Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

K3 4 eva

Zelf Vrouwelijk / Feminzed zaad kweken; alle info

Recommended Posts

Toevallig al eens een zaadkweek gedaan?

Zelf vond ik het een toffe ervaring, het maakt de circel rond, het maakt het growen compleet. Verdere gemakken zijn dat je zaad kan wisselen tegen andere soortjes o.a. hier op het forum en dat je gewoonweg zaad kan uitdelen aan vrienden. Bovendien is het makkelijke manier om wat geld uit te sparen tijdens het buitenkweken als je niet kan of wil starten met stekken.

Zaad kweken is enorm gemakkelijk, iedereen die het al eens gedaan heeft kan dit beamen (of zie ik dit verkeerd? :)) in wat volgt wil ik jullie laten zien dat FEMINIZED zaad kweken bijna even makkelijk is! Je hoeft geen chemicus te zijn, er komt geen enkel giftig product bij kijken. Alles wat je nodig hebt is een beetje zilver, water, electriciteit en de tijd om je plant dagelijks te besproeien. Geinteresseerd? Zet je gemakkelijk, neem een drankje en lees op het gemak deze post door. Je zal verstelt staan dat het zo simpel is.

Voor we verder starten wil ik eerst nog vermelden dat alle credits voor deze post gaan naar PhenoMenal, hij schreef met deze post op onze grootste Amerikaanse collega ‘Icmag’ één van de meest gelezen en gevolgde posts. (hier is alvast de link: https://www.icmag.com/ic/showthread.php?t=60610)

 

 

1. ZILVER WATER, wat en waarom?

 

Kortgesteld is dit gedestilleerd water met mini-mini deeltjes (ionen) zilver in. Technisch Collodiaal zilver genoemd. De hoeveelheid deeltjes per hoeveelheid water wordt uitgedrukt in ppm (parts per million). Als we onze planten met dit zilverwater besproeien zal dit werken als eth(yl)een remmer. Etheen is een hoofd planthormoon dat gelinkt is aan stress. Door de rem hiervan zal de vrouwelijke plant geforceerd worden om mannelijke bloemen aan te maken.

Een vrouwelijke plant bezit enkel vrouwelijke chromosonen, dus zo-ook het stuifmeel van de uiteindelijke lady-boys een kort sommetje geeft ons dan:

 

Vrouwelijke bloem + vrouwelijk stuifmeel = vrouwlijk zaad (Drie maal Hoera!)

 

2. Groeien deze femenized zaden niet uit tot Herma’s?

 

Wel, ooit al feminized zaden besteld van een seedbank? En waren dit herma’s? Bij mij alvast niet. Bovendien heb ik een geheimpje voor ieder van jullie, maar niet door vertellen :) ; Noch GreenHouse noch DutchPassion en ik vermoed geen enkele zaadbank heeft een tovenaar in dienst. Hoe professioneel en getalenteerd zij ook zijn, zij moeten het ook redden met ‘little tricks’ als deze.

 

Nu moeten we dit wel wat nuanceren, want toen feminized zaden voor eerst verkocht werden, waren er met momenten wel degelijk klachten over herma’s.

 

Wat moet je doen om géén herma-zaad te krijgen? De regel bij regulier zaad en feminized zaad is exact hetzelfde: gebruik ouders die herma-ressistent zijn. De al dan niet herma-ressistentie kan worden doorgeven aan het nageslacht, dus kort gesteld: als de ouders herma-neigingen hebben zullen de kinderen dit ook hebben. Herma-neigingen kunnen op natuurlijke wijze gebakken zitten in de genen (sommige soorten zijn stress-gevoelig en andere niet), voortkomen uit stress of een combinatie van beide.

 

Dus als we feminized zaad willen ‘breeden’, is de zoektocht naar een sterke vrouw de eerste missie. Laat ons duidelijk zijn, élke vrouwelijke plant zal mannelijke bloemen aanmaken! Het verschil zit em in de manier waarop ze hiertoe gedwongen worden. Een goede selectie moet dus tegen een stevige portie stress kunnen zonder te rap met de aanmaak van mannelijke bloemen te starten. Voorbeelden van stress kunnen zijn licht-stress, hitte-stress en andere niet ideale situaties. Als we een sterke, stress-resistente, plant besproeien met colloidaal zilver wordt de plant niet gestresst, maar maakt zij wel mannelijke ballen aan, geen enkel exemplaar zal zich hier tegen kunnen weren!

