Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 07/05/2020 in Posts

 1. 9 points
  Nou hier is die dan eindelijk. 2 Zeus Pro's kunnen bemachtigen bij een leuk winkeltje in Zwolle. Nu maar eens kijken wat ze doen vergeleken 3 x 600 watt HPS. Opzet: Tent: 240x120x200 Afzuiger: 1500m3 (Beetje overkill) Lampen: 2 x ZEUS PRO Voeding: Buffertabs, Bacto, Mycorrhiza, Perfect start, Wormenhumus van BioBizz en flesjes BAC biologische Bloei en BAC biologische PK. Potten: 11 liter Hoe ik ben begonnen. 50 zaadjes laten ontkiemen in een beetje water met een drupje waterstof peroxide. Na 1 dag kwamen ze allemaal uit en heb ik ze in een tray met Eazy plugs gestopt onder een Samsung Quantumboard. Toen de plantjes de Eazy Plugs waren uitgegroeid heb ik ze overgepot in 1 liter potjes. Water gegeven met Bacto. (1 gram per liter) Ondertussen heb ik 10 zakken Lightmix van Atami gemengt met 1 zak Humus van BioBizz, daarin de Mycorrhiza en de Perfect start gemengd en in potten gedaan. In Elke pot 2 buffertabs gedrukt en water gegeven met Bacto en een paar dagen onder zeil laten fermenteren.... Na een aantal dagen heb ik ze over gepot naar 11 liters en rond de wortels nog wat Mycorrhiza gestrooid. Nu geven we alleen nog maar water tot de 2de week bloei. Hier een paar foto's (Lampen staan op 25%)
 2. 7 points
  Dag 15 op 12/12 Net flink zitten dieven, de planten zijn behoorlijk kaal. Ik kan opgelucht zeggen dat ik voor het eerst geen enkele zaadbal heb gevonden, hopelijk blijft dit een hermavrije ronde. Twijfelde of ik die gele plant weg moest doen maar ik ga gewoon kijken wat er vanaf komt, ze lijkt namelijk niet achter te lopen. VOOR NA VOOR NA VOOR NA VOOR NA
 3. 5 points
 4. 4 points
  Dag 28 . Weinig te melden,laatste dagen wel hoge lv maar dat boeit nu toch nog niks in week 4. Deze dames staan nu 2 dagen op 18/6 en beginnen al aan te slaan,maar hadden ook al leuke worteltjes. (Voorgegroeid 5dagen in een koffiebekertje). Dus wordt een eitje, want hoef me niet druk te maken dat ik een hogere lv nodig heb of wat dan ook. Begonnen meteen aan te slaan. Ik heb er maar 20 nodig dus wordt heerlijk selecteren ,de rest eindig weer op het kerkhof. Heb ook 6 nieuwe moeders gemaakt
 5. 4 points
  Goede avond. Na lang wachten me Zeus binnen gekregen. wat een pracht ding erg blij mee. nu maar zien of het ook werkt;) had all een tijdje 6 stekkies onder 100w tl lamp staan. planning was zoals altijd 2 weken voorgroei tl en dan onder lamp,maar de lamp bleef lang weg en ik te zuinig om weg te gooien. conclussie: geen top begin... ik maak dus geen goede start. want op 1 plant na zijn het beetje iele planten gebleven. die goede plant gelijk maar in grootste pot gezet:p naja hier maar wat foto's zal 1x per week een update doen
 6. 4 points
  Bloei dag 1: De diesel staan sinds gisteren in de bloei. Heb ook even wat fotos gemaakt. Ik heb bijna alles weg gesnoeid behalve de hoofd dikke takken. We gaan zien hoe het uit pakt. Dood moe werd ik al die kleine takken laatste keer. Vanaf deze week gaat de groei "universal" voeding eruit en ga ik vervangen voor de bloei versie.
 7. 4 points
  Als je hobby is geld verdienen, dan kan het ook hobby kweken zijn, toch?
 8. 3 points
  Yes @Buyuk . Heb een systeem op maat laten maken. Maar weinig mensen hebben er dus ervaring mee. Dan ga ik het lekker zelf proberen
 9. 3 points
  € 1.900.... There's a sucker born every minute.
