Jump to content

DonkeyKush

Members
  • Content Count

    92
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by DonkeyKush


  1. Ik ben totaal geen co2 kweker (ook geen ervaring mee of je moet een gist emmer daarvoor aanzien..) maar ik heb wel ergens opgepikt dat je niet over de 32C (blad temperatuur) wilt gaan met co2 dosering omdat het dan tegen je gaat werken en je fluffie toppen en gezeik krijgt maar ik laat advies wat dat betreft over aan mensen die er veel meer verstand van hebben :innocent:

     

    Hey, ja dat klopt. Je krijgt vanaf 32 opgeblazen luchtige toppen. Hangt een beetje van de soort af en hoe je kweekt, heb er nooit echt last van gehad.

  2. Welkom jongens.

     

    Ja, het gaat inderdaad best wel pittig worden qua temperatuur. Heb nog een 240 draaien waar het tot 37 graden is geworden overlaatst. Maar ze bleven gaan, geen opgekrulde bladeren ofzo.

     

    Ik voer wel met co2 de temp op tot 35graden voor goede resultaten.

     

    Straks post ik wel een update, de helft draait al :)

    • Like 1

  3. Beste kweekvrienden.

     

    Het is stilaan tijd dat ik eens een verslag maak aangezien ik er nooit één heb gehad, wie weet leer ik weer wat bij hier.

     

    Bovendien is het veel te stil hier tegenwoordig. Zit iedereen buiten te kweken of zo? ;)

     

     

     

    All right. De set-up is volledig nieuw dus hierbij de opsomming van wat er is en wat er nog bij komt:

     

    Klimaat:

    1x Mammoth Pro 300

    1x 2500m³ Metalen kist - Afzuig

    1x 2500m³ Can-Lite filter

    1x 1500m³ Metalen kist - Inblaas

    1x Combiconnect 254mm (10m)

    1x SMScom spc 7A klimaatregelaar

    3x Bestron standventilator op voet "It's the best, beats the rest"

    1x Luchtbevochtiger 1,5L/U + Hygrostaat

     

    Licht:

    8x Hamerslagkap

    8x Sylvania Growlux 600w

    8x ELT 600w Ballast

     

    Medium:

    64x 18L Potten

    24x Plagron Lightmix 50L (Perliet)

    1x Plagron Europebbles 45L

     

    Water:

    1x Opvouwbaar watervat 160L

    1x RP circulatiepomp 400L/U

    1x Eheim vatverwarmer 100W

     

    Voeding:

    2x Aptus All-In-One 1L

    2x Aptus Super PK 1L

    1x Aptus Topbooster 500ml

    1x Aptus Startbooster 250ml

    1x Aptus Dislike 100ml

    1x Aptus Soil Attack Liquid 100ml

    1x BAC Plant Vitality plus 500ml

    2x Mycotrex 100gr

    1x Aptus Ph- 1L

     

    Strain:

    64x S5

     

    CO²: Komt er later bij, ben de spullen nog aan het selecteren.

     

     

    Oke. Deze grote boterham hebben we er al door.

     

    Deze setup word vanaf 0 opgebouwd dus het is wel fijn om jullie de progress te tonen.

     

    Dit is één van de laatste setups waar ik nog grond zal gebruiken dus ik ben best wel blij dat dat gesjouw later voorbij zal zijn.

     

    gallery_45499_18964_1316542.jpg

     

    De tent zit net sinds gisteren in elkaar met een tentje waar al 30 stekken in voorgroeien.

     

     

    gallery_45499_18964_1871081.jpg

     

    De afzuiging is al af ;) Eventueel ga ik de filter nog ophangen want het gaat best krap worden.

     

    gallery_45499_18964_260503.jpg

     

    4 lampen hangen al omhoog :)

     

    gallery_45499_18964_2455565.jpg

     

    Een stuk van de voeding. Killercombo ;)

     

    gallery_45499_18964_1614329.jpg

     

    Stapel grond.

     

    gallery_45499_18964_1083711.jpg

     

    De dames schreeuwen om overgeplant te worden. Deze 30 ga ik toppen en op 24h licht houden tot de andere stekken er zijn. Ergens deze week zouden ze moeten aankomen. Hopelijk gaan mijn antispint middelen werken want de overige stekken komen via via, ben ik niet al te happy om maarja...

     

    Allright. Ik houd jullie posted de komende dagen :)

    • Like 2

  4. Wat Wesleyy zegt.

     

    Het kan ook simpelweg aan de kweker liggen hoor. Een verpeste oogst kan een totaal ander product afleveren.

     

    Foto's zeggen veel ;)

     

    Trouwens, Iemand die serieus bezig is met zijn ding moet al na max 2 weken zien welke soort hij in zen hokkie heeft staan.


  5. Shit man, 5 lampen? Dat doe je toch gewoon chill over de meter? Ik bel altijd even naar de leverancier om de rekening te verhogen en als reden vertel ik dat ik een jacuzzi en een sauna heb gekocht ;)

     

     

    Als je hiervoor al begint te stressen kan je beter een andere hobby zoeken want met een aggregaat beginnen de troubles pas.


  6. Ja, the same als bij rot indoor. Maar heb gewoon volgens mij sinds dag 1 toen ik begon met growen altijd enorm veel geluk gehad, nooit ziektes of zware problemen gehad en met outdoor lijkt het precies gewoon gokken of het goedkomt of niet. Dus buiten gaan growen lijkt me best een grote shock.

