Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

chassie

18 bubbels de autopot op, in GK complete

Recommended Posts

Die thee heeft ze idd goed gesmaakt. Ik ga dit de volgende keer ook eens proberen op jouw manier. Heb je die thee zo in het vat gedaan ?

 

Verder lijkt alles goed te werken, ik blijf je volgen ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

belachelijk saaie kweek voor je geworden ofni chassie ;) gaat weinig fout je hebt alleen een groei probleempje.

 

las ik het nou goed heb je zowel een lumatek als een gravita??? welke vind je beter en waarom...

 

bubbles gaan als een speer heb je je stokken al in huis?? zou ik er al bij pleuren.

 

peace hempy

Share this post


Link to post
Share on other sites

ze zien er nog prima uit hoor chassie ;) keep them green ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@chassie ik volg je nu poosje er zitten eigenlijk alleen voordelen aan die autopot ;) welk systeem heb jij 1autopot systeem dus per pot geregeld of heb jij die met 2autopot dus 2potten per aquavalve? ben erg beniewd ga het namelijk bestellen!!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Vaporist: Ik heb de boel eerst een half uurtje laten bezinken en daarna een paar maatbekers uit de emmer gehaald en in het vat gemikt. Zo heb je helder water zonder zwevende vaste deeltjes die het filter zouden kunnen verstoppen.

 

@ Hemprenessance: Ik merkt geen verschil tussen beiden. De gavita is wat rustiger bij dimmen en opschakelen (en een beetje goedkoper ;) ) Er zit een net tussen, ik hoop dat dat het houdt.

 

@ Vaporist: Yep zo groen heb ik ze zelden op dit moment van de kweek. Die GK-Complete bevalt tot zover uitstekend.

 

@Camaro: Ik heb het 1 pot systeem met 18 potten. Die heb ik gekozen omdat dan iedere plant individueel water krijgt. Dat lijkt mij beter dan twee planten op 1 vlotter als er een slechte drinker tussen zit.

 

 

Zo tijd voor een update'je, piccies first:

 

Overzichtje. Later dit jaar ga ik voor een echte camera kijken ;)

gallery_22580_15027_274824.jpg

 

En nu voor het eerst deze kweek: Toppies!!

 

gallery_22580_15027_218375.jpg

 

en deze:

 

gallery_22580_15027_89946.jpg

 

roept U maar.............................

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Podhead, maar zoals je ziet doe ik er zelf maar weinig aan. Het is vooral de stront waar ze in staan en water uit de kraan. Ik zou ook veel liever denken dat ik een top kwekert ben. Maar die zak poep zet me aan het denken dat een stomme vleermuis misschien wel meer van planten voeden weet dan ik.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooie planten hoor! Dikken ze een beetje aan?

 

Grt,

 

WZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

De toppen zullen al wel hele knuppels zijn :)

 

Ben reuzebenieuwd naar je foto update :engel

Share this post


Link to post
Share on other sites

En jahoorr daar issie weer.

Zo laat ben ik toch niet? of heb ik me verdroomd?

Nou eerst de pica:

 

gallery_22580_15027_655460.jpg

 

'T is er maar 1 want de rest was te vaag, en nu is net het licht aan.

 

Het gele plantje is er 1 van twee die droog zijn komen te staan. Vorige week as het vatje leeg geraakt en misschien is er lucht in de weg komen te zitten.

Klepje even opgetild en toen kwam er weer water (ze krijgen nog steeds gewoon water, behalve vanaaf want ik ga er zo verse thee in gooien).

Met nog een week of twee/drie voor de boeg vindt ik ze verder nog best lekker groenerig.

De geur is echt lekker te noemen. Heel anders dan de GKcomplete die ik er in gooide :engel

Topjes plakken ook al lekker.

Wel wat blad er uit getrokken omdat ik wat spint signaleerde. Ik vindt het wat laat om nog te spuiten, dus ik trek de komende tijd nog wel meer aangetast blad weg, in de hoop dat er nog niet zo veel richting toppen is gegaan. Ik heb geen idee waar het vandaan komt. Het is al een tijdje te koud om van buiten te komen, de stekken leken schoon en andere uit het doosje zijn nog steeds schoon dus ik snap het even niet. Maar ook dat zullen ze wel overleven.

 

Laters beeldbuisvrienden.........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stekken, ze lijken vaak schoon, maar ondertussen....

Wel leuke toppen te zien, en met nog 3 weekjes een mooie vooruitzicht.

Dus de Autopot zal je toch moeten controleren zo af en toe maak ik hierop uit?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Krasi: Ja controleren is echt nodig al kun je met deze 15 liter potten ongeveer een week vooruit zonder echte schade als ie droog valt. Ik heb ondertussen ook een maatje die een ander kleppen systeem test en die heeft hetzelfde probleem (ander merk, ander principe, maar toch) . De plant die echt droog getrokken was had ik al langer niet gecontroleerd omdat het nou net het moeilijkste hoekje is om bij te komen. Ik schat dat ie al 14 dagen geen water gekregen had, maar ze lijkt al wat bij te trekken zo na een uur of twee. De komende dagen hoop ik te zien dat ze echt bij trekt.

