Jump to content

dibbis

Members
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About dibbis

  • Rank
    zomaar een lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  1. dibbis

    Slimme Meter

    Misschien is een slim gehoor apparaatje wat voor jouw Jack!? Je mag hem weigeren overigens. Ga niet 8x600 over de slimme meter draaien nee, niet zonder voorzorgsmaatregelen in ieder geval. Maar ben sowieso wel weer wat wijzer geworden en daar draait t volgens mij om op dit forum.
  2. Hey forumleden, Zit een beetje te twijfelen over me uitbaas. Die wil ik namelijk in me schuur blazen die ik nog moet isoleren en vandaar het kamertje ernaast inblazen zodat het uiteindelijk weer terug de kweekuimte ingaat. deze 3 ruimtes zijn allemaal met elkaar verbonden en wil misschien in schuur een 2e afzuiger plus filter hangen om luchtjes te voorkomen, aangezien achter mijn schuur parkeerplaatsen liggen. Denken jullie dat er dan nog kans is dat het gaat ruiken en zal ik dan mijn temperatuur onder controle kunnen houden aangezien de inlaat minimaal kamertemperatuur is!?
  3. dibbis

    Slimme Meter

    Thanks for reply komando! Ja ga zelf ff hobbien, moet nog ff geduld hebben, maar weet wel al grotendeels hoe ik het wil hebben. ja zo wil ik mijn lucht gaan verdelen, zat aan pvc te denken 125mm rond die ik met flexibele slang op inblaas aansluit, zo blijft tie in hoogte verstelbaar. Daar wil ik dan gaten in boren,maar heb ergens gelezen dat de lucht dan gewoon langs de 1e gaten zoeft en bij de laatse eruit gaat, not sure! Ben alleen wel bang dat het beetje te warm gaat worden aangezien me inlaat kamertemperatuur is! Ok! dus ik kan me water niet meer terug in me vat pompen na gevloed te hebben, of nemen de planten alles op! Beetje off topic nu, beter nieuwe beginnen dan zeker? Bedankt voor info!
  4. dibbis

    Slimme Meter

    Ongetwijfeld komando, Alleen ik ken ze niet! Zal wel wat tijd overheen gaan voordat die opstaan! p.s kheb je verslag gelezen, ging lekker he!
  5. dibbis

    Slimme Meter

    Ik heb gelezen dat ze 4% meer gaan rekenen met die nieuwe meter Tjoe en volgens mij zou je hem ook nog kunnen laten vervangen, kost wel iets van 80 Euro, aangezien je hem niet wettelijk verplicht bent. Denk dat je dan wel een digitale krijgt, maar niet van afstand uitleesbaar,
  6. dibbis

    Slimme Meter

    Niet zo fijn als je net wilt gaan draaien Bosteelt, die slimme lezen ze elke 2 maanden! Maar ben ook bang dat ze meer kunnen aflezen dan dat wij willen!
  7. dibbis

    Slimme Meter

    Haha, jij hebt ook ervaring met tie P okke P lant zag ik!? Snap ik Draconcave, hier nog 1! Wat heb je in de plaats van gekregen dan? Of hebben ze die oude laten hangen?
  8. dibbis

    Slimme Meter

    Hey lemonade, Ja die informatie had ik ook al tot me genomen, maar ik geloof niet dat tie dan echt uitstaat. In feite bieden ze hem aan en ben je die slimme rakker niet wettelijk verplicht. Dus ga hem weigeren, zal dan waarschijnlijk wel een nieuwe kijgen, maar die is dan niet van afstand afleesbaar (hoop ik). Argumenten zullen zijn straling (zijn helaas al zieke mensen genoeg), privacy (niemand hoeft te weten wanneer ik aan het poepen ben) En kans dat tie gehackt wordt. 5 dagen geen stroomverbruik is waarschjjnlijk op vakantie (leuk voor de inbrekers).
  9. dibbis

    Slimme Meter

    Hey everybody, Afgelopen weken heb ik me aardig ingelezen, en heb nu eindelijk mijn setup een beetje voorogen. Krijg ik bericht dat ze een nieuwe slimme meter gaan plaatsen.(Die ik in 1e instantie ga weigeren). Iemand ervaring mee? Afmetingen tomaten boederij 3,5mx2.7m met apart hoekje van 1.80x0.60. hoogte 2.60m. Ik wou 8x600 over 3 groepen verdelen, 3 lampen per groep, op 1 groep 2 lampen plus rand apperatuur, Moet er nog wel 2 groepen bij laten leggen. 8xhps plus 8 electrische vsa's is het plan. schakelbord zal er ook moeten komen, maar heb daar geen verstand van (laat ik naar alle waarschinlijkheid doen. Afzuiging softbox 6000m3 plus koolstoffilter naar buiten, maar dat is me (toekomstige schuur) en wil vandaar weer naar binnen via het kamertje ernaast. Wil voor het eerst met actieve inblaas gaan werken, gat is nu 80x50cm bovenin. Wil het gelijkmatig rondom me kamer verdelen tussen lamp en plant. door middel van slang of buis, maar dat valt niet mee naar wat ik gelezen heb omdat gelijkatig te krijgen? Medium zal grond gaan worden en wil ook voor het eerst met eb en vloed gaan werken. Voeding weet ik nog niet, heb ook zeker nog zat leren. is ook zeer lang geleden. Dacht dat ik canna had met pk 13/14 groene flessen kan dat? Had in me hoofd om P impel P aarse tomaatjes te beginnen. P.s alle tips,info, opbouwende kritiek en vragen zijn welkom. M.v.g Dibbis.
  10. Khad me enige tijd geleden al voorgesteld dacht ik, maar doe het voor de zekerheid nog een keer aangezien ik nu aardig ingelezen ben en ik ook wil gaan posten. M.v.g Dibbis
  11. Hallo mensen ben ook nieuw hier en zowel interesse in de outdoor alsmede indoor tecnnieken. Dat wordt veel lezen dus.
×
×
  • Create New...