Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Lion

THC giftig voor honden!

Recommended Posts

van chocolade, noten en druiven/rozijnen/krenten klopt het wel, kunnen ze snel dood van gaan.

 

Shame on me!!! :huh: Dat van die noten wist ik niet!

 

Thanks voor de tip!!! :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
En dat concludeer jij op basis van een amerikaans artikel uit een of ander politiek magazine wat zich berust op een onderzoek uit 1908 dat een of andere cannabis museum gast op EBAY gescoord heeft?

 

Nee hoor! Dat concludeert deze studie! :)

 

Laten we Paracelsus zijn woorden gebruiken... :huh:

 

“"Alle Ding sind Gift und nichts ohn' Gift; alein die Dosis macht das ein Ding kein Gift ist"”

 

ey maar gewoon doen joh, lekker laten kotsen en ziek worden die honden of nie? lul

 

Beter lezen... mijn hond krijgt een druppel olie per wrat opgesmeerd!

Ze kotst niet en wordt niet ziek... alleen de wrat wordt kleiner!

Echt slecht die olie he??? :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vele vergiften worden in lagere dosering als geneesmiddelen gebruikt. De toxicologie en de farmacologie zijn dan ook nauw verwante wetenschappen.

Dat je van een kleinere hoeveelheid niet dood gaat neemt niet weg dat het dus gewoon giftig is, vandaar dus ook de term Dodelijke Dosis. Wat op zich al suggereert dat er dus ook een Niet-Dodelijke Dosis mogelijk is, eventueel met medicinale werking. Geen subtiel verschil lijkt mij.

 

En als jij nou ook beter had gelezen had je gezien dat het hier gaat om hoge concentraties en orale toediening.

 

ps

 

Die "lul"ging wat te ver en was misplaatst :huh: maar geloof me ik heb al een paar honden dood zien gaan omdat mensen mijn advies niet op volgen, en zo ook in dit geval. Ik wordt dan gewoon wat emotioneel/boos. Veel empathie en fervent dierenvriend, net als jij overigens dus sorry dat ik uit mijn slof schoot

Share this post


Link to post
Share on other sites

"At the beginning of our observations careful search of the literature on the subject was made to determine the toxicity of the hemp. Not a single case of fatal poisoning have we been able to find reported, although often alarming symptoms may occur. A dog weighing 25 pounds received an injection of two ounces of an active U.S.P. fluid extract in the jugular vein with the expectation that it would certainly be sufficient to produce death. To our surprise, the animal, after being unconscious for about a day and a half, recovered completely. This dog received not alone the active constituents of the drug but also the amount of alcohol contained in the fluid extract. Another dog received about 7 grammes of Solid Extract Cannabis with the same result. We have never been able to give an animal a sufficient quantity of a U.S. P. or other preparation of the Cannabis (Indica or Americana) to produce death."

 

:huh:

 

maar geloof me ik heb al 2 honden dood zien gaan omdat mensen mijn advies niet op volgen,

 

Bedoel je van wiet dan??

Share this post


Link to post
Share on other sites

ahhh kom op , lees die intro van dat artikel nou eens goed:

 

Michael Krawitz, founder and curator of the Cannabis Museum, has obtained via ebay a promotional booklet attesting to the widespread medical use of cannabis in the U.S. a century ago. The handsomely designed and printed 16-page booklet was published by Parke, Davis & Co. to market its "Cannabis Americana" to doctors and pharmacists.

 

Er is dus een directeur van een cannabis museum, die vind op ebay een promotieboekje uit 1908 van een stel ONDERNEMERS, die proberen artsen en pharmaceuten te overtuigen van hun magische wondermiddel door middel van obscure proeven op dieren (waaronder honden) :huh: .

 

Vervolgens zeg je over wat er op wikipedia staat dat het complete onzin is en concludeer je dat het dus niet schadelijk is ook niet in extreem hoge doseringen.

Nou ben ik officieel geen psychiater maar filosoof, maar blijf me toch verbazen over het menselijk brein :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

@ haxxorz

Waaraan zijn die honden doodgegaan?Die tabel geldt trouwens voor pure THC in de vorm van Marinol, dus een hond van 7 kilo mag max 3.7 g pure THC hebben.

 

 

Toen mijn eigen hond terminaal lag, heb ik hem ook wietthee gegeven en dat heeft hem goed geholpen in pijnvermindering.Cannabis is niet giftig voor een hond zoals noten, chocolade, rozijnen etc, dat wil niet zeggen dat je hond gelijk een groot aantal wietolie druppels inwendig moet gaan geven.Een hond moet je beschouwen als een klein kind en daar ook de dosering op afstemmen.

 

Namaste :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vervolgens zeg je over wat er op wikipedia staat dat het complete onzin is en concludeer je dat het dus niet schadelijk is ook niet in extreem hoge doseringen.

 

Ik vrees dat je dat een J'tje teveel op hebt!!! :huh:

Ofwel is je Duits ondermaats!

