Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

leila

Waar kan ik online alcohol kopen om wietolie te maken ?

Recommended Posts

Hoi

 

Waar kan ik online alcohol kopen om wietolie te maken ?

 

greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Online,..ikke niet weten,..in Belgie heb je 1 ltr zuivere 96% alcohol (voor likeuren te maken)

en dat voor nog geen 27 euro bij de Supermarkt. en de terug vang methode gebruiken hé dan doe je zeker meerdere keren met het zelfde spul.

 

En de groene (lege :lol: ) roos vice fles is perfect qua gladde bodem en breedte van dop opening,..beetje alcohol erin laten zitten en dan mooi alles in een keer eruit gieten op een plattee glazen plaat (zo blijft er niets achter) en dan de rest alcohol gewoon rustig laten verdampen,..de rest weet je al waarschijnlijk :lol:

 

Suc6

 

Gr, ST

Share this post


Link to post
Share on other sites

@stonetwisted; Ik woon in nederland niet dichtbij de belgische grens dus dat is geen optie.

@Titatovenaar; Volgens mij heb ik eens gelezen dat die van de brouwmarkt niet goed is..

Iemand andere opties..?

 

 

Greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Door de nederlandse accijnzen op alcohol mag je het niet importeren. Dus de enige optie van online kopen is bij een nederlandse winkel/apotheek.

 

De beste optie lijkt me een leuk dagje antwerpen met de trein, btje shoppen en een paar liter alcohol scoren in de supermarkt daar voordat je teruggaat.

 

greets Tita

Share this post


Link to post
Share on other sites

Even googlen op "tendo alcohol 96 zuiver"

1L kopen is goedkoper :lol:

 

Grtz Guesswho?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kijk eens op: Labstuff

Ze zijn nu alleen gesloten ivm vakantie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je kunt de alcohol bestellen bij wernard bruining van de stichting mediwiet. 2 liter kost dan 25 euro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

IK vind mijn isopropylalcohol hier iso

 

Vermoed dat ze in Nederland ook wel een online apotheek hebben :blink:

 

Grt :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

In Nederland hebben we veel.....waaronder mega belasting op alcohol

Share this post


Link to post
Share on other sites
IK vind mijn isopropylalcohol hier iso

 

Vermoed dat ze in Nederland ook wel een online apotheek hebben :blink:

 

Grt :D

 

dat lijkt mij niet geschikt voor consumptie............

 

bron:https://www.heelnatuurlijk.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=93

 

Alcohol

Er zijn verschillende soorten alcohol: harde en zachte. Harde alcohol irriteert de huid en tast de natuurlijke beschermingslaag van de huid aan, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor bacteriën, virussen, schimmels en chemische stoffen. Bovendien tast het, het natuurlijke vochtgehalte van de huid aan, zodat de huid uitdroogt en er vroegtijdige huidveroudering, kloofjes en barstjes kunnen ontstaan. Helaas wordt harde alcohol veelvuldig toegepast in cosmetische en huidverzorgende producten, parfums en haarverzorgingsproducten. Voorbeelden van harde alcohol zijn:

 

Isopropanol/Isopropyl alcohol

Het is een giftig oplosmiddel dat wordt gemaakt van propylene (een derivaat van petroleum, het is een bij-product van de petroleum- en benzine-industrie.) en komt voor in zeer veel huid- en haarverzorgingsproducten, parfums, antibacteriële handzeep en ook in en antivries. Het wordt ook verkocht als cosmetische alcohol. Het kan de volgende klachten veroorzaken: vroegtijdige huidveroudering, bruine vlekken op de huid, hoofdpijn, duizeligheid, mentale depressie, misselijkheid, overgeven, narcose, anesthesie en uiteindelijk coma en de dood. De fatale dosis is ongeveer 28,4 milliliter. Het heeft de neiging zich in het menselijk lichaam op te stapelen, mede door de giftigheid van zijn eigen oxidatieproduct: acetone (m.a.w. het produceert aceton in het lichaam). Het wordt ook in zeer veel medicijnen toegepast.

 

SD Alcohol (Specialy Denaturated alcohol)

Wordt gemaakt van ethanol en het komt voor in parfum, haarlak, shampoo, wasverzachter, afwasmiddel(machine), wasmiddel, scheercrème, zeep, vaseline lotion, luchtverfrissers, gekleurde nagellak en nagellakremover, mondwater en verfafbijtmiddel. In zijn oorspronkelijke vorm is ethanol of ethylalcohol (oftewel graanalcohol) niet giftig. Het wordt gemaakt door de fermentatie van suikers en zetmeel en komt overeen met de alcohol die het lichaam zelf produceert , maar om het als ingrediënt van cosmetica te mogen gebruiken, moet het eerst worden gedenatureerd (ondrinkbaar worden gemaakt.) Dit gebeurt met zeer giftige oplosmiddelen: aceton, terpentine, benzeen. Hierdoor is het toxisch in gemiddelde tot grote hoeveelheden. Er zijn gelukkig bedrijven die deze regel negeren en het niet toxische graanalcohol gebruiken.

