Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
carpe_diem

Weert

Recommended Posts

Huis van wethouder Weert beschoten

maandag 21 september 2009 13:27

 

Het huis van wethouder van Sociale Zaken in Weert Stef Strous (PvdA) is maandagochtend beschoten. Het is de zoveelste gewelddadige actie tegen bestuurders uit Weert nadat in juni twee hennepplantages werden opgerold.

 

Verschillende auto's in Weert werden in brand gestoken

Dat meldt dagblad De Limburger/ Limburgs Dagblad maandag.

 

c71f6b1e-df19-46dc-85db-f09d5cfa6b2f_autobrand21sep09.jpg

 

Eerdere bedreigingen

Zo werd bij Strous eerder al twee keer een steen door de ruit gegooid. Ook collega-wethouder Anton Kirkels (VVDA) en burgemeester Jacques Niederer (VVD) hebben de laatste tijd last van bedreigingen.

 

Justitie onderzoekt of de bedreigingen te maken hebben met het oprollen van hennepplantages, eind juni op twee locaties in Weert. Eerder werden in deze zaak drie verdachten uit Weert (23, 25 en 35 jaar) opgepakt, maar die zijn later weer vrijgelaten.

 

Na die drugsactie werden op verschillende plekken in Weert bedrijfswagens van energiebedrijven in brand gestoken. De auto van wethouder Kirkels werd in brand gestoken en bij burgemeester Niederer in de straat brandde ook een auto uit.

 

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederlan...t-beschoten.htm

 

Reacties

Bekijk artikel

maandag 21 september 2009 13:27 / 24 reacties

Huis van wethouder Weert beschoten

Het huis van wethouder van Sociale Zaken in Weert Stef Strous (PvdA) is maandagochtend beschoten. Het is de zoveelste gewelddadige actie tegen bestuurders uit Weert nadat...

 

 

 

Nikao Mi_toko op maandag 21 september 2009 14:03

 

 

Het is zeker niet goed te praten, maar het is wel wat duidelijker dat de politiek nu ook gaat ervaren wat er allemaal maatschappelijk mis is. Meestal is het voor hen de ver vanmijn bed show, nu even zelf ondervinden. Heel leerzaam.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

Antoine op maandag 21 september 2009 14:09

 

 

Langzaam maar zeker schuiven de normen op. Net als in de politiek, waar het gelukkig voorlopig nog bij een verruwing van het taalgebruik blijft.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

Herman op maandag 21 september 2009 14:11

 

 

Het nieuws op maandagochtend word steeds grimmiger.

Op naar de totale vrijstaat waar criminelen en wettelozen het voor het zeggen hebben.

De ultieme heilstaat van de politiek correctelingen.

Vrijheid voor iedereen behalve voor het klootjesvolk dat het gelag moet betalen.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

A-thee-ist op maandag 21 september 2009 14:12

 

 

De PvdA achterban eist dat er gebogen word naar Mekka en Criminelen, goedschiks of kwaadschiks!

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

Effe opmerken op maandag 21 september 2009 14:21

 

 

@ A-thee-ist

 

Uw reactie getuigt van een ongelofelijke kortzichtigheid die u juist de PvdA en andere linkse politieke partijen verwijt. U verklaart hiermee deze politici voor vogelvrij.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

A-thee-ist op maandag 21 september 2009 14:29

 

 

Effe opmerken op maandag 21 september 2009 14:21

 

Van onze PvdA bestuurders zijn welwillende burgers vogelvrij!

 

Goede middag!

 

 

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

Tony van Wijchen op maandag 21 september 2009 14:32

 

 

De uitkomst van jaren gedogen. Aan de voordeur gaan de softdrugs legaal de winkel uit (goed voor de belastinginkomsten en de linkse hobbys) en aan de achterkant komt het er illegaal in.

Tja de crimineel is inmiddels verslaaft aan de inkomsten van de illegale drugs en verzet zich tegen het verleis aan inkomsten. Deze boys hebben inmiddels zoveel macht dat ze openlijk protesteren. Met dank aan onze pamper-regenten die over een ruggegraat beschikken van een nat vloeitje en uitwaren op belastinggeld voor hobbys. Dat de gewone burger er al jaren last van heeft interesseerd ze geen ene moer, misschien nu dan wel...het kan verkeren.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

Rover op maandag 21 september 2009 14:49

 

 

@ Tony: U hebt helemaal gelijk. Dit is het gevolg van jarenlang gedogen en de alles moet kunnen mentaliteit, waarvan een ieder met een klein beetje gezond verstand al kon weten dat het tot een catastrofe zou leiden. Degenen die hiervoor waarschuwden zijn jarenlang weg gezet als rechts, condervatief, facist en wat dies meer zij.Wedrom krijgen ze echter gelijk. Net als bij de ineenstorting van het communisme.

