Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
teuntje

recepten

Recommended Posts

Roerei Speciale

 

Men neme:

20 gram knipafval

6 eieren

1 Ingesneden paprika (rood)

een aantal Champignons

Peper, zout, suiker, ketjap

Een scheutje koffieroom

1 theelepel peterselie

 

Bereiding: Kluts de eieren samen met ketjap, suiker, zout en peper. Smoor de gesneden

champignons en paprika en haal ze uit de pan. Giet het ei in de pan en roer tot het koffelig is

(laag vuur!) Doe de paprika en de champignons terug in de pan, voeg wat water en koffieroom

toe en laat alles nog even smoren. Bestrooi met vers gehakte peterselie en serveer met vers

stokbrood en komkommersalade. Een heerlijk zomers ontbijt.

 

 

GEVULDE TOMAATJES

 

Men neme:

1/2 tros tomaten

500 gram rundergehakt

30 40 gram smet afval

1 theelepel peterselie

wat kruiden naar keuze voor het gehakt

1 Ingesneden ui

1 Ingesneden paprika (rood of groen)

 

Bereiding: Men smoort het wietafval in een koekepan of hapjespan totdat het een smeuige

massa is. Smoor de uitjes en paprika samen met de rui gebakken gehakt. Als je mengsel van

gehakt en uitjes met de paprika bijna klaar is doe je het gesmoorde wietafval erbij. Nu mixje het

geheel goed door elkaar en laat je het nog een minuut of 10 sudderen. Snij inmiddels de

tomaatjes en vul deze met de mix, en na het vullen, ga je smullen...

 

 

PADDO CREME SOEP

 

Men neme:

1 ui

30 gram verse paddo's

2 eetlepels margarine

snufje peper

1/2 liter bouillon

3 eetlepels bloem

takjes peterselie

beetje koffieroom

 

Bereiding: Maak het uitje klein en snij de paddo's in plakjes. Verwarm de margarine en fruit het

gesneden uitje.Voeg daar een beetje peper aan toe, en vervolgens doe je de gesneden paddo's

erbij dit geheel laat je ñ 5 minuten smoren. Nu voegen we de boullion er aan toe en laten het

geheel nog even pruttelen, let er wel op dat je het niet aan de kook brengt! Nu kan je de bloem

gaan aanmengen, dit doe je het beste met een beetje water, als je een glad en vooral klontvrij

papje heb gieten we dit bij de bouillon die nog staat te pruttelen, we roeren het geheel enige

malen goed door zodat er een glad en lekker soepje ontstaat. Even doorkeken ñ 5 tot 1 0

minuten en dan de koffieroom erbij doen, dit is eigenlijk een kwestie van smaak, hou je van een

echte stevige cremesoep doe dan wat meer koffieroom erbij anders beperk je het tot n

scheutje. Wederom goed doorroeren en het geheel afmaken met een beetje peterselie.

 

 

PADDO-SHOARMA

 

 

voor 2 personen

 

Men neme:

400 gr. sboarmavlees

Shoarmakruiden

Knoflook, knoflooksaus

30 gram verse psylopaddestoelen

4 pittabroodjes

In reepjes gesneden ijsbergsla

 

Bereiding: Shoarmaviees kruiden en knoflook erover uitknijpen. Bakken in een koekepan 4

minuten) Klein gesneden paddo's erbij en meebakken voor 2 minuten. Broodjes verwarmen, sla

ertussen en vullen met vlees. Serveer met knoflooksaus.

 

 

STONEY POFFERTJES MIX

 

 

Let op dit is een recept voor 4 personen

 

Men neme:

1 pak pofertjes mix

melk

eieren

20 gram aan kleine topjes en restjes

 

Bereiding: Voor het maken van het beslag hoeft u slechts de aanvwjzingen op het pak te volgen,

heeft u het beslag gereed voeg dan, eventueel met een mixer, de topjes en restjes VAet toe. Doe

een beetje vet of olie in de pan en bak ze Lekker aan beide zijden goed gaar, echte boter erbij

een beetje poedersuiker en smullen maar...

