Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeees!

Recommended Posts

Amerikaans onderzoek toont aan dat verslaving aan vetten verband houdt met lichaamseigen stoffen analoog aan THC. Onderzoek in Brazilië heeft uitgewezen dat cannabidiol, dat veel voorkomt in hennep, de werking van THC tegengaat. Daardoor ontstaan er wellicht nieuwe kansen in het medisch gebruik van het vezelgewas om obesitas tegen te gaan, stelt Patrick De Ceuster van de Werkgroep voor een Rechtvaardige en Verantwoorde Landbouw (Wervel).

 

Hennepzaad en -olie hebben hoge gehaltes aan onverzadigde vertzuren, aldus De Ceuster. Bijna 50% betreft omega-6 vetzuren en 20% omega-3. Daarnaast bevat hennep 2 tot 6% gamma-linolinezuur (GLA), een lang onverzadigd vetzuur dat weinig in oliën voorkomt. GLA verlicht psoriasis, atopische eczeem en mastalgia. Het heeft verder een positief effect bij hart- en vaatziekten, psychose en immunologische storingen.

 

De groene delen van de hennepplant bevatten grote hoeveelheden cannabidiol, een niet-hallucinogene stof die positieve effecten heeft voor diverse aandoeningen. Wervel plaatst nu ook een preventieve werking tegen obesitas in dat rijtje. Een wetenschapper van de universiteit van Sao Paulo heeft aangetoond dat de cannabidiol in hennep de werking van endocannabinoïden neutraliseert. Dat zijn lichaamseigen stoffen waarvan de University of California-Irvine heeft bewezen dat zij door de darm worden aangemaakt bij het eten van vetrijke voeding en voor een goed gevoel en extra eetlust zorgen.

 

bron: VILT, 29/07/11

 

http://www.foodholland.nl/nieuws/artikel.html?id=129060

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...