Jump to content

leuke Hobby

Full member
  • Content Count

    917
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by leuke Hobby


  1. Mij werd verteld dat alleen “Bloom” voldoende was. Natuurlijke voeding die je aarde bemest zodat de plant kan pakken wat ie nodig heeft en er verder geen zoutvorming van kwam. Ik hem van het weekend alleen water gegeven en vanaf nu Canna gebruikt, gewoon Flores. Ph 6.4 (vanzelf zonder ph-) en Ec 1.7

    ook waterstof peroxide toegevoegd, 240 ml op 100 liter water.


  2. Het lastige met die bio voeding (OH) is dat je niks kan meten. De dosering is laag 1L op 600L, middel is 1L op 300L of hoog 1L op 150L. Ik heb het laatste gedaan. Lijkt wel of de plant het niet aangereikt krijgt. Ik heb ook bladvoeding gespoten maar dat lijkt weinig te doen. 

    Ik denk om maar ff een kannetje canna te halen en gewoon 1.8 EC aan te houden


  3. Per ongeluk 14 uur licht gegeven

    na 21 dagen kwam ik erachter. Nu heb ik een paar Indicas tussen de amnesia en die doen normaal en zijn gewoon gaan bloeien en groen van kleur. Toppen gaan ook normaal.

    de amnezen daar en tegen kregen geen toppen maar slechts bloeiharen. Nu staan ze inmiddels alweer 17 dagen op 12/12 en vormen ze wel topjes maar ze doen raar. Denk door de 14/10 hebben ze tussen groei en bloei ingezeten. Veel geel blad en een zieke indruk. Ik heb een nieuwe voedingslijn (ook dat nog) van Bioquant waarbij de aarde gevoed wordt en niet de plant direct.. biologisch zeggen ze. 

     

    Ik heb de Gs aangegeven dat ik denk een stikstoftekort omdat de amnezen sativa zijn en dus veel groter groeien. Zij denken gewoon meer voeden. Wat denken jullie? Ik heb al zwaar gevoed maar het is alleen maar geler geworden. 

    Dacht eerst aan te nat maar ik heb 2 dagen geen water gegeven en ze waren toen best wel droog al. 35 liter kuipen..

     

     

     

     

    704DB64B-BA39-4B5E-A446-6B792524DC69.png


  4. Ze weten precies wat ze je verkopen ;-)

     

    Prijzen zijn relatief hoog, tussen 6 en 9 EUR maar kwalitatief superieur aan de onze in NL. Maar ja, als je legaal kan stekken heb je geen excuus om troep te verkopen.

     

    Het is alleen niet zo zoals bij ons dat je er 'ff' 400 besteld van een soort. Er zijn veel soorten maar allemaal bedoeld voor de kleinere tent kweker. Als je in Oostenrijk kweekt voor eigen gebruik (zeg maar max 2x600w 24 planten laten ze je volledig met rust). Handel en verkoop staat 5 jaar op en zeker krijg je 2 jaar minimum als je het toch doet. Onderling wordt er wel geruild.

     

    Je vraagt je alle waarom Italianen bijvoorbeeld in NL komen kopen terwijl in Oostenrijk (buurland) er volop is. Door de strafmaat dus, en als je zelf je eigen voorziening mag kweken is er geen handel in zoals bij ons.

     

    • Like 2

  5. Ik zal jullie uit de droom helpen; allen binnen Oostenrijk worden ze verstuurd. Ga je ze ophalen dan kan dat, let wel; gepakt in Duitsland met meer dan 70 stuks ; 2 jaar gevangenis (en 2 jaar is 2 jaar en niet 40 uur papierprikken). Tis maar dat je het weet...


  6. Bij een optie 10000 merkte ik destijds op dat de koelbloktemp erg hoog was (22gr) en dat deze af en toe in storing ging (E11). Er waren meer lampen aanwezig vanwege het grote volume in de ruimte (4m hoog en maar 1/3 benut), meestal kan dat wel maar nu storing.. oplossing was 4 lampen uit en geen problemen meer. Het was een mooie tijd maar aan alles komt een eind...gelukkig door ons zelf bepaald :-)

     

    Spullen zijn meegenomen en ik heb de machine aan een ander verkocht.

    Ter plekke gevuld op nieuwe locatie, konden er toen goed bij en koelblok ging naar 12 graden, prima.

     

    Nu kreeg ik bericht dat hij het prima deed echter nu de co2 kachel aanstaat (die staat er 1.80m onder) verschijnt de E11 weer. Koelblok temperatuur 22gr en C:2 (afvoerwater) 35gr.

