Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Emiel

Wat vinden jullie van het Nederlandse beleid

Wat is jullie mening ten opzichte van het Nederlandse Softtdrugsbeleid  

851 members have voted

  1. 1. Wat is jullie mening ten opzichte van het Nederlandse Softtdrugsbeleid

    • Gedoogbeleid softddrugs behouden
      223
    • Softdrugs legalizeren
      489
    • Harddrugs & Softtdrugs gedogen
      31
    • Harddrugs & Softtdrugs legalizeren
      108


Recommended Posts

Nondefuckingju! En ik maar denken "WAT! Stemmen? Europa?" Dit topic is uit 2004 blowsterke...... :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Kobuz, was nog een beetje wazig ;)

 

 

 

De EU is niks

 

 

 

Grtz Blowsterke :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

de nederlandse wietindustrie wordt wel de nek om gedraaid, langzaam maar zeker, de overheid wil illegalizeren en shops sluiten, maar dit kan niet zomaar, daar is teveel weerstand tegen, dus dan maar alle kwekers in nederland oppakken en dan moeten shops wel dure troep uit polen e.d. importeren en gaat et allemaal fout, wietschaarste etc, slechte wiet, dure wiet. en als er gelegaliseerd wordt moet de kweekook gelegaliseerd worden, en dat is nou net juist wat de overheid niet wil, al zou het voor de overheid wel heel veel geld betekenen, maja de EU zou btje gek worden en dat wil Balkenende nie natuurlijk..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lekker alles houden zoals het nu is!

En al helemaal geen europa dat vanalles voor ons gaat beslissen, laten we dat maar mooi zelf bepalen.

 

Die domme harry potter die vorig jaar zo graag wou dat iedereen die eu grondwet goedkeurde en hij WIST dat hij het er niet door kreeg maar dan wel weer voor 1.5 miljoen aan reclame voor de grondwet er nog weer tegenaan gooien verdomme. BESTEED JE GELD EENS GOED MAN!

 

AMEN!

 

Priest

Share this post


Link to post
Share on other sites
.......er nog weer tegenaan gooien verdomme. BESTEED JE GELD EENS GOED MAN!

 

AMEN!

 

Priest

JE geld ????? ONS GELD !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hai,

 

"Europa" kan goed uitpakken voor de nederlandse cannabisliefhebber.

 

Het is nu wel duidelijk dat het Nederlandse gedoogbeleid beter scoort dan het Belgische, Duitse, Engelse en al helemaal het Franse verbodbeleid. In andere landen (Spanje bijvoorbeeld) is in de praktijk al veel meer tolerantie tov cannabis dan in Nederland.

 

Als er een Europees drugsbeleid komt, gaat het erom hoe ze consensus kunnen bouwen tussen 27 lidstaten. Nederland zal niet gedwongen worden haar beleid op te geven, maar andere landen zullen het Nederlandse model ook niet willen overnemen. Een tussenweg zal moeten worden gezocht, en daarvoor moeten ze uitkomen op een soort marge waarbinnen regeringen 0,1 tolerantie kunnen toepassen.

 

Die marge zou bijvoorbeeld het telen voor eigen gebruik kunnen zijn. Die moet dan Europees worden vastgelegd, zodat alle Europese burgers zeker weten dat ze niet illegaal bezig zijn als ze voor eigen gebruik telen. Vervolgens kunnen individuele landen buiten die marge gaan, zoals bijvoorbeeld in Nederland waar men afspraken kan maken met coffeeshops om de distributie te regelen voor het persoonlijk gebruik van hen die geen plant hebben staan. Zo kan de achterdeur worden geregeld, en het vergunningenbeleid voor medische wiet en industriële hennep minder absurd worden.

 

Maar ja, er zal waarschijnlijk wel geen Europees drugsbeleid komen. De komende Nederlandse regering zal er ook wel geen voorstander van zijn. Gewoon lekker doormodderen, kun je alle kanten uit.

 

Groetjes,

 

 

Joep (ENCOD/Trekt Uw Plant)

 

www.encod.org

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ach ENCOD,

 

ChristenUnie in een nieuw kabinet samen met PvdA en CDA belooft niet veel goeds voor 0031.

