Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
murphy

Echtpaar bestraft voor kweken van hennep

Recommended Posts

Assen/Alteveer - Een echtpaar uit Alteveer is vrijdag door de politierechter in Assen bestraft voor het kweken van honderden hennepplantjes. De twee hadden tussen begin 2005 en eind 2007 een kwekerij boven hun winkel en nog twee kwekerijen in containers op hun erf.

 

Door: Annemiek Meijer

 

De man, B.R.S. (53), moet 240 uur onbetaald werken en kreeg daarnaast vier maanden voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van twee jaar opgelegd. Zijn echtgenote J.W.F was volgens de rechter medeplichtig aan de hennepteelt, omdat ze ervan wist. De 47-jarige vrouw kreeg twee maanden voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van twee jaar opgelegd. De twee moeten ook nog ruim 67.000 euro aan de staat terugbetalen. Dat bedrag zouden ze met de hennepteelt illegaal hebben verdiend.

 

S. verklaarde aanvankelijk niks van de kwekerijen te hebben geweten. Hij verhuurde vanaf begin 2005 twee containers op zijn erf aan drie mannen die hem benaderd zouden hebben. Later zouden ze hem ook voor de huur van de zolder van zijn bedrijfspand hebben benaderd. "Ze wilden er licht- en geluidsapparatuur opslaan", aldus S. "Daarom moesten er ook elektriciteit aangelegd worden naar de zolder, zeiden ze." S. kon het geld dat het verhuren van de ruimtes hem opbracht goed kon gebruiken, omdat hij en zijn vrouw krap zaten.

Toen de twee lekkage in hun winkel kregen en de man boven ging kijken, ontdekte hij naar eigen zeggen de kwekerij. "Ik heb die huurders gelijk weggestuurd en ze hebben de planten meegenomen. Maar een tijd later kwam één van hen terug, omdat ze nog een rekening te vereffenen hadden, zei hij. Ik voelde me bedreigd. We spraken af twee oogsten te kweken. Daar zouden we allebei beter van worden."

 

Volgens de rechter hield de man een volstrekt ongeloofwaardig verhaal, zowel over de kwekerijen als over de stroomtoevoer, die S. volgens hem ten behoeve van de hennep had laten aanleggen. "U geeft zelf aan dat u het geld wel kon gebruiken. Volgens u kwamen de drie mannen alleen in de kwekerijen als de winkel open was, dan viel het minder op. Ze kwamen drie keer per week. Toch heeft de winkelmedewerker nooit één van hen gezien. Ook weet u niet hoe ze heten, want u heeft geen huurcontract met de mannen afgesloten. Het is uw verklaring, maar ik twijfel er zeer sterk aan."

 

De hennepkwekerijen werden ontdekt door de politie, nadat er een tip was binnengekomen dat S. illegaal vuurwerk zou hebben. Daarvoor werd de man niet veroordeeld. Wel voor een aantal verboden wapens, die hij ook in zijn bezit had. (ADP)

 

 

 

bron: www.regiohoogeveen.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...