 

 

De zoektocht naar een sterk vrouwtje

 

De makkelijke manier: heb je sterke genen dan heb je een ook een sterk vrouwtje. Idealiter heeft elke deftige seedbank zijn soorten geoptimalisseerd tot sterke genen. Is dit het geval zal je weinig of geen problemen ondervinden met je eigen feminized grow. Denen zijn een voorbeeld van moeilijkere genetica. Hun ‘halve-autoflowereigenschap’ geeft over het algemeen minder stabiele genen. Betekent dit dat je Denen niet kan feminizen? Dat nu ook weer niet, maar laten we zeggen dat je hier best niet mee begint.

 

Hoe test ik zelf dat alles in orde is? De vervelendere, maar zekerdere manier: Zaai een aantal zaden, pakweg 20+, groei ze een beetje op , zet in bloei, verwijder de venten, geef goede dosis stress, verwijder eerste herma’s, geef meer stress en selecteer de overwinnaars. Nu moet ik bekennen dat ik hier zelf geen ervaring mee heb, kortom: GEZOCHT man/vrouw met ervaring die deze expertise wil delen.

 

 

3. Waarom Zilver water?

 

Goeie vraag! Zij die ooit al info gelezen hebben over feminezen zullen volgende methoden misschien nog herkennen: Zilvernitraat of Gibberrelinezuur, ook een planthormoon gelinkt aan stress. Deze methoden zijn zeer efficiënt en hier zal je zeker het gewenste resultaat mee bereiken. Het nadeel van beide methodes is dat de grondstoffen minder makkelijk te verkrijgen zijn + dat beide vloeistoffen serieus giftig zijn. Hiernaast bestaan er methodes die gebruik maken van stress en stuifmeelbanaantjes: bijvoorbeeld Soma’s Rhodelisation, het resultaat is hier echter minder zeker, je hebt meer kans om de hermaneiging mee door te geven. Zilverwater daaraantegen is volledig veilig, makkelijk te maken en belachelijk goedkoop.

 

 

GENOEG ACHTERGROND! AAN DE SLAG!

 

Wat heb ik nodig?

 

gallery_22721_15146_352921.png

 

1. Een stroombron; Een oude adapter van 9V of hoger is zeer geschikt, maar je kan ook een 9v batterij gebruiken. De ampere van mijn adapter is 300mA, maar weet niet of dat zo’n verschil maakt.

Je knipt het uiteinde van de adapter en hangt aan zowel het linker als het rechter draadje een krokodillenklemmetje (deze klemmetjes zijn niet essentieel, maar je vergroot er het gebruiksgemak mee)

2. Gedestilleerd water, dit kan je op veel plaatsen kopen in een grote supermarkt, kruidvat of doehetzelf winkel. Dit water is pure H20. Kraanwater is niet geschikt omdat er in het water al een groot aantal deeltjes aanwezegen zijn zoals kalk en mineralen.

3. 0.999 puur zilver. Opgelet! Het is zeer belangrijk dat je zuiverheid 0.999 of hoger is. Gebruik dus niet zomaar een zilveren munt dat je thuis nog hebt liggen. Er is gelukkig ook een zeer makkelijk en goedkope manier om aan dit zilver te geraken: dumdumdum... internet! Zoek gewoon naar ‘0.999 silver wire’ op ebay en je hebt voor nog geen 5 euro een meter draad. Deze draad is heel dun, maar je kan hem gewoon een aantal keer dubbel nemen.

4. Koffiefilters

5. Een EC/ ppm/ tds meter. De meting bij deze meters geeft dan wel een ander getalletje aan, maar ze meten allen exact hetzelfde, namelijk het aantal deeltjes dat er in het water zitten. Een meter is niet essentieel, maar ik zou het toch aanraden. Het zou jammer zijn om tijd in je zaadkweek te steken en dat je door te flauw zilverwater geen resultaat boekt.

 

Heb je nog geen ECmeter, dan kan ik je Ebay weer ten zeerste aanraden, voor nog geen 15 euro heb je zo’n beesje in je brievenbus liggen; je zoekt het beste op tds of ppm meter. Een Ecmeter is minder delicaat dan een Phmeter, het zijn gewoon 2 ijzeren staafjes waar stroom tussenloopt, dus zelfs met deze goedkope meters kan je al deftige metingen doen.

