Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Ganja_stickie

5 x Sannie's Jack & 1 x Northen Light & 1x Jack Herer

Recommended Posts

Het lijkt op reveggen, nieuwe groei, ik zou d`r gewoon omhakken, dit maakt een top meestal luchtiger en dat willen we nou net niet :tu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alleen wanner de wiet ook daadwerkelijk rijp is, bloeitijd verstreken en het liefst nakijken met een loep of scoop.

Ik zou iig de doorgroeitorentjes eraf knippen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is me ook opgevallen dat ze heel minder ruiken dan in het begin. Ook denk ik dat de toppen minder hard kleven dan ervoor. Ik heb op aan raden van Krasi de groeischeuten weg geknipt. Ik vind het echt kloote dat ik het verneuk in de laatste loodjes. Mijn timer is al 2 weken na de zak en ik schakel nu met de hand. Soms scheelt het eens een uur ma ni echt veel meer. Dat zal wel de reden zijn waarom ze reveggen. Maar de 2 hoofdtoppen dat dit hebben zijn ook wel de toppen die dicht tegen de 600 watter stonden in het begin van de kweek. Mss heeft het daar mee te maken. De bovenste toppen waren verbrand en het is daar waar die nieuwe scheuten komen. Ik breek echt mijn hoofd over die Sannie's Jack. Ik ga vanavond de Jack Herer oogsten. Het verslag volgt morgen.

 

Greets Ganja_Stickie

Share this post


Link to post
Share on other sites

t wil nog wel eens nuttig zijn om 2 weken 10 uur licht 14uur donker te geven

om de "2e" (bloei op bloei) boei tegen te gaan, en ze af te bloeien, je ziet dat ze dit wel vaker doen

schijnt een typische sativa eigenschap te zijn..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Een vaak voorkomend verschijnsel bij binnenplanten is een tweede en zelfs derde internode bloei. Veel kwekers kijken er raar tegenaan en begrijpen niet wat er gebeurt. Ik probeer het je uit te leggen. Als je binnenplanten in de 6-de tot 7-de week duidelijk nieuwe bloeitrossen aanmaken die over de bestaande en bijna rijpe buds heen groeien… mag je jezelf een klopje op de schouder geven, want alleen gezonde planten doen dit.

De reden ertoe is in feite erg simpel te verklaren. Een Cannabisplant buiten in de vrije natuur is afhangkelijk van hetgeen de natuur te bieden heeft en zal haar cyclus daar ook op afstemmen.

Na een tijd in het vegatieve stadium te verkeren gaat de plant bloeihormoon aanmaken. Dit doet ze omdat de dagen korter worden, en ze in verhouding meer rood en minder wit licht krijgen, alsook omdat de grondtemperatuur kouder word. Allemaal signalen voor de plant om te starten bloeihormoon aan te maken. De impulsen die de plant bereiken vanuit de natuur worden door de minime hoeveelheid gibberellic acid omgezet in daadkracht...het vormen van bloeihormoon.

Vind er nu geen bevruchting plaats, dan zal je buitenplant gewoon gelijkmatig afbloeien en that's it !

Als je jezelf nu naar de binnensituatie begeeft zoals in onze hokken, dan is daar niks meer van dát natuurlijke element terug te vinden. Na 6 tot 7 weken op 12 uur te hebben gestaan komt de plant tot de conclusie dat ze niet bevrucht werd, maar dat de omstandigheden ( licht, warmte, voeding)

nog steeds optimaal zijn om een tweede kans tot bevruchting te creëren.

Dus....dat impuls wordt weer door gibberellic omgezet tot actie....het opnieuw aanmaken van bloeihormoon, om alsnóg bevrucht te kunnen geraken. Dát is die nieuwe vaak wat sliertachtige bloeiwijze die je over de oude buds heen ziet komen, meestal niet eens met een vast patroon. Het meest tref je ze aan de kant van de buds die het meeste licht ontvangen.

Als je planten dit ruim doen...laat ze dan een week tot tien dagen langer staan want het geeft je extra dikke buds. Langer dan die 10 dagen extra brengt geen extra gewicht meer dan in verhouding als lonend gezien kan worden......is mijn ervaring.

