Jump to content

LeBaron

Members
  • Content Count

    146
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

5 Neutraal

About LeBaron

  • Rank
    Le Baron

Previous Fields

  • Taal / Language
    Nederlands + Engels

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  1. Dag Een korte update, eerder een snelle vraag, de rest van het verslag komt later. Dit weekend wat minder tijd gehad voor de plantjes, weekendje weg geweest, had alles goed ingesteld maar blijkbaar is er toch iets fout gelopen. 1 plant heeft last van hangen bladeren die licht naar binnen krullen. Zie de foto. Wat heb ik gemerkt. Temperatuur is hard gezakt geweest naar 11°graden Luchtvochtigheid was flink gestegen naar 60-70% Verder heb ik 1 ventilator uitgezet mss, was de luchtbeweging iets te hard? Zou dit de oorzaak kunnen zijn? Of zou het toch aan iets anders kunnen liggen? Overvoeding heeft andere tekens en overbewatering lijkt me ook geen oorzaak te zijn met de smartpots. Iemand die me snel in de juiste richting kan doen kijken? Zodat deze 1ne plant er snel terug bovenop is!
  2. Dag 36, met 19 dagen bloei. Wat een verschil met 5 dagen geleden! Deze groeien hard en vullen alles op. Verder heeft de linkse kant een beetje voedingstekort die ik al een paar dagen rustig probeer op te vullen. Rechterkant doet het uitstekend mooie groene bladeren. Tensio houd ik op max 130, daarna krijgen ze opnieuw water. Veldje links Rechts En duidelijke minitopjes.
  3. Ik heb al gelezen over problemen met de Cli-mate dat de afzuiging op hol slaat, of niet goed afgesteld te krijgen is. Ik heb dit ook even gehad, blijkbaar is het belangrijk om de kabel van de afzuiging en de lamp apart te laten binnen of buitenkomen. Dus niet samengebonden, maar elk zijn kant. Zou storingen geven. Ik heb mijn hok dus nu zo ingericht, en sindsdien geen enkel probleem, temperatuur wordt perfect onder controle gehouden. Is idem een nadeel dat alles stops, maar langs de andere kant. In een andere situatie kan de dv12 ook uitvallen, terwijl uw lamp brand. Lijkt me dus beter dat gewoon alles uitvalt. Mijn voordeel is vooral dat alles samenhangt, geen schakelborden met verschillende kastjes 1 nadeel, deze bromt
  4. Dag 31, met 14 dagen bloei. Plantjes doen het uitstekend, De kolossussen hebben hun deel al goed opgevuld. Topvorming is duidelijk begonnen. 1 probleem, de kolossussen slurpen water. Na mijn watergift komt de Tensiometer op 50mbar ongeveer. Nu kwam ik juist bij de planten net voor de lichten aangingen, Tensiometer 180. Dit is al redelijk kritiek. Ik zal dus een 2de watergift moeten voorzien per dag, zodat de aarde niet te ver uitdroogt. Maar nu de vraag, 200mbar in de aarde is zo snel mogelijk water geven, maar op welk punt of op hoeveel mbar mag ik best een nieuwe watergift geven? Ik zou ook gewoon maar water kunnen geven, maar dan zakt de waarde onder de 50mbar en staat de plant ook stil, wat niet de bedoeling is. Veldje Beginnende toppen.
  5. Er staan inderdaad 3 soortjes in de de tent, dus ik moet vooral rekening houden met de grootste, en deze kan ik moeilijk te lang laten voorgroeien. De Sugar punch is inderdaad wat kleiner dan de rest, maar heeft wat last gehad van inkomend licht van de luchtinlaat, wat ondertusen is opgelost. Deze is ook een week later in bloei geschoten, dus staat ook een weekje achter dus. Maar die haalt dit heus wel in. Ik meet hem deze avond eens na als de lichten terug aangaan hoe groot hij nu is. Scrognet achteraan is ondertussen al bijna vol. Dus die kunnen beginnen met in de hoogte te groeien, en toppen aan te maken Vooraan zal het een weekje extra duren, maar dan is deze ook zeker vol! Thanks worm! 2 meter hoogte heb ik op dit moment spijtig genoeg niet. Dus gelukkig al gebogen, vastgebonden, zodat ze laag blijven. Maar vooral dat de 400w lamp die niet diep schijnt toch effectief kan gebruikt worden
  6. Dag 25. De kolossus hebben sinds 8 dagen boeiverschijnselen, de andere soortjes sinds 2 dagen. Ondertussen de potten een beetje gedraaid, een scrog netje opgehangen, en de eerste 4 planten vastgebonden.
  7. Dag 14 groei (12/12) Tensiometer 93, 0,4 liter water per plant. De plantjes krijgen nog altijd enkel water mee die op temperatuur is. De Kolossus gaan duidelijk het hardst! (de 2 rechtsachter en de 1 het meest rechts vooraan)
