Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
cannabizznis

'Legaliseer wiet en het geweld stopt'

Recommended Posts

- De acht Bredase coffeeshophouders zien niets in een wietpassysteem, zoals minister Ivo Opstelten van Veiligheid dat voor ogen staat. Dat zegt Rick Brand van de Actieve Bredase Coffeeshopondernemers.

 

Zie ook:

•'Drugscontrole beter dan coffeeshop sluiten'

•'Wietpas is een stap achteruit'

•'Pasje alleen is oplossing niet'

 

Als het aan het kabinet ligt, kan voortaan alleen de vaste klant uit dezelfde stad terecht bij een bepaalde coffeeshop. Brand: "Cannabis hoort in de eerste plaats niet in het strafrecht thuis. Het is geen drug, maar een geneeskrachtige plant. Totdat cannabis weer legaal is, is het reguleren van de achterdeur het meest redelijke alternatief. Dit kan door een systeem op te zetten met gecertifi- ceerde kwekers, die eerst door de lokale overheden gecheckt worden. Zo krijg je een sluitend geheel en stopt het geweld."

 

Minister Opstelten kondigde donderdag aan dat het omstreden wietpassysteem versneld wordt ingevoerd in de vijf grootste Brabantse steden, waaronder Breda. Daar ligt een dergelijk passysteem politiek gevoelig. Burgemeester Peter van der Velden zei donderdag dat de maatregel door Den Haag zal worden opgelegd. De vijf gemeenteraden staan hiermee buitenspel.

 

Brand vindt de handelwijze onbegrijpelijk. "Als je buitenlanders wilt weren, dan kun je de klanten van een coffeeshop gewoon om hun identiteitspapieren vragen. Die moet iedereen toch al verplicht bij zich hebben. Daar hoef je geen wietpas voor in te voeren. Bovendien zijn de buitenlandse klanten Europeanen. Jarenlang is mij wijsgemaakt dat ik in een verenigd Europa woon, dat er vrij verkeer van goederen en personen is. En dan nu opeens niet meer?"

 

Brand stoort zich aan de ophef in de media over het geweld in Eindhoven. "Er wordt meteen een link gelegd met coffeeshops, terwijl die Peerke S. een pillenboer is. Dit plaatst ons nu in een kwaad daglicht, maar in Breda, Tilburg en Eindhoven is er weinig overlast bij de coffeeshops. Het probleem zit hem in de hennephandel van grote kwekers, die vooral op export uit zijn om de winst te maximaliseren. Daarom zeg ik: legaliseren of beter reguleren. En anders moeten de ons omringende landen ook een gedoogbeleid in het leven roepen."

 

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...