Jump to content

dubje

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by dubje


  1. Hierbij de laatste plant ook geknipt, ik ben het vergeten te wegen. Zal zowiezo per plant het drooggewicht plaatsen binnenkort.

     

    De linkse doos is van de andere plant, de rechtse was alreeds afzonderlijk te zien. ik houd ze gescheiden omdat het 2 verschillende soorten zijn. Weet spijtig genoeg niet de welke :lol: iemand een idee? :verrygood

     

    Bedankt voor de reacties! ;)

     

    gallery_14903_4198_75441.jpg


  2. med_gallery_14903_4198_70598.jpg

    deze dame is een week na de foto omgedaan, stond 7 weken in bloei en haartjes zagen allemaal bruin

     

    med_gallery_14903_4198_75825.jpg

    dit is het resultaat, het is ondertussen droog. Het is 12gr, niet slecht vind ik zelf voor mijn eerste plant.

    Dit was veruit de minste van de 3. De andere 2 gaan binnen een paar dagen om. Foto's volgen van de 2 ander als ze ga omdoen.

     

    Reactie altijd welkom :smoke


  3. Overlaatst heb ik zelf een filter gebouwd maar de planten staan nu een +5 weken in bloei en mn zelfbouw is niet voldoende. Probleem is dat ik bijna meer geld kwijt ben aan verzending uit nederland dan dat een filter kost. Nu is mijn vraag waar kan ik in belgie, liefst omgeving Antwerpen - Turnhout een degelijke filter kopen? Of zijn er growshops juist over de grens? Ik heb al enkele doehetzelf winkels bezocht maar zonder succes. :lol:


  4. verwarming staat in de nacht nu op 20° ipv 15° waardoor de vochtigheid nog rond 80% is. Overdag tussen 40% en 50% en een 28°. Ook overdag veel ventilatie waardoor de toppen wel terug kunnen drogen volgens mij? Ook wordt het al terug minder koud waardoor de buitenluchtvochtigheid daalt.


  5. mn overgebleven stekken toch nog kunnen laten wortelen en ze groeien nogal langzaam vergeleken met zaad! :D

    Mn 3 meisjes staan ondertussen een 3 tal weken op 12/12. Graag jullie mening? :D De grotere bladeren zijn vrij donker van kleur en er licht precies een soort film over.

    De middelste plant heeft momenteel de meeste en grootste topjes, je ziet ze niet heel goed op foto maar het zijn er veel! Enigste probleem is dat ik ze na een paar dagen op 12/12 getopt heb. Er staan nu maar 2 zeer kleine topjes op... ;)

    Ja ik moet het licht uitdoen ;) maar dan heb ik te weinig licht voor degelijke foto te trekke! :D

    gallery_14903_4198_131563.jpg


  6. Momenteel nog geen geur die uit de kast komt. Ontvochtiger gaat ook overdag werken waardoor het dan mss te droog wordt? Ik ga het allemaal afwachten en zien wat het doet aan mn eindresultaat doet. Bij een volgende kweek mss een ontvochtiger plaatsen. Of ga ik hier toprot mee krijgen?


  7. ik geloof dat ik een 5€ heb moeten neerleggen, er zijn verschillende maten in maar het is een beetje gokken qua capaciteit, best zo groot mogelijk pakken voor de volgene reden -> prijs/volume verhouding

     

    als je nog steeds geurhinder hebt dan maak je een nieuwe box met zo'n filter die je in serie met je andere filter hangt

    het is allemaal wel wat werk maar dat is het leuke vind ik als je het zelf maakt! ;)

    dit leek mij vooral gemakkelijker te maken dan zo'n buisfilter. wilde dit ook eerst te doen maar kwam toen die korfjes tegen in vijverwinkel :rofl

     

    heb ff op internet gezocht maar vind niet direct foto's :D de korfjes verkopen ze ook appart maar dan ga je duurder uitkomen


  8. ik heb een vijverkoolstoffilter gekocht. dit is een 20cm x 20cm, 10cm dik ongeveer. Dit is eigenlijk een korf vol met kleine gaatjes. Dan heb ik een mdf box gemaakt met een gat waar de ventilator naar buitenblaast. In die box ook een gat gemaakt iets kleiner dan die korf en die korf daartegen gezet. Dus al de lucht gaat door de korf in de box en via de ventilator naar buiten! :D

    Werkt super, niets geurhinder! Filter heeft me 5€ ofzo gekost. De rest had ik nog liggen. ;)


  9. Momenteel staan mn planten een paar weken op 12/12. Als de lamp brand is mn luchtvochtigheid rond de 50%, dit is vrij goed denk ik? :D

     

    Maar als de lamp uit is gaat de lv naar 90%, dan staat mn ventilatie ook af voor lawaai hinder.

    De ventilator die over mn planten blaast heb ik al laten draaien als de lampen uit zijn. Ook heb ik mn waterreservoir al uit mn kast gehaald. Allemaal zonder succes. Graag suggesties en is dit erg als dit alleen maar is als de lampen uit zijn? ;)

     

    Het is een houten kast. Waar de kast staat is het buiten de kast maar een graad of 10. Dus ik verwarm snachts bij tot een 18°, als de lamp brand is het een 25°.

×
×
  • Create New...