 

Als je al een ECmeter hebt die je niet in ppm kan laten meten, is dit de manier van omzetten:

 

USA 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 500 ppm

European 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 640 ppm

Australian 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 700 ppm

 

For example,

Hanna, Milwaukee 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 500 ppm

Eutech 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 640 ppm

Truncheon 1 ms/cm (EC 1.0 or CF 10) = 700 ppm

 

(Bron: http://www.manicbotanix.com/hydroponic-gro...sion-chart.html)

 

 

gallery_22721_15146_2221291.jpg

 

 

Hoe maak ik zilverwater van 30ppm?

 

Je hangt aan het linkse en het rechtse klemmetje van de adapter je zilverdraad of een in twee genkipte munt. Je vult een glazen pot (geen plastic!) met gedestilleerd water, zelf gebruik ik altijd 300ml. Hierin hang je de twee zilveren items. Let op! Zorg ervoor dat enkel het zilver in het water hangt, het klemmetje mag zeker niet in aanraking komen met het water! Het zilver mag ook geen zijkanten of bodem raken dus je zorgt best voor een soort dekselsysteem dat je zilver altijd goed hangt (mijn klungelige creatie staat hieronder wel ergens op de foto).

 

De elektriciteit zorgt er op deze manier voor dat er mini stukjes zilver in het water worden afgegeven, dit proces heet elektrolyse. We hebben zilverwater nodig met een sterkte van MINSTENS 30PPM, meer mag, minder zeker niet!

 

gallery_22721_15146_41835.png

 

 

Opmerking: het aantal uren en de ppmwaarden die ik hieronder ga meegeven, zijn gebaseerd op 300ml water en een adapter van 9V, 300mA. Ik ga ervan uit dat als je meer of minder water gebruikt deze getallen wel zullen verschillen.

 

Je laat dit zo circa 8u in het donker staan (meer mag in de eerste stap ook). Er zal dan een klein laagje zilver op je water liggen en op de bodem kan er ook wat aangeslagen zijn. Als je deze vloeistof meet met je meter zal je waarschijnlijk iets rond de 20ppm hebben. (Haal wel eerst je generator uit het water voordat je meet) Als je dit nu gewoon nog langer laten staan blijf je vastzitten op deze waarde. Dit is niet wat we willen dus doe je nu het volgende:

1 Filter de vloeistof nu filteren met een koffiefilter, een trechter kan hierbij handig zijn.

2 Was je pot uit zonder zeep en droog deze goed af.

3 Je zal zien dat het zilver ook aangeslagen is met wit of zwart, dit schuur je er af met wat schuurpapier of een schuursponsje.

 

Nadat dit is gebeurt kan je het water een volgende ronde aan de zilvergenerator hangen, vergeet niet dat dit best gebeurt in het donker. Dit keer laat je het zo’n 3u staan. Let op! Als je het veel langer laat staan kan het zijn dat je ppm terug naar omlaag gaat dus hou de tijd in de gaten!

Je meet de vloeistof, waarschijnlijk ga je nu iets rond de 26-27 hebben. Je herhaalt stap1,2 en 3 en laat je vloeistof nog eens 2u staan, daarna zal je normaal gezien de 30ppm wel bereikt hebben. Is dit niet het geval herhaal je deze stappen tot je wel minstens 30ppm hebt. Heb je geen meter raad ik je voor alle zekerheid aan om minstens 3 keer deze drie stappen te doorlopen.

 

PROFICIAT! Je hebt zonet je eerste lading zilverwater gemaakt! Was best makkelijk, niet?

Je bewaart dit best in het donker en in een glazenfles.

 

gallery_22721_15146_1007680.jpg

gallery_22721_15146_2039471.jpg

 

 

 

Je vrouwelijke plant hersexen

 

Om je vrouwelijke plant mannelijke ballen te laten aanmaken besproei je de plant dagelijks met het zilverwater. Zelf gebruik ik een glazen fles met schroefdop uit de apotheker, waar ik een sproeikop heb opgedraaid. Mijn voorkeur gaat uit naar 2 keer per dag besproeien als me dat lukt, daar voel ik me beter bij, of dit ook beter is weet ik niet. Probeer wel zeker 1 keer per dag te sproeien! Als je een keer een dagje overslaat is dit geen ramp, maar probeer dit toch zo veel mogelijk te vermijden.

