Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
suffie63

Drugs Kopen, Hoe Werkt Dat?

Recommended Posts

18 mrt 2008, 07:49

Voor meerderjarigen met een rijbewijs is het makkelijk om aan drugs te komen: die rijden gewoon naar de koffieshop in Breda.

 

Maar dat in Oosterhout geen koffieshop staat, wil niet zeggen dat je er geen drugs kunt kopen. Gemeentelijk programmamanager 'Jong' Frank Lambregts: "Dat je geen koffieshop hebt, wil niet zeggen dat er ergens geen markt voor drugs is. Er wordt gewoon op andere manieren in die behoefte voorzien."

 

Volgens verschillende jongeren die BN/DeStem heeft gesproken is het in Oosterhout een eitje om aan hasj of wiet te komen. Via via heb je binnen een uur tot een dag je zakje in huis. Met een beetje rondvragen ben je er zo achter wie regelmatig wiet bij zich heeft en dat voor anderen kan regelen.

 

Ook lopen op bepaalde locaties mensen rond die softdrugs voor de verkoop bij zich hebben. In het centrum bijvoorbeeld, maar ook in de buurt van scholen en op parkeerplaatsen rond winkelcentrum Arkendonk. Zij spreken mensen aan die eerder iets van ze gekocht hebben of wachten tot ze benaderd worden.

 

BN/DeStem hoorde twee manieren om aan harddrugs te komen. In Oosterhout zouden onder meer xtc, cocaïne, heroïne, ghb en speed worden verkocht.

 

Methode 1 verloopt via de telefoon. Kopers weten bij wie ze terechtkunnen voor bepaalde drugs, bijvoorbeeld xtc, en bellen diegene om te laten weten hoeveel ze nodig hebben. De koper kan de drugs dan later ophalen bij de dealer thuis of op een afgesproken plek.

 

Methode 2 is omslachtiger. Dealers op straat hebben softdrugs vaak bij, maar kunnen ook andere middelen leveren. De koper moet dan wel even wachten. De dealer pleegt een telefoontje, waarna iemand de gevraagde harddrugs komt brengen. De overdracht van drugs vindt vaak plaats door autoraampjes. De koper wacht op een afgesproken plek in een auto. De dealer komt met zijn eigen auto. Geld en drugs worden dan door open raampjes uitgewisseld.

 

Bron

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...