 

maar blijf me toch verbazen over het menselijk brein :D

 

:)

 

Ik ook hoor... velen geloven en leven volgens een boekje dat bijna 1400 jaar geleden geschreven is en o wee als je die mannen een lul noemt! In naam van Allah gaat je koppie eraf!!! :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Andere oorzaak, zelfde reden, onderschatting. en nogmaals, ik sta volledig achter door wijsheid gedreven mensen en beslissingen.

Een terminale hond lichte wietthee geven... ik wou dat elke hond zo'n zorgzame baas had :huh:

 

De dingen worden ook uit hun verband gerukt nu. Ik reageerde in dat topic op het laten rondslingeren van wietboter (en/of net zo sterke eindproducten) en icolater afval.

 

Dan praat je dus over pure thc, want daar voer je die processen voor uit toch? niet voor het bladgroen :D

Ik waarschuwde mensen op een ietwat knullige manier, ik schepte onbedoeld de suggestie dat er een relatie tussen chocolade en thc is (en idd behalve de anandamide relatie is die er niet), wat ik echter bedoelde is dat beide niet perse dodelijk zijn maar wel giftig (en dodelijk in hogere dosering), en dat je dus net als chocolade zo ook met je wietboter/olie/ice om moet gaan :huh: van een stukkie melkchocolade gaat een hond ook niet dood, maar 250 gram pure cacao en het wordt een zeer triest ongelukje.

 

vervolgens voelen alle geneesmeesters zich op hun teentjes gertrapt, en groot gelijk hebben ze, echter in mijn verdere uitleg geef ik ook aan dat vele vergiften ook als medicijn kunnen dienen, mits aangepast in bv, dosering, toediening, combinatie met andere stoffen etc etc.

Maar dan moet je er wel verstand van hebben,en dan ga je waarschijnlijk ook niet in gedrukte letters over een middel waar eigenlijk nog maar weinig objectief onderzoek naar gedaan is zeggen dat er niks aan het handje is.

 

Laten we het er hier op houden en dat is een veel wijzere conclusie in mijn ogen:

 

THC is oraal niet dodelijk bij honden, mits in normale dosering of concentratie, orale toediening is streng af te raden tenzij men gespecialiseerd is in het toedienen van medicinale THC bij mens en dier.

 

@Lion door al ons stonede ge-edit lopen de reacties soms ietwat langs elkaar heen :) want mijn duits kan die zin nog wel aan :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Lion door al ons stonede ge-edit

 

Wel voor je eigen spreken... heb enkel Cafeïne in mn bloed! :huh:

 

Vertel nu eens waar die honden aan zijn gestorven?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lijkt mij geen goed idee om diverse redenen.

Maar elmanito sloeg de spijker op zijn kop, het zijn net kinderen behandel ze daar naar, anders gaat het een keer goed fout.

Moet dan altijd aan de vuistregel denken: laat ze fouten maken, maar in een veilige controleerbare omgeving.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito

In het verleden is er in Canada een grote fout gemaakt mbt Erucazuur uit raapzaadolie dat al eeuwen geconsumeerd werd in landen zoals India, China.Toen bleek dat ratten dood gingen door de raapzaadolie met een hoog Erucazuur gehalte, met als gevolg dat de Canadese overheid overging tot verbod van deze olie.Dmv veredeling kwam de Canola varieteit op de markt met max 2% Erucazuur.Achteraf bleek dit een fout te zijn omdat ratten geen plantaardige vetten goed verdragen.

 

Pure THC is wat anders dan wiet olie waar THC een onderdeel van is.Wiet olie is wel een heel stuk geconcentreerder dan gewone wiet, hash of tinctuur, al moet een hond ook geen brok hash tot zich nemen, want dan wordt die ook helemaal tureluurs.Net als met kinderen in huis moet je op je spullen letten.De hond die ik nu heb sleept zelfs wasgoed zijn bak in.:huh:

 

Namaste :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

kga meteen dit jaar kippegaas rond me guerilla plantjes zetten.... :huh:

 

kvind het zielig van al die konijntjes en hertjes.... :) en loslopende verslaafde honden...de zgn hash honden :D

 

kben geen dierenbeul :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

@elmanito idd meeste wietolie is niet echt denderend maar als je een goede hexaan extractie maakt :huh: kende wel gaan spacen :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 mensen die een flinke dosis THC concentraties hadden rondslingeren. Snap je het nu?

ik snap het nu, wij hebben een misverstand, sorry daar voor.

 

dat jou wietolie behandelingen baat hebben geloof ik heilig in (zal ook geen orale behandeling zijn toch?),

dat is juist wel een orale behandeling. dat geeft ver uit de grootste geneeskracht.

 

hoe wou jij het anders toe dienen dan ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

heb wel is geweten dat er een hond ging lopen met een mooi stuk hash... heeft ie gewoon goed van geslapen :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik heb ook nooit gezegd dat alle vormen van aanraking met thc dodelijk zouden zijn, ik heb mensen erop gewezen dat in tegenstelling tot mensen,sommige dieren waaronder dus honden (en katten!) wel aan de de dodelijke dosis kunnen komen door onze ONNATUURLIJKE chemische processen die hogere concentraties van THC creeeren dan je waar dan ook in de natuur vind.

het maakt niet uit of je een olifant, mens, hond of rat bent, wiet olie werkt genezend voor alle zoogdieren.