 

Wanneer start ik met sproeien? Je start best met sproeien 2 weken voordat je de plant in bloei zet. Hoewel dit de aan te rade methode is, kan je zelfs nog resultaat behalen als je plant al 4 weken in bloei is. Als je dus nog niet weet of de plant vrouwelijk is, kan je gerust wachten tot de eerste bloeiverschijnselen te zien zijn en je de mannetjes weg hebt gehaald.

 

Hoelang moet ik sproeien? Er zijn gevallen bekend waar de plant al na 5 dagen sproeien hersext was, maar over het algemeen raad ik minstens 2 weken aan. Je kan ook gewoon blijven sproeien totdat je ballen ziet. Dan mag je zeker stoppen want eens mannelijk blijft de plant mannelijk. Opgelet! Van zodra de plant bespoten is, al zij het 1 keer, mag je de plant niet meer roken! Speel niet met je gezondheid!

Hoewel het niet veel voorkomt, kan het zijn dat de ballen dichtblijven. Dit is geen ramp, simpelweg opensnijden will do the trick.

 

gallery_22721_15146_1696241.jpg

 

 

Het breeden

 

Van zodra de ballen van je ladyboy opengaan heb je volledig vrouwelijk stuifmeel, WIEHOE! Vanaf nu is het volledig hetzelfde als bij een normale zaadkweek: je bestuift een vrouwelijke plant met je vrouwelijk stuifmeel. Dit kan je doen door de ladyboy op te pakken en over de vrouwelijke plant uit te schudden. Als je selectiever te werk wil gaan en bijvoorbeeld maar een enkele tak wil bestuiven, ga je met een fijn, droog penseeltje door de open mannelijke bloemen en verf je daarna de vrouwelijke bloem met het stuifmeel. Doe dit voor alle zekerheid op een aantal dagen hierna nog eens. Vanaf nu is het gewoon wachten en de natuur zijn werk laten doen. Een bestoven plant zal langer moeten afbloeien, meestal circa 2 weken langer. Het is belangrijk dat je de plant de nodige tijd geeft, te vroeg oogsten kan uitdraaien tot een ramp, zelf laat ik mijn plant meestal staan totdat hij bijna dood is. Op die manier zijn alle zaden goed rijp. Let op! Als je rijpe zaden ziet zitten, betekent niet dat alle zaden al rijp zijn! Mispak je hier niet aan. Heb zo zelf al eens 500 onrijpe zaden geoogst, niet bepaald tof. Men zebravinken vonden dit dan wel weer tof, hele dag zo haai als een kanarie :(

 

Het lijkt me goed idee om ook wat stuifmeel in de vriezer te bewaren, dit zorgt ervoor dat je volgende keer geen plant meer hoeft te hersexen of dat je elke keer een beetje zaad kan aanmaken tijdens een gewone grow door een kleine bud te bestuiven. Hiervoor ga je als volgt te werk: je zet je mannelijke plant in een windstille ruimte, zet je afzuiging dus af, en leg onder de plant een vel bakpapier. Schud de plant elke dag uit en na enkele dagen ligt er genoeg stuifmeel op het papier. Neem het papier uit de kast en verzamel het stuifmeel op een hoopje. Nu vouw je een dit papier dicht in een soort van kleine enveloppe en laat het ergens donker drogen voor een tweetal dagen. Daarna steek je dit in een potje, bijvoorbeeld van een filmrolletje en doe je hierin een zakje vochtvreterbolletjes. Deze dingen vind je geregeld in een verpakking of je kan ze ook op ebay kopen onder de naam ‘Silicagel’. Zelf gebruik ik silicagel zakjes die van kleur veranderen als ze vocht hebben opgenomen, dan zie je het werken. Deze laatste behandeling zal er voor zorgen dat het stuifmeel helemaal droog is, wacht dus nog een dag voordat je het potje in de vriezer zet. Zou je dit niet doen en het stuifmeel ‘nat’, in de vriezer steken zal je stuifmeel kapot gaan (net zoals een flesje bier ook kapot springt) Als je wil bestuiven is het nu gewoon een kwestie van je penseeltje te nemen en het bewaarde stuifmeel op je buds te verven.

 

Misschien heb je hier zelf aangedacht, anders geef ik het je mee: dit hersexen geeft leuke mogelijkheden qua klonen. Want, hoewel je best met 2 verschillende planten/genen werkt, kan je ook met slechts 1 plant/genetica werken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om maar 1 tak van een plant te bespuiten, wat resulteert in een plant die zowel mannelijke als vrouwelijke bloemen heeft en zichzelf kan bestuiven. Dit zorgt ervoor dat elk zaadje exact dezelfde genetica heeft en net zoals een kloon zal uitgroeien tot een evenbeeld van zijn moeder. Zo kan je dus ook een kloon-only plant toch enkele jaren bewaren in je koelkast.