Beoordeel deze reactie

12345

 

 

N.O. Brains op maandag 21 september 2009 14:55

 

 

Och misschien waren ze gewoon op stap net zoals bij ons:

 

http://www.limburger.nl/article/20090920/R.../423164746/1007

Beoordeel deze reactie

12345

 

Kelele Nyingi op maandag 21 september 2009 14:57

 

 

 

Het is natuurlijk te zot voor woorden, dat de teelt van marihuana nog altijd verboden is (daar ga ik niet eens meer over in discussie), maar dat geeft niemand het recht tot het plegen van geweld.

 

De politiek faalt, de politie kijkt hulpeloos toe en de burger neemt steeds meer het recht in eigen hand. Dat begint bij de meest kort aangebonden burgers (tokkies en criminele types), maar het zal niet lang meer duren voordat ook 'gewone' burgers voor eigen rechter gaan spelen. Anarchie en burgeroorlog zullen het gevolg zijn en Rwanda en Liberia zullen ons een hemel op aarde toeschijnen in vergelijking met wat er van Nederland zal worden.

 

Dit is natuurlijk, afhankelijk van wie je spreekt, allemaal de schuld van de grootverdieners, de werklozen, de buitenlanders, Balkenende, Bos, de moslims of Wilders.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aanhoudingen na schoten op huis wethouder

 

media_xl_65551.jpg

 

FOTO ANP/KOEN SUYK

WEERT - Onbekenden hebben zondagavond rond half tien de woning van wethouder Stef Strous in Weert beschoten. In verband hiermee heeft de politie nog diezelfde avond een inval gedaan in een woning, waarbij twee verdachten zijn aangehouden.

 

 

Wethouder Stef Strous.Dat liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond maandag weten. De arrestanten zijn een 53-jarige en een 19-jarige man uit Weert. Justitie en politie zeggen de zaak zeer hoog op te nemen. Vijfentwintig rechercheurs en agenten onderzoeken de zaak onder leiding van twee officieren

van justitie.

 

media_l_65558.jpg

 

Bij Strous (PvdA, sociale zaken) werd eerder al een steen door de ruit gegooid en ook collega-wethouder Anton Kirkels (VVD, economie) en burgemeester Jacques Niederer zijn de afgelopen weken bedreigd. De auto van wethouder Kirkels is in brand gestoken, evenals bedrijfswagens van energiebedrijven. Justitie onderzoekt of de aanslagen en bedreigingen van doen hebben met het oprollen van hennepplantages in Weert. Eerder werden in deze zaak drie verdachten uit Weert (23, 25 en 35 jaar) opgepakt, maar die zijn later weer vrijgelaten. Ze blijven wel verdachte, liet de woordvoerder van het OM maandag weten.

 

Justitie wil niets zeggen over de schade aan de woning van wethouder Strous. In het belang van het onderzoek doet het OM verder geen mededelingen. Burgemeester Niederer sprak in een reactie maandag zijn ,,diepste afschuw en verbijstering'' uit. ,,Het is volstrekt ontoelaatbaar dat bestuurders die hun werk doen zelfs in hun eigen woning worden belaagd. Wij blijven echter vastberaden om datgene te doen wat we moeten doen in het vervullen van onze publieke taak,'' aldus Niederer. Ook hij wil in het belang van het onderzoek verder niets zeggen. (ANP)

21/09/09 16u30

 

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/art...wethouder.dhtml

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het betreft hier wel heel fanatieke hobbyisten van een simpel Cannabis plantje voor eigen gebruik.

 

Groeten uit BrabLab, Eindhoven,

 

AS Grow

Share this post


Link to post
Share on other sites

iemand zijn dakkapelletje kan wel afgekeurt zijn <_< :lol: en de honden belasting is ook pas verhoogt :j

 

oeps sorry kben melig... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.bndestem.nl/algemeen/binnenland...e-vlaaistad.ece

 

Terreur in de vlaaistad

door Niki van der Naald. woensdag 23 september 2009 | 07:28 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 23 september 2009 | 09:18

 

Tekstgrootte

 

De auto van wethouder Kirkels in brand. foto Gabor Heeres

Even zitten ze bij de politie in Weert peentjes te zweten op 23 juni van dit jaar.

