Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

cityboxer

Gavita 1000DE met opti en co2

Recommended Posts

Dag mensen,

 

Zoals sommigen van jullie vast hebben meegekregen via de bouwdoos ben ik een nieuw kweekje begonnen met allemaal nieuwe dingen waar ik geen verstand van heb. Zo word dit de eerste keer dat ik met een opti en co2 kweek, ook word dit mijn eerste kweekverslag.

 

De setup is de volgende:

Intense 240x240x215

Opti 3500 pro2

4x Gavita 1000DE

500m3 afzuiger met 1500m3 filter

Gout voeding (geen voeding eerst, PH op 6.0)

Mistmaker voor de vochtigheid

60 PP 18 Liter potten

 

 

Nu zullen mensen waarschijnlijk direct vallen over de opti 3500 in combinatie met 4x 1000DE. Dat is ook iets veel maar dit is ee probeersel. Er zijn verschillende mensen die hier mee op 1150watt draaien. Dit ga ik nu proberen.

 

Ook was het idee dat ik lang zou voorgroeien, vandaar de grote potten en weinig planten. Maar ik heb geen tijd meer om ze lang te laten groeien.

 

Ook heb ik een aantal problemen met het schakelbord gehad. Twee fasen van twee verschillende aardlek schakelaars leverden een probleem op omdat de nul draad van het schakelbord niet gescheiden was. Die zaten bij elkaar en dan zie de aardlek dat in de meterkast als een lek in de stroom. Dat ding is nu terug en als het goed is ontvang ik die maandag weer. Tot die tijd is het helaas behelpen met tijdschakelaartjes en stekkerdozen.

 

Juist door al deze nieuwe dingen wilde ik beginnen met een simpeler soortje zoals de PP. Maar door al dit geeikel met de techniek is er helaas wel het een en ander verkeerd gegaan met de stekken. Doordat de stroom het niet deed en doordat ik zelf geen tijd had was ik genoodzaakt om de stekken door iemand anders te laten regelen en helaas is dat me duur komen te staan. Ze zijn in verschrikkelijke staat, ik ben nog nooit zo slecht begonnen. Ik heb niet heel veel ervaring en kan niet goed zien wat he probleem is met de stekken. Ik denk dat het met de stekken zelf te maken heeft en misschien met de luchtvochtigheid door de opti. Zoals ik zei ik heb geen ervaring met opti en daarom heb ik hem maar even uit gezet, back to basic. Met 2 lampen en die 500m3 afzuiging zit de temperatuur en luchtvochtigheid goed.

 

Opti staat dus uit. Ik heb natte handdoeken en een mistmaker voor de vochtigheid (wil volgend rondje een luchtbevochtiger). De waarden lucht vochtigheid en temperatuur kunnen jullie op de foto's zien.

 

Brand maar lossss...

 

 

gallery_31853_15074_1088682.jpg

 

gallery_31853_15074_4976501.jpg

 

gallery_31853_15074_3167705.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

mooie setup, op naar de 5K

 

wat ik altijd jammer vind zijn lege plekken in de ruimte :) en zonde dat je potten niet gevuld zijn.

 

succes, ga em in de gaten houden

Share this post


Link to post
Share on other sites

zoals jeice zegt

 

je gebruikt maar een 16 liter van de 18 .... bigger roots , bigger fruits!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Goede tip, ik zal er de volgende keer meer in gooien. Ik kan er eventueel nu ook al wel wat bij gooien, ik heb nog 6 zakken aarde liggen!

 

Zoals ik al zei; het was de bedoeling lang voor te groeien zodat de lege ruimtes opgevuld worden. Ik heb vorige keer 12 ameesjes op 4,5m2 gezet en haalde daar ook bijna kg per lamp af. Mijn voorkeur gaat altijd naar lang voorgroeien en minder planten. Maar jullie hebben gelijk, zou er eigenlijk meer in moeten hebben... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

gewoon volknallen met 64 18 liters en 10 dagen 18/6

 

nu nog aarde erbij gooien heeft geen zin, de wortels gaan niet omhoog groeien

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inderdaad die potten ff volgooien :)

Gebruik je een irrigatiesysteem? of geef je ze met de hand water? :)

 

 

Wil volgende ronde zelf ook met 240x240 en PPtjes gaan werken.

Veel succes, ik volg je! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom allemaal en bedankt voor de input.

 

Denk dat ik ze nu dan het beste kan laten staan. Of ik moet ze er allemaal weer uit trekken en dan opnieuw vol gooien. Ze zijn al niet zo sterk.

 

Ik geef water met een pompje. Heb 95L waterbak buiten de ruimte staan met een pomp er in. Ik heb vijverfolie extra op de bodem gelegd en pomp er zo'n 50L per keer in. Ik geef nu de eerste tijd ook nog van boven water omdat ze nog geen goed ontwikkelde wortels hebben.