  8. Dag 12 groei (12/12) Tensiometer 83, 0,4 liter water per plant. De planten groeien elke dag door, is duidelijk te merken aan de foto's. Er waren dus 12 plantjes voorzien daarom had ik ze direct op 12/12 gezet, nu blijven er maar 6 over. 1 sugar punch, 3 kollosus, 2 Jackberry x Shack Optie 1, toppen op internode 5, maar dat zal wss de groei met een week vertragen. Optie 2, buigen/knakken. Optie 3, toppen + buigen. Iemand die me kan helpen met de beste optie, met het minste stress? Mooie groene plantjes.
  9. Dag 11 groei. Tensiometer 96, dus nog eens 0,5l water per plant meegegeven tot ik op 90 uitkom. Temperatuur van het moment iets te hoog, Het eerst uurtje na het aangaan van de lampen is de temperatuur altijd iets te hoog. De ruimte zelf is dan blijkbaar iets te warm door de bijverwarming tijdens de nacht, deze dus mss een uurtje vroeger uitzetten. Het achterkomertje De andere 4, deze beginnen nu echt hard te groeien. Ze zien er duidelijk allemaal groen en gezond uit
  10. Hou ik in de gaten, V.I.P. Vandaag niet zelf kunnen langs gaan. Dag 10 groei. Min T 22graden, Max T 28graden. Tensiometer 101, dus 0,5l water per plant meegegeven. Omdat foto's meer zeggen, mijn excuses voor het licht. De grootste met zijn 7cm.
  11. Dag 9 groei (12/12) Morgen geen tijd om te gaan kijken, dus vandaag nog maar wat liefde gebracht in de tent. Minimum Temperatuur was 23graden, Maximum 27graden. Lijkt me ideaal. Tensiowaarde was 102mbar, dus water lichtjes verhoogt naar 0,35l per plant zodat het in theorie morgen terug 90 zou zijn. De lampen gaan aan om 20uur. Dus dus 20uur en 22uur wordt er water gegeven. Het achterkomerke, hopelijk trekt die snel bij
  12. De volgende ronde gaat zowiezo ook terug onder keukenpapier en mss dan in een spongepot. Thanks! Ik ben weer benieuwd om deze avond te zien hoe de kleintjes gegroeid zijn!
  13. Is een B.A.L lamp, niets speciaals, enkel het voordeel dat alles ineen zit. Eigenlijk iets te groot voor deze tent. Ik heb nog 4 zaadjes waar ik hoop voor heb, indien deze niet uitkomen zal ik de andere toppen op de 5de internode zodat de tent toch nog vol raakt. Dag 8 groei (12/12) Lamphoogte 40cm De grootste is nu 6,5cm, plantjes krijgen 0,25l water per dag` zodat de tensiowaarde tussen de 70 en de 90 schommelt. Nog een groepsfoto, afhankelijk van hoe de plantjes groeien worden de potten nog herschikt. Achteraan de tent de cli-mate mini grower. To do lijstje -Mss dat ik binnenkort deels water zal geven met blumats voeding zal dan met de gebeuren. -Vatverwarmer. -Indien de temperatuur te hoog oploopt zal de buisafzuiger van nu gebruikt worden als actieve inblaas en en komt er een grote buisafzuiger. Dan komt er aan de actieve inblaas een Airsock van 3m. - Nog een extra blumat tensiometer om alles beter in de gaten te kunnen houden. - De luchtinlaat een S in krijgen want ik vrees dat er een beetje licht binnenkomt en daarom de allerkleinste wat stress heeft. Tips of opmerkingen zijn altijd welkom!
  14. Ik heb hier ook al gelezen dat buffertabs teveel kunnen gegeven worden. Daarom 3 per pot. Verder zal er BAC bloei en BAC PK meegegeven worden vanaf de 3de week schat ik. Keukenrol/ glas water is de beste manier, maar ik wou sannies way nog eens een kans geven. Volgende keer weet ik wel beter. Binnen paar dagen worden de potten bijgevuld zodat het beetje strek onder de aarde zit en afgedekt met hydrokorrels. De volgende foto's zijn zeker zonder HPS, maar op dit moment is er nog weinig te zien, binnen paar dagen zullen ze wel beginnen groeien als een speer! De easyrollers zijn de duurdere versie, die 25kg kunnen houden, maar er zal een extra ketting worden gehangen als veiligheid. Sugar Punch en Kolossus zien er inderdaad heerlijke soortjes uit, door de beperkte hoogte heb ik direct op 12/12 gezet en het aantal een beetje opgevoerd. Indien er teveel zouden staan, gaan de minste planten eruit 2 soortjes zodat er wat afgewisseld kan worden aangezien het om een persoonlijk kweekje gaat. Verder is er een warmeluchtverwarming die tijdens de donkere periode aanslaat om de temperatuur een beetje in de hand te houden. Die zal blijven blazen tot de winter uit het land is / de bloeiperiode goed op gang is gekomen. De 2 freebees zijn de Jackberry x Shack feminesed, heeft ook een bloeiperiode van 9-10 weken net zoals de andere 2 soortjes. Dus er maar bijgeplant. Ik probeer regelmatig / minstens 1 x per week te updaten. Elke dag is moeilijk aangezien ik er niet elke dag kan komen.
×
×
  • Create New...