Is hetgeen je hebt staan voor eigen gebruik, oogst dan een keer wat van deze overbloei apart en je zult verrast zijn over het hogere THC gehalte van de hars die zich op en om die nieuwe bloemtoppen heeft gevormd. Ook de smaak ervan is meestal zoeter.

 

Als ze niet aan het reveggen zijn, en als je ze zeker de afgelopen 2 weken 12/12 regime hebt kunnen aanhouden (ondanks de kapotte schakelklok), dan zou ik ze nog even laten staan.

 

 

Maar na de foto's nog eens goed te bekijken denk ik toch ook dat ze aan het reveggen zijn, en dat dit geen 2de bloei is.

Edited by get in the ganjabus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Idd geen 2e bloei.

 

Edit: het heeft voornamelijk met warmte te maken gehad denk ik, ze zaten te dicht op de lamp door de planthoogte.

 

gallery_33873_15088_1067704.jpg

 

Ook de bladeren laten hier tekenen van zien.

 

gallery_33873_15088_122162.jpg

 

Icm een hoge EC, heb je btw al op rot gecontroleerd?

Edited by Krasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt gelijk krasi. Door te weinig ruimte tussen bovenste top en de lamp hadden ze neig last van de warmte. En het valt me op dat het vooral op die plaatsen is waar ze reveggen . In het begin zat er ook een 600 watter op en ze hebben er neig last van gehad. De laatste weeken dat de 400 watter er in zat waren ze veel gezonder. Ik zit er neig mee in dat ik dit nu voor heb. Ik zal vanavond nog wat foto's maken en plaatsen en dan beslissen wat ik er mee ga doen. Als de toppen meer fluf gaan worden is het best dat ik ze omgooi. Ik controleer regelmatig op toprot. Ik heb er nog niets van gemerkt. De LV is altijd rond de 35%. Dit is al van in het begin zo. Ik heb de Ec nog niet gemeten. Ik heb ook geen ph meter of een ec meter. Ik heb ze in het begin van de bloei wat teveel voeding gegeven. Vandaar dat die verbrande puntjes zijn. Sinds dien is dit niet meer weg gegaan. Ik geef trouwens al 2 weken geen voeding meer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb ook eergisteren de Jack Herer omgehakt. Die hangt nu te drogen. Ik zal binnen een week of 2 het totaal gewicht mededelen. Hier onder wat foto's van de Jack Herer. Het was een plant met een lange dunne hoofdtop van 60 cm. Nu deze weg is hebben de 4 Sannie's jack ook wat meer plaats.

 

gallery_33873_15088_1030506.jpg

gallery_33873_15088_603846.jpg

gallery_33873_15088_577512.jpg

gallery_33873_15088_529398.jpg

 

Greets Ganja_Stickie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lol, dat is een mooie grote groene wietslang. Niet slecht gedaan hoor in zo'n minikas :rolleyes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoe dan ook, het is wel een beest van een top :rolleyes: , hopelijk weegt ie wat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja dat hoop ik ook dat hij wat weegt. Het ziet er een lekker wietje uit. Als hij zo lekker is als de Northen Light van deze maand ben ik zeer tevreden. Maar toch zal het vooral van de 4 Sannie's Jack afhangen hoe mijn voorraad er de komende maanden gaat uitzien. Ik ben genoodzaakt om een maand of 3 te stoppen met te kweken op deze locatie. Dus ik hoop dat ik van de Sannie's Jack ook een mooi gewicht heb voor de komende 3 maand. Maar deze Jack herer zal er al zeker bij helpen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

wat een monsters die jacks van sannie!!

 

blijf me er over verbazen!!

