Jump to content

Paddohead

Full member
  • Content Count

    310
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Paddohead


  1. Ben benieuwd hoe dit zal gaan, bedacht me net dat ik nog een lading buitenzaden heb liggen uit de 'Basic Seeds tijd'

    Vooral Ierdbei (basis populatie en F2, F3 & F4), pure Erdbeer, Lesotho's en allerlei experimentele dingen met Zwitsers/Nederlands/Canadees bloed.

    De oudste komen uit 2002, de jongste zijn van 2008, helaas hebben ze op kamertemperatuur opgeslagen gelegen.

    Zou ze zsm moeten regenereren...

     

    gallery_6769_5116_21091.jpg

    • Like 2

  2. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een wietje gerookt wat zo kort na de oogst al lekker smaakt. Dit komt ondermeer door het chlorophyl/bladgroen wat nog vers in de buds aanwezig is.. Persoonlijk vind ik buitensoorten pas lekker roken nadat ze een maand of drie hebben 'gecured' (rijpen), sommige nog veel langer. Het loont zeker de moeite om eens naar deze technieken te gaan kijken alvorens een soort 'kort door de bocht' af te schrijven op smaak.

     

    Mooie foto's trouwens!

     

    Groetn,


  3. Om hier 'Double Fun weg ermee' te schreeuwen gaat mij iets te kort door de bocht.

     

     

    Ik snap het punt niet helemaal, volgens mij kunnen de meeste buitentelers wel uitvogelen dat als je voor jouw situatie en voorkeur een goede soort wilt je gewoon met een aantal soorten aan de gang moet om daar dan mooie pheno's uit te zoeken. Cannabis is een kruisbestuiver en dus van nature moeilijker strak te krijgen dan een zelfbestuiver...

     

    Maar goed, vind je er een aantal (altijd meerdere uitkiezen vanwege jaarsinvloeden), dan stek je deze en houd ze over voor het volgende jaar. Als je dan gewoon een goede grondmix (premix van biobizz) maakt en ook nog een leuke plek in de ZON (zoveel mogelijk!) weet te bemachtigen dan is er toch geen wolk aan de lucht. Feit blijft wel dat er een stuk inzicht in de teler aanwezig moet zijn, dit komt ook in de jaren dat je dezelfde soort of stek teelt. Elk jaar een andere schiet in commercieel opzicht dan ook niet veel op, maar is wel leuk natuurlijk al die variatie.

     

    Ben benieuwd wanneer de 'Viking' er weer is, mooie soort!

     

    Veel succes,


  4. Als het kan dan trim ik ze eerst nat, dan na het drogen nog een keer voor de fine-tuning. Als je niet al teveel te knippen hebt dan zou ik ze gelijk strak knippen, ondertussen kun je gelijk nog een extra schimmel check doen.

     

    Niets gaat zo snel als budrot in geoogste wiet :tu

     

    Succes en smookezee


  5. Jammer R, ze stonden er mooi bij...

     

    Beestachtig weer was het ook gisternacht, nu nog steeds veel water.. Heb ondanks de bamboe versteviging ook een tak moeten snoeien maar veel stelt het niet voor.

     

    Interessant om te zien dat jouw Oregon Rocket zo vroeg was, we zien dit zelf meer als een soort voor Frankrijk/midden Europa...kom je nog met een smokereport?

     

    Succes en rookze, :tu


  6. Muchas gracias cultivadores de Maria :wOOt

     

    De Lesotho is mijn favoriet dit jaar, beetje jammer da'k er zoveel de nek heb omgedraaid want tussen de mais had ze zeker niet misstaan. Maar ondergetekende was liever lui dan moe.. :verrygood Sinds 2001 wordt er aan deze soort gewerkt maar toen was ze pas rond 20 oktober oogstbaar. Met het herhaald inkruisen van enkele vroege buitenlijnen is dat met een kleine maand terug gebracht. Tijdens het inkruisen is steeds geselecteerd op het Lesotho type (Lesotho, Zuid Afrika) waardoor de psychedelische high bleef. Daarom is ze ook niet voor iedereen geschikt..:o

     

    Pure Erdbeer mist wel wat opbrengst hier in't noorden, maar de wiet die ervan afkomt is wel erg mooi en vet. Binnenkort komt er waarschijnlijk een nieuwe hybride aan met haar als moederlijn, maar deze moet zich nog even bewijzen.

