Jump to content

grow2blow

Full member
  • Content Count

    657
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by grow2blow


  1. de afstand tussen het einde van het slangetje en de cone moet 8 cm zijn. De druppels moet zo'n 3 cm naast het stekblok vallen. Ik raad je aan de tensiometer schuin in de grond te stoppen zodat het keramisch gedeelte onder het stekblok zit. Bij het blumat systeem wordt de aarde vochtig in de vorm van een ui. niet alle aarde zal nat worden.

    veel succes


  2. Ik draai met een lumatek kap en een gewone spiegel kap. Ik merk weinig verschil. O.k. de ruimte die een spiegel kap inneemt is een stuk groter dan de lumatek wat in veel gevallen kan uitmaken of het wel of niet allemaal gaat passen in je ruimte. De prijs is wel 7 of 8x zo hoog.


  3. Na het bekijken van de foto's viel me op dat de bladeren van de zaadplanten wel erg slap hingen. Ik heb de tape waarmee het hokje gesealed was maar weg gehaald om het maar eens goed te inspecteren. Planten stonden droog en onderaan de planten hangen alle bladeren slap. Ben bang dat deze oogst naar de haaien is.

    Ik ga kijken wat er te redden valt.

     

    Ik heb de planten met de hand water gegeven en de blumats weer afgesteld.

     

    Grow2blow is een beetje :wacko:


  4. Ik denk dat ik door een proefopstelling licht lekkage heb gehad. Ik heb dit zojuist verholpen.

    De 125mm slangen waarmee ik de kasten heb verbonden waren van die witte slangen van de bouwmarkt. Het gangpad tussen beide kasten werd licht doordat de slangen licht door lieten gaan. Ik heb net deze slangen vervangen door zwarte slangen en heb de proefopstelling definitief gemaakt. (Deze is goed gekeurd)

    Om de kasten echt lichtdicht te maken heb ik de schuifdeuren nu dicht getaped en een kijk luikje gemaakt. De tape verwijder ik indien echt nodig en hopelijk pas aan het einde van de ronde.

     

    23.5 staat voor 23 goede planten en een achterblijvertje :wave: :P ;) :icecool ;)

     

    De temperatuur in de ruimtes ligt nu tussen de (nacht) 20.5 en de (dag) 27 graden.

    E.C. 2.0

    P.H. 5.9

    tensiometer rond de 90 mbar

     

    Dit lijken mij mooie waardes

     

    Ik heb wel geconstateerd dat er witte beestjes in de aarde kruipen. Als je er water op gooit springen ze alle kanten op.

    Ben er echt niet blij mee, maar kan er nu niets aan doen.

    Het einde van de rondes is in zicht dus ga niet meer met gif aan de slag.

    Deze ronde heb ik helemaal niets aan medicatie/gif hoeven gebruiken.

×
×
  • Create New...