 

BS_9064970_9064970_1237118c.jpg

 

Zie ook:

Anonieme dreiging knaagt het meest

Grafschending en wurgslangen

Radiostilte OM en gemeente

Een hele eer dat koningin Beatrix op deze dinsdag een verrassingsbezoek brengt aan de Koninklijke Militaire School in Weert. Maar op z'n zachtst gezegd erg onhandig dat een helikopter van het Korps Landelijke Politie Diensten om die reden al de halve dag rondjes cirkelt boven de buurt rond de kazerne. Laat dat nu net op een steenworp afstand zijn van 'Huygenshof', het woonwagenterrein waar de plaatselijke politie, het fraudeteam van energiebedrijf Eneco en de gemeente een dag later willen binnenvallen om hennepplantages op te rollen. Zij die iets te verbergen hebben, worden natuurlijk ook gealarmeerd door de patrouillerende helikopter, zo redeneert de politie. Onbewust kan het bezoek van Beatrix zomaar roet in het eten gooien van het anti-drugsteam.

 

Die vrees blijkt ongegrond. Als vijfenzestig agenten een dag later de woningen op Huygenshof en parallel daaraan twee woningen aan de Helmondseweg betreden, treffen ze tien kwekerijen met in totaal 867 wietplanten aan. Op zich geen grote vangst, maar uit metingen van Eneco blijkt bij vijftien woonunits ook nog eens te zijn gerommeld met de stroomvoorziening. Na de inval is de sfeer onder de bewoners grimmig. Zeven mensen, in leeftijd variërend van 24 tot en met 62 jaar, worden gearresteerd en zitten enkele uren vast. Eneco sluit intussen de stroom af en legt de bewoners boetes van drieënhalfduizend euro tot meer dan tienduizend euro op. De gemeente stelt woningcorporatie Wonen Weert - verhuurder en beheerder van het merendeel van de units - op de hoogte van de drugsvondst, omdat de corporatie het beleid heeft om huurders uit huis te zetten bij bewezen grootschalige hennepteelt. Zelf bekijkt de gemeente welke mensen mogelijk gekort worden op hun uitkering. De bewoners zijn boos, vooral vanwege wat zij noemen 'het overdreven machtsvertoon van de politie'. Een van hen vertelt: "Ik wist niet dat mijn stroom illegaal was. Sommigen van het kamp hebben gegokt en verloren met die wietteelt. Maar nu wordt het hele kamp weer over een kam geschoren. En zitten we allemaal tot onze nek in de schulden."

 

Voor de autoriteiten wordt 24 juni al met al een 'succesvolle dag'. Een dag die niet los kan worden gezien van de reeks gebeurtenissen waar heel Weert het al wekenlang over heeft, namelijk de terreur richting openbaar bestuurders en medewerkers van energiebedrijven.

 

Al een dag na de anti-drugsactie gaat in de Weerter wijk Moesel een auto in vlammen op. Op het eerste gezicht niet opvallend. De vlaaistad en omliggende plaatsen als Ospel en Nederweert hebben al sinds 2006 te maken met reeksen brandstichtingen in de zomer. Zo werden in Ospel in korte tijd negen auto's in brand gezet en was het vorig jaar in en rond Weert ook weer raak. Het lijkt het werk van een pyromaan. Hoewel voor een aantal brandjes twee mensen opgepakt en veroordeeld zijn, heeft de politie de serie lukraak aangestoken heg- en autobranden nooit kunnen oplossen. De autobrand in de nacht van 25 op 26 juni is er een van een ander kaliber. Het voertuig dat volledig in vlammen is opgegaan blijkt namelijk een bedrijfsauto van Joulz, dochteronderneming van energiebedrijf Eneco. Hoewel de eigenaar van de auto naar eigen zeggen niet aanwezig is geweest bij het oprollen van de hennepplantages in Weert - "het is namelijk bedrijfsbeleid om niet in je eigen woonplaats op te treden tegen illegale stroomaftap" - beaamt hij dat hij zelf direct de link legde naar de handhavingsactie van een dag eerder in Weert. "Ik dacht gelijk: het is oorlog. Het was geen wraak tegen mij, maar tegen het bedrijf. Rij door de stad en je ziet onze wagens overal staan."

 

De autobrand blijkt nog maar het begin van de gewelddadigheden die zich als een olievlek over Weert verspreiden. Drie medewerkers van Eneco worden uiteindelijk slachtoffer van brandstichting. Twee bedrijfswagens en één privéauto van een monteur gaan in vlammen op. Telkens gebruiken de daders dezelfde methode, zo geven bronnen rondom het onderzoek aan: midden in de nacht wordt een brandend voorwerp onder de neus van de auto, vlakbij de motor, geschoven. Blijkbaar de beste manier om het voertuig in korte tijd uit te laten branden. In de nacht van 7 op 8 juli vliegt de bedrijfswagen in brand van een Weertenaar die zelf niet bij Eneco werkt, maar wiens overbuurman dat wel doet.