 

hoelang heeft ie nou precies gestaan bij jou?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ze zijn nog niet om hoor. Ze staan nu vandaag juist 13 weken na de eerste bloeiverschijnselen. Ik ga deze week nog wat foto's nemen en dan beslissen of ik ze omhak. Maar door dat regeveggen weet ik het nog niet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey iedereen;

Ze staan vandaag juist 13 weken en 5 dagen vanaf de eerste bloemetjes. Ik heb even op de site van sannie gekeken e heb gezien dat het een soort is van tussen de 10 a13 weken. Dat wist ik natuurlijk al van voor ik de zaadjes kocht. Maar ik las in een topic dat sannie bedoelt 13 weken vanaf de klok op 12/12 staat. Als je het zo bekijkt staan ze al 15 weken en 5 dagen. Vanavond komt de schaar er in. Ik had ze nog even laten staan door het probleem met die 2 hoofdtoppen. Ik heb nog even wat foto's genomen. En je ziet duidelijk dat de hoofdtop fluff aan het aanmaken is. daarom dat ik vandaag ga knippen. Dit zijn de foto's van de hoodftop van de 1ne Sannie Jack.

 

Het totaal plaatje..

gallery_33873_15088_1342859.jpg

gallery_33873_15088_140125.jpg

gallery_33873_15088_302543.jpg

 

Greets Ganja_Stickie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey iedereen,

Ik heb 2 dagen geleden de schaar er in gezet :lol: . Ze hebben dus juist 94 dagen gestaan. Heel wat langer dan ze normaal moeten doen volgens sannie. Ik heb de grotere bladeren al weg gedaan. En morgen knip ik de bladeren van de toppen af waar ik later gumby hasj mee ga maken ;) . Er is ook heel wat fluff dat ik daarvoor kan gebruiken. Ik heb toch besloten om te knippen. Omdat de 2 hoofdtoppen waar de ontwikkeling was gestopt niet meer bloeide. En ik had de indruk dat de bloemen in fluff veranderde. Ik wou het risico niet lopen dat dit erger zou worden. Dus heb ik ze geknipt. De 1ste en de 4de sannie's jack zijn de 2 planten die op grond van tuincentra stonden. Het zijn die 2 die het grootst zijn geworden maar ook de 2 waar ik het meest problemen mee had. Het eind gewicht zal ik binnen een week of 2 mededelen. Hier volgen wat foto's van voor en na de knip..

 

De eerste sannie jack met de grootste hoofdtop, jammer genoeg wat fluff vanboven...

gallery_33873_15088_1298222.jpg

gallery_33873_15088_429313.jpg

gallery_33873_15088_326740.jpg

De zij topjes...

gallery_33873_15088_650083.jpg

Een 2de sannie jack ( deze was een achterloper en heeft raare toppen)

gallery_33873_15088_761364.jpg

Dezelfde maar juist geknipt

gallery_33873_15088_1398522.jpg

De 3de sannie jack

gallery_33873_15088_1151467.jpg

En de 4 de sannie jack ( de grootste )

gallery_33873_15088_577620.jpg

gallery_33873_15088_998947.jpg

En het totaal plaatje na de knip..

gallery_33873_15088_1237896.jpg

 

Greets Ganja_Stickie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er heerlijk uit. Mooie grote buds.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaii,

 

Dat zal lekker smaken!! :lol:

Netjes gedaan! ;)

 

De grootste hoofdtop heeft wel een aparte kleur!? Of lijkt dat zo?

 

Jawszz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat klopt jawszz . De hoodftop was beginnen regeveggen door een probleem met de schakelklok. Ze hebben een paar dagen meer dan 12 uur licht gehad. Echt jammer dat dit is gebeurt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb de afzuiger van de kas op 100% gezet voor te drogen. Na een dag of 2 ga ik de afzuiger op 50% zetten. Van het afval ga ik hasj maken. Hier volgt natuurlijk ook een verslagje van. Ik ben ook al bezig aan het kijken of ik nog snel een ronde kan draaien. Ik heb ongeveer nog een kleine 2.5 maand en dan kan er even niet gekweekt worden. Dus ben ik aan het kijken voor een snel soortje. Maar ik denk dat het moeilijk zal zijn om dit nog binnen de 2.5 maand te realiseren ( zeker als er onvoorziene problemen zijn). Ik had een soortje gezien van G13 Labs Seeds de Blueberry Gum . Dit ziet er nog lekker uit en denk deze te proberen. Heeft er iemand ervaring mee? Het heeft ook een korte bloeitijd. Ik ben zeer tevreden van de Sannie's jack. Jammer dat dit zo een lange bloeitijd is anders zou ik deze zeker nog eens zetten. Ik zal nog wat foto's plaatsen als ik de toppen heb geknipt en het eindgewicht weet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

pff, niet te best die verbrande top!!!