SD Alcohol staat op de EPA-lijst** van gevaarlijke afvalstoffen. Symptomen na aanraking of inademing zijn: vermoeidheid, irritatie aan de ogen en bovenste gedeelte van de luchtwegen (zelfs bij lage concentraties). Het veroorzaakt ook verstoring van het CZS*.

 

Methanol/Methylalcohol

Dit is een veelgebruikt oplosmiddel, speciaal irriterend voor de ogen. Het wordt gemaakt van de distillatie van hout. Het komt voor in schoonmaakmiddelen, in de industrie, antivries, cosmetica, kruidenmixen, poedermelk voor baby's, koolzuurhoudende dranken. Het wordt in de lever omgezet in het giftige formaldehyde en formica zuur. Het is met name giftig voor de ogen en er zijn vele gevallen bekend van blindheid na een overdosis.

 

Propyl alchol/ Propanol

Dit giftige oplosmiddel zit in de meeste commerciële cosmetische producten: shampoo, crèmespoeling, scheerschuim, haarlak, bodylotion, lippenstift, deodorant, tandpasta, make-up, nagellak, mondwater, kleurspoelingen, scrubcrèmes, handlotions, aftershave, parfum, schuimversteviger, etc. Het wordt veelvuldig toegepast omdat het een zeer sterke bacteriedodende werking heeft en het de houdbaarheid van producten verlengt. Het probleem is echter dat het een allergeen is, zeer toxisch is, de hormoonhuishouding kan verstoren en een carcinogene werking heeft. Het kan misselijkheid, braken, hoofdpijn, opvliegers, depressie, huidirritatie coma en zelfs de dood veroorzaken. Het is gemaakt van petroleum en het zit ook in aspirine en maagtabletten en andere medicijnen. Het is in staat de structuur van andere chemicaliën te denatureren (veranderen). Het droogt de huid zeer sterk uit en creëert zo barstjes en kloofjes in de huid. Zie ook: Isopropylalcohol/isopropanol

 

Het wordt helaas ook gebruikt als oplosmiddel voor sommige etherische oliën. Dus zoek goed uit hoe deze producten gemaakt zijn voordat u ze koopt.

 

Butylalcohol/Butanol

Dit is een sterk irriterend en giftig oplosmiddel. Het wordt geproduceerd door de fermentatie van maïs of synthetisch gemaakt van acataldehyde.

Het wordt toegepast in de lak-en verfindustrie, bij de productie van veiligheidsglas, hoeden en in de textiel- en schoenenindustrie en het wordt toegevoegd aan cosmetica.

*CZS= Centrale zenuwstelsel-de hersenen en het ruggemerg. Aandoeningen van het CZS zijn bijvoorbeeld: Alzheimer, Concentratie problemen, Dementie, Allergie voor synthetische stoffen, Multiple Sclerosis, Parkinson, Wiege dood).

 

Symptomen van aantasting van het CZS zijn bijvoorbeeld: troebel zien, disoriëntatie, hoofdpijn, duizeligheid, aphatie, honger, geheugen verlies, gevoelloosheid van het gezicht, nekpijn en pijnlijke ruggegraat.

 

**EPA/EPA-lijst= Environmental Protection Agency. Een amerikaanse organistatie gericht op het beschermen van de menselijke gezondheid en het milieu (lucht, water, land) waar we van afhankelijk zijn. Deze organisatie heeft een lijst samengesteld met stoffen die voor mens en milieu zeer schadelijk zijn.

 

 

 

 

 

 

bron wikipedia

 

2-propanol

 

Algemeen

Molecuulformule

(uitleg) C3H8O

IUPAC-naam Propaan-2-ol

Andere namen 2-hydroxypropaan, isopropanol, isopropyl alcohol, IPA

Molmassa 60,09 g/mol

SMILES CC(O)C

CAS-nummer 67-63-0

EG-nummer 200-661-7

Waarschuwingen en veiligheidsmaatregelen

H-zinnen 11-36-67

P-zinnen 7-16-24/25-26

Fysische eigenschappen

Aggregatietoestand vloeibaar

Kleur Kleurloos

Dichtheid 0,785 g/cm³

Smeltpunt -89 °C

Kookpunt 82 °C

Vlampunt 12 °C

Goed oplosbaar in Water

Waar mogelijk zijn SI-eenheden gebruikt. Tenzij anders vermeld zijn standaardomstandigheden gebruikt (298,15 K of 25 °C, 1 bar)

 

 

2-propanol (isopropanol of isopropylalcohol, IPA) is een secundaire alcohol die voor reiniging en ontsmetting wordt gebruikt. Door het snelle verdampen en het goede oplossen van vettigheid heeft het een breed scala aan toepassingen. Zo tast het kunststoffen en printplaten niet aan. Het wordt industrieel geproduceerd door de additie van water aan propeen. Dit verloopt volgens CH2=CH-CH3 + H2O → CH3-CHOH-CH3. Toepassingsvoorbeelden zijn:

 

Als ontsmettingsmiddel in de gezondheidszorg.

