Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Mooiweer

Bewoners van de Reginadonk slaan alarm, Roosendaal

Recommended Posts

Roosendaal -

 

Veel bewoners van de Reginadonk in Roosendaal pikken het niet langer. Ze zijn de (drugs)overlast in hun eens zo fijne woonomgeving helemaal zat.

Het ergste, het meest schrijnend, dat is nog de angst. Brieven waaruit pure angst spreekt. Mensen, bewoners, veelal ouderen, uit de Reginadonk, die de politie niet durven bellen, of zich niet hard durven maken voor verbetering van de buurt. Een reactie, anoniem en zonder adres, dat durven ze nog net.

Wij zijn bang van deze gasten en wij gaan vaak weg. Wij durven geen politie te bellen omdat die niks doen, dat hebben wij vaak gezien en wij zijn bang.

Deze gasten hebben ons al bedreigd en wij willen geen problemen, we wonen vlakbij drugspanden, hebben overlast van die gasten en worden geïntimideerd. Hopelijk gebeurt er nu echt eens iets en hoeven wij niet bang meer te zijn...'

 

Het is zo maar een reactie. Een van de zestig die mensen in de Reginadonk, bewoners die iets minder bang zijn, hebben verzameld en tot een soort zwartboek hebben gemaakt. En dat alles onder het motto 'Wij zijn het zat!!!'

De reacties, per brief of per e-mail, zijn stuk voor stuk uniek. Ze maken in elk geval één ding overduidelijk: er gaat iets vreselijk mis in de Reginadonk. En het gaat zo mogelijk nog verder dan eerder gesignaleerde problemen op en rond Lindenburg.

Daar waren het vooral overlastgevende jongeren, hier gaat het ook en vooral over het uitwaaieren van de drugsscene en dus over drugspanden, wietkwekerijen, onderverhuur, criminaliteit, ernstige vormen van geluidsoverlast en intimidatie. Bewoners, mensen die al veel langer in deze toch zo groene wijk leven, spreken van vroeger, toen het nog zo mooi en gezellig was, en van een wijk die inmiddels verworden is tot vrijplaats, dumpplek en zelfs getto.

'...Waarom kan ik niet genieten van mijn oude dag? Ik heb niet de financiële middelen om te verhuizen, anders deed ik dat direct...'

 

Van verschillende kanten komt het voorstel een buurt- of burgerwacht te vormen, de eerste vrijwillige deelnemers hebben zich al lang gemeld. Misschien komt het er nog eens van, als politie, gemeente en corporatie Aramis met haar door de autochtone Reginadonkers zo bekritiseerde toewijzingsbeleid, zich zo blijven opstellen. Want instanties bieden bitter weinig, of helemaal geen, soelaas. Dat is tenminste de perceptie van de buurt, zo blijkt uit al die tientallen reacties. Vooralsnog is het wachten op 22 september. Dan komen bewoners, instanties en belangengroeperingen bijeen om de inmiddels levensgrote problematiek te bespreken.

 

De bewoner zijn het over één ding eens: 'Sinds de sluiting van de gedoogde coffeeshops in het centrum, is het probleem naar hier verschoven.' Een bewoner zegt: 'Roosendaal en Bergen op Zoom krijgen krijgen zes ton rijkssubsidie voor projecten tegen drugsoverlast. Laten ze die tonnen hierheen sluizen en maar eens beginnen. Anders doen we het zelf.' Laat de noodkreten van de Reginadonk elders op deze pagina's voor zich spreken. Ze zijn anoniem, en dat dat moet, vinden ze al erg genoeg.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

suc6 doe het maar zelf..:P dit krijg je ervan als je de geliefde shops sluit.. jullie moeten klagen bij de maatschappij dat de ''coffeeshops'' weer open moeten en niet sluiten dan krijg je dit zie je wel LEGALIZE IT! open de ogen nederland hou dit stukje cultuur... maatschappij+staat werken in grafieken inplaats van overleg met burgers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...