Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Torsti

'Drugsrapport leest als reclamefolder voor starten illegale hennepkwekerij' - BN/De Stem

Recommended Posts

'Drugsrapport leest als reclamefolder voor starten illegale hennepkwekerij'

 

BERGEN OP ZOOM - Vreugde over de afname van het aantal drugstoeristen, zorgen over wietkwekerijen. Zo was de stemming in de Bergse gemeenteraad deze week over de stand van zaken in het drugsbeleid, na sluiting van alle coffeeshops in Bergen op Zoom en Roosendaal.

 

 

De VVD ging in die zorg het verst en raadslid Joost Pals schuwde grote woorden niet. Het drugsrapport zou lezen als 'een reclamefolder voor de illegale hennepteelt'. De VVD'er doelde daarbij vooral op de straffen die gepakte wietkwekers kregen opgeld. "Dat stelt geen moer voor. Het is drie keer niks."

 

Stoere praat, vond Sander Siebelink (Lijst Linssen), maar hij raadde Pals aan vooral eens met zijn VVD-partijgenoot Ivo Opstelten te mailen. "Want de minister van Veiligheid en Justitie heeft wat te zeggen over de strafmaat. De gemeente Bergen op Zoom niet."

 

Burgemeester Han Polman was het met Siebelink eens. "Bovendien gaat wel wat gebeuren. Het kabinet wil iemand die een hennepkwekerij voorbereidt strenger straffen. Daarmee ben ik content."

 

Voor een ander regeringsplan, het schuiven met politiepersoneel, had Polman minder lovende woorden over. "Absurd dat veel politie van de Randstad naar de provincie gaat, maar Midden- en West-Brabant agenten moet inleveren. Terwijl Opstelten de drugsproblematiek kent."

 

Veel partijen bleken nog steeds bezorgd over verschuiving van drugstoerisme naar andere steden en verplaatsing van de handel naar de straat. Over mogelijke drugshandel bij tankstations tussen Bergen en Roosendaal, waarover BN DeStem deze week berichtte, zei Polman niets te weten. "Ik las het in de krant en ga het laten uitzoeken."

 

http://www.bndestem.nl/regio/bergenopzoom/...nepkwekerij.ece

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...