Jump to content

gizzy

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutraal

About gizzy

  • Rank
    Hang hier wat rond lid

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels
  1. Jaja, een hele domme fout, 3 grotere plantjes dan de andere en vandaar toch maar even de lamp niet hoger gezet met als resultaat na 1 dag 3 verbrande hoofdtoppen. Ze stonden pas een weekje in de bloei, dus het zijn nog haartjes, maar wel allemaal bruin nu.. Wat te doen? Alleen de hoofdtop is zo, de rest van de plant en de bladeren zijn nog mooi. Valt de hoofdtop nog te redden??
  2. Heb de verslagen even doorgenomen van de links, ziet er wel interessant uit...weer iets geleerd in elk geval!
  3. Heeft iemand dit al eens uitgeprobeerd in een tent? Aangezien een tent van binnen al reflecterend is? Zou dit dan niet genoeg reflectie zijn zonder kap? In een loods of zo bijv is een goede kap noodzakelijk aangezien niets anders reflecteert...Iemand dit al eens geprobeerd in een tent?
  4. Ik kwam dit tegen, zo te lezen kun je hierin gewoon een hps lamp indraaien en zo in het stopcontact steken. De evsa zit eraan vast zeg maar. Iemand ervaringen hiermee?? Doorgeslagen stoppen of een ontplofde lamp? Of juist positieve ervaringen? Dit is wat ik bedoel.....http://www.eugrowshop.eu/nl/verlichting/losse-vsa/bal-evsa-600w-evsa-plug-and-play-inclusief-kabels/
  5. Bedankt allemaal, het is me al duidelijk!
  6. Heb een tl buisje in het tuinhok, die gaat gewoon in het stopcontact....
  7. Misschien een hele domme vraag, maar ik weet het antwoord niet... Waarom kan ik mijn 2000w electrische verwarming en een 650w warmtedeken gewoon in het stopcontact steken en een 600w lamp niet? Waarom heeft de lamp een vsa nodig??
  8. De zoekfunctie heb ik idd al gebruikt, maar krijg helaas een foutmelding elke keer. Misschien door mijn gsm. De vraag onder mij heeft betrekking op planten die buiten staan en dus ook regenwater krijgen. Die van mij staan in een kas en krijgen geen regenwater binnen....is dat dan hetzelfde? Ook 1,5 liter per dag per plant?? Ik geef ze handmatig water dus zonder druppelsysteem..
  9. Hallo iedereen, De plantjes in de buitenkas staan ongeveer 3,5 weken in de groei. Ze zien er mooi groen uit, geen beestjes en zijn van stekjes nu gegroeid naar 60 cm gemeten vanaf potgrond tot top. Per plant staan ze in 60 liter samenzitten. Ze hebben in het begin veel water gehad en daarom besloten om een weekje niets te geven totdat ze alles op hebben, ze zijn toen ook echt omhoog geschoten de afgelopen week. Nu is de potgrond goed droog en wil ik voorkomen om weer te veel te geven. Dus de vraag aan jullie...hoeveel water per plant kan ik nu het beste geven en hoe vaak? Grtz 60 liter samenzitten= 60 liter smartpotten (autocorrect foutje)
  10. Bedankt!! Ik ga zo snel mogelijk op zoek naar de juiste spullen om dit tegen te gaan!! Zal ik op letten in het vervolg!
  11. Hallo, al een paar dagen zie ik deze spikkeltjes. Aan de onderkant van de bladeren is niets. Weet iemand wat dit is of wat ik eraan kan doen? Grtz http://img600.imageshack.us/img600/6803/dsc0384r.jpg
  12. Jaa, die had ik ook gelezen, echt zonde hoe dat is afgelopen!!
  13. Dat is wel een goede tip! Dat wist ik dus niet
  14. Bedankt voor je antwoord! Ik heb wat verslagen en info gelezen en we zijn gewoon gestart 20X 60 liter potten en amnesie stekjes. Ze staan er nu nog. 4 dagen en worden steeds steviger, blaadjes blijven mooi groen en rechtop. Binnenkort maar eens een kweekverslagje starten, misschien dat er aan de hand van foto's wel wat meer tips binnen komen. Ben zelf ook heel benieuwd en heb sowieso lage verwachtingen. Bedankt voor het antwoorden! We laten nu overdag de buitendeur een stuk open voor frisse lucht. Mochten ze het redden tot de bloei komt er nog een goede koolstoffilter in voor de buren
  15. Is het mogelijk om in een buitenruimte met een kasdak plantjes van stekken te kweken zonder lampen? De ruimte is ongeveer 11,2m2 en door het kasdak heeft het het klimaat van een kas, dus benauwder en warmer dan de buitentemperatuur. Het licht komt door het doorzichtige dag naar binnen en door de zijramen. Het kan helemaal volgezet worden. Heeft iemand ervaring met deze manier van kweken? En is het dan beter om 1m2 per stek te gebruiken of meer plantjes per m2 of zadenplanten? En wat kan dan een gemiddelde opbrengst zijn? En hoe zit het als het buiten bijvoorbeeld 28 graden is en in de kas 35 graden? Is dit schadelijk voor de planten? Dus is het mogelijk om dit puur natuur te doen met de juiste voeding? Grtz
×
×
  • Create New...