Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
ONE

Bhang

Recommended Posts

je kan ook bhang maken :D

 

recept komt van erowid.

 

With the weekend coming up, you might find use for this recipe for bhang

from _Flavors_of_India_ by Shanta Nimbark Sacharoff.

 

2 cups water

1 ounce marijuana (fresh leaves and flowers of a female plant preferred)

4 cups warm milk

2 tablespoons blanched and chopped almonds

1/8 teaspoon garam masala [a mixture of cloves, cinnamon, and cardamon]

1/4 teaspoon powdered ginger

1/2 to 1 teaspoon rosewater

1 cup sugar

 

Bring the water to a rapid boil and pour into a clean teapot. Remove

any seeds or twigs from the marijuana, add it to the teapot and cover.

Let this brew for about 7 minutes. Now strain the water and marijuana

through a piece of muslin cloth, collect the water and save. Take the

leaves and flowers and squeeze between your hands to extract any liquid

that remains. Add this to the water. Place the leaves and flowers in

a mortar and add 2 teaspoons warm milk. Slowly but firmly grind the

milk and leaves together. Gather up the marijuana and squeeze out as

much milk as you can. Repeat this process until you have used about

1/2 cup of milk (about 4 to 5 times). Collect all the milk that has

been extracted and place in a bowl. By this time the marijuana will

have turned into a pulpy mass. Add the chopped almonds and some more

warm milk. Grind this in the mortar until a fine paste is formed.

Squeeze this paste and collect the extract as before. Repeat a few

more times until all that is left are some fibers and nut meal.

Discard the residue. Combine all the liquids that have been collected,

including the water the marijuana was brewed in. Add to this the

garam masala, dried ginger and rosewater. Add the sugar and remaining

milk. Chill, serve, and enjoy.

 

It seems a bit labor intensive, but then it is meant as an offering to

Shiva.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schijnt lekker te zijn, ik heb er wel vaker over gelezen en ook hier op t forum staan verschilende recepten ervoor... Alleen een vraagje bij eht bovenstaande ercept.. hoeveel is ook al weer een engelse ounce?? Het is geen ons, en als het dat wel zou izjn zou je wel gek zijn als je dat allemaal ging gebruiken (ja, knipafval kan nog wel..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bij deze het recept in het Nederlands vertaald door Duikerke:

 

Met het weekend dat er weer aankomt heb ik hier een receptje om bhang te maken.

Komt uit "Flavors Of India" van Shanta Nimbark Sacharoff

 

Wat hebben we nodig:

 

- 2 kopjes water

- 28 gram wiet (verse bladeren en bloemen van vrouwelijke plant)

- 4 kopjes warme melk

- 2 soeplepels geblancheerde, aan stukken gehakte amandelen

- kruiden naar je eigen smaak

- 1 kopje suiker

 

Breng het water snel aan de kook en giet het in een theepot. Haal dan alle eventuele takjes en zaadjes uit de wiet, gooi de wiet in de kookpot en doe het deksel op de theepot. 7 - 10 min laten trekken.

 

Giet het water door een theedoek, de overtollige wiet uitpersen zodat alle water eruit is.

Doe de wiet in een potje en doe er 2 koffielepels warme melk bij.

 

Met een stamper vermorzel je de wiet en de melk eronder mengt. Pers dan de wiet uit zodat alle melk er weer uit is en herhaal dit proces 4 a 5 keer. De wiet zal uiteindelijk een pulpige massa worden.

 

Meng hier de gehakte amandelen bij en nog wat warme melk. Maal dit dan nog eens met de stamper in een potje tot het een fijne pasta is geworden, knijp dit uit en herhaal weer het proces 5 keer tot er niets meer uit te halen valt.

 

De pasta die overblijft mag je weggooien. Verzamel alle vloeistoffen die je verkregen hebt, ook het wietwater, en meng in 1 pot. Voeg hierbij de kruiden, gember mag er zeker bij, voeg de suiker toe en de resterende melk.

 

Opdienen, drinken en Chilleuh

 

Kan misschien een heel werkje zijn maar denk da je der wel plezier aan gaat beleven...

Share this post


Link to post
Share on other sites

als je zo een recept dan van engels naar nederlands vertraald en je gaat de naam van auteur erbij zetten, en de naam van het boek waar het recept uitkomt enzo. vertaal het dan wel in zijn geheel. en zet dus ook de kruiden erbij die er in moeten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seg one, hebt gij in de winkel al eens gaan zien achter garam masala, da vindt ge ni, dus heb er dan maar ne creatieve schwung aan gegeven. Ook van da rozenwater in t origineel recept zie ik ni t minste nut dus ook maar uitgelaten :D

 

Als je t beter kan, doe jij onze vertalingen dan hé :twisted:

 

8) :twisted: 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...