 10. 3 points
 11. 3 points
  Leverde dit soort veel op of waarom jouw specifieke keus voor dit soort? Een goede smaak kan natuurlijk ook als jij het zelf lekker vindt om te roken. Hier wat fotos Hier onder de zkittlez Hij heeft nu al een paarse gloed dit is lastig te zien op de foto. Qua plant opbouw doet hij mij denken aan originele #afghaan. Hij blijft relatief klein en compact vergeleken met de rest. Voor een sneller groeier en vol hok zou ik voor de fruity pebbles gaan persoonlijk wat ik nu zo inschat. Dit is de purple punch, deze erg indica naar mijn idee echt een struikje net als de zkittelz maar toch weer anders. Dit is de purple budha OG, de bladeren hangen wat omdat de lampen uit waren hier. Hier onder de Fruitty pebbles OG, dit soort geeft grote planten en groeien nog meer dan haze haha Hier nog een close up van mijn andere purple punch, deze gaat goed paars worden verwacht ik. Dit is de andere fruity pebbles OG En de andere purple budha OG Bijna allemaal paarse soorten, of met paarse tinten. De MAC#1 ben ik vergeten een foto van te maken.
 12. 3 points
  Ik mis juist de grote kweken, zoals die van Racker. En ik ben ook blij met jouw verhalen, @Fatamorgana. Zeker omdat je ook info geeft over airco's en dat soort zaken. Alle respect voor mensen die een klein kweekje doen, maar voor mij zijn de grotere opzetten het meest interessant. En geld verdienen is niks mis mee!
 13. 3 points
  Dames hebben nu 1 buffertab van 10gr en blijven mooi groen. Nog even en dan gaan ze over in de 18 liter potten of ik maak nog een tussenstap in 11 liters daar ben ik nog niet over uit.
 14. 3 points
 15. 2 points
  Ik snap vandaag helemaal niet zo veel, lijkt het wel. Is het nationale gedachten-raden-dag?
 16. 2 points
  Jezus, wat is dit allemaal? Is nu die gekte die je in het land ziet, nu ook al overgeslagen naar dit forum? Dat je niks meer mag zeggen omdat je iemand zijn tere zieltje raakt? Grow up. Ik heb aangegeven waarom ik denk dat het niet het allerbeste systeem is. En als iemand er anders over denkt, ook goed. Kan mij het rotten. Natuurlijk ben ik ook benieuwd hoe het uitpakt, en wens Kluns het allerbeste. Dat meen ik oprecht, omdat ik niemand een kut-oogst of een mislukking gun. Maar in plaats van allemaal haleluja verhalen, zou het de leden sieren om mede-kwekers soms eens een beetje te behoeden voor bepaalde uitgaven. Als je Ponix een beetje volgt, die heeft wel degelijk verslag gedaan van zijn bevindingen. Alle zaken die ik als bezwaren noemde, komen ook aan bod. Het is geen plug & play systeem, maar er zitten veel haken en ogen aan.
 17. 2 points
  Ik ben ook benieuwd naar een verslag, en vandaar, voor Kluns....
 18. 2 points
  Dag 13. Nog steeds saai eigelijk haha. De topjes worden wel zichtbaar. Gelukkig nog geen ballen en piemels te zien. Groetjes Kluns
 19. 2 points
 20. 2 points
  @Kees A, Nou 1 voordeel... Als @Kluns het kan, dan kan iedereen hetdus als hij toch met gemak die 1,5gr per Watt haalt kweekt straks iedereen er mee Gr, X
 21. 2 points
  Paarse bloemen kluns. Géén steeltjes stammen en takken.
 22. 2 points
  Mijn Ammy word iedere keer paars! Maar dat vond je niks
 23. 2 points
  Goedenavond, Autoflower update... Royal Haze Malana Bomb
 24. 2 points
  Hi allemaal, Door de drukte en gekte in de wereld de laatste tijd wat weinig tijd gehad voor WietForum. Zie een hoop leuke verslagen voorbij komen dus toch ook nog maar een verslag van mij. Planten staan vanaf 21 juni op 12/12 en zijn allemaal getopt. Ik hoop dat het allemaal een beetje te doen blijft met de hitte, het gaat weer warm worden. En dat de resultaten niet te veel gaan lijden onder die warmte. Doelstelling is 1750+ gram onder twee van deze prachtige lampen vandaan te trekken. Voor de rest liggen er nu 2 rayjets per pot, planten hebben tot heden geen problemen gehad.
 25. 2 points
  Kees. Toebedeelde dagelijkse kennis uit 35 jaar Tuinbouw hier. Verse aarde, nieuwe ruimte, biedt mogelijkheden tot prikkeling en ontwikkeling. Er wordt simpelweg meer wortel aangemaakt. Je moet alleen op tijd beginnen om rootbound te voorkomen, rekening houden met de groeiperiode erna en een fatsoenlijke maat pakken. Mensen maken er soms een issue van onder de noemer stress. Is niet nodig. Van 11L naar 18L is het in ieder geval niet waard.
