teuntje 0 Posted April 25, 2002 Roerei Speciale Men neme: 20 gram knipafval 6 eieren 1 Ingesneden paprika (rood) een aantal Champignons Peper, zout, suiker, ketjap Een scheutje koffieroom 1 theelepel peterselie Bereiding: Kluts de eieren samen met ketjap, suiker, zout en peper. Smoor de gesneden champignons en paprika en haal ze uit de pan. Giet het ei in de pan en roer tot het koffelig is (laag vuur!) Doe de paprika en de champignons terug in de pan, voeg wat water en koffieroom toe en laat alles nog even smoren. Bestrooi met vers gehakte peterselie en serveer met vers stokbrood en komkommersalade. Een heerlijk zomers ontbijt. GEVULDE TOMAATJES Men neme: 1/2 tros tomaten 500 gram rundergehakt 30 40 gram smet afval 1 theelepel peterselie wat kruiden naar keuze voor het gehakt 1 Ingesneden ui 1 Ingesneden paprika (rood of groen) Bereiding: Men smoort het wietafval in een koekepan of hapjespan totdat het een smeuige massa is. Smoor de uitjes en paprika samen met de rui gebakken gehakt. Als je mengsel van gehakt en uitjes met de paprika bijna klaar is doe je het gesmoorde wietafval erbij. Nu mixje het geheel goed door elkaar en laat je het nog een minuut of 10 sudderen. Snij inmiddels de tomaatjes en vul deze met de mix, en na het vullen, ga je smullen... PADDO CREME SOEP Men neme: 1 ui 30 gram verse paddo's 2 eetlepels margarine snufje peper 1/2 liter bouillon 3 eetlepels bloem takjes peterselie beetje koffieroom Bereiding: Maak het uitje klein en snij de paddo's in plakjes. Verwarm de margarine en fruit het gesneden uitje.Voeg daar een beetje peper aan toe, en vervolgens doe je de gesneden paddo's erbij dit geheel laat je ñ 5 minuten smoren. Nu voegen we de boullion er aan toe en laten het geheel nog even pruttelen, let er wel op dat je het niet aan de kook brengt! Nu kan je de bloem gaan aanmengen, dit doe je het beste met een beetje water, als je een glad en vooral klontvrij papje heb gieten we dit bij de bouillon die nog staat te pruttelen, we roeren het geheel enige malen goed door zodat er een glad en lekker soepje ontstaat. Even doorkeken ñ 5 tot 1 0 minuten en dan de koffieroom erbij doen, dit is eigenlijk een kwestie van smaak, hou je van een echte stevige cremesoep doe dan wat meer koffieroom erbij anders beperk je het tot n scheutje. Wederom goed doorroeren en het geheel afmaken met een beetje peterselie. PADDO-SHOARMA voor 2 personen Men neme: 400 gr. sboarmavlees Shoarmakruiden Knoflook, knoflooksaus 30 gram verse psylopaddestoelen 4 pittabroodjes In reepjes gesneden ijsbergsla Bereiding: Shoarmaviees kruiden en knoflook erover uitknijpen. Bakken in een koekepan 4 minuten) Klein gesneden paddo's erbij en meebakken voor 2 minuten. Broodjes verwarmen, sla ertussen en vullen met vlees. Serveer met knoflooksaus. STONEY POFFERTJES MIX Let op dit is een recept voor 4 personen Men neme: 1 pak pofertjes mix melk eieren 20 gram aan kleine topjes en restjes Bereiding: Voor het maken van het beslag hoeft u slechts de aanvwjzingen op het pak te volgen, heeft u het beslag gereed voeg dan, eventueel met een mixer, de topjes en restjes VAet toe. Doe een beetje vet of olie in de pan en bak ze Lekker aan beide zijden goed gaar, echte boter erbij een beetje poedersuiker en smullen maar... ZOETE SESAM-SNEKKIES Men neme: * 5 tot 1 0 gram droog knipafval * 50 gram gemalen of geschaafde amandelen * 100 gram sesamzaad * klontje boter * half kopje honing * halve theelepel gemberpoeder (djintan) * mespuntje kaneel * mespuntje nootmuskaat * snufje zout Bereiding: Verwarm een koekepan met anti- aanbaklaag op een laag vuurtje. houdt 113 van het sesamzaad apart. Rooster alle ingredienten -pbehaive de boter en de honing-p in een droge, niet te hete koekepan. Als het begint te kleuren doe je de honing en de boter erbij. Roerend zachtjes laten pniftelen. Na een paar minuten uftgieten op bakpapier of ingevet aluminiumfolie en bestrooien met het overgebleven sesamzaad. In stukjes snijden en nogmaals door het sesamzaad rollen. Af laten koelen en smikkelen maar! GREEN ICE CREAM (Een zomerse traktatie) Men neme: * 1 0 to 20 gram knipafval *blok (75 gram) witte chocolade *25 gram fijngestampte hazelnoten *3 eetlepels honing *half kopje sterke, koude koffie *1 liter vanille-ijs Bereiding: haal het ijs uit de vriezer en laat het in de koelkast wat zachter worden. Het mag nog net niet smelten. Omdat je dit recept niet kookt, moet je eerst het knipafval even roosteren in een droge koekepan. Van de haartjes op de bladeren kun je namelijk een nare maagpijn krijgen. Rasp de chocolade en roer alle ingredienten door het zachte ijs. Zet het terug in de vriezer tot het koud genoeg is om te eten. Simpel en heel lekkerl recepten waarbij je op een culinaire manier van je knipafval gebruik kunt maken. In andere recepten worden Magic Mushrooms gebruikt. Maak deze recepten alleen als je bekend bent met de werking van deze paddestoelen. Wees voorzichtig, want sommige recepten zijn aardig