     

    Ik weet dat als de RV stijgt de koelbloktemperatuur ook stijgt (en C02 maakt vochtige lucht).

     

    Wat kan het zijn, de manometer geeft geen gekke waardes.


  7. Dat is een goeie tip in dit geval want de koolstoffilter is er al tijden uit...

    Dan komt er extra stof in dat klopt.

     

    Zal eens kijken of het eenvoudig te cleanen is. Ding staat in de nok met alles volgebouwd, lastig bij te komen.

     

    Misschien ff de compressor met luchtspuit erdoor halen


  8. En? Hoe gaat het bij jou Cannabusy?

     

    Ik ga morgen weer aan de gang met de E13 storing. Kon het nu vreemd genoeg resetten en hij deed het weer. Heb wel de bypass verder opengezet, weet niet of de koelmiddel hoeveelheid te maken heeft met de druk van de machine qua water-doorlaathoeveelheid (is er meer koelmiddel cq druk nodig als de druk op de manometer hoger is?).


  9. F*CK ook weer E13 vandaag gezien.

     

    Kon het wel resetten maar erg geruststellend is het niet,

     

    Kan iemand bevestigen welke nippel je neemt voor het vullen? Die op de koperen leiding of die boven de compressor met de isolatie rond de leiding?

     

    Ik vulde de koperen leiding, er zit daar nog een ander ding naast op de leiding.

     

    Zal toch niet de verkeerde hebben? Opti Pro2 model J is het..


  10. haal je slang van de outlet er eens af, dan verliest ie druk. 1.2 in uit stand is wel erg veel.

    Gas kan je halen bij Airsupplies, weet niet of je uit West NL komt maar waarschijnlijk zal je wel een fles kunnen komen halen (met borg). Als het echt 1+ MPA is dan kan het geen gastekort zijn. Misschien een sensor stuk ofzo..

     

    Resetten gewoon R ingedrukt houden. Even de automaat waar de opti opzit uit 5 min..

     

     

    Stuur Limit een PM, die heeft er meer verstand van :tu

     

    Soms is het helemaal kut bij een storing en soms valt het reuze mee...


  11. In principe zit er te weinig koelmiddel in. Dit kan komen door een lekkage of door iets anders, misschien heeft ie altijd al minimaal vol gezeten en door miniem verlies zit je nu met E13

     

    Had het een tijd geleden ook, ook nadat de instelschroef het niet meer deed en de bypass gebruikt werd. Alleen geen kraan ertussen dus volle bak water dat er doorheen ging op 1.2 MPA.

     

    Na de E13 heb ik een gasfles gehaald en hem gevuld. Koelblok temperatuur ging van 16 graden naar 7 graden. Ik moet wel zeggen dat de druk volgens de manometer 0.5 MPA was met unit uit. Dan is hij niet lek want er zit nog in. Anyway na drie weken goed gedraaid en een nieuwe ronde opeens weer E13...

     

     

    Ik stond alweer met de gasfles in de aanslag toen ik 'nog' een nippel vond op de unit, ik had eerder die gebruikt aan de koperen leiding en niet die met de isolatie erom. Voordat ik besloot hem te vullen had ik

    gereset en kreeg ik E9 (compressor thermische beveiliging), Eenmaal gereset bleek koelblok 5 graden...vreemd want koelen deed ie goed en hoe kan dat zonder goed gevuld koelsysteem.

    Ik heb er een kogelkraan tussengezet en nu draait ie als een zonnetje. Misschien een luchtbel.

     

    Ik zou hem resetten en kijk naar je manometer als ie uit is met de afvoerslang eraf. Zit die nog boven de 0.3MPA dan zachtjes vullen indien nodig 15 seconden en dan 5 minuten laten draaien en nogmaals 15 seconden vullen. Teveel gas is erger dan te weinig. Koelblok op ca 10 graden dan zit je goed ervanuitgaande dat je RH niet boven de 50 zit, volgens mij nl. hoe hoger de RV in de ruimte hoe warmer het koelblok.

    • Like 1

  12. De vergeling is doorgezet maar lijkt de ontwikkeling niet verstoren van de bloemen, heel vreemd.

    Ik wacht nog op de uiteenzetting van de groene platen onder het laminaat.

     

    Volgend rondje zal ik de vloer zoveel mogelijk eronderuit zagen.