 26. 2 points
  Ik ging in op al green die zei dat het een goed soortje voor de shop is vandaar mijn antwoord. Als iedereen hobby zou kweken dan zouden de shops ook geen wiet hebben, en wat pindarots ook zegt rook jij de hele opbrengst in je eentje op? Ik vind dat je er wel wat aan mag verdienen gezien je ook moet investeren en risico loopt, heb ook nooit beweerd dat ik een hobby kweker ben dat ik het leuk om te doen is een extratje. Een taakstraf of boete ontkom je bijna niet aan als je binnen kweekt. Ook al heb je 5 planten onder een lamp of 10 dit mag ook niet en zal resulteren in een inbeslagname en misschien een procesverbaal. Hier zitten leverd geen geld op toch? Het is meer dat ik iets deel en dit verslag gaat over een paar plantjes? ik zie het probleem niet echt iedereen was ook altijd enthousiast als racker 150 planten neerzette en een verslag maakte. Deze dagen lijkt het een doodzonde wat groter te kweken of er iets aan te verdienen.
 27. 2 points
  Eerst maar eens afwachten of die week 'vakantie' niet uitmondt in een paar maandjes 'vakantie'
 28. 2 points
  Drup, drup, drup... 20200705_123533.mp4
 29. 2 points
  Dag 11 op 12/12 Alles gaat goed, het groeit behoorlijk dicht, 1 plant is een beetje geel maar daar heeft zij van jongs af aan al last van. Ze lijkt voor de rest niet achter te lopen op de rest, alleen de kleur wijkt af. Voor de rest weinig spannends te melden, probeer me toch een keer per week even te melden hier. Luchtvochtigheid is wat hoog aan 't worden dus heb de luchtontvochtiger tevoorschijn getoverd. Over een paar dagen ga ik stevig dieven, normaal doe ik dat op dag 15 maar ik heb het idee dat Amensia iets langzamer start dan Royal Gorilla. Wellicht dat het dus toch dag 17/18 gaat worden dit keer. Ik verwacht ook dat de luchtvochtigheid weer wat beter wordt zodra er gediefd is.
 30. 2 points
  Je kan ook tien gram diatmoeënaarde in een liter water oplossen en dat over je planten sproeien. Dat goedje is 100% natuurlijk en zorgt er, naar wat ik heb gelezen, voor dat het pantser/exoskelet van de bladluis een soort van smelt/ in stukjes breekt, ofwel een dooie bladluis. Heb het goed, Bless!!!
 31. 1 point
  Zien er weer goed uit @JackyH80 Ook de bloeiende planten Gr, X
 32. 1 point
  Dankjewel, Running Water. Geinig apparaat, maar nog steeds $ 6.500 ! Dat is godverdomme nog al wat! Ik vond de grote makke de traagheid. Maar ja, als je er alleen maar naast hoeft te gaan zitten met een peukie en een blikje bier, dan is het goed te doen. Ik heb zelf 1 x keer zoiets als deze in actie gezien. Weet niet meer van welk merk. Twister of Centrurion, denk ik. Want het is al een flink aantal jaren geleden. Het ging er nat in. Aan de ene kant laden en het rolt er geknipt aan de andere kant van de buis uit. Ik was erg onder de indruk. Vele, vele kilo's in een paar uurtjes. Daarna met de hoge druk spuit schoonmaken. Het zag er goed geknipt uit. Over de kwaliteit van de buds kan ik niet veel zeggen, omdat ik daar niet zo'n goede kijk op had (heb ) Nu zijn er vele merken op de markt. Ze zijn flink duur. $ 8.000 is heel normaal. Nadeel van elk apparaat is - zoals ik het begrijp - is dat het veel trichomen aan de buitenzijde eraf 'slaat'. Ik googlede een beetje over de GreenBroz uit de links van RunningWater en die schijnt dit nog het minst te doen. Vind hem alleen veel te duur. De Twister T6, ook een table top apparaat koop je voor rond de € 2.400. Het systeem van de GreenBroz draait wat rustiger. Dat is misschien beter/mooier resultaat. Zal niet lang duren voordat iemand met een soortgelijk apparaat komt. Of dat de Chinezen zich in de strijd gaan mengen. Ik zie nu al dat ze met gelijksoortige apparaten komen als de grote Twisters of Centurions voor $ 2.500 - $ 3.500. Dat is 1/3 van de prijs van de 'echte' machines.
