Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
maeva

Grensgemeente Bergen op Zoom sluit drie coffeeshops

Recommended Posts

De Nederlandse gemeente Bergen op Zoom probeert nu al drie van de vier coffeeshops binnen de gemeentegrenzen te sluiten. Bergen op Zoom en andere grensgemeenten als Roosendaal maakten eerder bekend hun best te doen om alle coffeeshops binnen hun gemeentegrenzen te sluiten.

 

In februari moet nieuw beleid van kracht worden waarmee de gemeenten alle coffeeshops uiteindelijk definitief willen sluiten.

Einde maken aan drugstoerisme

Zo willen de nabij de Belgische grens gelegen gemeenten een einde maken aan het drugstoerisme en de bijbehorende overlast. Tot die tijd probeert Bergen op Zoom de shops met andere middelen te sluiten.

 

De shops worden nu alvast op basis van de huidige regels tijdelijk gesloten. De shops kunnen daar bezwaar tegen maken, maar totdat de rechter hun bezwaar in behandeling neemt zijn ze in ieder geval dicht. Dat duurt minimaal drie weken.

Te veel drugs in coffeeshop

Bij een controle in coffeeshop Miami werd gisteravond volgens de gemeente drie kilo softdrugs gevonden. Een coffeeshop mag maar vijfhonderd gram op voorraad hebben. In de shop is al vaker te veel drugs gevonden. De drugs en een 'groot geldbedrag' zijn daarom in beslag genomen. Ook werden in de coffeeshop zeven bezoekers aangehouden voor illegale handel in softdrugs. De shop moet binnen enkele weken dicht. De gemeente wil de coffeeshop vier maanden dicht houden.

Coffeeshop International werd maandag op een overtreding betrapt. De shop heeft net een nieuwe eigenaar en die heeft volgens de gemeente nog geen vergunning.

 

Bij de controle zou bijna vijfhonderd gram softdrugs aanwezig zijn geweest. De drugs en een geldbedrag werden meegenomen. De shop moet binnen twee dagen dicht en mag weer open als de eigenaar een geldige vergunning heeft.

Coffeeshop Sahara vier maanden dicht

Coffeeshop Sahara ging vorige week voor vier maanden dicht. Ook hier was meerdere keren te veel softdrugs gevonden.

Café-bar Magnifique werd vorige week betrapt op een drugsvoorraad van zevenhonderd gram. Een bar mag geen softdrugs verkopen, daarom is de kroegbaas aangehouden. Bij een volgende overtreding moet de bar vijf jaar dicht. (novum/mvdb)

bron

 

vers van de (internet) pers...

Damn dit ziet er niet goed uit!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...