Jump to content

Chivu

New Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About Chivu

  • Rank
    zomaar een lid
  • Birthday 01/07/1985

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    west brabant
  1. Hoi allemaal, Bedankt voor jullie reacties! Ik heb het bord bijna werkend. Ik heb het volgende aangesloten: - KlokM1op vertragerA2 - KlokCH1-3 op vertragerA1 en 15 - KlokCH1-4op constant stroom - Het losse draadje uit het relais in vertrager18 - Op klokM2 het overgebleven draadje van van klokCH1-4 - Van elke relais een draad naar de bovenkant van de hoofdschakelaar (dase 1 en fase 3). Het probleem is nu dat de rechter relais niet werkt. Op nr.18 van de vertrager komt geen spanning (wat volgens mij wel zou moeten). Op nr.16 van het relais wel, maar dit lijkt niet vertraagd. Weet iemand hoe ik het probleem kan oplossen (zie foto van schema vertrager). Of heb ik misschien wat op de vertrager verkeerd ingesteld (zie foto)? Alvast bedankt!!
  2. Hoi Allemaal, Na een hoop gelezen te hebben over het aansluiten van mijn schakelbord kom ik er nog niet helemaal uit. Ik heb een schakelbord gekocht, maar bij thuiskomst zaten er een aantal draden los en miste er elke vorm van gebruiksaanwijzing. Het is een 16 x 600 watt schakelbord met 2x kachel en 1x continu. Bovendien zit er vertraging op die niet is aangesloten. Zou iemand mij kunnen helpen? De nul draden en fasedraden tot de continu en tot de relais zijn correct aangesloten. Ook de schakeldraden naar de kachel en de aparte "groepen" zijn correct aangesloten. Alleen over de draden tussen de relais, tijdklok en vertrager zijn niet goed aangesloten (zie tekening). 1. De relais (2x Iskra KNL 16-01) hebben aan de achterkant twee kleine gaten waarin in het rechter gat de nuldraad is aangesloten. deze loopt door naar de M1 van de tijdklok. Vanaf hier loopt de draad weer door maar deze gaat nergens in (?1) 2. Vanaf het linker gat in relais 1 loopt een draad naar gat 3 van de tijdklok vanaf hier lopen 2 draden door die niet zijn aangesloten (?2) en (?3). 3. Vanaf het rechter gat in relais 2 loopt ook een losse draad (?). Behalve (?1) zijn alle draden geel dus ik vermoed dat dit fasedraden zijn en (?1) een nul draad is.
  3. Chivu

    blad problemen

    oke bedankt allen, zal er nog eens goed naar kijken wel erg stom, was er zeker van dat dit niet het geval was..
  4. Chivu

    blad problemen

    37 graden max, maar dat komt door het weer. gemiddeld ligt het rond de 28 graden. Geen echte uitschieter dus naar mijn idee?
  5. Problem solved. Plantjes verbrand
  6. De bedoeling was om te starten met passieve inlaat, maar weet niet precies wat de voordelen zijn van een actieve inlaat en hoeveel kub aanzuiger ik dan nodig heb? Dit is wel een optie! Maar als ik het goed begrijp kan ik ook gewoon een gat in mijn hok maken, en dan buiten het hok mijn afzuiger en filter ophangen? Komt de filter dan voor de afzuiger of maakt dat niet uit? Iemand nog antwoord op deze vragen? Alvast bedankt
  7. Allereerst bedankt voor de reactie, daar kan ik wat mee Ik werk met 2 standaard sets van 600 watt (Assimilatie licht 600 w Hps compleet) De bedoeling was om te starten met passieve inlaat, maar weet niet precies wat de voordelen zijn van een actieve inlaat en hoeveel kub aanzuiger ik dan nodig heb? Dit is wel een optie! Maar als ik het goed begrijp kan ik ook gewoon een gat in mijn hok maken, en dan buiten het hok mijn afzuiger en filter ophangen? Komt de filter dan voor de afzuiger of maakt dat niet uit? Buiten het hokje heb ik genoeg plaats over voor de afzuiger en filter! (Die lumatek kappen zijn nog geen optie, ik ga er meer over lezen en misschien is het wat voor in de toekomst.)
  8. Hallo allemaal, na lange tijd van veel lezen en een poosje afwezigheid wil ik graag beginnen aan een klein hokje. het hok is 1,80 lang 0,90 breed en 2,10 hoog. Ik wil graag met 2x 600 watt gaan kweken. Maar nu zit ik met de afzuiging. Mijn hok is niet al te hoog maar aangezien ik een softbox van 1000 m3 afzuiging wil plaatsen komen mijn lampen nog lager te hangen, mede veroorzaakt door de filters. Dus even 3 vraagjes die het probleem zouden kunnen oplossen. 1. Kan ik met 2 afzuigers werken van 2x 500 kub zodat ik ook 2 kleinere filters erbij kan hangen? 2. Kan ik beter met een buisventilator werken aangezien deze kleinere afmetingen heeft? 3. Kan ik de afzuigers buiten het hok hangen zodat ik in het hok meer ruimte heb?
×
×
  • Create New...