Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Lode

Topzeef, ICE O Lator, wie heeft er wel eens mee gewerkt ?

Recommended Posts

Topzeef, ICE O Lator, wie heeft er wel eens mee gewerkt ? of op een andere manier hasj gemaakt ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ice o later werk echt goed als je het op de goede manier doet mooie schone hasj ik vind het beter dan een pollinator want dan krijg je er veel meer stof in

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat kost(en) die/dat ding(en) lode en kwei??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ice o lator gaat vanaf 50 euro, kun je geloof ik.

 

Je hebt het over de goede manier, kun je daar iets over uitleggen? de grote lijnen weet ik al, mixen , ijs enz waar moet ik op letten ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

wil je anders niet gewoon uitleggen hoe een ice lator werkt, en vind je deze ook bij de gewone coffeshop?

Share this post


Link to post
Share on other sites

een ice o later bestaat uit twee zakken met gaas er in met 1 grove en 1 fijne zeef. de ice o later kost 79 euro en je kan hem bij de meeste growshops wel halen

Share this post


Link to post
Share on other sites

had er al naar gezocht en die ook gevonden :P en een pollinator lijkt me beter, is deze veel duurder?

Share this post


Link to post
Share on other sites

een ice o later is veel schoner dan een pollineter omdat je met een ice o later in ijskoud water werkt dus er kan op die manier veel minder stof bij komen zeg maar niets.

Share this post


Link to post
Share on other sites
'Ice o later' waar te koop in Rotterdam ?

 

Lijkt me wel een goed plan.

 

bij alle knappe growshops

 

(graag in 1 topic houden, andere topic is verwijderd :wink: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

de Ice-o-lator.

 

 

De ICE-O-LATOR is een simpele, pure water-en-ijs extractie methode. Door gebruik van twee zeven is de verkregen kristalmassa erg puur. Afval en stof blijven uiteindelijk in het water achter. De kern van het proces is een temperatuur van net boven het vriespunt

 

De opbrengst hangt natuurlijk af van wat je er in stopt. Gebruik het liefst klein blad, knipafval De grote bladeren hebben weinig kristallen, en zijn niet echt de moeite waard. Zorg dat er niet te veel takjes in zitten, die beschadigen de zeef, of blokkeren de mixer. Als je topjes gebruikt, trek ze dan uit elkaar, zodat de kristallen aan de oppervlakte komen.

 

Nodig : ICE-O-LATOR set

1 x 20 tot 25 liter emmer , 1 keukenmixer ,

keukenrol papier, 2 kilo ijsblokjes

 

 

 

1)1 Vul de emmer met zo koud mogelijk water, tot +/- 15 cm onder de rand - Doe de zakken erin, eerst de fijn, dan de grove, en zorg dat er geen lucht meer tussen de twee zakken en de emmerwand zit. De zakken moeten recht naar beneden hangen, zodat er optimale ruimte ontstaat. Vouw de rand om de emmer en trek het koord vast.

 

2) Stop het plantenmateriaal in de ICE-O-LATOR (max- 500 gram). Er moet genoeg ruimte overblijven., zodat de kristallen naar beneden kunnen vallen. Als de zak te vol is, krijgje geen optimale opbrengst. Doe het ijs op de bladeren, zodat het naar beneden gedrukt wordt.

 

3) Vul het water bij tot 3 cm onder de rand en laat de massa een kwartiertje inweken. De bladeren moeten goed koud en nat worden.

 

Boor twee gaatjes in de deksel. Steek de mixerstaven via de onderkant door de deksel in de mixer. (Op deze manier wordt de mixer op zijn plaats gehouden bij het draaien) Duw na het inweken het ijs onder de bladmassa, doe de deksel met mixer erop en zet de mixer aan op de laagste stand. Laat de mixer +/- 15 min. draaien, stop dan en open de deksel Duw bladeren die aan de rand clusteren naar het midden toe. Laat de ICE-O-LATOR 5 min. staan zodat de kristallen rustig naar beneden kunnen zakken. Zet de mixer weer aan. Herhaal dit proces tot alle bladeren gezonken zijn, dwz. niet meer naar het wateroppervlak komen. Meestal is een keer of vier genoeg. (in totaal 1,5 uur).

 

4 Als het klaar is, haal de grove zeef uit de emmer, en laat het water eruit lopen. Zorg dat er geen blad in de fijne zeef valt, dat vindt je namelijk later terug in je kristalmassa. Let ook goed op dat er geen kristallen aan de onderkant van deze zeef blijven hangen. Spoel ze er voorzichtig af boven de fijne zeef met wat water.

 

5 Haal de fijne zeef uit de emmer, en laat het water er aan de onderkant uit lopen. Als de zeef blokkeert, is dat een goed teken. Pak de zeef met twee handen beet en beweeg om. en om je linker en je rechter hand omhoog en omlaag, zodat de kristalmassa in de zak van links naar rechts beweegt. Het water zal meer openingen in de zeef vinden en makkelijker wegspoelen. Als het water weg is, blijven de kristallen achter in de zeef. Als er nog groen te zien is, houd de zeef dan onder de koude kraan en spoel de verontreiniging voorzichtig weg. Vouw de zeef dubbel, zodat het kristal omringd is door gaas. Wikkel het gaas in een dikke laag keukenpapier, en maak daar dan een vreugdedansje op !! Je gewicht perst het vocht in het papier. Het overgebleven water in de emmer bevat alle in water oplosbare voedingsstoffen van de plant, en is dus perfecte mest.

 

6) Haal de kristalmassa uit de zeef, en verbrokkel het op een stukje papier om te drogen. De ICE-O-LATOR kan het best meteen na gebruik met koud water afgespoeld worden. Als het kristal in de zeef indroogt, gebruik dan alcohol (96%) om het schoon te maken.

 

 

De kristallen moet meteen van water ontdaan worden, anders gaat het schimmelen. Dit gaat het makkelijkst door eerst met de hand de kristallen bij elkaar te persen tot een egale bal Kneed de bal goed door, pers zo nu en dan tussen de handen het vocht eruit. Als het kristal aan je handen plakt, stop het dan in de vriezer. Kou maakt de kristallen minder plakkerig. Om het laatste restje vocht eruit te krijgen, maak de bal zo plat mogelijk, en vries het in. Het water zal als ijs op het oppervlak terechtkomen. Je kunt het er gewoon afvegen. Als je de kristallen goed perst / wrijft, breken ze en komt de olie vrij. Het materiaal zal steeds donkerder worden. Alleen kristallen van heel vers afval van bv. "witte"' planten blijft altijd blond. Dit is een bijzondere kwaliteit.

 

dit is te vinden op (en gehaald van): http://home.wanadoo.nl/jangrow/ice-o-lator.htm

(voorzien van foto's)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dit is allemaal wel leuk , maar hou er wel rekening mee, (voor je de uitgave doet) Dat je toch wel redelijk veel afval nodig hebt(vanaf 10 planten) De opbrengst in namelijk niet echt veel bij 1 tot 10 planten.

Ook kun je dan eerst pollinatoren (1x) en daarna het zootje invriezen.

Daarna ice o-leteren.

Houdt ze groen 8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...