Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Palla

Zefl gesloten systeem maken

Recommended Posts

ik ben iid nog op zoek naar een co2 fles. Ik heb er wel 1 van een lasapparaat maar dat is geloof ik een mix van co2 met argon gas, dus niet geschikt voor dit doeleind.

 

Ik ben nu nog naar een adres op zoek waar ze van die grote flessen leveren van 10 kilo minimaal of waar je ventueel dit gas kan laten vullen en ook naar zo een koppelstuk voor 2 flessen dan.

 

Weet iemand een goed adres op internet??

 

Ik heb tevens een prijsopgave gekregevn van www.catec.nl . Zij leveren dus Co2 meters en controllers voor opzich leuke prijzen die vergelijkbaar zijn met die van Telaire.com.

 

Het contactpersoon bevool mij een EE80 aan. Deze heeft een meetbereik van 0-2000 PPM met een display erop en een schakeluitgang. Echter heeft deze maar een IP30 behuizing dus ik denk niet dat deze geschikt is omdat ik in de richting van 70% RV moet gaan zitten. De debtreffende meter kost €250 ex.

 

Ik zie op een prijslijst die ik gekregen heb ook een EE82 transmitter staan die geschikt is voor de tuindbouw.

Daar zijn er weer 2 van te krijgen met een meetbereik van 0-2000 ppm.

 

CO2 Transmitter voor tuinbouw; meet gebied 0…2000ppm; output 0-10V/4-20 mA

CO2 Transmitter voor tuinbouw; meet gebied 0…2000ppm; schakel-uitgang

 

De versie met de schakel-uitgang kost 296 ex en de andere is 327 ex. Volgens mij moet de versie met alleen een aan-uit schakeling voldoende zijn. Als het tenminste regelaar is dat op het moment het niveau te laag is hij aanslaat en te hoog afslaat.

 

Hier ben ik nog niet helemaal uit ik ga nog even wat rondbellen..

 

 

 

 

Palla

Edited by Aad
Geen handel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag weer flink aan de weer geweest met postNL. Ze hebben er werk van gemaakt. Vandaag kreeg ik een ander persoon aan de lijn die mij eigenlijk wel goed heeft geholpen. Hij heeft mij verteld dat ze al antwoord hadden moeten krijgen van het desbetreffende distributiecentrum. Morgen moet ik terugbellen.

 

Inmiddels al 2 mailtjes gestuurd waar ik in duidelijk maak dat ik hier werk van ga maken als zij dat niet doen. Geen reactie gekregen. Gelukkig hebben wij een grote vriend die google heet. Ff zoeken op ip adres en ben erachter gekomen dat het onderdeel is van Sensi Seed bv.

 

Hiervan staat gewoon een nummer op internet. Morgen ga ik daar ook naartoe bellen wil het niet baten met postNL. Willen ze mij niet helpen, dan ga ik wel even langs.

 

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik snap nou ook waarom je naar die CO² fles vroeg in mijn topic. :verrygood

 

Mag ik je een tip geven.

Ik heb jou topic even door zitten lezen.

Jij hebt aardig wat wensen (wie niet :lol:)

Als ik jou was, had ik met 6x 600 gestart met een zo laag mogelijke investering, en eventueel consessie's doen de eerste ronde.

Met een zo laag mogelijke investering moet jij hier dan zowiezo 2 á 2,3 kg afhalen (appeltje eitje, geloof me)

 

Je hok wel vast voorbereiden op het beste!

 

Met je eerste winst haal je een opticlimate 3500 zoals Amnees aangeeft.

Als ik jou topic doorlees sluit dat gewoon het beste aan op jou wensen.

Het scheel je zoveel onnodig gezeik wat je je op je hals haalt

Het is inderdaad even investering de 2e ronde. Maar die ga jij er (zeker met CO² toevoeging) er dik en dun uit halen.

 

Dan draai jij je 2e rondje 3,6 (1 op 1) en misschien wel 4,3kg!!! (1,2 op 1)

 

Hoop dat ik je aan het denken heb gezet.

