Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Green2Day

HENNEP KAN ONZE WERELD REDDEN

Recommended Posts

Hennep is al eeuwen bekend als een veelzijdige grondstof. Moderne technieken maken het mogelijk om het aantal toepassingen flink uit te breiden. Zo wordt hennep tegenwoordig volop toegepast in de auto-industrie (carrosserie, dashboard, deuren), de bouw, de cosmeticabranche, de voedingsmiddelen-industrie. Bovendien vindt er onderzoek plaats om uit hennep duurzame brandstoffen te produceren. Hennep groeit snel en neemt hierbij CO2 op. Hennepvezel is ideaal voor de productie van kleding. Het is vele malen sterker dan katoen, koel in de zomer en warm in de winter. Het neemt minder snel geur op als katoen en kan dus vaker gedragen worden voor het de was in moet..! Hennepstof slijt minder snel en gaat langer mee. Hennepvezel kan tegenwoordig tot een zeer dunne stof geweven worden, eventueel gemengd met zijde.

 

 

 

Propagandaposter om hennep een duivels stigma op te plakken. Ten faveure natuurlijk van de industriële baronnen, die hun staal en andere kunststoffen wilden verkopen.. De mens aan een (kunst-)touwtje houdend..

 

Alleen al voor de productie van WC papier worden er voor de EEG jaarlijks 250.000 bomen gekapt. Bomen zijn pas 20-30 jaar na aanplant oogstrijp. Hennep is in 90 dagen oogstrijp en kan ieder jaar geoogst worden, in derde wereld landen zelfs meerdere keren per jaar. Hennep kan per hectare 4-5 keer meer cellulose voor papier opleveren als bomen in een periode van 20 jaar. De cellulose van houtpulp dient vrijgemaakt te worden met chlorine dixoide een millieuonvriendelijk zuur, bij hennep volstaat het gebruik waterstof peroxide of het laten wegrotten van de houtachtige delen om de vezels vrij te maken.

Deze lange vezels zorgen er ook voor dat hennep papier vaker kan worden gerecycled. Henneppapier gaat in principe eeuwig mee, (het oudste bekende papier is hennep papier) vandaar dat hennep papier vroeger werd gebruikt voor belangrijke documenten, zoals bankpapier, kaarten, aandelen, staatsobligaties, bijbels, wetboeken en internationale verdragen. Na het aanemen van de Marihuana Tax act in 1937 werd alle papier alleen nog gemaakt van houtpulp.

 

Wist jij dat één hectare hennep levert na 14 weken al voldoende materiaal oplevert om een huis te bouwen? Alleen bamboe groeit nog sneller. Maar het voordeel van hennep is dan weer dat het op elke grond en in ieder klimaat groeit. Vooral in de bouw liggen er interessante en groene kansen: de combinatie van hennephout, kalk en leem biedt een uitstekend ecologisch alternatief voor beton. Het materiaal is met name populair in de houtskeletbouw. Net als beton kan het in voorgeproduceerde blokken worden gebruikt of het kan worden gespoten. Het materiaal is volledig duurzaam en geheel recyclebaar.

 

Gezond isoleren

Hennepvezel zijn ook goed in het buitenhouden van warmte, kou en geluid. Ze worden dan ook steeds vaker toegepast als ecologisch alternatief voor het conventionele isolatiemateriaal. Een combinatie van 90 % hennepvezel en 10% bico of PLA (maïszetmeel) versterkingsvezel, levert een schoon, stofarm en huidvriendelijk product op dat vochtregulerend is en geen chemische bestanddelen heeft. Conventionele isolatiematerialen moeten met chemische middelen worden bewerkt tegen ongedierte en brandbaarheid.

 

 

 

 

VEEL MEER LEUK LEES PLEZIER:

Share this post


Link to post
Share on other sites

zie je me al sjouwen op guerilla :yummy: ?

 

co2 flessen zijn co2 neutraal...want die wordt onttrokken aan de buiten lucht ;)

 

http://hempflax.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hennep ipv bomen! Zo heb ik het nog nooit bekeken maar klinkt goed ;)

 

Ik wil mijn reet wel vegen met een degelijk hennep wcpapiertje :yummy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik weet eigenlijk wel dat de kans te nihil voor woorden is, maar het lijkt mij prachtig om het nog in mijn leven mee te maken dat de bosjes naast de weg vervangen worden door onze plantjes... :yummy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wist jij dat....

 

Ja, we horen al 30 jaar dit soort verhalen.

Iedere High Life, Soft Secrets, etc, etc, etc staat er vol mee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dat is al heel lang bekend.

 

Wist je ook dat je eigenlijk helemaal geen liters brandstof nodig hebt om te kunnen autorijden, hoe kunnen ze anders naar andere planeten......echt niet met heel veel brandstof, het kan ook gecondenseerd worden en herbruikt. Mooie reportage gezien op Discovery Science. Dat zou ook al een hoop CO2 uitstoot schelen.

 

Er wordt zoveel achtergehouden en over de cannabisplant alleen maar negatieve dingen toegelicht, t is te triest voor woorden.

 

De plant kan onze wereld inderdaad redden, maar dat zien de kapitalisten niet zitten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuke zender inderdaad discovery science!

 

Achja Hennep, de onafhankelijkheidverklaring is erop geschreven..

Je kreeg in de tijd van Washington een boete als je geen hennep verbouwde op je land.

 

Als de wereld werkelijk hennep accepteert als wereldredder moet er eerst een enorm systeem van zelfvoorziening worden opgezet.

 

Laat Afrika het nu maar omarmen en de wereld voorzien van groene goede producten en zo onze economie nog verder aan het wankelen zetten.

 

Hemp, I love it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Je hebt in de ruimte weinig brandstof nodig, omdat er geen weerstand wordt ondervonden. Er is geen lucht en dus geen wind. Er is na 300 km stijgen ook bijna geen zwaartekracht meer merkbaar. Hierdoor hoef je alleen maar even op snelheid te komen. De rest van de afstand die je wilt afleggen (de maan ofzo) blijf je gewoon met dezelfde snelheid reizen.

 

Bovendien is de onafhankelijkheidsverklaring op perkament geschreven (klik). Ook de constitutie is geschreven op perkament.

 

Stoners...

 

Verder, planten nemen dan wel CO2 op, als je het verbrand komt het allemaal weer terug in de atmosfeer. Het is dus geen middel om de wereld te redden van het versterkte broeikaseffect, enkel een middel om het proces te vertragen. Zodra het gebruik van energie een bepaalde omvang heeft bereikt, zullen de klimaatproblemen zich alsnog voor gaan doen. Uitstel van executie dus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...