     

    Het is neit dat ik er veel verwachtingen van heb ofzo hoor; wil gewoon eens buiten een leuke plant hebben tussen de rest waar ik eens iets leuks van kan roken.


  7. Geen idee. Dit jaar ga ik voor de eerste keer eens een plant buiten zetten. En met 'dat het niets word' heb ik het over toprot bv. Heb zulke problemen nooit gehad dusja.. Back to basics dan maar :)

     

    Maar ik weet dat planten elkaar beïnvloeden zoals net is gezegd. Alleen vraag ik me af of mijn olijfboom niet gaat fucken met mijn meisje.


  8. Dag heren,

     

    Ik kom eens uit de Indoor sectie gekropen en kom jullie hier wat lastig vallen :P

     

    Op mijn dakterras wil ik graag deze zomer een outdoorplant zetten om mijn horizon te verbreden zeg maar.

     

    Nu heb ik ook enkele andere planten staan aangezien ik mijn terras graag een beetje aankleed maar nu vraag ik mij af of ik geen invloeden ga krijgen van andere planten? Ik weet dat bv. fruit invloed heeft op wiet maar geld dit ook voor bv. Olijven en Chillipepers?

     

    Ben een beetje een tuintje aan het aanleggen maar het laatste dat ik wil is dat ik een half jaar een vrouwtje verzorg en dat het niets word :(

     

    Heeft iemand een leuke aanrader om buiten te growen? Ben meer into stoned met een zoet smaak. bv. Lemon Haze, Strawberry Haze of Bubblegum.

     

    Alvast bedankt ;)


  9. Het temperatuurverschil lijkt me wel een fabel aangezien minder verschil ervoor zorgt dat ze zich minder moeten aanpassen -> meer energie in de groeiontwikkeling en bloeiontwikkeling.

     

    Een ventilator zorgt er natuurlijk wel voor dat ze meer energie zullen gebruiken om zich te verweren tegen de wind die tegen hun blaast -> sterkere stam.

     

    Op het einde van een run bij de afrijping laat ik de temperatuur meer zakken snachts om de 'herfst' te laten doorkomen en in het begin wanneer de stekken goed zijn gegroeid durf ik wel eens tot 30+ graden gaan om strekking te voorkomen aangezien ze dan meer energie gebruiken om tegen de warmte te kunnen. Er zijn hier nog wel kwekers die goede resultaten halen op 30 graden. Ik denk wel dat het dan belangrijk is dat je goede voeding geeft.

     

    De beste techniek om planten kort te houden is imo vroeg omschakelen en waar nodig fimmen of knakken. De lampen lager op het gewas houden zorgt er ook voor dat ze minder strekken.


  10. Haha, zo gaan verhalen dus een eigen leven leiden.

     

    Ik zei eerstes gewoon dat bv. tomaatjes die hydro gekweekt zijn veel smaak verliezen (waterig) dus ik neem aan dat dat bij wiet ook zou kunnen.

     

    Daarom zou ik het zonde vinden om dure soortjes op hydro te kweken als de smaak niet 100% tot zijn recht zou komen zoals bij tomaten. En dat was eigenlijk meer een vraag in het begin. Maar de conclusie is dus dat je perfect eender wat kan kweken op hydro en dat je met de juiste techniek een goed product hebt?

     

    Ik ben er trouwens helemaal uit. Over 2-3 weken begin ik mijn eerste DWC setup op te bouwen. Heb de luchtpompen, netpotjes en korrels al besteld en voor de bakken ga ik langs Ikea. Het gaat he-le-maal goedkomen.


  11. Ja haze zou mss best kunnen maar kush lijkt me wel zonde.. Haze smaakt heel hard af, mij lijkt het dat een dikke haze soort zoals Super Silver of Lemon zijn smaak zou kunnen verliezen/verminderen.

     

    Is er hier iemand met een hydro/haze set die vrijwilliger wil worden om mij eens een rondleiding te geven?? :D Heb zelfs nog nooit een hydro canna grow gezien :(


  12. Gelukkig heb ik meerdere projecten lopen dus experimenteren met hydro moet zeker lukken. Ik denk dat ik met mijn inzicht en ervaring er wel mijn weg mee weet MAAR het blijft een investering want die prijzen van steenwol zijn niet bepaald goedkoop. Deepwaterculture lijkt me ook wel vet maar is het haalbaar voor 50+ plantjes?? Ik kweek altijd haze op grote potten met veel ruimte dus dat zal wel een hele aanpassing zijn.

     

    Het lijkt me ook wel logischer dan dat je op hydro systemen geen soortjes als Kush en Haze gaat kweken? Lijkt me bespottelijk voor de soort, zeker bij kush aangezien die de typische grondsmaak heeft.

     

    Oh ja, over die bacteriën in mijn vat. Klopt als een bus dat dit het bodemleven bevordert maar ik word soms gek van die stank.


  13. ja, net zoals het besproeien van je wortels. Rare systemen, maar werken ze effectief ook goed als we spreken over meer opbrengst?

     

    Wat mij ook in het algemeen opvalt bij het kweken met hydro systemen is dat de gewassen wel 'waterachtig' zijn.

     

    Bv Tomaten en sla: Je proeft direct meer watertextuur. Wiet is natuurlijk een heel ander product dusja..

×
×
  • Create New...