Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Choppie

kweekschema grond

Recommended Posts

1e week:

 

Eerste dag: Als je de stekken op een steenwolplug krijgt moet je het plastic voorzichtig verwijderen, plaats je stekje in de grond zodat het steenwol blokje niet bovenuit de aarde steekt. hang je lamp(en) hoog (60-80cm) en zet de timer op 18 uur. Stekken een goede scheut water met B'cuzz en Rhizotinic geven. Maar niet te nat houden, probeer niet meer dan zo'n 200ml op de eerste dag te geven. Na ongeveer 3 dagen de lamp(en) op ca. 40 cm boven de planten hangen. Controleer de temperatuur, die mag niet hoger zijn dan 28° en wanneer de lampen uit zijn niet lager dan 16° .maar dit zijn uiterste waarden. beter is tussen de 20 en 25 graden. Dit ivm met zgn "dauwvorming".

 

Zonodig warme lucht afzuigen en 's nachts bijverwarmen. Controleer de luchtvochtigheid,die mag nu nog hoog zijn.(80% maar niet lager dan 40%.)Nog steeds alleen water met Rhizotonic geven. (geef de 5e dag een halve dosis groei.)

 

2e week:

 

Na 7 dagen kun je beginnen met een normale dosering TERRA VEGA (Terra-Vega is een vloeibare 1-component voeding speciaal voor de GROEI van cannabis op grond. Terra-vega is snel opneembaar en bevat alle elementen voor een gezonde groei) Zet de tijdklok voor het licht na ongeveer 10 a 14 dagen op 12 uur.(Nu Gaan ze bloeien). Kijk of de lampen niet te dicht op de planten komen. Zonodig de lampen hoger hangen. (Dit blijven doen tot de planten uitgegroeid zijn.) Blijf temperatuur en luchtvochtigheid controleren.

 

3e week:

 

Nu de planten gaan bloeien moet je een Bloeivoeding gebruiken. Hiervoor gebruiken we TERRA FLORES (Terra-Flores is een vloeibare 1-component voeding speciaal voor de BLOEI van cannabis op grond. Terra-flores is snel opneembaar en bevat alle elementen voor een gezonde bloei zodat je het meeste uit je oogst kan halen) Houdt de temperatuur op peil maar zorg ervoor dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat.(60%) Zorg ervoor dat de grond niet te droog maar zeker niet te nat is. Ook kunnen we nu eventueel beginnen met het toevoegen van BLOEISTIMULATOR.

 

4e week Idem.

 

5e week:

 

Geef 3 weken voor de oogst, een week lang PK 13/14 mee aan het voedings water.Afhankelijk van de bloeitijd begin je dus ongeveer in deze week. Als je het niet zeker weet kun je bij de growshop natuurlijk even vragen naar de bloeitijd van je planten.

 

6e week Idem.

 

Nu zitten er al flinke toppen in de planten met mooie witte haren en wordt het tijd dat de luchtvochtigheid streng gecontroleerd wordt.(ideaal is nu 50%.)

 

7e week:

 

Stop nu met voeding, alleen nog water geven.(Dit komt ten goede van de smaak) Controleer temperatuur en luchtvochtigheid.

 

8e week:

 

Stop nu ook met water geven.(Dit zet de plant aan tot verhoogde THC produktie . De plant is nu ongeveer uitgebloeid en de haren beginnen mooi bruin te worden. Houd de luchtvochtigheid laag. Laat de planten afrijpen en snoei ondertussen de bladeren.

 

9e week:

 

Knip de toppen mooi schoon en hang de planten ondersteboven in een goed geventileerde niet te warme ruimte. De wiet is droog en geschikt om te roken waneer de steeltjes van de toppen kan breken ongeveer zoals je een lucifer breekt.

 

Tips:

 

Geef nooit koud water, zorg ervoor dat het water op ongeveer 23° is.

 

Geef om de dag tussen de 0.25 en 0.50 liter per plant, voel aan de grond of je teveel of te weinig water geeft.

 

Spoel om de twee weken de potten met alleen water door.

 

Zorg ervoor dat de PH ongeveer 7 is voor de ideale opname van voeding.De EC houd je op 1.5 a 1.6.

 

We wensen jullie veel kweek en blowplezier maar denk aan de buren (licht, lucht, water-overlast) als je oom agent niet op bezoek wilt krijgen.

 

Dit is slechts een algemeen schema, maar de beginnende kweker zal hier wel mee uit de voeten kunnen. Voor verdere vragen kun je terecht op het forum.

 

Heb het schema zelf niet toegepast, gevonden op chrissie :wink:

maar zie laatste 2 regels van de quote

Share this post


Link to post
Share on other sites

Das helemaal mooi...........

 

zijn ze op zoek naar een kweekschema........... vinden ze er nu gelijk 2 ........

 

Hebben ze nog keus ook :evil:

 

(wat een geweldig forum toch he :wink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Misschien moeten ze maar bij de index staan, gewoon aparte linken. We zullen het er eens over hebben op msn. :evil:

 

Nu ga ik naar beneden en zodirect naar huis want zit nog bij me lief.

 

Heel veel Liefs

Tarja

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...