Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  

Recommended Posts

De balkonplanten 1 & 2 groeien prachig vol rondom en zijn nu rond de 75 cm hoog. De vaste planten zijn nu ongeveer een meter hoog, nr 2 al hoger. Ze ruiken vanaf het begin al erg sterk, maar dat wordt nog steeds meer. Zodra ik de tuindeur begin open te doen ben ik omringd door een sterke wietlucht. Als men er last van heeft kan dat dus nog gemakkelijk misgaan...

22juli.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Phuuuuu ziet er lekkker uit daaar!! mooie volle balkonplanten!

 

die 3,4,5 likt wel 1 struik mooi hoor!! :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

teeeeeeeeeeeeering.. mooie damess :smoke :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er zeker super uit !!!! Ga zo door ! :verrygood

 

alleen volgend jaar die planten in volle grond wat verder uit elkaar zetten blijkt nu he :blink:

 

gr33tz :smoke

Share this post


Link to post
Share on other sites
want nu hebben die wortels veel minder ruimte

 

dat is nog niet het grootste probleem die kunnen ook wel anar onder weg..

maar de planten zelf worden wat minder breed en nemen elkaars licht weg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja, ik heb 't eens opgemeten: ze staan zo'n 45 cm uit elkaar.

 

De balkonplanten heb ik al iets verschoven, die twee staan nu (ook op de laatste foto) 75 cm uit elkaar. Aan het eind van de rit kan ik met die twee bekijken wat de beste afstand is. Hoewel, als ik het volgend jaar weer doe zal ik vast en zeker een andere soort nemen. AK47 schijnt nogal een killerwiet te zijn en ze ruiken nu ook buitensporig sterk. Eigenlijk ben ik meer een liefhebber van een relaxed wietje. :smoke :verrygood :blink:

Andere soorten gaan misschien minder breeduit?

 

Overigens ziet het er van dichtbij nog niet uit alsof de vaste planten lijden onder hun ruimtegebrek. Sowieso zal de opbrengst, als het me gegund is, meer zijn dan ik zal wegroken...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hier een paar foto's van afgelopen zondag. Na twee weken vakantie trof ik ze zo aan. Vooral de vaste planten zijn flink gegroeid (tot 1.70 m), de balkonplanten hebben te lijden gehad onder de hittegolf (90 cm). Van de balkonplanten zijn binnenin veel bladeren helemaal uitgedroogd en afgestorven, maar nu gaan die planten weer prima!

 

15aug.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer zeg van dat plantje..

 

 

 

Tja als je zelfs geen killer weed wil.... Vind ik ook maar niks.

Zou ik zeker voor een buiten-soort gaan!

 

Ik kan je zeker hollands hope aanbevelen zéér complex zoet aroma. Met een lekkere uitwerking en ik vind de weed nog behoorlijk krachtig..!

 

Dan heb je het voordeel dat de plant veel sterker is en goed tegen schimmel en beetjes kan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hollands hope, staat genoteerd!

 

De planten voelen zich zo te zien nog prima. Ze zijn in de bloei. Er zijn twee gevaren. Ten eerste slakken, die zitten er (eigenlijk al van begin af aan) in, maar de planten lijken er niet of nauwelijks last van te hebben. Wat me meer zorgen baart: schimmel. Er komt weer een natte periode aan (met alwéér veel wind).

 

11sept04.jpg

 

Ik heb schimmel in het gras zitten. Nooit eerder gehad, uitgerekend wel tijdens m'n 1e kweek... :D

 

De onderste takken hangen over dit gras heen. Ik neem aan dat ik kalk moet strooien. Geen idee of dit soort schimmel ook de planten kan besmetten. Nog niet gebeurd in ieder geval.

 

schimmel.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

zoiets heb ik ook nog nooit gezien

 

en ik ben toch wel een aaardig grass specialist :D

 

raar....heb je iets van mest ofzo gestooid rond die plant

 

 

Mischien is het ook handig het gras goed te harken zodat je het dode gras wegharkt, dit kan namelijk wel gaan schimmelen

 

hou ons op de hoogte, ziet er verder goed uit

 

suc6

Share this post


Link to post
Share on other sites
raar....heb je iets van mest ofzo gestooid rond die plant

Ja, ik strooi altijd 2x per jaar mest in het gras, Gazon-AZ van ECOstyle. Dit jaar zijn dat voor het eerst korrels ipv poeder, en die liggen dus te schimmelen... De supernatte zomer zal de grond ook wel zuurder dan anders hebben gemaakt, dus ik heb er nu maar kalk bij gestrooid. Aanvankelijk dacht ik dat het misschien sneeuwschimmel was, maar nu denk ik dat er niks aan de hand is. :no

 

Volgend seizoen zal ik de grasmest dus moeten verpulveren voordat ik het strooi. Vreemd, want het was altijd prima spul; waarom wijzigen ze zoiets? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun je het gras beter niet er om heen weg halen? Gewoon helemaal weghalen zodat je ook een risico's loopt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja dat lijkt mij wel een goed idee omdat die grasplantjes ook voeding gebruiken die voor JOU plant bestemd zijn!