 33. 1 point
 34. 1 point
  Bijna alles komt uit china zelfs de stoel waar je nu op zit waarschijnlijk. de zeus en fluence zullen wel ongeveer uit dezelfde richting weg komen, jij hebt alleen wat verschillende fabrieken net zoals andere producten. Over opticlimate hoor je verder niet dat het chinees is maar dat klopt wel wat jij zegt kees. bij chinezen is het vooral wat wil je betalen. Jij kunt action kwaliteit krijgen dus soms troep. Of je kunt zoals meanwell mw goede drivers krijgen deze zijn gewoon chinees. Het hoeft niet slecht te zijn het is wat jij wilt betalen in china. Dat geld voor de lampen net zo, en wat mensen vergeten is als ze op alibaba kijken dat voor bedrijven. inkoop, transport, import tax, btw, en inkomsten belasting er over heen komt daar hoor je nooit iemand over. Heb zelf ook een bedrijf dusja ken de struggle van mensen dit uitleggen.
 35. 1 point
 36. 1 point
  Clean opzetje, ziet er goed uit Ik kijk mee Gr, X
 37. 1 point
  potten 1-2 dagen inwateren voordat je gaat overzetten
 38. 1 point
  In hoe dicht er boven heb jij ze hangen?
 39. 1 point
  Ik weet dat het niet mag maar ga het toch doen. Omdat ik nare ervaring op nare ervaring had met online winkels, ben ik mijn eigen winkel begonnen. Site is bijna af (op nog meer producten toevoegen, en wat kleine bugs na) www.onlinegardenshop.nl Doe er je voordeel mee Ben gestopt met kweken, ben vorig jaar gepakt door de politie na verraad maar van alles vrijgesproken (Ben kanker patiënt en medicinaal gebruiker) maar ga me dus helemaal op mijn winkeltje richten om toch bezig te kunnen zijn in de 'scene' Verleden maand weer recherche op de stoep voor 'controle' dus durf het niet meer aan om zelf te groeien Ondanks dat ik waarschijnlijk toch zelf mag kweken van de rechter (wacht nog op uitspraak van mijn laatste rechtzaak) blijft de woningbouw me maar actief vervolgen en van alles aan wenden om me uit mijn huis te sodemieteren. Dus dikke middelvinger, dan maar winkelier worden
 40. 1 point
  Het frame begint langzaam vorm te krijgen . De strips heb ik 4 cm langer gelaten dan dat de strips nodig hebben. en In alle 3 strips heb ik 18 x m3 geboord en getapt Voor de bevestiging van de strips. Op de 2 eindes heb ik 2 t profielen gezet voor de juiste afstand en voor de ophangingspunten. De volgende stap zal het aansluiten van de bedrading zijn en hoe ik het aan moet sluiten
 41. 1 point
  De dames buiten zijn aan het genieten van het zonnetje. Bij de ene gelato kan ik geen lst meer toepassen. De stam is al te dik en stevig. Straks ff smokerevieuw van de amnesia van @Fatamorgana posten. Grts
 42. 1 point
  Ik ben benieuwd wat deze ̶p̶l̶a̶n̶t̶ lamp kan!
 43. 1 point
 44. 1 point
  Doe altijd updateje aan het eind van elke week, maar was effe druk, dus nu even 2 dagen later. 8 weken en 2 dagen achter de rug dus. Bekende verhaal eigenlijk. Alles gaat steeds meer hangen. Nu was het de plant links voor die ik met touw recht moest trekken (na het nemen van de fotos). Maar zo lang ik geen rot tegen kom maak ik me niet druk. Vochtigheid in de lucht is niet bepaald gunstig geweest. Niet de mooitste topstructuur hierboven vind ik, zoals meestal eigenlijk met dikke toppen. Maar ook veel andere toppen hebben dit een beetje. Dit doe ik inmiddels iets anders. Maak de helft van mijn water aan met alles behalve het kaliummetasilicaat en de P-boost. Die 2 gooi ik dan bij de andere helft. Valt wel op dat die kaliummetasilicaat de ph een stuk verder omhoog brengt dan Regulator of Silic Blast. Kom met de normale hoeveelheden van alles op een ph 7.0 ipv 6.1, dus moest nu de dubbele hoeveelheid P-boost gebruiken om hem op 6.1 te krijgen.
