Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Superfly

'mafiapraktijken' In Leerpark

Recommended Posts

vrijdag 11 juli 2008

 

DORDRECHT - Wegens afpersing van leerlingen van het Leerpark in Dordrecht heeft Justitie gisteren celstraffen tot vier jaar geëist tegen vier Dordtenaren.

 

Volgens officier van justitie mevrouw mr. A. van Lawick-Pabst maakten de vier zich afgelopen najaar schuldig aan mafia-achtige praktijken.

 

De vier werkten vrijwel steeds volgens hetzelfde stramien. Ze verleidden mensen om bij hen voor een klein bedrag softdrugs te kopen.

 

Na de levering kwamen ze dan terug met de mededeling dat ze toch meer geld voor de drugs moesten hebben. Zo niet, dan zouden ze het adres van de klant aan hun zeer agressieve dealer geven.

 

In een enkel geval lokte één van de daders zelfs een klant mee de Kloostertuin in, waar een ander klaar stond om die klant te overvallen. De verkoper was daarbij 'attent' genoeg om te waarschuwen dat de overvaller een pistool had.

 

De zaak kwam juist door deze overval aan het licht. De verdachte dwong zijn slachtoffer zijn telefoonnummer in zijn mobieltje te zetten. Nadat het slachtoffer naar de politie was gestapt, slaagde die er met telefoontaps in het viertal op te sporen. Justitie slaagde er uiteindelijk in om twaalf gevallen voor de rechter te brengen.

 

Volgens Van Lawick-Pabst is dat vermoedelijk nog maar het topje van de ijsberg: ,,Er zijn veel meer slachtoffers, maar die durfden geen aangifte te doen. Deze verdachten hebben hun slachtoffers stelselmatig bedreigd met geweld. De intimidatie ging zo ver dat twee verdachten zelfs op de auto van een slachtoffer sprongen.

 

De verdachten, die 18, 19 en 20 jaar oud zijn, ontkennen veel van de beschuldigingen

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

de wereld wordt ook in nederlnad alleen maar harder.

en dat terwijl er met een wietje zelf niets aan de hand is, maar de mensen eromheen.

behalve de hobbykwekers dan.

hopen dat dat nog ooit verandert.

 

groetjes Stampertjuh

Share this post


Link to post
Share on other sites

iedereen lijkt de laatste tijd wel te blowen in nederland, vooral onder de jeugd onder de 18, en die moeten het toch echt hebben van dealers, ben zelf ook 17 maar heb zeker al een half jaar niets meer bij een dealer gehaald.

 

Wiet is in nederland gewoon iets normaals wat door elke groep gerookt word, en wat veel gebruikt word, verdienen anderen weer aan, tja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...