Jump to content

estee

Full member
  • Content Count

    353
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by estee


  1. Stel dat ie ook nog voor € 6,5 per gram in de shop zou liggen... Echt waar..

     

    Dames en heren: Dit is Bedrocan 18%, officieel geteeld als medicinale cannabis, en het wordt voor 6,50 euro verkocht in de cannabis apotheek in Groningen. Valt niet tegen he? Ze versturen het zelfs per post:

     

     

    Volgens mij slaan ze medicinale gebruikers niet al te hoog aan qua rekencapaciteiten ;)

     

    Maar goed, het komt uit de rijke verzameling van een medicinale gebruiker. Voorwaar helemaal geen slecht wietje voor een hele redelijke prijs. Die overigens nog een stuk naar beneden kan als het aan teler Bedrocan ligt. Vorige week zijn KeestheMad en ik op "werkbezoek" geweest bij Bedrocan in Veendam. We hebben uitgebreid gesproken met Tjalling Erkelens, mededirecteur van Bedrocan in Veendam. We maakten kennis met stekken van 30 cm en planten van 2,5 meter hoog in een 3,5 literpotje! Jawel, 3,5 liter! Kortom, we hebben alles mogen zien. En kunnen fotograferen.

     

    Er komt een uitgebreid artikel hierover van ondergetekende in de EssensiE van volgende maand. We hebben echter wel materiaal om 5 pagina's te vullen denk ik, al was het alleen maar met foto's :wacko:. Daarom komt er een verwijzing naar Wietforum, waar het complete verhaal gepubliceerd zal worden, inclusief de kleine kwekersdetails die voor een wat groter publiek niet zo interessant zijn, en natuurlijk alle foto's. EssensiE heeft natuurlijk wel effe de scoop.

     

    Jawel, whazzup schrijft vanaf volgende maand voor EssensiE. Als het goed is iedere maand een bijdrage over de wat meer (kweek-)technische zaken, een column, of zoals nu, een interview. Als ik toch aan het schrijven ben kunnen we dat maar beter gelijk cross-media doen vinden jullie niet?

     

    Ik heb laatst een grammetje lekkere jack herrer gekocht voor 6.5€ in Amsterdam en hij was zeer lekker te truimen, was dat deze soms :lol:


  2. net een weekendje amsterdam gedaan. De twee shops die er voor mij boven uitstaken waren dampkring en anyday. Vriendelijke bediening (daarvoor krijg je bij mij al de helft van de punten :D) en zeer lekkere wietjes. Algeria en super silver haze in dampkring waren zeer lekker, wel een beetje prijzig maar dat heb je overal dezer dagen. Ik heb en trouwens ook nog jack herrer voor 6.5€/gr gekocht en daar was zeker niks op aan te merken.

     

    Bij anyday zou ik stella blue en de cheese aanraden. De uitbater van de shop geeft je wel genoeg uitleg hieromtrend. zeer relaxte gast

     

    En amsterdam .... my kind of town :lol:


  3. na 10 dagen drogen is het resultaat bekend. Droog 47 gram. Als je dit in gram/watt berekent is dit verschrikkelijk weinig, maar omdat het van 1 plantje was waren we toch tevreden. Ook is er nog een grammetje (vinger/schaar) hasj en 500 gram wietboter.

     

    Wat het roken betreft zijn we ook zeer tevreden. Het heeft een lekkere zoete smaak, perfect voor dit weertje om tijdens een zwoele zomerse valavond eentje te rollen. Het effect is eerder high dan stoned (alhoewel :D) dit kan mss wel te maken hebben met dat hij een weekje te vroeg is geknipt.

     

    Conclusie: zeer tevreden. Een dezer beginnen we aan de bouw van een klein degelijk hok met daarin wrs anesthesia's

     

    bedankt voor het volgen en de reacties


  4. Bedankt voor de reacties. Ik hoop dat julie gelijk krijgen :wtf: . Maar ik blijf toch mss een beetje pessimistisch ingesteld.

    Het zijn wel gevaarlijke dagen nu, zeer vochtige lucht buiten. Daarom heb ik het ventilatortje er non-stop onder gezet (niet op de toppen zelf).

     

    Volgende week laat ik jullie het eindgewicht weten, dan moet het wel goed droog zijn


  5. wegens vakantieplannen hebben we de ene plant maar geoogst. Hij kon wel nog een weekje denk ik maar hij heeft toch 8 weken staan bloeien. Hier enkele fotos. Ik hoop dat het boven de 30 gram droog wordt. We zullen zien na 2 weekjes drogen ...

     

     

    enkele toppen

     

    med_gallery_8749_2250_472904.jpg

     

    hoofdtop:

     

    med_gallery_8749_2250_537736.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_426109.jpg

     

    het geheel:

     

    med_gallery_8749_2250_802124.jpg


  6. Ik hoop toch ook op een goeie 30-40 gram. De zijtopjes gaan lekker enkel de hoofdtop blijft een beetje fluffy.

    We zitten nu aan de 33ste dag van de bloei ik geef ze nog zo'n goeie 4-5 weken. dan moeten ze klaar zijn. De knak heeft nu goed zijn werk gedaan, de plant is volledig gestopt met groeien.