Die spint ben ik echt niet blij mee. Het is de eerste keer sinds tijden dat ik stekken heb genomen en al die tijd was ik van een dierentuin verschoond. Maar ik heb nu een plan: Voor de volgende ronde ga ik weer stekken gebruiken (die is gek hoor ik al denken) maar die stekken staan al een tijdje in kleine potjes in m'n voorgroei kastje. Ik laat ze nu zo lang (en heel langzaam) voorgroeien dat ik er heel erg zeker van kan zijn dat er geen dierentuin in zit. Dat wordt dus een trage voorgroei van een week of zes in potjes van 6x6 cm. Als er dan spint in zou zitten zijn de stekken kaal voor ik ze kan planten of ze zijn schoon. Tenminste dat is de theorie van dit moment :engel

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er allemaal goed uit chassie.

mijn tip om je stekken volgende keer spint vrij te krijgen, een dikke dosis masai en je stekken op zn kop volledig onderdompelen, op laten drogen en dat een keer of 4a5 herhalen.

succes verder met je ronde.

 

Greenstuff.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Greenstuff. Maar eigenlijk wil ik helemaal niet spuiten: 't is voor eigen gebruik bedoeld ook nog eens. Er is een prima biologisch middel: Nicotine. Dat zou ik wel willen gebruiken, maar ik kan er niet aankomen. Natuurlijk wel door een pakje shag te weken, maar geen idee wat dan de concentratie wordt of hoe ik dat zou moeten meten. In uiterste nood kan ik nog wel aan Scelta komen. Daar is spint (nog) niet resistent tegen en de afbraakproducten zouden ook niet schadelijk zijn heb ik gehoord. Als verdere optie heb ik nog een maatje die een heel lekkere Kush kruising heeft staan die helemaal schoon is. Daar zou ik wat stekken van kunnen krijgen als ik verder ga testen met minder potten. Och tijd zal het leren.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jammer van de spint en het droogvallen van die ene pot, hoop dat je de spint de baas blijft, rotbeestjes.

 

Voor de rest zien de toppen er fantastisch uit, je zou ze zo op kunnen eten, vanuit je beeldscherm :engel

 

Fijne zondag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zien er idd goed uit, wel tevreden dus ?

 

Met die droge pot, heb je wel die gele dopjes gechecked op die vlotters toen je het systeem geïnstalleerd hebt ?

Check de handleiding effe staat erin.

 

of is het van je thee die aanslag geeft misschien ??

 

ik gok dat je die gele dopjes niet hebt gechecked, gewoon even controleren bij installeren.(ik ben ook geen handleiding persoon hoor)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ Blowsterke : Ik ben weliswaar een dierenvriend, maar ik maak graag een uitzondering voor spint. Voor nu moet ik me maar zien te redden, maar voor de volgende ronde neem ik wel wat maatregelen. Eén daarvan is wat minder bekend. Op en om de potten ga ik diatomeënaarde ook wel bekend als kiezelgoer strooien om te voorkomen dat spint uit de omgeving van de tent bij de nieuwe aanplant kan komen. Die aarde wordt o.a. gebruikt om paarden (vee) en stallen van dergelijk ongedierte te ontdoen. Het werkt mechanisch (scherpe delen en sterk hygroscopisch) waardoor de spint niet meer naar de potten/planten kan lopen en op de aarde sterft door schade en/of uitdroging.

 

@ Vaporist: Dat met die dopjes is wel goed gegaan. Voor de volgende ronde ga ik alle vlottertjes met een loep nalopen op eventuele braampjes en mogelijke stroef lopende delen. Ik denk dat ik het daar moet zoeken samen met valse lucht in de leidingen. Maar als ik de oorzaak na de oogst vindt dan zal ik dat zeker nog even melden in dit topic.

De Thee geeft nauwelijks aanslag. In een conventioneel sproeiersysteem zou ik wel denken dat het problemen kan geven, maar de doorlaten in dit systeem zijn een stuk groter waardoor dat niet zo makkelijk tot problemen kan leiden. Ik merk dat als ik even aan de verstopte vlotter rommel, deze vanzelf weer gaat lopen. Daarom vermoed ik dat ergens iets wat stroef loopt waardoor één van de luchtkamers niet helemaal naar beneden valt of zoiets. Maar goed dat is op dit moment nog speculatief, na inspectie weten we meer :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoi, heb het een tijdje druk gehad, maar man man man wat een toppen

 

spijtig van je dierentuin en hopelijk hou je het nog 2 weken onder controle B)

 

het autopot systeem is dan toch niet 100% betrouwbaar om zorgeloos achter te laten, controle blijft van toepassing

 

ik vind het wel een goed systeem omdat je de planten niet kunt beschadigen om ze te bewateren (wat toch een probleem is op het einde van een kweek met een gieter van een liter)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zo, weer tijd voor een updateje.

