Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 10/17/2019 in all areas

 1. 1 point
  Door de afzuiger onder aan de tent aan te sluiten in plaats van bovenaan. Ik heb bijvoorbeeld wel gewoon de afzuiger op de grond gezet en dan het filter buiten de tent. Maar ook wel een slang van boven naar beneden. Of een achterwand met afzuiging daar doorheen. Overigens ook circulatie bovenin is dan nog belangrijk. Denk ik zelf
 2. 1 point
  Er is met leds wel iets minder verdamping, maar het valt heel mee. Het is zeker niet de helft. Ik merk doorgaans wel dat de planten iets minder verdampen en dat er daarom ook een iets hogere Calcium ratio nodig is in de voeding. Penetratie van het licht is juist beter met led. Het licht komt namelijk uit veel meer verschillende hoeken en dan kan het licht dus veel makkelijker door het bladerdek heen. Dat je minder verdamping hebt met leds komt door de doorgaans lagere temperatuur en verminderde directe warmtestraling van de lamp op het gewas. Dat je een hogere LV hebt met led komt doordat je doorgaans veel minder afzuigt met leds. Anders valt de temperatuur te ver omlaag. Het gaat namelijk voornamelijk om convectie warmte en die trek je zo de tent uit (stijgt vanzelf op richting de afzuiger). Ik trek zoals Kees A zegt daarom inderdaad de (warme) lucht door de planten en zuig van onder af. Dat geeft een wat hogere temperatuur ook onder het gewas
 3. 1 point
  @Kees ADat lijkt me inderdaad het accurate verhaal, ben bang dat @Yoyneh van de LED materie nog geen kaas gegeten heeft, wat prima is, er valt nog zat bij te leren natuurlijk. Ik heb nu ook de laatste twee rondes na 3 (drie!) weken bloei de plant volledig gestript van al het schutblad en de resultaten zijn gelijk, zo niet zelfs nog iets beter. Vooral de diepere penetratie naar de doorgaans kleinere buds onderin is hoger waardoor deze, voorheen als 'popcorn' aan de kant geschoven topjes, nu gewoon in de zak van sinterklaas mee mogen. Ik ben wél van mening dat de hogere zomertemperaturen bij hebben gedragen aan het spoedige herstel na het 'defoliaten', ik zou dit niet zo heftig doen als je moeite hebt met het halen van de gewenste temperaturen want dan heeft de plant het zwaarder om er van te herstellen. Ook het voedingsgift na de defoliate moet bijgesteld want de plant heeft op dat moment wat minder nodig. Als je er mee wilt testen, probeer het dan eerst op de helft van je planten zodat je een mooie side-by-side vergelijking kunt doen.
 4. 1 point
  Meningen zullen altijd verdeeld blijven. Ik doe het al jaren ook in de oude tijd met HPS al. Ik hou het bij mijn eigen feiten. Als ik het wel doe draai ik 1.7 tot 2.0 gram per watt. Als ik het niet doe draai ik 1.2 tot 1.5 gram per watt met LED.
 5. 1 point
  NPK"s verschillen onderling omdat er meerdere wegen naar rome leiden, maar ook omdat er waanzinnig veel planten bestaan en het daar allemaal op moet werken. Als je dat voor elkaar hebt, heb je de kationen/anionen verhouding nog, je moet immers ook rekening houden met pH. Het is dus erg lastig. Je zou zelf een voeding kunnen samenstellen, ben je wel veel tijd kwijt en als nog redelijk wat geld. Wanneer je dan een ander soortje gaat groeien, of een geheel andere plant, kan je vaak weer je formule gaan aanpassen wil je datzelfde resultaat hebben. Ook worden niet alle bestanddelen van het product op de fles zelf gezet, het zijn geheime recepten. Onze Green Sensation bevat namelijk een stuk meer dan enkel P en K, en afhankelijk van in welk land je de fles koopt krijg je andere labels te zien en andere bestanddelen dus ook. Liegen over de inhoud doen wij echter niet, maar het recept 100% prijsgeven ook niet.
