese haze gehad...een super lekker wietje maar presies wat jij ook hebt,was weinig te zien in de eerste 4tot 5 wken,daarna werden het superknuppels waravan ik van 5 plantjes ruim 253 gramn heb gehaald.... en zeer compackte wiet!! Susces MAn! Quote Share this post Link to post Share on other sites
LED_KROKET 8 Posted May 5, 2012 ben nu met Cheese bezig, welke variant geen idee omdat het stekke zijn. ben pas in week 2 bloei ps. ik weet wel dat mijn cheese 10 wkn is Quote Share this post Link to post Share on other sites
moneytree 12 Posted May 5, 2012 @magicstrain: Nee dat is geen meeldauw, het is een recidu van het spuiten tegen meeldauw, de bladeren zien er verder super gezond uit. Geen spint, of andere ziektes! @leuke hobby: ben erg benieuwd naar de foto's! @ouwe ketser: Ik heb werkelijk geen idee welke cheese dit is, waren stekken dus dan weet je het nooit wat je in je mik geduwd krijgt. 2.1 heb ik normaal geen problemen mee in de 4 de week, zeker met CO2, dan lusten ze sowieso wat meer voeding. Het is overigens wel de eerste keer dat ik cheese kweek Mijn ervaring leert dat de 6de week van de bloei normaal gesproken de week is waar het meest in gebeurd, qua topvorming dan. Ik zal volgende week ook effe een foto plaatsen Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 5, 2012 ze heeft wel haze invloeden, dat kun je goed zien aan het blad, en haze hoeft niet veel voeding te hebben, stuk minder dan wat je geeft. logisch dat ze zich daar niet heel lekker bij voelt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Zeldzame 0 Posted May 5, 2012 Ik ken de cheese redelijk, mooi doorgaan zo Nog een dikke week en dan gaan ze echt groeien Laat ze gerust een 9 tot 10 week staan, ze zullen zeker veel gewicht gaan geven. Let er wel op bij het drogen dat het een zéér compact wietje is en zeker na een dag of 6 even terug laten slaan. Oh ja, zorg dat de Ec in de cocos rond de 2 blijft Quote Share this post Link to post Share on other sites
moneytree 12 Posted May 5, 2012 ok, dan zal ik van de week nog een keer de drain meten en vanuit het vat niet meer meegeven dan 2.0 Thnx allemaal! Ik hou jullie op de hoogte over de vorderingen! Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 5, 2012 33 dagen bloei (33e dag 12/12) ...mooi vergelijkingsmateriaal. Setup 10x600W dimlux op 8m2 met opticlimate 6000serie 125xcheese, 5 dagen groei, getopt. PH ca. 5.6 EC 2.4 PPM 800 Temp min 19gr Temp max 28.8gr RH max 78% (!) RH min 40% Quote Share this post Link to post Share on other sites
moneytree 12 Posted May 6, 2012 Ja dat scheelt wel een beetje zeg! Nu maar hopen dat die van mij "slowstarters" zijn en volgende week gaan groeien. Thnx voor de foto's Gr Quote Share this post Link to post Share on other sites
ouwe ketser 19 Posted May 6, 2012 mooie setup leuke hobby! en mooie buds voor 33 dagen! is dit cheese van greenhouse? Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 6, 2012 Ik ben ook enthousiast. Dit is de gewone cheese uit stek, ik meen blue cheese. Weinig blue maar veel cheese. Persoonlijk vind ik het een hele mooie wiet, het is wanneer gedroogd donkergroen en net alsof er poedersuiker op zit, ook de smaak is lekker. Enige minpunt is dat het stinkt als de tering. Het is even wennen na al die Amnesia, van zo een lange naar een korte gedrongen plant. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ouwe ketser 19 Posted May 6, 2012 Blue cheese heb ik gerookt van barneys..... da een beukertje en een smaaksensatie bovendien! Ketsertje zal niet snel cheese meer zetten, voor mij was t echt een afgang Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 6, 2012 Probeer het eens uit stek. Dan zijn ze niet anders als PP of Amnesia om te kweken, Quote Share this post Link to post Share on other sites
moneytree 12 Posted May 6, 2012 Hoe lang moeten jou cheese staan? Quote Share this post Link to post Share on other sites
amnees 287 Posted May 6, 2012 blue cheese.. dat was het. uit alkmaar, en terug naar alkmaar Quote Share this post Link to post Share on other sites
leuke Hobby 8 Posted May 6, 2012 Blue cheese uit Westelijk Noord Holland inderdaad. Had hem laatst mee voor iemand uit het Oosten om eens te proberen en die had het nog nooit gezien. De toppen lijken een beetje op Amnesia alleen donkerder en een heel andere lucht. Qua Bloeitijd, een vriend van me op aarde doet er 10-11 weken over maar ik heb net zoals met Amnesia het ook wel in 8 1/2 week gedaan met een goede score. Op hydro kan je de boel een beetje sturen, dat scheelt tijd. De bedoeling bij deze is 60 dagen op 12/12. Als de tijd daar is zie ik wel of dat goed is of dat er nog wat langer gewacht moet worden. Quote Share this post Link to post Share on other sites