 

Een nacht voor die 'vergissing' blijkt ook een auto te zijn uitgebrand op Koningshof, de straat waar burgemeester Jacques Niederer woont. De auto stond twee deuren verwijderd van het huis van de burgemeester. Het voorval wordt aanvankeljk niet naar buiten gebracht als zijnde 'bedreiging van een openbaar bestuurder'. Maar als na wederom een brand bij een

 

Eneco-medewerker op 11 juli ook nog in de nacht van 7 op 8 augustus de auto van VVD-wethouder Anton Kirkels (Ruimtelijke Ordening) in vlammen opgaat en een steen door de ruit van PvdA-wethouder Stef Strous (Sociale Zaken, waaronder woonwagenzaken) vliegt, is duidelijk dat van toeval geen sprake meer kan zijn. Voor de burgemeester moet het geen verrassing zijn. Naar aanleiding van de hennepactie en de eerste brandstichtingen waarschuwde hij volgens insiders de overige collegeleden al dat ze goed op hun spullen moesten passen, met name op hun auto.

 

De puzzelstukjes vallen voor de betrokken bestuurders pas op hun plek na het bewogen weekend van 8 augustus. Ook justitie komt voor het eerst zichtbaar in beweging. Gekeken wordt of de bedreigingen iets te maken hebben met het verstoren van de hennepketen in Weert door recente handhavingsacties en de gevolgen die dat heeft voor huisvesting en uitkeringen. Hoewel er geen directe ooggetuigen van de voorvallen bij de twee wethouders zijn geweest, worden twee verdachten opgepakt. De een is een 35-jarige Weertenaar die niet alleen wordt verdacht van het in brand steken van de auto van Kirkels, maar ook nog van 'verbale bedreiging' en 'kleine vernielingen' zoals zijn advocaat te horen kreeg. De man, die geen drugsverleden zou hebben maar wel eerder in de problemen is gekomen vanwege een dreigende huisuitzetting na de vondst van hennep, heeft zich blijkbaar eerder dreigend uitgelaten tegenover Kirkels en is vooral daarom verdacht. Toch moet hij na vier dagen vast te hebben gezeten weer worden vrijgelaten. Reden: te weinig bewijs. Datzelfde geldt voor de 23-jarige verdachte die in hetzelfde weekend is opgepakt. Naar verluidt, is hij familie of in ieder geval een bekende van de bewoners die te maken hebben gehad met de anti-drugsoperatie op 24 juni. Justitie verdenkt hem van meerdere autobranden, maar moet hem al na een dag vrijlaten. Bekenden van de 23-jarige verklaren dat hij 'absoluut niets te maken kan hebben met het geweld in Weert'.

 

Ook de bewoners van Huygenshof zelf distantiëren zich van de geweldsincidenten in Weert. Ze worden naar eigen zeggen onterecht in het verdachtenbankje geplaatst, terwijl de opgepakte personen geen woonwagenbewoners zijn. Een aantal dagen na de vrijlating van de twee verdachten vindt een derde aanhouding plaats: een 25-jarige man. Ook deze verdachte is snel na zijn aanhouding vrij wegens gebrek aan bewijs. Even blijft het stil in Weert. Hoewel de woningen van de getroffen politici zichtbaar en onzichtbaar beveiligd zijn, hopen de autoriteiten dat het om een incidentele bedreiging in plaats van een oorlog vanuit het drugscircuit gaat.

 

Dat blijkt een illusie. Bij de buren van wethouder Strous en een dag later ook bij hemzelf vliegt eind augustus wederom een steen tegen de ruit. Drie nieuwe autobranden volgen. Eentje bij een medewerker van energiebedrijf Enexis, een firma die niet betrokken is geweest bij recente handhavingsacties in Weert. Hoewel de twee andere autobranden niet direct te herleiden zijn als een gerichte actie tegen Eneco, woningcorporatie Wonen Weert of de politiek, neemt justitie volgens een woordvoerder al die incidenten toch mee in het lopende onderzoek. Het dieptepunt van de intimidatiepraktijken is de beschieting van het huis van Strous, afgelopen zondagavond. Wederom twee aanhoudingen volgen. Vandaag wordt duidelijk of justitie voldoende bewijs heeft om deze 19-jarige en 53-jarige verdachten langer vast te kunnen houden. Bronnen rondom het onderzoek bevestigen dat zolang niet iemand op heterdaad is betrapt, het giswerk blijft voor de opsporingsdiensten. Zolang dat het geval is, zal er waarschijnlijk ook geen einde aan de terreur komen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...