 

 

ZOETE SESAM-SNEKKIES

 

Men neme: * 5 tot 1 0 gram droog knipafval

* 50 gram gemalen of geschaafde amandelen

* 100 gram sesamzaad

* klontje boter

* half kopje honing

* halve theelepel gemberpoeder (djintan)

* mespuntje kaneel

* mespuntje nootmuskaat

* snufje zout

 

Bereiding: Verwarm een koekepan met anti- aanbaklaag op een laag vuurtje. houdt 113 van het

sesamzaad apart. Rooster alle ingredienten -pbehaive de boter en de honing-p in een droge, niet

te hete koekepan. Als het begint te kleuren doe je de honing en de boter erbij. Roerend zachtjes

laten pniftelen. Na een paar minuten uftgieten op bakpapier of ingevet aluminiumfolie en

bestrooien met het overgebleven sesamzaad. In stukjes snijden en nogmaals door het

sesamzaad rollen. Af laten koelen en smikkelen maar!

 

 

 

GREEN ICE CREAM

 

 

(Een zomerse traktatie)

Men neme: * 1 0 to 20 gram knipafval

*blok (75 gram) witte chocolade

*25 gram fijngestampte hazelnoten

*3 eetlepels honing

*half kopje sterke, koude koffie

*1 liter vanille-ijs

 

Bereiding: haal het ijs uit de vriezer en laat het in de koelkast wat zachter worden. Het mag nog

net niet smelten. Omdat je dit recept niet kookt, moet je eerst het knipafval even roosteren in

een droge koekepan. Van de haartjes op de bladeren kun je namelijk een nare maagpijn krijgen.

Rasp de chocolade en roer alle ingredienten door het zachte ijs. Zet het terug in de vriezer tot

het koud genoeg is om te eten. Simpel en heel lekkerl

 

 

recepten waarbij je op een culinaire manier van je

knipafval gebruik kunt maken. In andere recepten worden Magic Mushrooms gebruikt. Maak

deze recepten alleen als je bekend bent met de werking van deze paddestoelen. Wees

voorzichtig, want sommige recepten zijn aardig potent!

 

 

 

CRAZY PARTY SNACKS

 

 

Men neme: * Doosje Haust snack-cups

* Plakjes pittige kaas

* Paprikapoeder

* Olijven, ananas, gember, ham

* Kleine topjes, knipafval of

* Een stukje lekkere hash

 

Bereiding: haal de snack-cups uit de verpakking en snij de plakjes kaas op grootte. Leg in de

cups een topje, knipafval of wat bash. Kaas erop, bestrooien met paprikapoeder. Naar smaak

gameren met olijf, ananas, gember, ansjovisfilet enz. Zet de cups in de (magnetron)oven tot de

kaas is gesmolten. Eet smakelijk!

 

 

 

WIET-SOEPPIE

 

 

Men neme: * 1 blik rundvleessoep

*20 gram knipafval

*sap van een halve citroen

*croutons

 

 

Bereiding: maak de soep volgens de gebruiksaanwijzing en roer er de Ingemaakte wiet

doorheen. Laat de soep eventjes koken en zet hem in de koelkast tot ie is afgekoeld. Voor het

serveren goed doorwarmen, de citroensap er doorheen en serveren met croutons. Eet smakelijk!

 

 

 

WIETBOTER

 

Men neme:

50 60 gram knipafval

Pakje Roomboter (250 gram)

1 zakje Vanillesuiker

 

Bereiding: Neem een grote pan, vul deze voor de helft met water. Doe hierin het wiet-afval en de

vanillesuiker. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat dit een uurtje staan met de deksel op

de pan. Voeg vervolgens de boter toe en laat deze, onder af en toe roeren, nog een half uur

staan. Zeef het bladafval uit het mengsel en zet de pan in de koelkast. De boter zal hard worden

en bovenop het water liggen. Haal de boter uit de pan en gooi de rest weg. Met deze wietboter

kun je alles doen wat je met gewone boter kan: gebruik het voor cake, smeer het op brood of bak

er een uitsmijter in bijvoorbeeld.