     

    paar pica's:

     

    Verduisterde Tweety Sweety (binnensoort)

    gallery_6769_5116_20745.jpg

     

    Ze heeft een beetje schraal gestaan deze Freya maar de geur is ekker fruitig

    gallery_6769_5116_19678.jpg

     

    Sativa kooi met wild spul + jammergenoeg een man dus het is allemaal zaad...

    gallery_6769_5116_86715.jpg

     

    Kan een mexicaan zijn...

    gallery_6769_5116_93116.jpg

     

    Groeten


  7. :o alle krankheit auf ein stockjen!

    God man zit je aan het zwarte, weet?

     

    Weer een tuinen rondje gedaan afgelopen weekend, foto's zijn niet bijster (Durban..) best dus het is wat een beperkte weergave van hetgeen er allemaal stond te bloeien... :verrygood

     

    Lesotho Specials hadden vorige week wel geoogst kunnen worden, vanwege de zaden moeten ze het nog even volhouden.

    gallery_6769_388_126463.jpg

     

    De fruitige Freya vol met zaad..

    gallery_6769_388_139980.jpg

     

    De Erdbeer clone moet nog even

    gallery_6769_388_79743.jpg

     

    Erdbeer clone vorige week..

    gallery_6769_5116_257896.jpg

     

    Cheers,


  8. Hoi BF,

     

    Eerlijk gezegd heb ik geen idee hoe het in mijn tuin gaat momenteel, kom er hoogstens een keer per week...

    Maar denk dat er niet veel aan de hand is, heb er nog geen echt dikke toppen opzitten en de meesten staan vol zaad.

     

    Hier een paar foto's van een kennis uit het echte boven, op 900 meter hoogte ergens in de Alpen.

     

    Bloeit daar allemaal wat vroeger af, op het terras staan Santa Maria's, Erdberen en kruisingen, Jura Berry, Lesotho special en Lesotho F4's geloof ik..

     

    Terras met van alles, Erdberen zowat oogstrijp.

    med_gallery_6769_5116_505645.jpg

     

    Lesotho special

    med_gallery_6769_5116_151751.jpg

     

    Erdbeer#Diamond

    med_gallery_6769_5116_222213.jpg

     

    Cheers,


  9. Klinkt vrij ernstig, een beetje zoals ik in 2006 zelf had met de Erdbeer#Heaven die ik wat teveel voeding had gegeven waardoor die opblies M.a.w. de planten waren te geil (weelderig) dus toen heb ik de hoofdtoppen 2 a 3 weken te vroeg geoogst. Gelijk alles schoongeknipt, dat wil zeggen rook-klaar maken en ook die mooie dikke buds los knippen. De eerste 4/5 dagen op een wat hogere temperatuur gedroogd waarna het wat rustiger aan kon. Het resultaat was toch nog goed te roken maar wel minder van gewicht natuurlijk.

     

    Als het echt overal zit dan heeft die theorie ook weinig zin, zou dan gewoon de dikste buds eruit knippen en de rest laten zitten voor verdere afrijping. Die dikken rotten zo maar door en dan ist helemaal niks. Dan maar wat te vroeg want dat kan ze wel hebben.

     

    Vergeet die stress, dit zijn haar laatste weken en dan wordt dat gewoon minder belangrijk...

     

    Succes en sterkte,


  10. Hoi BF,

     

    Lijkt me een goed plan, de planten mogen best wel geel zien tijdens die laatste weken. Wel jammer van de rot, altijd klote om te zien al wen je er wel aan als buitenteler. Kun je een foto van de rotte buds posten?

     

    25 september is voor mij een richtlijn maar ik zit helemaal bovenin NL, weet niet hoe zuidelijk jij zit maar het heeft wel aardig invloed op de oogstdatum.

     

    Succes, hopelijk pak je wat zon + wind...en niet de mist die ze voorspellen..


  11. De plant links is de bestuiver, ook een Freya... en een gigantische man.

     

    Zat zelf niet ver van Jakarta, heb er een mooie tijd gehad maar was ook erg blij weer terug te komen. Vond het wat te vochtig en warm, kun je beter op een hoogland lokatie wonen zoals alle westerlingen daar. Zeker tijdens de regentijd...pfff wat een sauna is het dan op zeeniveau.. ;)

     

    Cheers,


  12. Hoi BF,

     

    Het verschil in topdichtheid zal waarschijnlijk voortkomen uit de gebruikte ouders in deze lijn, globaal hebben de compactere types meer van de Erdbeer#Purpurea en soms Black Domina (BD niet zo vaak). De wat lossere hebben wat meer van de JackHerer&SwissMiss voorouders en kunnen lekker fruitig wezen. De compacte buds hebben vaak een wat 'hardere' geur, vind het moeilijk om geur beter te beschrijven.

     

    Vind zelf alle types wel lekker maar met een lichte voorkeur voor de fruitige.