 

Zien jullie overigens wat er mis is met de stekken? Stonden ze te droog? Te koud? Of zijn ze gewoon een beetje zwakjes en moeten ze eerst op krachten komen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is een mooie setup , heel veel succes deze ronde en ik hoop voor je dat alles zonder slag of stoot zal gaan :)

Succes en groeten pac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als ze iets groter zijn wat aarde erbij gooien tot de rand en stukje folie erop of metselzand zoals sommige gebruiken;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

poeh, veel licht wel, 1000W op 1,5 meter is niet miselijk! Denk niet dat je de 1150 zal kunen gebruiken, dat zal wat veel zijn :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stekjes gaan 't wel doen hoor. Lekker vochtig houden idd de eerste tijd en af en toe even met de spuit erover (gewoon water). Zo slecht zien ze er toch ook niet uit? Seen worse..

 

Hoop dat je met het inschakelen van de opti straks alles onder controle gaat hebben. Succes in ieder geval!

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
poeh, veel licht wel, 1000W op 1,5 meter is niet miselijk! Denk niet dat je de 1150 zal kunen gebruiken, dat zal wat veel zijn :)

 

gemiddeld nog geen 800 watt per m2.

 

als ik 833w per m2 kan draaien zonder opti, waarom hij dan niet met?

 

al moet je de lampen wel erg dicht bij elkaar hangen wil je niks verliezen op de wanden, en dan wordt t wel heftig op sommige stukken

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben ik nu de enige die valt over de 500m3 afzuiger?

 

verder topic naar mijn hart! i'll keep following :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

500kuuber is zat.. zolang je geen gifprobleem hebt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ datwasiknie Er zijn sowieso al 3 planten gesneuveld. Ik ben vandaag nog zoek gegaan naar een aantal nieuwe om het toch nog aan te vullen tot 80 planten, maar dat is niet gelukt nu met kerst etc. Ook was ik toch ontevreden over de luchtvochtigheid en heb nu een luchtbevochtiger gekocht.

 

Ook heb ik de opti staat aangezet, met pre heat en cooldown functie aan en de 4 lampen staan nu op 600 watt. Ik ben van plan om nog 2 dagen te groeien, dan hebben ze 10 dagen gegroeid maar ik heb niet meer tijd. Liefst had ik langer gegroeid helemaal omdat de stekken zo slecht zijn, maar goed ook hier leer ik weer van.

 

@ Whazuup & Jeice : Het is idd rond 800watt per m2 op de 1150watt stand! Rond 700watt op 1000watt stand, deze tent is 240x240! Ik verwacht eerder problemen met de opti, dat die het niet kan koelen. Maar ook dat zullen we zien!

 

Er zijn en aantal stekken die wel goed zijn en anderen niet dus ik denk niet dat het ligt aan het klimaat. Nu gaat ook de luchtvochtigheid omhoog, op welke vochtigheidsgraad zouden jullie hem zetten? En ook snachts? Ik dacht zelf rond 80%.

 

@ papichulo Ik ga de planten eerst laten aanslaan en over een week ga ik de potten toch nog even aanvullen zodat ze tenminste vol zitten. Ook hoop ik dat ik nog een stuk of 15-20 stekken kan vinden om de boel op te vullen, dan die maar zonder voorgroeien.

 

@Secret Jardin: Ja ik heb nog wel een 500m3 afzuiger liggen maar ik heb hem nu zelfs helemaal uit. Dat ding is toch alleen maar nodig om onderdruk te creeren zodat stank niet naar buiten komt? Ze stinken nu nog niet dus ik heb hem nu uit, verneuk ik mijn filter ook niet met die hoge luchtvochtigheid en zo hoeft de opti niet zo hard te verwarmen/ontvochtigen.

 

De foto's zijn van nu de lampen net uit zijn, luchtvochtigheid is hoog nu zie ik, ik had zelf in mijn hoofd hem rond de 80% te willen hebben.

 

Op deze foto's kun je ook duidelijk het verschil tussen de ene plant en de andere zien.

 

Fijne kerst...

 

gallery_31853_15074_1127168.jpg

 

gallery_31853_15074_1872712.jpg

 

gallery_31853_15074_2320981.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

die stekken halen het prima...

 

om alle aarde die je nu in je potten hebt optimaal te gebruiken kan je tot aan de rand opvullen met hydro-kleikorrels.

dat schermt meteen af tegen lichtinval, de wortels zullen elke cm2 gebruiken....

 

als dat teveel gedoe is kan je ook elke twee weken ophogen met wat wormenmest- vinden de dames heerlijk..

