Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

MrLunk.Tk

Telegraaf Stelling: DOE NU MEE ! KAN MAAR TOT 15.30 uur !

Recommended Posts

Het verbod op soft- en harddrugs moet ’onder voorwaarden’ worden afgeschaft. Dat vinden oud-ministers Frits Bolkestein en Els Borst-Eilers en enkele hoogleraren, juristen en drugsdeskundigen. Volgens deze deskundigen kost het verbod op drugs miljarden. De criminaliteit die het verbod op harddrugs, zoals cocaïne, xtc en heroïne, veroorzaakt, kost de Nederlandse belastingbetaler 924 euro per jaar. Ook leidt het drugsverbod tot misdaad en is het slecht voor de volksgezondheid. Bovendien zijn „de gevaren van drugs véél kleiner dan die van alcohol en tabak”. Het reguleren van de productie en verkoop van drugs zou „een weldadige opluchting” zijn. De Telegraaf wil graag weten wat u van deze kwestie vindt.

 

Doe mee aan de

Stelling van de Dag (van 10.30 en 15.30 uur).

Iedere werkdag kunt u via onze website meedoen aan de De Telegraaf-lezersenquête. Deze stelling gaat over actuele onderwerpen die in de samenleving spelen. De uitslag vindt u een dag later op de WAT U ZEGT-pagina in De Telegraaf en uiteraard op onze internetsite.

Het invullen van het vragenformulier duurt maximaal twee minuten. Bij voorbaat dank voor uw medewerking.

 

DOE NU MEE !

 

http://bco.dubinterviewer.com/scripts/dubi...es?Quest=100029

 

.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat vakje op het einde voor een motivering is wel veel te klein...

maar 150 tekens(wat minder is als het lijkt)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gekke suggestieve vragen. Heel irritant. Het voortdurende gebruik van het woord "drugs" ... geen nuancering tussen bijv heroine of LSD en "vrijgeven" of aan bepaalde voorwaarden verbonden beperkte verkoop.

 

OEI! DRUGS!

Share this post


Link to post
Share on other sites

UITSLAG STELLING: 'Drugshandel reguleren'

20-05-10 | 10:53

WUZzerr: WUZ-redactie | Amsterdam

 

Het verbod op soft- en harddrugs moet 'onder voorwaarden' worden afgeschaft. Dat vinden niet alleen de oud-ministers Frits Bolkestein en Els Borst-Eilers, maar ook enkele hoogleraren, juristen en drugsdeskundigen. Ook een flinke meerderheid (61 procent) van de 4500 deelnemers aan de Stelling van de Dag omarmt het plan van deze deskundigen.

 

Het huidige (gedoog)beleid heeft te weinig opgeleverd, in die zin dat het de drugscriminaliteit niet heeft beperkt. Voor velen is het tijd 'iets' anders te proberen, en waarom dan geen regulatie van de drugshandel? "Ik wil wel eens zien of dít plan werkt. De andere kant werkt in ieder geval niet", luidt het montere commentaar van een uwer. Met andere woorden: het monitoren van de productie en verkoop van drugs zou de samenleving ten goede komen. "Uit de criminele sfeer halen en verkoop onder controle van de overheid op speciale verkooppunten", meent een voorstander van het plan.

Logische stap

De meesten vinden legalisering van alle drugs een logische stap om een einde te maken aan de drugsmisdaad, of beter, aan de drugsbendes die op grote schaal verdienen met hun illegale handel om hun zwart verdiende geld weer te investeren in de 'bovenwereld'. "Je treft de misdaad in het hart; de bendes kunnen niks aan de drugs meer verdienen", weet iemand.

Het feit dat de politie de handen vrij krijgt om zich op andere misdaadzaken te richten, wordt ook als een pluspunt beschouwd. En volgens deskundigen komen er door de opheffing van het drugsverbod tientallen miljarden vrij, die goed besteed kunnen worden in deze crisistijden.

Toch wil een flink aantal stemmers wel een duidelijk onderscheid maken in het beleid ten opzichte van soft- en harddrugs. Kort gezegd: de aanpak van softdrugs en coffeeshops moet achterwege blijven, terwijl de bestrijding van harddrugs moet doorgaan. Softdrugs zouden minder schadelijk zijn, vinden deze stemmers. Daarnaast is er minder geweld rond deze handel, dan die van de harddrugs. Zo schrijft een respondent: "Harddrugs is groot geld, macht en dodelijk voor mens en beschaving. Maar het gedoogbeleid (van softdrugs) werkt al heel lang goed."

Overlast

Er zijn ook veel tegenstanders van het drugsplan (38 procent). Deze groep vreest dat het vrijgeven van drugs veel buitenlanders zal aantrekken die veel overlast zullen geven. De voorbeelden van Franse en Belgische drugstoeristen die in de grensstreken softdrugs kochten, spreken wat dat betreft boekdelen. Daarnaast zijn sommigen bang dat de gemakkelijkere verkrijgbaarheid van drugs zal leiden tot een grotere groep verslaafden. Velen vragen zich hardop af hoe deze gebruikers aan hun geld komen voor de drugs. Te vrezen valt dat hierdoor de 'kleine' criminaliteit - diefstallen, berovingen, overvallen - zal toenemen. "Zie eens wat de verslaafden doen om aan hun daghoeveelheid te komen en wat voor leed deze troep veroorzaakt."

Een veelgehoord tegenargument is dat Nederland niet alleen drugs kan legaliseren. "Legaliseren, maar niet alleen in Nederland maar dan overal", vindt een voorstander terecht. Ons land is ingebed in de Europese Unie en is gebonden aan allerlei verdragen, ook op het gebied van drugsbestrijding. In Brussel wordt al langer gemopperd over ons gedoogbeleid voor softdrugs en met een solokoers op drugsgebied zal Nederland internationaal in zijn hemd komen te staan. Ondanks de vele voorstanders onder de stemmers, zal dit drugsplan niet snel doorgang vinden.

René van Zwieten

 

bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...