 

@ouwe zak: Leuk dat je er weer bent. Ik had je al gemist. Wat de autopot betreft. Inderdaad heeft ie een beetje gehapert bij me. Maar de eerste hapering was helemaal mijn eigen fout. Ik had een kartonnetje vergeten er uit te halen die de vlotter moet beschermen tijdens transport. De tweede is een ander verhaal. Die ga ik na de kweek even goed nakijken (met een loepje). Dan denk ik dat het de tweede ronde niet meer voorkomt. Nieuwigheid denk ik, vermoedelijke iets waardoor die even is blijven hangen. Maar dat laat ik weten als ik het gevonden heb.

 

Goed tijd voor de plaatjes:

 

Eerst twee van de gekende hoek:

 

gallery_22580_15027_703379.jpg

 

(ietsje hoger camerastandpunt)

 

gallery_22580_15027_204226.jpg

 

De derde is aan de andere kant van de tent, hier is (hopelijk) goed op te zien dat de spint aan de winnende hand is:

 

gallery_22580_15027_335507.jpg

 

 

Nu is het dus tijd voor de noodgrepen.

Eigenlijk moeten ze nog 2 weken, al zie ik dat de meeste trichomen al grijs aan het worden zijn. Maar als ik zo lang wacht denk ik dat de spint voor mij gaat oogsten.

Dus ben ik in beraad gegaan met een (andere) oude hippie. Met het volgende beetje vreemde resultaat.:

Ze gaan vanaf vandaag op 24 uur licht. Waaaaat ?????? Ja 24 uur licht, een week lang. Dat moet twee dingen tegelijk doen.

 

1 De spint krijgt geen nachtrust meer en zal (naar ik hoop) in de stress gaan en minder actief worden.

 

2 De planten rijpen een stuk sneller af. Ze krijgen nu 2 dagen per dag licht.

 

De periode is te kort om te kunnen gaan reveggen maar de hoeveelheid energie zal toch wat mee moeten gaan gebeuren. Die energie wordt dan (in theorie) ingezet om af te bloeien.

Dus een extra experimentje is nu ingelast dat niet voorzien was.

 

Nou, als ik nu geen berg commentaar krijg dan weet ik het niet meer B) ....... Shoot !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou ik wacht in spanning af B)

erg gewaagd experiment ik hoop dat je plan werkt .

en of het uberhaubpt effect heeft op wat voor manier dan ook!!

misschien rijpen je tricomes wel supersnel af of is het juist te snel en "verbranden/uitdrogen"die tricomes dan wel?

gaan de toppen nog meer thc maken?

ik weet het niet maar ben erg benieuwd.

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik leef ook wel eens tussen de hippies, maar van jou methode heb ik nog nooit gehoord...

ik ben wel eens bij je langs geweest, en ik kan me niet voorstellen dat je geen roofmijtjes op vooraad hebt B)

24/0... ben benieuwd... (ik zou zelf kiezen voor langere nachten om ze sneller af te bloeien... kou en lange nachten)

keep it up!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben ook benieuwd, wat MRT voorstelt klinkt mij ook logischer, spint houdt niet van kou B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk experiment, wordt het toch nog ouderwets spannend. B)

Volgens mij rem je met 24 uur licht mogelijk wel het verder omhoog kruipen van de spint in de direct belichte delen van je planten, maar daarbuiten valt te vrezen dat alle activiteit toeneemt en de cyclus versnelt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ben ook erg benieuwd wat het 24uur licht gaat doen

hoop niet dat ze er zo van stressen dat ze herma trekken gaan vertonen,

maar dat is misscien wel erg ver gezocht, zo'n vaart zou het niet lopen in 7dagen...

al denk ik zelf dat je plant ipv bloei hormonen nu door het lange licht denkt dat ie weer kan groeien en groei hormonen gaat aanmaken, misschien zal die niet daadwerkelijk gaan groeien maar meer stagneren omdat ie zn energie gaat gebruiken om die switch te maken van bloeifase naar groeifase?

ik weet dan weer wel dat er mensen zijn die de laatste week 13uur licht geven ipv 12uur

 

wat betreft je spint, ik heb wel eens gehoord dat als je een sateprikker in de punt van je hoofd-top prikt

dat dan alle spint daarop kruipt en zo makkelijker te verwijderen zijn,

nasty buggers willern volgensmij altijd op het hoogste punt zitten :)

 

ik ga het volgen in iedergeval!!

 

suc6!

Greetz SKunkmonster

B)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...