 

 

Oma's space-cake

 

Men neme:

1 0 tot 1 5 gram afvabmet

(meer op eigen risico)

250 gram cakemeel

200 gram boter

200 gr suiker

1 zakje vanillesuiker

3 eieren

112 di. melk

 

Bereiding: Zet de oven op 160", kneedt de boter, suiker en vanillesuiker tot een romig beslag, en

doe hier doorheen beetje bij beetje de Ingemaakte vviet. Nu kunnen de eieren erbij. Vervolgens

in gedeelten het cakemeel en de melk. Nu 5 minuten het beslag luchtig kloppen en in een

cakevorm storten. Deze gaat een uur en een kwartier in de oven, en na afkoeling kun je 'm

slachten! En eet er niet te veel van.

 

 

WAARSCHUWING:

NIET VOOR DE BEGINNERS!

 

MET ANDERE WOORDEN DE RECEPTEN DIE NU VOLGEN ZIJN NIET VOOR DE

WEEKEND GEBRUIKER!

OOK STELLEN WIJ ONS BIJ DEZE WAARSCHUWING SCHADELOOS BIJ EVENTUELE

KLACHTEN OF PROBLEMEN WELKE ZIJN VERKREGEN DOOR DEZE RECEPTEN.

 

 

KOFFIE, DE MAZZEL.....

 

Omschrijving:

Deze bak koffie kan de laatste wel eens worden voor

4 kleine kopjes of 2 mokkenl

 

Men neme:

1 liter zelf gemaakte zeer sterke koffie

2 flinke bellen met cognac

5 gram donkerelzwarte hash

4 eetlepels stevige slagroom (gezoet)

1 reepje verkade chocolade

 

Bereiding: Als eerste maal je de hash tot poeder, het is dus zaak om een harde soort te nemen

en niet de plakkerige zwarte hash. Doe nu alle ingredinten in een grote thermoskan, met

uitzondering van 2 eetlepels slagroom en het reepje chocolade, want die hebben we nodig voor

de garnering!

 

De inhoud van de thermoskan goed mengenl Nu kan je de chocolade in blokjes breken, bij 4

kleine kopjes leg je 1 blokje op de bodem van eik kopje, bij 2 mokken neem je er 2 of 4 per mok!

(dit is een kwestie van smaak).

 

Nu kun je de hete gemengde koffie in de kopjes gieten en als afsiuffer een flinke lepel slagroom

erbovenop.

 

Geniet maar..... wees wel voorzichtig dit is niet zomaar een kopje koffie!! 1 1 1

 

 

ADVOKAAT VERKEERD!

 

Omschrijving:

Deze keer een kerstcocktail die wat van Advokaat weg heeft.

Maar dan anders.

 

Men neme:

 

1/2 liter Four roses

1/2 liter slagroom (niet geklopt)

2 flinke toppen, verkruimeid

60 gram bruine basterdsuiker

het eigeel van 8 eieren

stijfgeslagen eiwit van 12 eieren

klein beetje nootmuskaat

 

Bereiding: Zet een flinke kom in een pan met heet water. Hou het water heet, maar niet koken!

Meng de slagroom en de whiskey in de kom. Haal als het mengsel heet is de kom van het vuur

en meng de Ingemaakte toppen erdoor. Dek de kom af en laat een nacht in de koelkast staan.

 

De volgende dag: Meng de suiker en het eigeel tot een romig papje. Haal het vel van de

afgekoelde whiskeyroom en zeef de rest om de wiet te verwijderen.

 

Meng dit langzaam door het eigeelmengsel. Schep rustig de stijfgeslagen eiwitten door dit

mengsel, bestrooi met een beetje nootmuskaat, en geniet.

 

thnx to coke-men

Share this post


Link to post
Share on other sites

teuntje: ik neem deze recpten over om op mijn site te plaatsen.. als je dit niet wilt, dan moet je me maar effe een PM sturen en dan verwijder ik die wel weer!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...