Zou het zonde vinden als iemand zo zijn best doet terwijl de oplossing zo dicht bij is.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja op zich heb je wel gelijk daarmee. Ik heb echter al redelijk wat ervaring met het conventioneel kweken dus vandaar dat ik het nu met co2 wil gaan proberen. Als ik mijn klimaat goed onder controle krijg gaat het ook zeker lukken. Ik ga btw op steenwol beginnen want dat is veel geschikter omdat er dan met een hogere ec gewerkt kan worden maar dat weten jullie natuurlijk al. Ook heb ik dat boekje kweken met co2 nog eens een x doorgelezen. Vindt dat het daarin wel amateuristisch wordt beschreven margoed dat boek is ook al best gedateerd.

Ik wil nog steeds weten waar je die fles kan kopen. Ik zal je wel even een pb sturen...

 

Palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had je al aangegeven dat ik het niet over een co² fles heb gehad maar over een gasfles he!!

Die kun je gewoon bij elke willekeurige gasboer of via internet kopen. Je kunt een nieuwe kopen, en die laten hervullen.

Iemand in mijn topic gaf ook al aan een lpg-gasfles te kunnen nemen, die kun je gewoon bij een pomp vullen.

Op zo'n fles zit een koppeling waar de slang van de pomp op past :verrygood

 

Ik ga voor die CoolFlame (wellicht ook wel wat voor jou?)

Volgende stap de Opticlimate. Wellicht verkeerde volgorde, maar ik wil (ook wellicht net als jou) eerst weer ff wat centjes verschaffen :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik had het verkeerd begrepen in je topic. Wat ik er tot nu toe uit begrepen heb is dat je alleen flessen voor een speciaal soort gas kan gebruiken. Dus Co2 flessen voor Co2, Zuurstofflessen voor zuurstof etc. Weet niet of ik dat nou verkeerd begrepen heb maar dit vertelde ze mij bij Linde gas. Ik kan eventueel nog een een fles gratis krijgen, maar daar zit dus zuurstof in. Ik ga het even verder informeren.

 

Die coolflame is idd een mooie oplossing. In principe heb je dan hetzelfde als met een fles alleen dat het niet leegraakt. Dit lijkt mij een erg goeie oplossing. Ik heb echter het gebeuren voor op de fles al gevonden via e-bay voor 50 euro inc verzenden vanuit amerika (e-bay) Is onderweg

 

http://www.ebay.nl/itm/260970983460?ssPage...984.m1497.l2649

 

Zit alleen een 110v aansluiting op, maar voor de controller moet ik toch met een hulp relais gaan werken. Ik vind het btw niet erg want als dit mij allemaal lukt en het kost niet veel kan ik dit altijd nog ergens anders gaan toepassen.

 

Wat betreft dat aantal lampen, ik denk dat het beter zal zijn om 400 watters te pakken ivm warmteproductie. Mijn ervaring heeft mij gewoon geleerd dat het zoveel scheelt in vergelijking met een 600w lamp. Plus dat ik ook een beetje aan het stroomverbruik moet denken. Een airco van 850w is niet heel erg weinig. Wil het zo lang mogelijk goed laten gaan. Misschien de volgende ronde 600watters gebruiken. Kga sowies opzoek naar wat mooie evsa..

 

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er bestaan ook vsa's die een 400watt en 600watt lamp aankunnen. dan investeer je maar 1x

Share this post


Link to post
Share on other sites

dat is waar ja, die zou ik natuurlijk ook kunnen gebruiken. Ik vraag me echter wel af of de effiecienty wel goed is t.o.v. een normale die alleen op 400 of 600 werkt.

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Efficientie is gelijk of hoger als de bulb maar geschikt is. De bulb maakt het licht, niet de ballast. Die stuurt alleen maar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, maar er zit toch wel iets verschil in. Kan me de test tussen lumatek en andere evsa nog wel herrineren hier op het forum en daar kwam volgens mij ook uit dat de lumatek meer lumen gaf dan welke andere evsa dan ook. Vind het alleen beetje jammer dat ook deze evsa weer zo duur zijn, en in deze hobby waar je spullen nog weleens in beslag genomen kunnen worden is dat toch een nadeel.

 

Ik heb inmiddels een controller besteld op www.catec.nl. Dit is een controller van het type EE80. Deze heeft een meetniveau van 0 tot 2000ppm en kan gebruikt worden voor een luchtvochtigheid tussen de 10 en 90%.

Meter kost met display erin inc btw 297 euro. Deze heeft een schakeluitgang. Nu is het nog even wachten op mijn spullen. Moet alleen nog een hulp-relais aanschaffen omdat de schakeluitgang 24v is meen ik. De elektrische klep op de fles is echter 110V dus hier moet ik wel rekening mee houden.