 

 

Waneer kan het fout lopen?

 

Als je mooi hebt gedaan wat er hierboven te lezen viel, zal het niet fout lopen, dat is een belofte. Het durft wel fout te lopen als je:

-geen gedestilleerd water hebt gebruikt

-geen 0.999 puur zilver hebt gebruikt

-zwak zilverwater hebt gebruikt (minder dan 30ppm)

-een aantal keer vergeten bent te sproeien

 

 

 

 

Geloof je dit toch niet helemaal? Denk je dat deze manier te makkelijk is om goed te werken? Dan moet je deze post maar enkele weken volgen, want ik zal hieronder een foto-verslag bijhouden van de feminized zaadrun van mijn SuperSilverHazejes, iedereen is welkom! foto's volgen binnenkort.

 

Verder zou het tof zijn voor deze post dat iedereen die hier zelf mee aan de slag gaat (of al is geweest ) hier kort een enkel foto’tje dropt en een beetje uitlegt hoe het gelopen is. Samen kunnen we er een leuk naslag werk van maken!

 

 

 

Hopelijk heeft iemand er iets aan gehad. Vragen, opmerkingen en verbeteringen meer dan welkom!

 

Cheers vrienden! :lol:

 

Arnold.

 

 

 

 

 

 

-Deze plaats reserveer ik alvast voor jullie beste bijdragen- :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

De draad bij icyfag waar jij naar verwijst is al meer dan vijf jaar oud.

Inmiddels zijn er producten als "lesbian dream" die dat hele gedoe met hobby-zilverwater overbodig maken.

 

En de planten die het gemakkelijkst mannelijke bloemen maken zijn het minst geschikt om te feminiseren want de meeste kans op herma's.

 

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deze draad is pas 2.5 jaar oud en staan ook tips in.

Desalniettemin een interessant onderwerp en duidelijk uiteengezet.

Ik ben benieuwd wat je verdere bevindingen en resultaat zullen zijn.

 

btw. Hoe lang gaat die batterij mee ?

 

Good luck!

Edited by soca

Share this post


Link to post
Share on other sites

reg zaad :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi K3 4 Eva,

ik heb de afgelopen ronde met zelfgemakte zaden (fem) gedraaid.

Hiervoor is Lesbian Dream gebruikt.

 

De hermannen:

gallery_5351_13388_142415.jpg

gallery_5351_13388_177479.jpg

 

Bestuiving en afrijpen:

gallery_5351_13388_295712.jpg

gallery_5351_13388_58821.jpg

 

Het resultaat:

Santa-Shiva S1

gallery_5351_14594_211248.jpg

 

De kweek zonder hermannen en banaantjes of andere rare verschijnselen:

gallery_5351_14594_115031.jpg

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ FoolOntheHill: De icmag post is inderdaad al 5 jaar, maar dat maakt hem toch niet minder plausibel? Als ik me niet vergis bestaat de evolutietheorie ook al vijf jaar..

Wel een goede en bruikbare link naar die lesbian dream, wat ook een etheen-remmer is op basis van zilver. Ik wist dat het bestond, maar ik wist niet dat het zo goedkoop was. Kortom goede tip! Blijft wel niet zo lang goed heb ik me laten vertellen. (maar dat geldt eveneens voor zilverwater)

Wat je zegt over de planten die snel veranderen dat deze ook het meeste herma-neigingen hebben klopt inderdaad, dit vermeld ik ook in puntje 2, MAAR met etheen-remmers zoals zilverwater/ STS / LesbianDream (zilverthiosulfaat) / Gibberrelinezuur zal je 99.9% van de planten kunnen hersexen. Dit komt omdat deze producten NIET via verhoging van de stresswerken en dus de herma-neiging niet triggeren. Hiermee heb ik niet gezegd dat je geen herma's kan krijgen via deze methoden, de zoektocht naar een sterke genen is en blijft daarom belangrijk.