Een van de punten waar mijnheer Rouvoet z`n slagen kan thuishalen tov z`n achterban, lees mee:

Drugs

Het Nederlandse gedoogbeleid voor softdrugs heeft tot een bizarre constructie geleid. Volgens de wet is de handel in cannabis verboden, maar ‘coffeeshops’ worden in alle openheid gedoogd, met alle gevolgen van dien (‘achterdeurprobleem’, zolderplantages, criminaliteit). Inmiddels is overduidelijk dat het gedoogbeleid softdrugs niet uit de sfeer van de criminaliteit heeft kunnen halen, maar druggebruikers samen met burgers die overlast ervaren, juist in de kou heeft laten staan. De leeftijd waarop jongeren kennis maken met softdrugs is verontrustend laag: 7% van de 13-jarigen heeft softdrugs gebruikt. Het aantal cannabiscliënten in de verslavingszorg neemt toe. Bij jongeren gaat cannabisgebruik gepaard met hersenbeschadiging, agressief en delinquent gedrag en met schoolproblemen.

 

Al die jongere en oudere verslaafden hebben ouders of andere familieleden die met hen slachtoffer zijn van hun verslaving. Het gedoogbeleid ondermijnt de samenleving. Door softdrugs te gedogen maakt de overheid zich mede verantwoordelijk voor een gebruikerscultuur waarvan de zwakken in onze samenleving de dupe zijn.

 

Gebruik van harddrugs zoals heroïne en cocaïne gaat gepaard met ontluistering van de mens. De gebruiker is afhankelijk van de drugs geworden. Een overheid die niet ingrijpt, laat mensen moedwillig de vernieling ingaan. Ook veroorzaken gebruikers veel overlast. Een duidelijk afsprakenkader met gemeenten, scherpere vervolgingsrichtlijnen en intensivering van verplichtende afkickprogramma’s is geboden. Het drugsbeleid verdraagt geen ‘dubbele boodschappen’.

 

Duidelijkheid in het drugsbeleid:

 

* Een einde aan het gedogen.

De hoge THC-gehaltes in nederwiet vormen hiertoe een reden te meer. Coffeeshops en growshops worden gesloten. Voor kleinschalige (huis)teelt wordt geen uitzondering gemaakt.

* Hogere straffen voor grootschalige drugshandel.

Het overgrote deel van de georganiseerde criminaliteit in ons land bestaat immers uit (soft)drugshandel.

* Partydrugs als XTC als harddrug behandelen.

Dit betekent een consequente opsporing en vervolging van de verkoop en het bezit van XTC, in het bijzonder bij uitgaansgelegenheden en dance-festijnen.

* Richt verslavingszorg op afkicken.

Ook bij methadonprogramma’s. Het op medische indicatie verstrekken van heroïne is niet de aangewezen weg. Proefprojecten met gratis verstrekking van harddrugs zoals cocaïne en heroïne zijn onacceptabel.

* Help verslaafden aan een menswaardig bestaan.

Hoogwaardige verslavingszorg is mede gericht op arbeidsrehabilitatie en reïntegratie, evenals experimenten met meer verplichtende vormen van afkicken.

Gepikt van mr. Rouvoets weblog

 

Partijprogramma CU :no

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lekker alles houden zoals het nu is!

En al helemaal geen europa dat vanalles voor ons gaat beslissen, laten we dat maar mooi zelf bepalen.

 

Die domme harry potter die vorig jaar zo graag wou dat iedereen die eu grondwet goedkeurde en hij WIST dat hij het er niet door kreeg maar dan wel weer voor 1.5 miljoen aan reclame voor de grondwet er nog weer tegenaan gooien verdomme. BESTEED JE GELD EENS GOED MAN!

 

AMEN!

 

Priest

 

ben ik helemaal met je eens priest, :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heb gestemd voor legaliseren voor alle drugs.Ik weet dat het beide nog ver weg is.

Wanneer er gelegaliseerd is dan moet er wel een goede regaluering komen,zodat Nederland niet een soort Columbia voor Europa wordt

 

Motivatie:crimaliteitbestrijding,want drugs leidt niet tot crimaliteit maar de hoge prijzen en dat komt weer door het verbieden.Eigenlijk heel logisch!

D.B.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoge prijzen door het verbieden?Wacht maar als het legaal is......De heren in Den haag moeten er natuurlijk ook aan verdienen.

 

Lekker laten zoals het nu is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

zou t best cool vinden , in me hokkie een legale kwekerij voor hoge kwaliteit wiet..ghehe..super cool zelfs.

Dus legalisering lijkt me wel wat, als ze Cannabis in haar waarde laten.

