Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
deskeilen

Sp.a-congres keurt amendement legalisering cannabis goed

Recommended Posts

Het verkiezingscongres van de sp.a heeft zaterdagvoormiddag tegen het advies van de partijtop in een amendement van de Jongsocialisten goedgekeurd om de verkoop, het bezit en het gebruik van cannabis te legaliseren. Dat moet de verkoop uit de criminaliteit halen, de samenstelling kan beter gecontroleerd worden en er kan beter ingezet worden op preventie en informatie, vonden de Jongsocialisten. Hun amendement werd met een kleine meerderheid aanvaard.

 

De Vlaamse socialisten houden vandaag in de Brusselse Magdalenazaal hun verkiezingscongres onder de slogan "sociale welvaart". In de voormiddag werden vier hoofdstukken van het programma doorgenomen en goedgekeurd, in de namiddag volgen nog vier hoofdstukken. De verschillende afdelingen hadden in de voorbije weken een duizendtal amendementen ingediend, waarvan de meeste in de ontwerpteksten werden verwerkt. Het congres zelf diende zich nog over enkele tientallen amendementen uit te spreken.

 

Partijvoorzitter Bruno Tobback wees er bij de start van het verkiezingscongres op dat de partij haar inhoud grondig gemoderniseerd heeft. Ook het personeel is vernieuwd, wat merkbaar is in de lijsten. De komende jaren moeten er fundamentele keuzes gemaakt worden. Er zal moeten bespaard en hervormd worden, maar dat moet gebeuren met de ambitie dat iedereen erop vooruit gaat, "vandaar de slogan 'sociale welvaart'", aldus Tobback.

 

De hoofdstukken van het verkiezingsprogramma werden telkens voorgesteld door één of twee lijsttrekkers. De ontwerptekst werd op een aantal punten aangescherpt.

 

In het hoofdstuk 'Uw inkomen verzekeren' schetsten Monica De Coninck en Yasmine Kherbache de krachtlijnen voor een job die de rekeningen betaalt en een volwaardig pensioen na een loopbaan van 42 jaar. Dat pensioen moet minstens 75 procent bedragen van het loon, door het wettelijk pensioen, de tweede pijler en eventueel pensioensparen, dat fiscaal aangemoedigd moet blijven.

 

Het congres stemde in met een amendement waardoor mensen die ziek zijn of geweest zijn, flexibel kunnen werken. Lukt halftime niet meteen, dan moet ook een kwartjob kunnen of moet de werknemer zelfs helemaal terug thuis kunnen blijven. Sp.a wil ook dat het principe dat de prijzen van de levensnoodzakelijke goederen niet duurder mogen zijn dan in de buurlanden in de wet wordt ingeschreven, zoals dat vandaag reeds is voor de lonen.

 

bron:

 

Belga, hln.be

 

Meer links:

 

http://www.hln.be/hl...alistisch.dhtml

 

http://www.hln.be/hl...Loch-Ness.dhtml

 

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1798795/2014/02/22/Tegenstrijdig-thema-binnen-sp-a.dhtml

 

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1798806/2014/02/22/Legalisering-cannabis-argumenten-pro-en-contra.dhtml#reaction

Share this post


Link to post
Share on other sites

niet duurder mogen zijn dan in de buurlanden in de wet wordt ingeschreven, zoals dat vandaag reeds is voor de lonen.......

 

Hoe komt het dan dat belgie een van de duurste loonkost landen is :huh:

Mss nog maar eentje roken wie weet is het erna wel logisch

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...