 

Kosten zo ver:

Controller €297 Euro

Reduceerventiel met elektrische klep €50 euro

 

Nu alleen nog een Co2 fles op de kop tikken en een airco-unit, de rest heb ik allemaal al.

 

Ik heb btw. ook het 1 en andere lopen bellen en mailen ivm. die bestelling op weedseedshop.com.

Elke dag heb ik gebeld naar postNL. Ze hebben de klacht in behandeling, maar nu na zelfs een week hebben ze nog steeds geen antwoord van het distributiecentrum. Ik heb een e-mail gestuurd naar thuiswinkel.nl met daarin een klacht. Zij hebben contact opgenomen met de webshop. Ikzelf heb ongeveer elke dag een email getuurd. Nadat thuiswinkel contact had gezocht hebben ze pas gereageerd.

Vervolgens kreeg ik doodleuk een email dat ze aan tnt hebben gevraagd wat er met het pakje is. Je raad het al zij geven aan dat het bezorgd is. Dus daarop dat ze het 'raar' vinden en dat ze als het pakje niet bezorgd is ze het waarschijnlijk geretourneerd krijgen en ze het dan opnieuw opsturen.

 

Toen ben ik pas echt kwaad geworden en heb ik ze een haatmail gestuurd dat er geen klantondersteuning is en dat ik andere stappen ga ondernemen, kortom een heel verhaal. Opeens konden ze wel snel reageren want na 10 minuten kreeg ik een e-mail terug met daarin dat ze wel klantenondersteuning bieden en streven om klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn blablabla. En dat ze het product opnieuw verzenden, een onderzoek hebben in laten stellen en dat ze mij op mijn woord geloven.

 

Ik zou zeggen de aanhouder wint!! al moet ik eerst nog maar zien of ik nu wel daadwerkelijk mijn pakketje binnenkrijg en of ze het ook echt verzenden.

 

Bij deze wil ik mijn teleurstelling in postNL wel mededelen aan jullie. Je kan als ontvanger helemaal niks doen. Ik heb van alles geprobeerd maar kreeg alleen maar te horen dat ik het moet afwachten en zelf iedere x contact op moet nemen. Ze doen dit overigens uit coulance- volgens de medewerkster van postNL.

 

Ik zou zeggen kies lekker voor een aangetekende of verzekerde verzending en het liefste via dpd ofzo want die doen dit soort fratsen niet.

 

 

 

En ohwjah ik heb nog 2 vraagjes:

-Kan de titel van dit topic nog aangepast worden omdat er zefl ipv zelf staat

-Weet iemand een adres of een bedrijf waar ze co2 flessen leveren van 10kg of meer.

 

 

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

CO2 fles inmiddels gekocht. 10kg voor 243 euro. Vrij prijzig maar fles is nu eigendom. Ben ik vandaag even aan het kijken op e-bay. Kom ik dit dus tegen:

http://stores.ebay.de/Co2-Tankstelle/Co2-F...1513&_pgn=1

En dezelfde fles is de helft van de prijs. Komt wel verzendkosten bij van 50 euro, maar dat is iig een stuk goedkoper als de fles die ik heb gekocht.

 

Tevens zie ik ook veel CO2 controller van de amerikaanse markt. Wat worden wij als Nederlandse consument toch bedonderd zeg :lol:

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tevens zie ik ook veel CO2 controller van de amerikaanse markt. Wat worden wij als Nederlandse consument toch bedonderd zeg
jup zie ze al voor 250$ voorbij komen, tel er een 70$ verzend bij op en je bent voor een eurie of 260 al klaar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ik heb nu een beetje spijt dat ik mijn co2 monitor controller besteld heb. Deze kost 297 euro inc btw. Maar deze heeft dus geen losse voeler. Er is een CPPM-4 te koop denk met verzenden dat je deze voor 400 euro hebt. Dan hebje en digitale met losse sensor. Kan zelfs uitgebreid worden dat je luchtbevochtiger en afzuiger hierop aangesloten wordt. Hoefje dus helemaal niet moeilijk te doen met klokkenspel etc.

 

Jammergenoeg is dat wel allemaal 110v. Mijn regelklep is wel 110v maar de rest natuurlijk niet..