Maar dat doen ze waarschijnlijk niet..zoals alitijd zal ze weer behandeld worden als een speciaal kindje waarvoor we een neiuwe situatie moeten creeren..gheheh en dat voor plant die al langer van de zon geniet dan het ras wat haar heeft gecrimminaliseerd, voor gek heeft verklaard en in het verdom hoekje heeft gepropt als zijnde gif,

De vesel industrie weet wel beter,, sinds Hennep is verbannen uit de sector voeren de boeren al meerdere decenia een strijd om hennep legaal te krijgen..

Vooraf gaande aan de legalisatie is een tijd van normalisatie..je zou zeggen als Cannabis eenmaal normaal is , kan het gewoon de markt op als legaal product, onder de zelfde regels en wetten als andere tuin en glasbouw producten..

Maar niets is minder waar..tot op de dag van vandaag wordt er met man en macht gewerkt aan een nieuwe devenitie van legaal, wat betrefd Cannabis in iedergeval..

Legalisering van Cannabis zoals het klinkt is een droom..een mooie droom..eentje welke ik hoop ooit een waarheid word..

Tot die tijd zullen we moeten doen met slappe aftreksels van legalisering,, zoals dit gedoogbeleid, en ik hou me hart vast voor de nieuwe update van ons gedoogbeleid...

Dingen die geopperd worden lijken altijd weer negatief voor de kleine kweker,,tsja hoe zou dat nu komen..

't lijkt wel of t hun gaat om de financiele onafhankelijkheid die een kleine kweker kan bereiken..inplaats van de nadelen van Cannabis opzich.. :no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dokkie, ik deel je angst voor het "nieuwe" gedoogbeleid en sluit me ook mbt de industriële produktie van hennep volledig bij je aan. Back to the roots, we waren een hennep-staat voordat de USA hun katoen op de markt brachten. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hebben jullie het laatste positieve nieuws vanuit Tilburg niet gehoord?

 

Raad Tilburg acht tijd rijp voor wietproef

 

Gepubliceerd op woensdag 24 januari 2007

 

TILBURG (ANP) - De gemeenteraad van Tilburg acht de tijd rijp voor een experiment met de legale teelt van wiet. De partijen PvdA, VVD, GroenLinks, AB en D66 willen dat de gemeente begint met de voorbereidingen voor zo'n project, blijkt uit hun steun voor een voorstel van de SP.

 

De fracties vertegenwoordigen een ruime meerderheid (25 van 39 zetels) in de Tilburgse raad.

 

Een vergelijkbare proef van de gemeente Maastricht strandde vorig jaar in de Tweede Kamer toen de VVD haar steun op het allerlaatste moment introk en er geen meerderheid meer was. PvdA, GroenLinks en D66 waren destijds wel voor. Minister Donner (Justitie) suggereerde zelfs dat hij zou opstappen als de proef voldoende steun zou krijgen.

 

Goede moment

 

Fractievoorzitter Johan van den Hout van de SP in Tilburg meent dat nu het goede moment voor de veelbesproken wietproef is aangebroken. Hij wijst op de onderhandelingen over een nieuw kabinet.

 

,,De gemeente Tilburg moet zich concreet voorbereiden op het toestaan van het gereguleerd kweken van wiet'', staat in het initiatiefvoorstel van de SP. De partijen stellen dat de illegale teelt in (thuis)kwekerijen gepaard gaat met overlast, brandgevaar en criminaliteit.

 

De raad draagt burgemeester Ruud Vreeman van Tilburg ook uitdrukkelijk op om de lobby met welwillende collega's in Den Haag te hervatten.

 

:( :)

 

Laat dit een doorbraak zijn.

 

Grtz Blowsterke :specool

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hebben jullie het laatste positieve nieuws vanuit Tilburg niet gehoord?

 

Raad Tilburg acht tijd rijp voor wietproef

 

 

Ziet er goed uit, nu maar hopen dat ze in Tilburg genoeg druk kunnen uitoefenen op de Tweede Kamer.

 

Waarschijnlijk zullen we daar wel een handje bij moeten helpen.

 

groetjes,

 

 

Joep

Share this post


Link to post
Share on other sites

Justitie: nee tegen legale wietteelt

Door Sandra Donker

 

Donderdag 25 januari 2007 - DEN HAAG – Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zal niet toestaan dat Tilburg gaat experimenteren met de teelt van wiet. De telers zullen strafrechtelijk worden vervolgd.

