Jump to content

Zwampier

Members
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About Zwampier

  • Rank
    Begin z'n weg te vinden

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Het verschil is dat deze paddestoelen helemaal paars zijn, ook de steel is diep paars, qua vorm lijken ze er zo sprekend op maar in het veld zie je het verschil zo. Puntige kaalkopjes hebben een stevige witte steel en ook de hoed is veel witter (afhankelijk van vochtigheid en de leeftijd).
  2. Hey allemaal Ik heb een idee. Namelijk deze paddestoelen helpen te verspreiden. Laatst spoelde ik m'n gevonden paddestoelen af in een bak met water door ze er een tijdje in te laten drijven en wat met m'n hand in rond te roeren. Dit om zand en wormpjes eruit te wassen. Hier na zag ik dat het water helemaal paars was geworden van de sporen. Dit sporen water kun je nu rijkelijk uitsproeien op geschikte stukken gras, of gewoon terug op de plek waar je de paddestoelen geplukt hebt. Het best in combinatie met wat goeie droge mest van wilde grazers (schotse hooglanders of wilde paarden). Vrees niet, deze mest is heel schoon en ruikt amper, daar kunnen wij nog wat van leren. Je kunt het sporen water ook mengen met wat mest en dit een tijdje laten koloniseren om vervolgens uit te strooien op mooie plekken. Ook is het misschien leuk om een BEETJE aarde en zand ergens vandaan mee te nemen en te kijken of je in combinatie met de mest en sporen de habitat thuis kunt nabootsen, inclusief temperatuur en vochtigheid. Al lijkt me dit meer een grappig experiment dan een serieuze optie om ze te kweken. Er wordt wel gezegd dat deze paddestoelen niet te cultiveren zijn, maar ik heb gezien dat dit niet helemaal waar is. De omstandigheden moeten wel goed zijn natuurlijk. En zo dicht mogelijk de natuurlijke leef omgeving van deze paddestoel benaderen. Je kunt natuurlijk ook gaan experimenteren op stukjes gras in een woonwijk waar iedereen de hond uit laat, of in een koeien wei waar gesproeid wordt met kunstmest en de koeien de meest onnatuurlijke dingen te eten krijgen. Maar waarom zou je? Wat denken jullie er van? Op deze manier kan de stand van deze paddestoelen op pijl gehouden of misschien wel verhoogd worden, want echt overvloedig groeien ze hier niet bepaald. Succes.
  3. Zwampier