Share this post


Link to post
Share on other sites

je maakt het jezelf wel niet makkelijk. Ik denk dat je straks net zo veel centen kwijt bent als je er gewoon hier een gekocht had....Een co2 controller met sensor kost hier rond de 700euro. Wel plug&play. Een regelaar voor je fles met 230volt klep kost hier ook 150euro. Een flesvulling kost ook de wereld niet.

 

Voor 1000euro draai je en dan kun je met de een kleine investering met de controller ook je luchtbevochtiger en kachel sturen. (en je lampen die ook nog eens 400watt en 600watt kunnen sturen.)

 

Ik vraag t me af........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palla,

 

Wat is het merk afsluiter zit er op je Reduceerventiel ik kan je misschien helpen aan 24v of 230v spoelen

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fles 10 kilo gevult: 249 euro

regelaar fles met magnetische klep: 50 euro

Omvormer 110v naar 220: 22 euro

Monitor + controller CO2: 297 euro

Airco unit marktplaats 12000btu 50 euro

 

 

 

Volgens mij is dan het totaal plaatje al goedkoper dan alleen die controller of zie ik het verkeerd?

 

Had ik het anders gedaan was het zeker 1000 euro geweest. Dus op deze manier heb ik voor de helft van het geld toch een systeem waarmee ik het kan gaan proberen. Ze bieden hier op de markt hele mooie systemen aan hoor daar niks op aan te merken, maar soms is het gewoon nogal prijzig. Goed zoeken leert dat het gewoon goedkoper kan.

 

@lion 61

Ik heb zo een spoel liggen van 230v. Kan deze niet omwisselen omdat de 110v een andere aansluiting heeft. Zou ik deze in zijn geheel moeten vervangen. Alleen kost een omvormer maar 22 euro en zo een spoel enzo was geloof ik al iets van 40 euro. Merk weet ik zo eve niet moet ik thuis even kijken. Tis iig een 110v ac

 

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

de co2 sensor die bij de dimlux controller zit kost rond de 550, dat maakt het nogal prijzig. de dimlux controller zelf kost maar 250.

Share this post


Link to post
Share on other sites

als jij kijkt bij growshops in de states heb je co² controllers voor minder dan 200 $

Share this post


Link to post
Share on other sites

En daarom zei ik dus ook dat wij als consument zo belazerd worden hier in NL. Heel veel bedrijven doen niks anders als importeren en er een smak geld bovenop gooien.

 

 

@Racker ik zie wat je bedoeld. Ik heb echter alleen dat reduceerventiel met klep via e-bay gekocht. De rest gewoon in nederland. Alleen na dat ik dus het 1 en ander besteld heb kwam ik erachter dat completere apparaten dus voor hetzelfde geld in de VS verkrijgbaar zijn. Hier heb je ze ook gewoon maar zijn ze wat prijziger. Die sensoren met ndir van bijv. dimlux zijn voor veel goedkoper te krijgen.

Zelfs nieuwe co2 flessen zijn goedkoop (10kg gevult - 122+50verzn) via e-bay. Een 30kg fles gevult kost 130 euro. Helaas wordt deze niet verzonden naar nl alleen flessen tot 15kg.

 

 

Dat terzijde. Ik heb de fles teruggebracht. Heeft me helaas wel 50 euro gekost omdat er 25% vanaf ging. Toen ff op mp gekeken en heb nu 1 volle en 1 lege fles van 10kg voor 150 euro, en een adresje waar het goedkoop vullen is. Dus voor 700 euro ben ik nu eigenlijk klaar met apparatuur voor mijn gesloten systeem.

 

Het enige wat ik nu nog moet doen is iets verzinnen om de airco in te plaatsen. Ik wil zelf een kist maken met daarin de ene kant de ingaande kant en dan de uitgaande kant(duhhh). Zit alleen nog een beetje ermee of ik nou een kist moet maken of gewoon de slangen direct op de airco aan moet sluiten. Iemand suggesties misschien?

 

Trouwens vandaag dus weer reactie vanuit postNL. Pakket is wrsch ergens anders bezorgd zonder briefje bij mij in de bus te gooien. De chaffeur heeft gezecht dat morgen hoogstwaarschijnlijk het pakket alsnog persoonlijk door hem bezorgd wordt. Nou kijk is aan mijn gezeik heeft toch goed uitgepakt, had ik niks gedaan had er niks gebeurd!

 

palla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...