 

 

Ik denk dat er in het verleden nog niet genoeg over dit onderwerp geweten was en dat daarom de algemene perceptie niet zo positief is tegenover feminized zaden. Maar ik kan toch niet de enige zijn die al goede resultaten heeft behaald met een kweek gestart uit Feminized zaden van pakweg DutchPassion of Femaleseeds.nl? Kommop mensen? Als je er slechte ervaringen mee hebt, laat het dan constructief weten zodat we er ook wat aan hebben..

 

 

@Soca: Ik heb het zelf nog nooit met een batterij getest, maar volgens de originele post gaat dit wel een ronde mee. Gaat niet zo snel plat.. Moest iemand het gebruiken laat het ons weten!

 

 

@ Torsti: Dankjewel voor deze keurige bijdrage Torsti! :lol: Ziet er weer een fantastische kweek uit! Hoe heb jij je kandidaten geselecteerd als ik vragen mag?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lieve Sinterklaas,

 

vraag: Kan je ook als je 5 planten hebt 1 plant hermofradiet maken met zilver en dan de andere 4 bestuiven met die ene hermi en dan toch feminized zaad krijgen van alle 5 planten?

 

Ik denk te begrijpen uit uw verhaal en de chromosonen van wel maar wilhet even checken omdat ik heb eens eerder iets op een site gelezen en toen begreep ik daaruit dat alleen elke hermi zichzelf mocht bestuiven.

Wat fkn onpractisch is natuurlijk. Misschien had ik dat niet goed begrepen of zij niet.

 

worteltjesss.png

Voor uw knol!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jazeker! Dat is zelfs de aan te raden methode.

De natuur heeft altijd voorkeur voor een bevruchting met verschillende genen, zelfbestuiving is bijna altijd een laatste rampscenario in de natuur (vb. bij slakken, regenwormen en de banaantjes van die je verkrijgt bij de Rhodelisation methode)

 

Dit wil niet zeggen dat zelfbestuiving niet lukt, maar als je de keuze hebt zou ik gaan voor 2 verschillende planten.

 

Men pony is zeer tevreden met dat lekkers! Thanks man :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lieve Sinterklaas,

 

vraag: Kan je ook als je 5 planten hebt 1 plant hermofradiet maken met zilver en dan de andere 4 bestuiven met die ene hermi en dan toch feminized zaad krijgen van alle 5 planten?

 

Ik denk te begrijpen uit uw verhaal en de chromosonen van wel maar wilhet even checken omdat ik heb eens eerder iets op een site gelezen en toen begreep ik daaruit dat alleen elke hermi zichzelf mocht bestuiven.

Wat fkn onpractisch is natuurlijk. Misschien had ik dat niet goed begrepen of zij niet.

 

worteltjesss.png

Voor uw knol!

 

Het eerste dat je zegt kan wel, maar dan moet je eerst kijken of deze planten allemaal stressbestendig zijn en dus geen herma-eigenschappen krijgen, anders krijg je dus herma-nakomelingen. Ik zou wel gewoon voor de lesbian dream gaan, scheelt je een hoop gezeur en eventuele fouten lijkt mij

Edited by Monti

Share this post


Link to post
Share on other sites

Super interessante topic!!! Heel erg bedankt dat je deze info met ons wilde delen.

 

Mijn droom is om in de toekomst de 2 lekkerste soorten met elkaar te kruisen. Ik wist alleen niet hoe ik dit moest doen. Deze topic heeft ineens een heleboel ideeën mijn knar ingepompt!!!

 

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daar heb je dit topic toch niet voor nodig?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@K3: Uitgebreide tutorial van de Zwitsere breeder MoD over feminiseren, die ook de gevaren van het doorkweken met gefeminiseerd zaad bespreekt: https://www.alpine-seeds.net/selfingfeminisiertesamen.html (Duitstalig, rechtsboven aan de pagina kun je met een soort van Google Vertaal-knop van taal veranderen).

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat is een gaaf stuk groen gif, even snel doorheen gegaan. Ga ik later zeker wat uitgebreider lezen. thanks

 

Gr

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ RiezZ666 het is een handig hulpmiddel bij kruisingen als je geen mannetje hebt.

Of als je je favoriete moederplant in zaadvorm wil hebben om als back-up te bewaren.

 

@ torsti: Hoe was de kiemkracht van het zaad? Ik heb hier een paar planten van een gefeminiseerde kruising staan, de groeikracht is goed, maar de helft van de zaden (die er allemaal even mooi uit zagen) kwam niet op.

 

Is het ook mogelijk om met Lesbian Dream mannetjes te "reversen"?