potent! CRAZY PARTY SNACKS Men neme: * Doosje Haust snack-cups * Plakjes pittige kaas * Paprikapoeder * Olijven, ananas, gember, ham * Kleine topjes, knipafval of * Een stukje lekkere hash Bereiding: haal de snack-cups uit de verpakking en snij de plakjes kaas op grootte. Leg in de cups een topje, knipafval of wat bash. Kaas erop, bestrooien met paprikapoeder. Naar smaak gameren met olijf, ananas, gember, ansjovisfilet enz. Zet de cups in de (magnetron)oven tot de kaas is gesmolten. Eet smakelijk! WIET-SOEPPIE Men neme: * 1 blik rundvleessoep *20 gram knipafval *sap van een halve citroen *croutons Bereiding: maak de soep volgens de gebruiksaanwijzing en roer er de Ingemaakte wiet doorheen. Laat de soep eventjes koken en zet hem in de koelkast tot ie is afgekoeld. Voor het serveren goed doorwarmen, de citroensap er doorheen en serveren met croutons. Eet smakelijk! WIETBOTER Men neme: 50 60 gram knipafval Pakje Roomboter (250 gram) 1 zakje Vanillesuiker Bereiding: Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water. Doe hierin het wiet-afval en de vanillesuiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een uurtje staan met de deksel op de pan. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze, onder af en toe roeren, nog een half uur staan. Zeef het bladafval uit het mengsel en zet de pan in de koelkast. De boter zal hard worden en bovenop het water liggen. Haal de boter uit de pan en gooi de rest weg. Met deze wietboter kun je alles doen wat je met gewone boter kan: gebruik het voor cake, smeer het op brood of bak er een uitsmijter in bijvoorbeeld. Oma's space-cake Men neme: 1 0 tot 1 5 gram afvabmet (meer op eigen risico) 250 gram cakemeel 200 gram boter 200 gr suiker 1 zakje vanillesuiker 3 eieren 112 di. melk Bereiding: Zet de oven op 160", kneedt de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig beslag, en doe hier doorheen beetje bij beetje de Ingemaakte vviet. Nu kunnen de eieren erbij. Vervolgens in gedeelten het cakemeel en de melk. Nu 5 minuten het beslag luchtig kloppen en in een cakevorm storten. Deze gaat een uur en een kwartier in de oven, en na afkoeling kun je 'm slachten! En eet er niet te veel van. WAARSCHUWING: NIET VOOR DE BEGINNERS! MET ANDERE WOORDEN DE RECEPTEN DIE NU VOLGEN ZIJN NIET VOOR DE WEEKEND GEBRUIKER! OOK STELLEN WIJ ONS BIJ DEZE WAARSCHUWING SCHADELOOS BIJ EVENTUELE KLACHTEN OF PROBLEMEN WELKE ZIJN VERKREGEN DOOR DEZE RECEPTEN. KOFFIE, DE MAZZEL..... Omschrijving: Deze bak koffie kan de laatste wel eens worden voor 4 kleine kopjes of 2 mokkenl Men neme: 1 liter zelf gemaakte zeer sterke koffie 2 flinke bellen met cognac 5 gram donkerelzwarte hash 4 eetlepels stevige slagroom (gezoet) 1 reepje verkade chocolade Bereiding: Als eerste maal je de hash tot poeder, het is dus zaak om een harde soort te nemen en niet de plakkerige zwarte hash. Doe nu alle ingredinten in een grote thermoskan, met uitzondering van 2 eetlepels slagroom en het reepje chocolade, want die hebben we nodig voor de garnering! De inhoud van de thermoskan goed mengenl Nu kan je de chocolade in blokjes breken, bij 4 kleine kopjes leg je 1 blokje op de bodem van eik kopje, bij 2 mokken neem je er 2 of 4 per mok! (dit is een kwestie van smaak). Nu kun je de hete gemengde koffie in de kopjes gieten en als afsiuffer een flinke lepel slagroom erbovenop. Geniet maar..... wees wel voorzichtig dit is niet zomaar een kopje koffie!! 1 1 1 ADVOKAAT VERKEERD! Omschrijving: Deze keer een kerstcocktail die wat van Advokaat weg heeft. Maar dan anders. Men neme: 1/2 liter Four roses 1/2 liter slagroom (niet geklopt) 2 flinke toppen, verkruimeid 60 gram bruine basterdsuiker het eigeel van 8 eieren stijfgeslagen eiwit van 12 eieren klein beetje nootmuskaat Bereiding: Zet een flinke kom in een pan met heet water. Hou het water heet, maar niet koken! Meng de slagroom en de whiskey in de kom. Haal als het mengsel heet is de kom van het vuur en meng de Ingemaakte toppen erdoor. Dek de kom af en laat een nacht in de koelkast staan. De volgende dag: Meng de suiker en het eigeel tot een romig papje. Haal het vel van de afgekoelde whiskeyroom en zeef de rest om de wiet te verwijderen. Meng dit langzaam door het eigeelmengsel. Schep rustig de stijfgeslagen eiwitten door dit mengsel, bestrooi met een beetje nootmuskaat, en geniet. thnx to coke-men Quote Share this post Link to post Share on other sites
LX 0 Posted June 20, 2002 teuntje: ik neem deze recpten over om op mijn site te plaatsen.. als je dit niet wilt, dan moet je me maar effe een PM sturen en dan verwijder ik die wel weer! Quote Share this post Link to post Share on other sites
teuntje 0 Posted June 20, 2002 nee is goed hoor, ik heb ze van coke man van het vorige form :roll: Quote Share this post Link to post Share on other sites
djie.wurm 0 Posted June 20, 2002 die ijs wil ik wel es een keer maken. Maar is ijs met bladeren lekker? Quote Share this post Link to post Share on other sites