Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
bejorno

"Ook buitenlanders krijgen pasje voor coffeeshops"

Recommended Posts

"Ook buitenlanders krijgen pasje voor coffeeshops"

 

De coffeeshophouders in Nederlands-Limburg zullen buitenlanders niet discrimineren als het proefproject met het pasjessysteem begin 2010 van start gaat. Dat zegt Marc Josemans, voorzitter van de Vereniging van Officiële Coffeeshops Maastricht (VOCM).

 

"Maakt niet uit waar klanten vandaan komen"

"Een heel groot meningsverschil dat we met de overheid hebben is het benaderen van de buitenlanders. Voor ons maakt het niet uit waar de klanten vandaan komen. Alle buitenlanders mogen zich lid maken", zegt Josemans.

"Ook buitenlanders krijgen pasje voor coffeeshops"

 

 

"Pas binnen anderhalf tot twee jaar zou de Raad van State een uitspraak kunnen doen over het feit of alleen Nederlanders een coffeeshop binnen mogen. Er zijn prejudiciële vragen hangende bij het Europees hof van justitie. Dat moet nagaan of het weren van buitenlanders in coffeeshops indruist tegen de Europese regelgeving inzake het vrij verkeer van personen en goederen."

 

"Keiharde aanpak criminaliteit"

"Dit project is belangrijk en laat zien dat de Nederlands-Limburgse gemeenten de coffeeshop een plaats willen geven op hun grondgebied en dat de burgemeesters erkennen dat de coffeeshop een onmisbare positie inneemt in de Nederlandse samenleving. Wij vragen ook de keiharde aanpak van de criminaliteit en illegaliteit", aldus nog de VOCM-voorzitter.

 

De coffeeshops werken al sinds anderhalf jaar vrijwillig met een digitale identiteitscontrole, waarbij de gegevens 48 uren bewaard blijven.

 

"Met het pasjessysteem gaan we de identiteitsgegevens permanent bewaren. Via de vingerafdruk kunnen we zien of die persoon niet al elders drie gram cannabis heeft gekocht. We zijn dus bereid aan dit project mee te werken", besluit Josemans.

 

Het proefproject start in Nederlands-Limburg en krijgt navolging in Eindhoven en Enschede. (belga/tw)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Keiharde aanpak criminaliteit"

 

dan dienen ze toch ergens iets te ondernemen want als ze al die "Keiharde aanpak criminaliteit" 100% doorvoeren hebben we wel shops maar geen cannabis want de aanvoer is er niet meer. kan toch niet?

 

legaliseer zodat het niet meer loont illegaal lampen aan te steken. legaliseer de kleine hobbyist zodat ie zijn eigen plantje kan groeien. legaliseer en toon ballen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...