Als een handig hulpmiddel om het ideale mannetje op te sporen.

Je kunt die dan roken, beoordelen en vergelijken, en daarna het beste mannetje uitkiezen om regulier zaad mee te maken.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi K3 4 Eva,

ik had gewoon een aantal zaden in de grond gestopt en uit deze planten die uitgezocht,

welke mijn ideaal het meest benaderden.

Voor de rest was er geen verdere selectie.

De verdere selectie heeft met de testronde plaatsgevonden en hiermee ga ik nu verder.

 

@FoolOnTheHill,

de kiemkracht was 100%.

Voor meer info:

http://www.wietforum.nl/28-x-Santa-Shiva-o...-T5-t95004.html

 

Groetjes

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

@RiezZ666: Handig he?

Een mannetje dat zichzelf bevrucht, dus je krijgt XY x XY, dat geeft 25% van de zaden met XX, dat zijn dus vrouwtjes, exact dezelfde genen als hun vader, behalve het sex-gen. 50% wordt mannelijk, een exacte kopie van pa (je hoeft de clone/vaderplant dus niet te bewaren), en 25% wordt sexueel YY, en dat is niet levensvatbaar, naar het schijnt. In theorie wordt het zaad ervan dus 2/3 mannelijk, 1/3 vrouwelijk.

Zo kun je met één mannetje een regulier zaadlijn opstarten.

Met slechts één vrouwtje kan dat nooit, simpelweg omdat het Y-chromosoom ontbreekt.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Een mannetje dat zichzelf bevrucht, dus je krijgt XY x XY, dat geeft 25% van de zaden met XX, dat zijn dus vrouwtjes, exact dezelfde genen als hun vader

 

Helaas zijn ze niet exact hetzelfde als PA. Tenzij je plant compleet homozygoot is

 

stel papa heeft AaBb.

Dan worden de papa zaden

 

6.25% AABB

6.25% AAbb

12,5% AABb

 

6.25% aaBB

6.25% aabb

12,5% aaBb

 

12.5% AaBB

12.5% Aabb

25% AaBb

 

waarbij genetisch gezien maar 25% gelijk is aan papa.

En waarbij het fenotypen als je gelukt hebt voor 56.25% op papa lijkt. Maar let op dit is dan maar voor 2 eigenschappen, in het echt zijn dat er veel meer.

 

Om dezelfde reden is een S1 van een elite vrouwelijke kloon ook niet gelijk aan die kloon.

 

Als deze elite kloon uit een IBL komt zou de S1 veel meer op de elite kloon gaan lijken dan als de kloon uit een F1 hybride komt, aangezien een F1 hybride (hybrid vigor) vaak komt door hetrozygoote genen. (Aa)

En een IBL vaak homozygoot is op de meeste genen (AA of aa bijvoorbeeld)

 

Ook verwaarloos je dat (bij mensen) sommige dingen met geslacht overerven. Bepaalde erfelijke ziektes kan een zoon alleen van zijn vader krijgen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En wat nou als je een super herma gevoelige plant hebt gevonden, hiervan al stekken als moederplant heb staan in de groei, hier enkele stekken van zetten en besproeien met lesbian dream voor de hermannen, en dan andere stekken van de moeder late afbloeie en late bestuive met de stuifmeel.. dan heb je toch zwz de kleinste kans op hermas en heb je ook nog eens inteelt dus worden de genen goed behouden! of zeg ik nu wat doms?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeer interessant topic bedankt voor de info!

Ik zit op de eerste rij met mijn aantekening mapje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stel je hebt een DWC met gemeenschappelijk basin.

Als je met zilverwater een enkele plant besproeid die een basin deelt met andere planten kun je die andere planten dan nog roken? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik bedpel natuurlijk met me vorige post niet herma gevoelige plant

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ teh haze,

wat je zecht klinkt tegen over de vorige post ineens heel dom ;)

want de genen mix is en blijft aanwezig bij bevruchting

Share this post


Link to post
Share on other sites

@torsti

 

mooie ruimte man echt netjes om te zien. Mag ik van jou weten hoe je precies bestuifd etc hebt? Heb je je plant met dat spul meteen ingespoten of pas naar een paar weken voorgroei of op het moment dat die op 12 uur ging ofzo??

 

Graag wat informatie hierover.

 

ps: hoeveel en wat voor lampen zijn dat op die foto? Flinke joekels die toppen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...