 

je zou haast denken dat die rare bladeren die in te top kwamen waarvan we dachten dat het op reveggen leek, een extra manier is geweest om te koelen/verdampen

omdat het duidelijk te heet is geweest zo vlak odner de kap...

 

voor de jack is je hok duidelijk te klein, k had ze ook naar beneden gebogen als ik jou was.. en het zieker niet zo op zn beloop gelaten...

maarja dit is allemaal achteraf gelul natuurlijk!

 

nu het positieve comerntaar:

 

wat een dikke toppen! niet normaal :lol:

 

laat het je smaken! (mag ook wel na 15weken wachten ;) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey skunkmonster

Je hebt gelijk ze hebben het warm gehad. Ik was nog niet bekent met knakken en buigen en heb het daarom ook niet gedaan. En dat moet je juist kunnen doen als je jack in zo een klein hok zet. Ik vindt het ook jammer dat ik het in zijn beloop heb laten gaan en niet heb ingegrepen. Dit zal me wel geen 2 keer voorvallen. Een les geleert voor de volgende keer. Over dat regeveggen ben ik ook niet zeker. De eerste 5 weken na de zichtbaare bloei heeft er een 600 watter ingehangen en toen het warmer werd buiten werd de temp te hoog. Toen ze in de bloei nog zo hard doorgroeide en zeer dicht tegen de lamp aankwamen heb ik een 400 watter in gestoken. Toen was de temp veel beter in het hok en de hoofdtop stond op 35cm van de lamp wat acceptabel is. Het is alsof dan de top nieuwe bloemen is gaan aanmaken nadat de omstandigheden veel beter waren door de 400 watter. Ik denk dat dit de oorzaak is waarom de toppen nieuwe bloemen aan maakten. De laatste dagen namen ze bijna geen water meer op en toen is de top beginnen verkleuren. Dat is ook de reden waarom ik geoogst heb. Want ja zag dat vanboven op de top nog niet alles rijp was. En het zal me inderdaad smaken na die 15 weken ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

Nog even dit verslag afwerken :D . De laatste 4 Sannie's Jack zijn gedroogd en liggen nu te curen in potten. Die 4 hebben met fluff erbij nog 200gr opgebracht. Ga de fluff houden voor dagje gumby hasj te maken. Persoonlijk vond ik de Northen Light het beste. Dit was echt een lekker wietje. Jammer genoeg wel de plant met de kleinste toppen. De Jack herer was ook een goed soortje met een lekkere haze smaak. De Sannie's jack waren echt een groot opbrenger met groote lekkere toppen..

 

1x Northen Light: 32g

1x Jack herer :43g

4x Sannie's Jack : 200g

 

Foto van een kropje Northen Light:

gallery_33873_15088_718949.jpg

Foto van een stuk van de Jack herer:

gallery_33873_15088_965626.jpg

En een foto van wat er nu nog over is van de Sannie's Jack

gallery_33873_15088_545900.jpg

 

In totaal had ik dus met de 6 planten ongeveer een 275g. Met de slechte start van de aarde en de stress ben ik nog blij met dit getal..

Ben nu begonnen met een ronde Blueberry Gum. En daar volgt natuurlijk ook een verslagje van :verrygood

 

Greets Ganja_Stickie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Genoeg vers rookwaar, netjes je verslag afgerond :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er erg lekker uit allemaal!

Hoop dat het je nog lang zal smaken,

je hebt er tenslotte lang voor moeten wachten,

en hard voor moeten werken.

 

Gr Hs

 

Ps Have fun next round!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...