Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
onderkoffer

ouderen aan de wietpillen... Nieuwe deallocatie,, het bejaardetehuis?

Recommended Posts

NIJMEGEN - Ouderen met dementie kunnen waarschijnlijk snel aan de ‘wietpil’, een nieuw medicijn met het rustgevende cannabis. Voorlopige resultaten uit lopend onderzoek in het UMC St Radboud laten zien dat dementerenden niet high worden van cannabis in medicijnvorm.

 

 

Bekijk ook...

 

Radboud onderzoekt toepassing wietpil

 

 

 

Ze krijgen evenmin last van andere ‘bijwerkingen’ als duizeligheid of hallucinaties. Dat zijn voorwaarden om de ‘wietpil’ te verstrekken.

 

Cannabis kan volgens de Radboud-arts Marcel Olde-Rikkert het ei van Columbus zijn voor gedragsproblemen en pijnklachten bij dementerenden. Hij hoopt op introductie van de wietpil per 2014.

 

 

 

Op dit moment test het UMC St Radboud het medicijn voor het eerst uit bij dementiepatiënten. „Het farmaceutisch onderzoek naar Namisol – de fabrieksnaam voor de wietpil – is eind dit jaar afgerond, de pil zelf is al veilig bevonden. Tot nu toe was dat alleen bij jongeren vastgesteld. Met ons onderzoek denken we dit jaar aan te tonen dat gebruik ook voor ouderen effectief is. Dan kan het medicijn meteen worden gegeven.”

 

 

 

40 tot 60 procent van de dementerenden heeft pijnklachten. „De pijn blijft rondzingen via het brein. Deze mensen krijgen bewegingsdrang, met onrust voor henzelf en omgeving tot gevolg. We vermoeden dat veel klachten met deze pil verdwijnen.”

Share this post


Link to post
Share on other sites

geef ze een verdampert dan kunnen ze al die pillen schrappen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is zonneklaar dat wiet veel klachten onderdrukt. De man van een collega van mijn vrouw heeft last van oorsuizen. Hij kon daar nagenoeg niet van in slaap komen. Thans rookt hij een stickie voor hij naar bed gaat en valt gewoon in slaap. Wiet brengt rust en ontspanning en allerlei vage klachten -die overigens ten onrechte vaak worden gebagatelliseerd- verdwijnen gewoon. En het maakt toch niks uit of dat medisch al dan niet bewezen kan worden. Zelfs al berust de genezende werking van wiet op suggestie: zolang iemand er baat bij heeft, is het mooi meegenomen, suggestie of niet.

Zelf heb ik twee keer niersteen gehad: de pijn werd met een joint behoorlijk onderdrukt. En of dat nu tussen mijn oren zat of dat wiet inderdaad als pijnstiller bij koliek -een uitdrijvingspijn- werkt, op dat moment maakte dat me niks uit. De nierstenen verdwenen door de wiet niet: die heb ik gewoon uitgeplast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geweldig nieuws!~!~!~!~ hoop dat het een goede doorbraak word, wie weet gaat dan het balletje is rollen en komt wiet is positief in het nieuws

i.p.v negatief

Share this post


Link to post
Share on other sites
Geweldig nieuws!~!~!~!~ hoop dat het een goede doorbraak word, wie weet gaat dan het balletje is rollen en komt wiet is positief in het nieuws

i.p.v negatief

Dit is geen geweldig nieuws, ja natuurlijk is het fantastisch dat alzheimers baat hebben bij wiet; maar, zoals ik al eerder betoogde, Onze cannabis wordt gekaapt door de farma industrie en deze keer is het : Echo Pharmaceuticals develops THC tablet Namisol

Terwijl mensen worden vervolgd,hun huis uitgezet, levens vernield, voor het telen van een medicijn ! wordt een cannabis pil met ons geld gesubsidieerd

Namisol® has been granted 4,5 million euros for clinical Phase II & III on Alzheimer’s and chronic neural pain

the demand for an officially registered cannabinoid-based tablet will be substantial. The market potential for Namisol® is exceptionally strong,

Follow the money.....

 

EDIT:

En ondertussen: USA: Federal court rejects a petition to reclassify cannabis

There is some evidence to back up the claims of cannabis’ health benefits, but not enough to overrule the U.S. government's judgment that the drug should be tightly controlled, a federal appeals court ruled on 22 January. The ruling means the U.S. Drug Enforcement Administration can keep marijuana (cannabis) on its list of the most dangerous, tightly controlled drugs, alongside heroin.
Edited by bulto

Share this post


Link to post
Share on other sites

kon het niet beter samenvatten bulto.. het is erg zat dat er zoveel mensen intrappen, net zoals Lousdy, wanneer snapt met toch eens dat men genaaid word, keer op keer, steeds harder.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bulto, was iedereen maar zo wakker.

 

Je hebt helemaal gelijk :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...