 45. 1 point
  Mijn reden is niet hoe ik er maximaal geld aan kan verdienen. Ik zet niet het soortje waar ze me het meest voor betalen. Wat uit de 1.50m kom is meer dan ik zelf op kan en het geld wat je toekomtis natuurlijk ook leuk! Jij wil geld verdienen en vindt het werk leuk, voor mij is het één hobby die geld oplevert.
 46. 1 point
  Ik ben er mee eens dat er veel is achterhaald. Maar om nu meteen alkes in twijfel te trekken wat ze beschreven. Het waren ook geen bouwvakkers maar hadden een gedegen achtergrond plantkunde. Maar de herma eigenschappen die de pioniers beschreven gaan voor toentertijd op. En toendertijd waren er geen feminiced zaden waar ze over schreven. Zij beschreven de 100 % echte dames ( female seeds) en Feminiced zaad bevad nu eenmaal óók manlijke eigenschappen dat zit immers in het DNA en dat ,zoals ik al zei , krijg je er nooit uit
 47. 1 point
  Bouwverslag Led lamp Stap 1: Op de 8 U-profielen heb ik eerst de L-profielen (15x15x2mm – 40mm lang) bevestigd met aluminium popnagels. Deze zijn voor de bevestiging van het U-profiel aan de koker die er haaks op komt te liggen. Ook heb ik de stroomdoorvoer geboord en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Stap 2: Ik heb de strips op het U-profiel gelegd en afgetekend waar de gaten komen voor de bevestiging. Ik heb vervolgens alle gaten geboord met een 2,5 mm boortje en daarna M3 draad in getapt. Stap 3: Ik heb in het U-profiel de twee kleinere U-profielen gemaakt. Deze heb ik met M4 bouten vast gezet. De moeren heb ik met Locktight vast gezet. Dit omdat vanwege de warmte deze wellicht los kunnen raken. Stap 4: Ik heb in één U-profiel in het midden een stekkeraansluiting gemaakt. Hier komt wordt de driver later op aangesloten. Ik heb tevens een aardedraad naar het frame gemaakt. Stap 5: Als afdekkap heb ik een L-profiel 50x50x2mm – 150mm lang op het U-profiel geplaatst. Hierdoor is de electra afgeschermd. Deze afdekkappen zijn tevens de bevestigingsplaten voor de driver. Stap 6: Voor de bevestiging van het kokerprofiel (40x30x3mm) heb ik eerst de twee buitenste U-profielen erop gezet. Door ervoor te zorgen dat beide diagonalen dezelfde maat hebben, weet je zeker dat alles haaks is. Stap 7: Voordat ik de andere U-profielen erop vast zet heb ik eerst de gaten geboord voor de electra en voorzien van een rubberen huiddoorvoer. Daarna heb ik alle electra door de kokerprofiel getrokken. Ik heb kabels gebruikt met 2x 0,8 mm2 met massieve kern (belkabel). Daar waar de kabels allemaal samenkomen heb ik een bundel gemaakt met krimpkous. Daarna heb ik de U-profielen aan de kokerprofielen middels popnagels vast gemaakt. Stap 8: Toen alle U-profielen erop zaten en de electraleidingen waren getrokken heb ik in één U-profiel in het midden twee verzameldozen (Phoenix Contact Ptfix 6/18x2,5-NS35) erop vast gelijmd. Stap 9: Ik heb daarna de driver aangesloten op de stekkeraansluiting. Vervolgens de driver op de steunen geplaatst (M3 bouten met locktight). Stap 10: Daarna heb ik de uitkomende kabels van de driver aangesloten op de verzameldozen. Stap 11: Toen was de bovenkant van het frame klaar en heb ik het frame omgedraaid. Ik heb toen de strips op het frame gebout met M3 bouten en locktight. De strips heb ik aangesloten op de kabels. Stap 12: Ik heb het frame opgehangen met het ophangsysteem voor filters. Ik heb hiervoor in het plafond vier haken gemaakt en in het frame gaten geboord.
 48. 1 point
  Het gaat worden; 7x Zkittlez 3x Vapor Fuel 1x Peanut Butter Breath 1x Tomahawk 1x Night Rider
 49. 1 point
  apogee maakt quantum par meters, ook voor onderwater inderdaad... ik heb nu voor het gemak maar even met een lux meter en een rekensommetje een grove schatting van de ppfd kunnen maken... https://www.youtube.com/channel/UCuEWXIVOAsik3CRTsJLBzzw/videos hier wat kijkvoer van apogee
 50. 1 point
  Eruit trekken en opnieuw beginnen met verse stekken
×
×
 • Create New...