 6. 1 point
  @Head Honcho Uitstekende draad! Bedankt voor al deze nuttige kennis die leden hebben gebracht - heel dankbaar!!
 7. 1 point
  Nou, ik denk anders en omdat ik dat doe, zou ik graag de reden horen waarom! U mag hier vragen stellen, of niet?? Ik denk alleen dat ontbladering de plant belast, in welk stadium dan ook! Ontbladering wordt meestal gemaakt om het vermogen van de plant om zoveel mogelijk te verdampen vast te leggen en, natuurlijk, om de onderste knoppen licht te geven. In een tent met reflecterende muren is de behoefte niet zo hoog. Verschillend verhaal met scroggs wel. Maar omdat je een LED pro bent, zou je nu al moeten hebben opgemerkt dat de plant vanwege de minder sterke penetratie van LED's niet zo verdampt als onder HPS. Het is waar, de LM301B kick ass vrijwel, maar nog steeds geen vergelijking imo! Dus, om de stress op de plant te beperken, zie ik geen reden voor zo'n enorme ontbladering met slechts vijf planten in een grote tent, zelfs als het een scroggroei wordt. Maar dit zijn slechts mijn twee centen en de reden om te vragen. All good, 123 - be nice, I am as well! PS. Je hoeft dus geen baard voor jezelf te schrijven, Honcho, ik heb het antwoord dat je al hebt gegeven gevonden.
 8. 1 point
  Als je de A+B verhoudingen gaat wijzigen dan kun je ook de anionen/kationen ratio verstoren en dan kan je pH aan de haal gaan.Maar goed in hydro zie je dat snel genoeg gebeuren en dan kun je daar je recept weer wat op corrigeren. Ik meng zelf een aantal Yara varianten en kan daar inderdaad ook de NPK in redelijkheid prima sturen tussen zaailing, groei fase, bloei initiatie, bloei en afbloei. Als ik merk dat de pH gaat dwalen dan pas ik het wat aan om de ionen ratio wat bij te sturen. Zo pas ik de hele kweek de voeding aan.
 9. 1 point
  Even een update. Gisteren alle toppen geknipt. Het hangt nu te drogen in een kartonnen doos. Ik ben heel benieuwd wat de opbrengst gaat zijn. De glazen potten om te curen zijn ook al aangeschaft dus nu is het wachten. Naar mijn mening best een redelijke opbrengst voor een experiment kweekje. De plakkerige ‘hasj’ van de knipschaar was al heel erg goed te roken!
 10. 1 point
  Ah super! Heb helaas geen idee meer wanneer ik het heb gekocht.. Door de keiharde wind en regen heb ik maar alvast wat toppen geknipt. De planten drooghouden is wel heel lastig nu. Iets te vroeg geknipt denk ik. De trichomen zijn wel wat melkachtig van kleur. Maar sommige nog doorzichtig. De bloeiharen beginnen ook steeds meer te verkleuren. Ik ben heel benieuwd. Ze hangen nu in m’n badkamer, afzuiger aan, lamp uit, ventilator in de hoek gericht op de grond voor een klein briesje. Ik heb totaal geen ervaring, dus shoot als je tips hebt!!
 11. 1 point
 12. 1 point
  Technisch gezien zijn toppen ook minifabriekjes, dus wat dat betreft zegt dat verhaal denk ik niet zo veel. Je zou een zo groot mogelijk percentage van je "fabriekjes" in het licht willen hebben, maar vooral ook geen gaten in je gewas. De vraag is ook hoeveel stress geeft het snoeien en hoe reageert jouw specifieke plant daarop? En hoeveel buffer wil je hebben in het geval van een evt tekort? En in hoeverre zit je er misschien naast qua schakelmoment en heb je te veel of te weinig plant op je oppervlak? En wat is nou het beste moment om te snoeien enz enz enz. Je kan er dus denk ik ook niet echt een pasklaar antwoord op geven of het nou goed of slecht is.
×
×
 • Create New...