 

verder vind ik dat ook de natuur hele hoge concentratie,s THC voort kan brengen, en in mijn ogen is daar niks mis mee en is dat alleen maar goed, des te sterker de geneeskracht. al baseer ik dat natuurlijk niet alleen op de hoge concentratie THC !

 

verder zal elk zoogdier in levens gevaar kunnen komen bij een te hoge dosering. maar ik denk dat die dosis dan wel heel hoog moet zijn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ik neem dat je die niet puur geeft! :huh:

 

Welke verhouding geeft jij aan je hond dan?

dat hangt er van af dokter phil :huh: wat de hond mankeerd :)

 

en elke hond heeft een andere tolleratie grens net als elk mens. ik begin altijd heel laag en kijk ook wat voor hond het is.

mijn ervaring is dat een pitbull makkelijk een hogere dosis kan hebben dan een kuttelikker.

 

dus per soort probeer ik in te schatten hoe laag ik ga beginnen. bij een pitbull is dat 1:4 en bij een k likkertje 1:8

 

ook moet je rekening houden met hoe sterk de olie is ! er is sterke en minder sterke olie :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Vertel eens wat meer over die kuur?? :tu

jij bent wel erg nieuwschierig he dokter lion :D

 

de kuur :no

 

ik ben begonnen met 1:5 via de anaal klier :huh: moet je ook eens proberen joh :huh:

 

nee, dat werd oraal gegeven (via, de wernard druppel methoden :) ) 3 x daags 1 druppel, en zo ben ik de dosis om de paar dagen op gaan voeren tot ik op 2 druppels 1:1 per keer zat.

ik heb de dosis zo ver opgevoerd omdat het hondje vrij zwak was en heel moeilijk door de weinige spierontwikkeling kon lopen.

daarna heb ik de dosis weer afgebouwd naar 1 druppel 1:1 3 x daags en daar had de hond geen zichtbare hinder van.

die dossis is toen nog enkele weken gegeven en heb ik weer afgebouwd naar 3 x daags 1 druppel 1:2

 

en tegenwoordig, omdat ze weer kern gezond en het hards door het huis rent van alle honden, krijgt ze wat onregelmatiger. meestal maar 1 x per dag als ik naar bed ga en als er een zware inspanning is geweest. om problemen te voorkomen !

dit zal ik doen tot ik denk dat de hond uit gegroeid en volwassen is

Share this post


Link to post
Share on other sites
jij bent wel erg nieuwschierig he dokter lion :huh:

 

Leergierig is het juiste woord! :huh:

 

En ik weet dat je niets liever dan over olie zeikt... vandaar!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leergierig is het juiste woord! :huh:

 

En ik weet dat je niets liever dan over olie zeikt... vandaar!!! :D

:) no problem, ik vertel je graag wat mijn ervaringen zijn.

 

Beter lezen... mijn hond krijgt een druppel olie per wrat opgesmeerd!

Ze kotst niet en wordt niet ziek... alleen de wrat wordt kleiner!

Echt slecht die olie he??? :huh:

en dan gebruik je het ook nog verdund ook :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites
THC is oraal niet dodelijk bij honden, mits in normale dosering of concentratie, orale toediening is streng af te raden tenzij men gespecialiseerd is in het toedienen van medicinale THC bij mens en dier.

in mijn ogen, WEER klink klare onzin ! wiet olie is juist een heel bijzonder veilig medicijn, speciaal voor de mensen en dieren om het zelf te kunnen maken en toedienen. juist zonder gespecialiseerd te hoeven zijn.

 

dat is juist waar het om gaat ! niks geen geld verdienen meer, niks geen chemische medicijnen meer. niks meer voor de gek gehouden worden en tobben met je gezonheid

 

maar een eerlijk, ongevaarlijk en echt genezend medicijn !

 

bud hey, that,s just my 2 cents, vrede op aarde

 

p.s: ik zou bijna gaan denken dat jij in opdracht van medische centrum west bent

Share this post


Link to post
Share on other sites
en dan gebruik je het ook nog verdund ook :huh:

 

Toch niet! Voor de wratten gaat ie er puur op... plakt beter!!! :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lijkt mij geen goed idee om diverse redenen.

en die redenen vertel je ons zeker ook niet ?

 

Toch niet! Voor de wratten gaat ie er puur op... plakt beter!!! :huh:

:huh: dat maakt mij nou blij, want dat is nou juist de hele clou lekker dik en lekker vaak full power attack that wrat

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest elmanito
@elmanito idd meeste wietolie is niet echt denderend maar als je een goede hexaan extractie maakt :huh: kende wel gaan spacen :huh:

 

Hexaan moet je nu juist niet gebruiken vanwege het toxische effect van residuen van Hexaan & hexaan kan vervuild zijn met tolueen of benzeen.

 

Namaste :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

dit gaat een beetje mijn petje te boven waar jullie het allemaal over hebben :huh:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...