Dat laat het ministerie weten in reactie op de wens van een grote meerderheid van de Tilburgse gemeenteraad om legaal wiet te kunnen telen voor de lokale markt.

 

De raadsfracties willen dat de koffieshops in de stad voortaan kunnen worden bevoorraad door legale kwekers, zodat de handel uit handen van criminelen blijft.

 

De illegale thuiskwekerijen die de koffieshops nu bevoorraden, zorgen voor steeds meer overlast. De grote bedragen die met de handel worden verdiend, verdwijnen in de onderwereld. Het huidige gedoogbeleid voor softdrugs houdt in dat de verkoop van wiet (in kleine hoeveelheden) wel is toegestaan, maar de grootschalige teelt, aanvoer en opslag ervan strafbaar zijn.

 

Hirsch Ballins voorganger Piet Hein Donner gaf vorig jaar zomer geen toestemming voor een vergelijkbaar experiment met gereguleerde teelt van wiet in Maastricht. Er is geen aanleiding om het beleid nu te wijzigen, zegt een woordvoerder van het departement. Het Openbaar Ministerie zal telers blijven vervolgen.

 

Donner stelde dat legale wietteelt in strijd is met internationale verdragen en bovendien de criminaliteit niet zal oplossen. Legale wiet zal door belastingen, kwaliteitseisen en een kostbaarder productie altijd duurder zijn dan illegale wiet. Die zal daarom populair blijven.

 

De lokale partijen in onder meer Tilburg hopen dat het nieuwe kabinet experimenten wel mogelijk maakt. In de Tweede Kamer is de PvdA voor legalisering van ‘de achterdeur’. Het onderwerp maakt deel uit van de onderhandelingen die moeten leiden tot een nieuw kabinet, zegt PvdA-Kamerlid Nebahat Albayrak.

 

Maar de verwachting is dat het CDA en de ChristenUnie niet overstag zullen gaan. Beide partijen willen dat het huidige softdrugsbeleid strenger wordt in plaats van soepeler. In de Tweede Kamer is sowieso geen meerderheid te vinden voor de experimenten op lokaal niveau, want ook de VVD, PVV en SGP zijn tegen.

 

Bron: BN De stem

 

:(

 

Helaas dus :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

als blower ben je een soort moderne jood-zie WO2 en die kampjes-gister vervolgt,vandaag misschien even niet en morgen sta je op de lijst voor terminatie.

 

die hele discussie over het beleid doet de werkelijkheid naar de achtergrond verdwijnen;we hebben het hier over een plantje,een soort onkruid,sommige mensen vinden het toevallig gewoon leuk om der een beetje van te roken enzo :) ;eigenlijk erg makkelijk te kweken en in eigen behoefte te voorzien-stuk makkelijker dan aardappels ofzo.

 

waar bemoeien die politici zich eigenlijk mee?

 

aja das waar ook het zijn politici en aanverwanten die vinden het gewoon leuk om regeltjes te bedenken-liefst dan nog voor anderen-die vuile parasieten en verneukers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De politici bemoeien zich hiermee, omdat ze hier geen controle over hebben (gedoogbeleid).

Hier gaat nog te veel zwart geld in om. Ze vangen niet genoeg belasting. Het kwartje valt nog niet echt in Nederland en al helemaal niet in de EU.

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

het plezier dat je aant plantje hebt is prijsloos

 

maar als je je weed op een normale manier zou kunnen kweken zoals er bijvoorbeeld mensen zijn die rozen telen omdat ze dat toevallig leuk vinden ipv ergens int geheim paranoia freakende angst voor de fascistische knuppeldragende oom agent dan zouden we ons niet in de huidige surrealistische scheefgetrokken situatie bevinden waar weed hand in hand gaat en synoniem is voor maffia en zwart geld en verdere onfrisse dingetjes.

 

bemoei en betuttelzucht vermengd met racisme en haat nijd afgunst hebben geleid tot de criminalisering van cannabis/hennep het plantje zelf en haar gebruikers-growers.

 

over het nederlandse beleid -trouwens geld ook voor de rest van de wereld-kun je alleen maar zeggen:peace and fuck you!

 

en steek der nog eentje op

Share this post


Link to post
Share on other sites
de huidige surrealistische scheefgetrokken situatie

Die situatie creëer je zelf.

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...