Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
digibetic

Meer dan 120 voordelen voor de gezondheid van cannabis

Recommended Posts

Terwijl dit artikel niet gericht is op het recreatief gebruik van cannabis, spreekt het citaat van Terence McKenna direct over een heilig recht, waar in onze samenleving in toenemende mate wetten tegen worden ingesteld, namelijk de mogelijkheid om stoffen die vrij groeien op deze Aarde te kiezen en te gebruiken als ons medicijn.

 

If the words "life, liberty and the pursuit of happiness" don't include the right to experiment with your own consciousness, then the Declaration of Independence isn't worth the hemp it was written on. Terence McKenna

 

In een tijd waarin het bezit van een kruid als cannabis een vergrijp is dat kan worden bestraft met opsluiting, is het belangrijk voor ons om na te denken over hoe we op dit duistere moment in de tijd arriveerde. Kruiden werden ons tenslotte door God gegeven. Als je het woord natuur prefereert, het punt is hetzelfde, en het werd het beste door Bob Marley verwoord toen hij zei: "je kunt God niet vertellen dat het (cannabis) illegaal is".

 

En toch zijn er instanties die God, en jouw en mij, vertellen dat het illegaal is, ondanks een groeiende hoeveelheid wetenschappelijk bewijs dat het een groot potentieel als medicijn heeft. Doet dit niet op een of andere manier afbreuk aan de legitimiteit en autoriteit van degenen die aanspraak maken op het recht om te beslissen of een mens wel of niet een natuurlijke stof kan gebruiken om hun gezondheid te verbeteren, of hun geest te stimuleren? Zolang er geen kwaad wordt gedaan aan anderen in de handeling te kiezen van wat het beste is voor jezelf, wie kan rechtvaardige beslissingen nemen over de kwestie met betrekking tot de vrijheid om je eigen "medicijn" te kiezen?

 

Ware het niet voor het feit dat het menselijk lichaam de eigenschap heeft om op cannabis te reageren door middel van het endocannabinoïdensysteem (ES), zouden claims over zijn geneeskrachtige waarde veel minder gewicht hebben. Het ES omvat in feite een breed scala van fysiologische processen, waaronder eetlust, pijnervaring, stemming en geheugen. Zo fundamenteel zijn deze processen aan wat het menselijk gedrag motiveert en definieert dat het geen wonder is dat een plant met de macht om rechtstreeks van invloed te zijn op deze functies het onderwerp is van deze diepgaande controverse, maar ook van brutale, sociaal-economische en politiekgemediteerde criminalisering.

 

Inderdaad, het endocannabinoïdensysteem bemiddelt de psychoactieve effecten van cannabis in verband met haar "hoogte" en soms "dieptepunten." Iedere plant met het vermogen om pijn of ziekte te verlichten en die in de vrije natuur groeit vormt een significante bedreiging voor een conventionele medische instelling waarvan het monopolie is gebaseerd op het verzilveren van medicijnen uit gepatenteerde en merkgebonden chemicaliën.

 

Cannabis is echter geen nieuwkomer aan het felle debat over de vraag of de traditionele kruidengeneesmiddelen veiligheid en effectiviteit hebben bewezen binnen het "bewijsgebaseerde” model van de geneeskunde. In feite kunnen weinige planten aanspraak maken op wetenschappelijke, en in het bijzonder menselijke klinische gegevens ter onderbouwing die hun recht op bestaan verdedigen naast andere voorgeschreven medicijnen als een uitvoerbare behandelingsoptie. Inderdaad, het GreenMedInfo.com project heeft tot nu toe 129 verschillende ziektecategorieën onthuld die kunnen profiteren van deze opmerkelijke plant, en nieuwe onderzoeken worden op een wekelijkse basis toegevoegd.

 

Gezien de overvloed aan onderzoek tot vaststelling van de kans op een legitieme medische rol van de plant in menselijke ziektepreventie en behandeling, beginnen de getijden te veranderen tegen de foutieve informatie aan het publiek over dit waardevolle kruid. Het lot van de praktijk van de traditionele kruidengeneeskunde zelf, en onze gezondheidsvrijheid als een geheel, hangen in veel opzichten af over de vraag of de farmaceutisch gedreven medische wereld, en het medicijn convictie afhankelijke geprivatiseerde gevangenis industrieel complex er in slaagt om de door media uitgesproken wurggreep op de MSM mening weten te handhaven.

 

We hopen dat de positieve cannabis wetenschap, die pleit voor gezondheidsvrijheid door middel van de waarheid, zich wil wapenen en verzoeken dat je het op grote schaal verspreidt onder hen die ontvankelijk zijn voor rationele, wetenschappelijk onderbouwde discours over de voordelen van dit kruid.

 

Het bezit en gebruik van een kruid, maar vooral één die een dergelijk hoog niveau van veiligheid heeft, moet de keuze van vrije volwassen zijn, en geen reden voor de beëindiging van hun grondwettelijke en mensenrecht in verband met arrestatie en gevangenschap, die in deze dagen en tijdperk gelijk is aan slavernij en martelingen.

 

Door, Sayer Ji.

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

wij mensen ( ook de overheden )

 

zouden derhalve dus

het verbod

met onmiddelijke ingang

moeten opheffen

 

LEGALIZE !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helemaal met Elmo eens legaliseer het ben je van een hoop elende af (MAAR dan verdient de overheid er niks meer op)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...