Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

invasie doel bewoners verontwaardigd

Recommended Posts

BEVEREN-WAAS - Het was weer prijs in Doel. Een vijfhonderdtal anarchisten viel in de nacht van oud naar nieuw Doel binnen en organiseerde daar een illegale Rave Party. Doel viel eens te meer ten prooi aan vernielingen, drank en drugs.

 

 

Peis en vree is een begrip uit lang vervlogen tijden voor het geteisterde, op sterven na, dode polderdorp Doel. Vorige week nog kreeg een bejaard koppel dat nog steeds in Doel woont, stenen in hun ruiten gegooid door vandalen. Maar de taferelen die zich op oudejaarsavond afspeelden tarten elke verbeelding.

 

Een vijfhonderdtal, volgens de inwoners, zootje ongeregeld, viel het dorp even na middernacht binnen en bezorgden de inwoners een zoveelste tumultueuze nacht.

 

Rudi Van Buel, een van de laatst overgebleven inwoners van Doel doet het verhaal. ‘Wij wonen in de Engelsesteenweg in hartje Doel. Kort voor middernacht kwamen er plots veel voertuigen het dorp binnengereden. Overal werd vuurwerk afgestoken en waren er luide knallen. De politie is met twee patrouillewagens ter plaatse gekomen.'

 

'Overal in de straten stonden honderden auto's, meestal met Nederlandse nummerplaten, maar ook Belgen, Fransen en Italianen. Overal liepen ongure types die zich toegang verschaft hadden tot de huizen en tuinen. Ruiten waren ingegooid en deuren geforceerd. Op twee plaatsen, onder andere in het oude tankstation van Weemaes en in een loods er schuin tegenover, werden er geluidsinstallaties met gigantische luidsprekers opgezet, waaruit oorverdovende muziek kwam. Overal in de straten liepen dronken junkies, maar de politie liet begaan en deed niets', zegt de man verontwaardigd.

 

De aanwezige agenten van de lokale politie Beveren stonden voor voldongen feiten. ‘Wij zijn hier verrast', zegt een hoofdinspecteur. ‘Dit is wat in die gasten een Freeparty noemen. Zij contacteren elkaar via Facebook, en duiken plots onverwacht op. Zij zijn duidelijk goed voorbereid en hebben zelfs hun eigen stroomgroep mee. Wij hebben onze twee nachtpatrouilles ter plaatse gestuurd en de ploeg die alcoholcontroles aan het uitvoeren was ter versterking opgeroepen. Maar tegen een dergelijke overmacht sta je machteloos.'

 

Dat zegt ook burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). ‘Wat kan je aanrichten met 9 agenten tegenover 500 man', vraagt hij zich af. ‘Dan kan je niets doen dan de boel in de gaten houden, want anders creëer je een gevaarlijke situatie voor de agenten zelf.'

 

De inwoners van Doel begrijpen ondertussen niet waarom er zondagmiddag, ruim 12 uur na de invasie, niet ingrepen werd. Dronken en gedrogeerde chauffeurs konden zo maar vertrekken zonder alcohol- of speekseltest.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...icleid=AD3KC4V1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...