  13. Verkeerde aansluiting uitgesloten. Er was gewoon 1 1000watter die niet goed was en dusdanige sluiting gaf dat de hele fase eruit knalde. Gelukkig een plek met automaat hoofdzekeringen en niet oldskool stoppen. Het was zo opgelost maar wel vreemd.

     

    Vraag me af waarom er in de ene een fuse zit en in de ander niet, product is toch best nieuw dus om er nu al twee versies van te hebben. Tevens had de fuse geen nut, in plaats van doorbranden knalde hij in 10000 stukjes en vloog de hoofdstop er evengoed uit. Normaal voorkomt de zekering dit juist.

     

    De maximale belasting is 35A per fase, dat zou met een opt 10000 en 10 dimluxen geen probleem moeten zijn. Denk gewoon door de opneuker van de sluiting gebeurd


  14. Omdat ik niet kweek maar alleen bij anderen toekijk, kom ik weleens dingetjes tegen waarvan je je afvraagt 'waarom!?', de volgende vraag:

     

    1000Watters van dimlux, aangestuurd door de maxicontroller ; op welke stand zet je je lamp?

    -soft off, 300W,600W,700W,900W,1000W,1100W,1200W?

     

    Nergens documentatie hierover te vinden en geen GS die het weet. Zo een mooi product en zo weinig info...

     

    Tevens modellen met en zonder 'Fuse' aan de achterkant. Waarom?

     

    en..

     

    Ondanks fuse, hoofdzekering in meterkast eruit geknald, na veel zoeken blijkt 1 van de ... nieuwe dimluxen kapot (sluiting). In eerste instantie was de fuse nog heel maar ging de automaat op het schakelbord uit. Na checken van wat het zou kunnen zijn en de fuse nog gewoon heel ging de automaat weer omhoog. PANG, hoofdzekering eruit en Fuse niet kapot maar helemaal aan bonken en verbrand :o .


  15. Wel...er liggen groene platen onder het laminaat. Wel is het laminaat strak gelegd en zou je zeggen dat het laminaat alles afsluit vd ondervloer.

     

    Vanaf vrijdag is de kachel uit en de slang gedemonteerd. Het is niet echt erger geworden.

    Bloeidag is 30 dus we zitten in week 5 bloei.

     

    Ik heb een fotootje maar die moet ik ff omzetten dus die komt nog.

     

    Er is vast een extra luchtinlaat gemaakt van 160mm direct van buiten die vlak aan de aanzuigkant vd opti zit zodat de lucht goed verdeeld wordt door de opti+verdeelslang. Er was behalve een flinke kier onder de deur nog geen inlaat..


  16. Edit: Heissner produceert alleen maar vijver materialen...dan zou het goed moeten zijn lijkt me...

     

    PRO Pond Liner (EPDM)

    The 1,0 mm-thick HEISSNER Pro pond liner us made

    from high-grade EPDM (synthetic rubber). The liner

    is very elastic, which makes it very easy to lay. It is

    characterised by a high tensile strength and resistance

    to tearing, meaning that it can take an extremely

    large amount of strain. This makes it perfect for

    use in building large, deep ponds. What´s more, the

    Pro pond liner is also UV- and cold-resistant, biologically

    harmless and fish-compatible.


  17. Poly Rubber Europe EPDM folies zijn er in als vijver-/zwemvijverfolie en als dakfolie.

    Het grootste verschil tussen deze folies zijn de brandvertragende stoffen die in de Poly Rubber Europe dakfolie is verwerkt. In de Poly Rubber Europe vijverfolies worden deze stoffen niet toegepast. Onze vijverfolies zijn daarom absoluut vis- en plant vriendelijk.

    Hmm, betwijfel de Hornbachmedewerkers kennis van folie als ik dit lees. Ze hebben nooit problemen gehad met de folie...in vijvers ja, maar met kweken..Wat nou als ze onwetend de dakvariant verkopen op de vijverafdeling ?

     

    Ik zal eens kijken of die fabrikant alleen vijverfolie produceerd of ook dakfolie..


  18. Exact hetzelfde gelamineerde spaanplaat is al eerder gebruikt vandaar dat ik dat uitsluit.

    Laminaat kan ik weinig over zeggen, er zijn 1001 soorten en kwaliteiten en veel mensen hebben geen problemen ermee.

     

    Vroegah eens een hokkie gedaan met Laminaat van ikea op de vloer, bakken op schragen, geen vijverfolie niks, geen enkel probleem.

     

    De onderplaten heb ik me nooit in verdiept, ik ga vandaag eens kijken

×
×
  • Create New...