 

doordat je het niet helemaal vol hebt kan je ietsje schuiven , zodat ze allemaal beetje vrijer staan...

dat komt de beluchting en opbrengst echt ten goede..en je kans op toprot in het laatste stadium wordt er ook kleiner om..

dus ik zou er niet mee zitten.

Voor extra opbrengst een tlbuisje ophangen in de groei.als je lampen uitgaan laat je die branden.

Als je op 12/12 gaat maken de dames een grotere hoeveelheid bloeihormonen aan door de grote klap van 24 uur licht naar 12 uur.

( langer dan 18uur hps licht trekken de dames niet echt goed...maar tl buisje die 6 uur vinden ze te gek.)

Je krijgt er een grotere hoeveelheid top per blad voor terug....

Ook groeien ze ietsje harder- en aangezien je tijdgebrek hebt kan je er wel wat voordeel mee behalen.

 

veel succes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Jansen

 

Wat betreft die aarde. Zoals ik zei kan ik ook gewoon ze over een week er allemaal uit trekken en bijvullen. Wormenmest vind ik ook prima, ik wil hetgeen doen wat het beste is om deze fout te herstellen. Als dat aanvullen met wormenmest is dan doe ik dat en anders trek ik ze er weer uit (wel stressvol) en vul de potten aan. Laat maar horen jullie voorkeuren.

 

En wat betreft dat tl licht: zijn er meer mensen die ervaring daar mee hebben? Wat zijn de gevolgen? Jij zegt dus dat ze sneller klaar zijn en groter groeien. Ik zie geen neveneffecten, als dat zo goed werkt, waarom doet niet iedereen dat ?

 

@ de rest:

En het CO2 verhaal:

Ik heb daar geen ervaring mee. Ik lees overal dat co2 in de groei beter niet gebruikt kan worden. Pas vanaf week 3 op 500ppm en dan iedere week 100ppm er bij tot 800ppm (als het je eerste keer is ivm wet van vermeerde meeropbrengst). Maar zou het mij geen tijdswinst (ivm groeiperiode) opleveren om nu een beetje co2 toe te voegen?

 

Oh ja, nog vergeten te vermelden:

Licht aan temperatuur heb ik nu op 28 staan. Ph 5.9 en licht uit temperatuur op 21 graden. De luchtvochtigheid staat altijd op 80%. 4x 600 watt staat er nu op staan. Vanaf morgen wil ik ze iedere dag steeds een tandje omhoog draaien.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advies, zorg dat je een scrog net klaar heb staan. Ik zou zeggen kleine 18 dagen voorgroei en dan de klok om. Onder deze omstandigheden zal je per dag een groot verschil merken. Dit gaat zo knetter hard met een gavita pro 1000. Ik zal af en toe kijken hoe je ervoor staat.

But DUDE :) afzuiger 500 m3 is dat niet een beetje te weinig. Je hebt vier gavita pro hangen, hoe ga je jouw klimaat onder controle krijgen. Misschien heb ik wat over het hoofd gezien.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advies, zorg dat je een scrog net klaar heb staan. Ik zou zeggen kleine 18 dagen voorgroei en dan de klok om. Onder deze omstandigheden zal je per dag een groot verschil merken. Dit gaat zo knetter hard met een gavita pro 1000. Ik zal af en toe kijken hoe je ervoor staat.

 

lol

 

scrog?

 

18 dagen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ja met tl zijn ze niet eerder afgebloeid....ze zullen in drie weken gewoon groter zijn gegroeid , maar vooral harder in bloei gaan= meer toppen , niet eerder afgebloeid....

 

denk niet dat een scrog hier helpt

 

ik zou ze niet meer verpotten

gewoon voor het wateren af en toe wat wormenmest erbij ..en door deze hoeveelheid aarde is er ruimte genoeg voor.

Wormenmest is rijk aan een hele reeks aan stoffen.

Je kan er niet mee overvoeden , en werkt super als aanvulling op voeding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gaat helemaal goed komen zo. 80% vinden ze wel lekker denk ik :) Dat hoef je niet heel lang vol te houden hoor. Weekje en dan rustig afbouwen. 2e week 70%. Je moet ze ook niet te veel verwennen, worden ze lui van. Laat die wortels maar groeien. Waar hou je je RH op gedurende de hele kweek? Ik lees dat met co2 de lv vaak hoog wordt gehouden in combinatie met een hogere temperatuur (dat maakt het wel lastig) zodat de planten lekker hard werken (door co2 etc) en dus flink kunnen knallen.

 

...

 

But DUDE :) afzuiger 500 m3 is dat niet een beetje te weinig. Je hebt vier gavita pro hangen, hoe ga je jouw klimaat onder controle krijgen. Misschien heb ik wat over het hoofd gezien.

Best lastig, lezen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...