Share this post


Link to post
Share on other sites

De schimmelplekjes in het gras zijn nu helemaal verdwenen, en de planten hebben er niets van meegekregen. Al met al heeft het gras meer te lijden van de wietplanten dan andersom. Gras eromheen helemaal weghalen is natuurlijk het veiligst, maar daar kan ik hier echt niet mee aankomen.

 

Ondanks dat het de afgelopen tijd steeds maar hard bleef waaien en veel bleef regenen zien de planten er nog altijd goed uit. De bloei vordert gestaag. Ik hoop natuurlijk dat er over een weekje ofzo een periode van relatief rustig weer aanbreekt, zodat ik over drie à vier weken een super-beginners-oogst kan binnenhalen.

 

Nieuwe foto's zijn uiteraard vooral interessant van (zeer) dichtbij. Het valt niet mee om met mijn cameraatje een beetje fatsoenlijke macro-foto's te maken, maar dit geeft toch een redelijk beeld:

 

26sept.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie topjes. welke soort is dat snow white?? ze lijken op de mijne ook zulke topjes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit!! Hopen op een mooie oogst!!

 

Geen hele foto's quoten aub

Edited by gr33nf!ngers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het lijkt op het eerste gezicht nog steeds wel lekker te gaan, de toppen worden steeds dikker en mooier. Van de potplanten worden steeds meer bladeren geel, lijkt me normaal. De vaste planten blijven helemaal groen.

 

03okt04.jpg

 

Omdat het iedere dag wel regent hou ik de toppen goed in de gaten, en vandaag zag ik toch wel twee rotte plekjes. :no Eén plekje was bruin en leek me niet echt toprot, maar een ander plekje was wel grijzer en daar lieten de blaadjes eromheen ook los toen ik er voorzichtig aan trok!! :( :P :wOOt Beide plekjes heb ik dus maar weggeknipt, en nu is het afwachten of dit verder gaat en of ik (te) vroeg moet oogsten. Vooralsnog zie ik geen problemen bij de vaste planten.

 

rot.jpg

 

Na het wegknippen van twee stukjes had ik meteen erg plakkerige vingers, dus met de kwaliteit zit het denk ik wel goed. :verrygood

 

Als het me gegund is om toch pas over een kleine maand te oogsten wil ik het beste moment bepalen met de pro-methode: "Je moet naar de tricomes kijken met een 38x vergrootglas. Oogst als je 70% opgezwollen witte, 20% amberkleurige en 10 heldere trich's hebt, dan zo snel mogelijk het donker in. [...] Je hoeft echt niet eerst 100 trich's te tellen en dan precies uit te rekenen of je wel 70%..., 10%... en 20%.... hebt hoor want dat is echt lastig. Je kijkt gewoon een beetje globaal naar wat voor trich's je ziet. Als je maar heel veel dikke witte beetje mistige en redelijk wat amberkleurige ziet zit je goed."

 

Een 38x vergrootglas heb ik niet. Volgens mij heeft een buurman van me zo'n QX3 usb-microscoop (10x, 60x en 200x). Het lijkt me geinig om die tricomes daarmee te bekijken, dan levert dat ook weer een foto op.

 

usb-microscoop

 

uurtje later, edit:

De bovenste foto's vond ik niet erg duidelijk. Nog maar eens geprobeerd om betere close-up-foto's te maken. Ze laten goed zien waarom ik nog niet wil oogsten: prachtig maar lang niet klaar. Ik heb de balkonplanten na deze foto's uit elkaar geschoven, zodat de verdachte plant de andere niet zo gemakkelijk zal besmetten, hoop ik.

 

03okt04b.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zojuist heb ik weer moeten snijden in de balkonplanten (allebei nu), één dag na de eerste toprot-stukjes te hebben weggehaald. Ziet er niet goed uit, ik denk dat ik ze donderdag maar helemaal neerhaal... :verrygood Het zou zonde zijn als de toppen die er wel goed uitzien (:no) verloren gaan.

 

De vaste planten doen het nog prachtig, zonder rot. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...