     

    Ze krijgen nog steeds wekelijks 1X canna flores en 1X ferro PK 13/14.

     

    We hebben een stokje moeten plaatsen naast de plant want hij begon een beetje door te zakken. Hierbij hebben we wrs enkele wortels beschadigt, hopelijk doorstaat ze het goed.

     

    med_gallery_8749_2250_1211059.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_1099767.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_51994.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_96355.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_951645.jpg


  7. Nog eens ff tijd voor een update we zijn aanbeland aan dag 28 van de bloei.

    Er is ondertussen wel het een en ander gebeurt, de twijfelachtige herma blijkt dus toch een volbloede herma te zijn. Jammer maar helaas. We gaan gewoon verder met 1 plantje, en wat doet die het goed. Ze bleef maar groeien tot inmiddels 125 centimer. We hebben ze geknakt, die ze goed overleefd heeft, en nu lijkt de groei toch stilaan gestopt.

    Tegen de vergeling in de onderste bladeren hebben we een beetje extra stikstof toegevoegd dmv een lekkere brandnetelscocktail :doctor:.

    We zijn ook gestart in de 5de week bloei met pk13/14 toetevoegen van de voedingslijn Ferro. 4ml op 10 liter + 30ml op 10 liter canna Flores.

     

    Hier enkele fotos

     

    De hoofdtop:

    med_gallery_8749_2250_53117.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_17349.jpg

     

    De knak:

    med_gallery_8749_2250_742357.jpg

     

     

    Enkele zijtopjes:

    med_gallery_8749_2250_78228.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_1035758.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_238505.jpg


  8. poe he, dat ze daarvoor tijd nemen zeg. en je mag toch 5 planten pp hebben? als er meer dan 3 volwasenen in dat huis wonen, dan is het toch legaal?

     

     

    zou wel makkelijk zijn als je een pand hebt met 1000 plantjes ... gewoon zorgen dat er 200 man is gehuisvest :doctor:


  9. Graag had ik wat meer over een herma geweten. Ik weet het dat het een manwijf is en dat je die kan herkennen door un gele banaantjes.

    Maar wat kan je erna zo nogal mee doen. Heeft het nog een nut of kieper je ze best zo snel mogelijk weg? Wat ik heb zo'n herma staan die precies toch wel heel wat witte haartjes heeft, kan ik die dan later nog verwerken in een cake of zeven voor een beetje hash te bekomen?

    Is er ook een verschil tussen herma's met grotendeels vrouwelijke verschijnselen of merendeel mannelijke verschijnselen. En wat is het gevaar voor je andere planten? Kan een herma bv een vrouwelijk plant die 2 meter verder staat nog bevruchten?


  10. langs de andere kant als ze toch geld nodig heeft investeer dan in een kweekje van 30 plantjes ofzo daar kan je mss ook al een kilootje afhalen en daar kan je dan toch mooi mee verder studeren. En als je betrapt wordt dan kijk je nooit tegen zulke problemen aan waar ze nu in verzeild is.

    360 planten lijkt mij eerder hebzucht dan de touwtjes aan proberen te knopen...


  11. Het betreft hier 2 phenomeno zaailingen die onder een 400 watt natriumlamp staan. Ik kan voorlopig nog geen goeie fotos tonen (plantjes staan niet bij mij) maar volgens zit ik met een stikstof tekort.

    De plantjes staan in 11 liter potten reeds 27 dagen op 12/12 ik voed nu bij met terra flores, 2 x per week.

    Dus voor zover ik kan afleiden is het stifstof te kort. De bladeren onderaan vergelen en zo gaat het langsaam naar boven. Ik ga dus een beetje stifstof toevoeging doen op de biologische manier (afgietsel van brandnetels) maar is dit goed volgens jullie omdat ik mij altijd heb laten vertellen dat de planten in bloei vooral fosfor en kalium nodig hebben.

     

    Wat denken jullie?

     

    fotos:

     

    med_gallery_8749_2250_291781.jpg

     

    med_gallery_8749_2250_36444.jpg


  12. owke das was ff een brokje lezen maar hartelijk dank voor de tips. Ik ga dit schema zo goed mogelijk proberen volgen. Heb het er wel voor over om nog een 100€ extra in te steken, dat rendeert zich zelf wel.

    Maar eerst de huidige ronde tot een goed einde brengen :welcome:


  13. ziet er erg mooi uit. Ben een enrome fan van die grote donkere bladeren :welcome:

     

    Hoe denk je dat het plantje doet bij een beginnende kweker whazzup? Laat het zich makkelijk kweken of heb je toch al enige ervaring nodig.

    Het is nu niet dat ik 0,0 ervaring heb (ben pas aan mijn 2de ronde bezig zie: 2 X phenomeno) maar ik beschik niet over ph of ec meters ofzo, de rest vlot me wel al aardig. :)

×
×
  • Create New...