Een veelgebruikt huishoudelijk oplosmiddel, bijvoorbeeld voor het schoonmaken van brillenglazen.

Reiniging van drukvlakken in de grafische industrie.

Reinigen van Silicium Wafer in de IC (chip) industrie

Een zeer specialistische toepassing binnen de medische wetenschap. Isopropanol wordt dan gebruikt om DNA van klein materiaal [zoals primers (< 50 bp)] te ontdoen door 0,54 volume isopropanol toe te voegen aan de DNA-oplossing en na een korte incubatie (5 minuten op kamertemperatuur, KT) het DNA af te centrifugeren en vervolgens de pellet na wassen met 70% ethanol (en centrifugatie) en drogen op te nemen in een 50 mM Tris buffer met pH 7,5.

Koelmiddel voor CNC hogesnelheidsfrezen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik gebruik ook alleen maar ethanol alcohol verder niks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geschikt voor menselijke consumptie, dus ja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thnx Aquar! Was al begonnen.... :D

 

 

Ik probeer de alcohol hiermee terug te winnen..... Er ligt al een paar ml in een glazen pot in de koelbox vol met ijsklontjes en op de koelingstand..

 

gallery_31516_12732_136791.jpg

 

Alleen heb ik denk ik de verkeerde melkopwarmer gekocht tot nu toe niet hoger gekomen dan dit...

 

gallery_31516_12732_37346.jpg

 

Hier gaat t om; t borrelt; t verdampt want t is gezakt; t condenseert want ik heb een paar ml terug gewonnen tot nu toe circa 1 uur bezig.......

 

gallery_31516_12732_147366.jpg

 

T gaat héél langzaam maar ik probeer geduldig te blijven... :blink:

 

 

 

Totaalplaatje..

 

Had een buis gekocht die te breed was maar met speciale tape opgelost...

 

gallery_31516_12732_249460.jpg

 

 

 

greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

De deur van de keuken staat open. Dus constant frisse lucht...

 

Het heeft de hele nacht gestaan dat was ook wel nodig met de melkopwarmer die ik heb... :D

 

Maar t is gelukt, heb ongeveer de helft van de alochol terug kunnen winnen en heb een hele dikke laag....

 

 

fotos komen eraan...

 

greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat fotos

 

 

Hiermee ga ik t mixen echte olijfolie, hele strerke...

 

gallery_31516_12732_127437.jpg

 

gallery_31516_12732_267642.jpg

 

gallery_31516_12732_111336.jpg

 

gallery_31516_12732_210603.jpg

 

Het is heel dik en ruikt heerlijk...

 

 

 

Kijken wat t doet... Vandaag geen ritalin nodig denk k... :rofl :blink: :D

 

 

greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik hoop voor je dat het goed werkt, kun je misschien stoppen met de ritalin(zooi) :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

1uurtje geleden ongeveer meerdere druppels genomen en jah ik voel m ben niet meer hyperactief ben relax ontspannen.... HEERLIJK!!

 

Alleen mijn apotheek heeft geen pipetflesje en de websites waar ik terecht kom via google verkopen alleen maar dozen en niet per stuk.. iemand een idee waar ik ze kan kopen...?

 

 

Greetz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

en doordat je op lage temperatuur de alcohol hebt laten verdampen zijn er weinig terpenen vervlogen!! (mijne komt ook niet hoger als 35 graden ik zet hem op 30 alcohol verdampt mede door de lucht die erdoor geblazen wordt, het werkt ook als je niet verwarmt .....)

het duurt wel langer maar het resultaat is stukken beter!!! (maar das persoonlijk)

 

als je de olie de volgende keer meng met hennepzaadolie (reformwinkel) krijg je ook nog goede omega vetzuren binnen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

leila, ik heb die olijfolie ook, echt mega sterk........puur vind ik het te sterk als ik het in een salade doe...maar goed smaken verschillen ( nu heb ik het over de olijfolie zonder wietolie erin hahahha )

 

mijn ouders gaan naar frankrijk en nemen vanuit belgie alcohol voor me mee, mijn moeder vond het interessant en wil me wel helpen vanwege chronische pijn.....

 

ejb.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ejb de olijfolie gebruik ik normaal voor het bakken van eieren en niet voor salades want daarvoor is ie te sterk..

 

@jeroen ik las al zoiets dat t ook voordelen heeft.. alleen k kan t niet vergelijken doordat ik t niet eerder heb gedaan zelf..

 

@ Iedereen

 

Dit zijn ze

 

gallery_31516_12732_111126.jpg

 

grtz leila

Share this post


Link to post
Share on other sites

jippie, mijn ouders hebben vanuit belgie alcohol meegenomen, TOPPIE van ze, ze weten dat ik het gebruik vanwege chronische pijn.

 

zo hoort het!

 

ejb

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...