     

    Groet,

     

    Btw.

    Later bloeiende types kunnen de vroeger bloeienden best inhalen trouwens..


  13. Hoi BF, ja die stam is van de 3 meter Ierdbei, heb deze soort nog niet zo groot gezien en ben benieuwd wat eraf gaat komen... De onderste takken worden ondersteund met touw en een paar dikke bamboestokken, ze staat nu een week of drie te bloeien dus de komende tijd zal het snel zwaarder gaan worden. FF afwachten of het allemaal heel blijft...

     

    Ada orang Belanda disini, saya bukan orang Indo ;) heb er vorig jaar een tijdje gewoond dus vandaar mijn gebrekkige geouwehoer.. ;)

     

    Ja vind ik ook, mooi compact plantje en is een mooie snelle soort voor binnen. Buiten wel wat minder geschikt denk ik.

     

    Hier een foto van een normale Freya (man en vrouw) in een halfsib selectie tuin, en last but not least BS collega Dreojs

    med_gallery_6769_5116_162824.jpg

     

    Cheers,


  14. Hoi Tomas..

     

    Blijft ondanks het weinig praktische toch wel een mooi gezicht die joekels van struiken...de betreffende teler is vrij kinky van aard en heeft de dames dan ook goed vastgesnoerd.. ;)

     

    Btw, was nog vergeten te melden dat beide Carpatians geoogst zijn afgelopen donderdag, eentje had wel wat schimmel maar dat was niet veel. Geur is citroenachtig maar niet erg sterk, toppen zijn open en fluffy waardoor het meer lijkt dan het is. De bloem-blad verhouding is goed en heb een paar topjes meegekregen voor een test smoke dus binnenkort meer + een paar foto's die niet op deze pc staan. Ben benieuwd of de vermoedelijk ruderalis/autobloeier achtergrond iets achterlaat in het eindproduct.

     

    Groetn,


  15. Vandaag een ronde gemaakt langs verschillende tuintjes van vrienden en bekenden;

     

    Freya, had het moeilijk op deze plek...waarschijnlijk iets in het medium want alles heeft er last. Klein maar met een lekker fruitig geurtje!

    med_gallery_6769_5116_131427.jpg

     

    Ierdbei in de volle grond, haar zus er naast haalt de drie meter zeker..hopelijk blijven ze heel...

    med_gallery_6769_5116_170666.jpg

    med_gallery_6769_5116_46657.jpg

     

    Lesotho Special vol in't zaad..

    med_gallery_6769_5116_25362.jpg

     

    Moonpower (eigenlijk een snelle/45 dagen binnensoort) nog weinig bloei..

    med_gallery_6769_5116_31568.jpg

     

    Purple, ook wat laat

    med_gallery_6769_5116_200269.jpg

     

    Dat was het voor nu...

     

    Selamat akhir pekan & succes!

    ;)


  16. Hoi BF,

     

    Opbrengst is altijd wat moeilijk in te schatten, in mijn eigen tuin had ik eigenlijk nooit onder de 250 gram droge 'koffieshopwaardige' wiet per plant bij de Ierdbei (cement emmer 65 liter). Denk dat je van die 4 wel een pond af kunt halen als, als....maaar...als de hemel naar beneden zou komen dan hadden we allemaal een blauw hoofd... ;)

     

    Schat dus ongeveer 5 ons droog als totaal voor 4 planten, voor wat het waard is...

     

    Groetn,


  17. Hoi Whazzup & BF,

     

    Mooi gegroeid waren ze wel idd, maar een beetje groter had om mij ook wel gemogen trouwens..

    2006 was een apart jaar, nog nooit zo'n oerwoud in de tuin gehad.. echt joekels van Erdbeer#Heaven maar die waren veel rotgevoeliger dan de Erdbeer#Purpurea variant. Toch nog wel een topoogst met mooie buds maar die lijn is niet verder gebruikt... al gaf deze vorig jaar helemaal geen budrot op clonen van de rotgevoelige moeder en het was ook nog wel een nat najaar...

     

    De kleuren vindt je o.a. sterk op de Lesotho kruising & de Freya (nu uitverkocht, maar komt volgend jaar weer), gaat helemaal paars op het eind. De Erdbeer lijnen hebben vaak paarse bladstelen en soms paarse takken (purpurea invloed), deze eigenschap komt ook zonder stress of kou naar voren. De paarse kleur wordt trouwens veroorzaakt door anthocyaan welke ook de kleur in vele andere gewassen geeft (o.a. braam, aardappel, aubergine).

     

    Groetn ;)

×
×
  • Create New...