    Paddestoelen

    Zelf gevonden paddestoelen
  4. Ja, ga nu naar heides waar Schotse hooglanders, wilde paarden, en ander wild rond loopt. Ongerepte natuur, daar kun je nu zelf goed plukken. Leer wel goed de psilocybe semilanceata kennen en vraag hulp bij determinatie als je twijfelt. zelf heb ik erg goeie ervaring met zacht gras te midden van heide velden.
  5. Mooi om te zien, laat de foto's maar rijkelijk stromen! En bedankt voor alle informatie ook.
  6. Hallo allemaal Vandaag weer op pad geweest en een aantal hele mooie gevonden:
  7. Dank je Dank je wel voor je reactie SaNick, mestkaalkopjes zijn het helaas ook niet, die herken ik uit duizenden (een wijde egale bolle hoed (paraplu model) met een zacht tepeltje. Misschien probeer ik nog foto's te maken van de gedroogde, voor wat het waard is Ik denk niet dat ik deze gauw nog eens ga vinden namelijk.
  8. Ik denk je weet maar nooit, maar eigenlijk heb ik ze nooit in de berm gezien, alleen echt in de "wildernis", heides waar ook normaal gras groeit, bewoond door wilde dieren, in de buurt van drinkwatertjes en uitgedroogde modderpoelen.
  9. Bizar dat Egypte weer voorbij komt! Zelf heb ik ook een dergelijke ervaring. Deze kwam echter nadat ik al een breaktrhough had. Ik bevond mezelf in een tempel die ik onmiddellijk alleen maar als Egyptisch van aard kon kenmerken. Een ruimte met licht gouden zand kleuren uit grote blokken steen gebouwd. In de ruimte stond een grote tafel groot genoeg om op te liggen gemaakt uit een groot blok steen. Aan de andere (lange) kant van de tafel stond een Egyptenaar. Een lang gestalte met de bekende kleding en masker, deze voelde vrouwelijk en enorm krachtig. Ze begeleide als het waren mijn aanwezigheid daar. Haar persoonlijkheid was zeer sterk en ik was duidelijk volledig in haar veld om het zo even te noemen. Helaas plofte er ineens een gedachte van angst op. Geen idee waarom. Tot dat moment voelde het allemaal HOOGST interessant, maar de gedachte dat het te mooi was om waar te zijn bracht twijfel ik wilde weg. Op dat moment keerde de ervaring helaas om, zoals dat gaat dan. Toen voelde ik ineens de grip die ze op me had, ze wilde me niet los laten, maar ik wilde gewoon weer m'n kamer. Dit was niet relaxed, al besefte ik dat ik het zelf moeilijk maakte door mee niet gewoon over te geven aan de dmt. De dmt spiegelt een visueel volledig echte wereld van jouw gevoel en emotionele staat, dat is hoe ik het zie. Hoe dan ook, na me met wat gevoel van paniek losgetrokken te hebben van m'n Egyptische spirituele gids/godin en bij gekomen was van wat voelde als een ervaring die deels een bad trip werd (door eigen toedoen). Was ik daarna wel een bijzondere herinnering en dieper respect voor het leven rijker. Het voelt zo echt, het is echt 110% mystiek. M'n eerste (en enige) Breaktrhough was echt heel mooi, deze leek net een kopie van het schilderij Dying van Alex Grey, welke ik pas na deze Breaktrhough voor het eerst zag. Het voelde alsof ik naar huis ging en voelde zelfs alsof ik begon uit te treden, een binnen lichaam begon zich enige centimeters buiten m'n gewone lichaam te duwen. Daarna werd ik iets te careless, zonder de Breaktrhough eerst te verwerken, dat put uit een zet de verkeerde basis voor een mooie volgende ervaring. De Breaktrhough gaf me al zoveel om mee te werken. Nogsteeds natuurlijk. Anyway, Egypte zie ik regelmatig voorbij komen als het over dmt gaat, erg bijzonder. Wat is de link? Is er iets wat we vergeten zijn, een geschiedenis, voorouders? Geen idee...
  10. Helaas zijn ze nu al gedroogd, maar ze zijn precies het zelfde als een puntig kaalkopje (de onmiskenbare sprookjesachtige heksenmuts met de puntige tepel), maar dan zonder de paarse lamellen, de lamellen zijn licht bruin en zonder de paarse zweem in de hoed onderaan. Ze waren volledig volgroeid, een zelfs al oud en de kleur volledig egaal licht bruin dus, terwijl oude meestal donker paars/bruin worden (en het had ook nog geregend, wat ze meestal extra donker maakt). Ik heb een paar honderd normale puntige kaalkopjes gevonden op diverse plaatsen in de laatste twee jaar, en tot nu toe en dit zijn de eerste twee in dit soort die ik ben tegen gekomen, het lijkt haast een soort vreemde (kleur) afwijking. Sacre bleu! Als ik ze nog eens tegen kom zal ik eerst goede foto's maken.
  11. Hallo Ik heb iets geks gevonden gisteren. Namelijk twee puntige kaalkopjes zonder de paarse kleur erin, wat betreft de vorm en alle andere kenmerken is er geen enkel twijfel mogelijk, maar de kleur klopt niet. Deze zijn lichtbruin van kleur en hebben geen paarse lamellen. Herkent iemand mijn omschrijving? En wat is dit? Vriendelijke groeten!
  12. Voor zover ik weet zijn plaatsen bij het water niet erg geschikt, zoals uiterwaarden polders. Dat is eerder in deze treat ook al eens genoemd geloof ik. Zelf heb ik in een polder dijksetting die heel goed bemest werd door schapen ook helemaal niks gevonden. Wilde paarden blijven volgens mij een goeie indicator, ook voel je al een zekere magie op de plek zelf, afgelegen stukken groen in de buurt van bos op losse grond waar veel wild komt zijn goeie plekken. Meestal zijn het plekken waar je niet mag komen of om andere redenen niet direct uitnodigen. De twee plaatsen waar ik tot nu toe succes had waren tot nu toe alleen maar te bereiken door van het aangegeven pad af te gaan, tegen de aangegeven wandel regels aldaar in. Succes!
×
×
  • Create New...