macerror 2,515 Posted February 16, 2012 aloha daar loempias eten een van mn hobbies is chinees vietnamees of snackbar met een beker pindasaus heerlijk allemaal. wou ik hier es info vangen of het te raliseren is . dit idee houd me al een tijdje bezig maar ik durf het niet . ik ben niet lid van jackass dus ga niet zeggen van probeer het of zoiets want dat vind ik eng . het gaat hier niet om stoned worden maar om de taugeh met pindasaus. als iemand hier een recept voor heeft hoor ik het graag . dat je de helmpjes eraf moet peuteren snap ik en dat lijkt me wel een monnikkenwerkje. met rooie saus is ook fijn btw . iemand? hgrr Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted February 16, 2012 Ik heb in de US een salade gegeten met Cannabis sprouts. Erg lekker. Hier een icmag topic KLIK Je kan vers zaad ook roosteren en als snack gebruiken of in de salade of bij de crusli als ontbijt. Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy321 0 Posted February 16, 2012 spruiten van de meeste plantenzaden zijn te eten, tís vaak het zaad van bepaalde planten die schadelijk kunnen zijn bijv. levensboom.. of zaden van de nachtschadegerelateerde planten zou ik vermijden... Olie van de zaden van de st jacobsbloem schijnen in klijne hoeveelheden juist goed te werken.. word veel in de medische ind. verwerkt.. Zou het gewoon doen de thc en andere stoffen worden pas aangemaakt in de bloei... grtz and enjoy your sprouts.. ps .. je doet je naam geen eer aan gewoon proberen mac. een beetje trippen of aan de dunne maakt toch nie uit?? Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted February 16, 2012 aloha @DOC OK thanx daar heb ik wel wat aan het is niets nieuws onder de zon weer wat geleerd. @andy123 je hebt gelijk mischien ben ik oud aan het worden . de levensboom kom ik niet aan en omdezelfde reden eet ik geen eieren rechtstreeks van de stokken. maar ik ga niet alle zaden uit de tomaten pulken want ik heb geen hinder van deze nachtschadeachtige . eind jaren 80 zat ik aan de absinth in tsjechie trippen en 3 dagen aan de schijt . ik zal mn kookboek ff checken op een loempia . hgmcr Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted February 16, 2012 Hoor ik daar het woord loempia? Dat zal wel lekker gaan worden. /zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted February 17, 2012 aloha @zoDd dat ziet er lekker uit hoor. die sausjes zijn pittig denk ik of valt het mee ? hzgr mcrrr Quote Share this post Link to post Share on other sites
andy321 0 Posted February 17, 2012 Geweldig filmpje Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted February 17, 2012 Die zijn heel pittig. Eentje is een soort loempia saus maar dan heel veel pepers. Dat wat vloeibare is Vis saus met veel pepers en wat kruide erin. Zal zondag kijken als ik een loempia saus recept vertaald kan krijgen (Heb er een van me schoonzus mee). /zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted February 17, 2012 alowa @zoDd :ok gaaf een loempia recept . ik denk dat die sausjes met pepers wat te scherp zijn voor mij . een chilisaus van calve vind ik al killing en dan weet je het wel . ooit heb ik es bami trafassi gemaakt surinaams ik dacht dat het wat ketjapachtig zou zijn . bleek het van zwarte pepers zo donker te zijn . later nog aan een kennis gevraagd een surinamer wat trafassi betekend hij zei dat betekend anders . dat kunnen blanken niet eten zei hij . en de meeuwen hier achter de flat hebben er met zn tienen ook een half uur over gedaan ik had medelijden met ze . hzgr mcrrrer Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted February 17, 2012 Zal zondag kijken als ik een loempia saus recept vertaald kan krijgen (Heb er een van me schoonzus mee). Ik bedoelde de loempia saus. Voor echte loempia moet ik even kijken. Noord Vietnam lang/dun en vaak met kip/eend erin. Als de foto hier onder. Zuid Vietnam korte/dun en gehakt erin. Zoals de foto in de vorige reply. Ik kijk zondag wel even wat ik neer kan zetten. /zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted February 17, 2012 aloha sorrie dat had ik over het hoofd gezien maar recept voor loempiasaus ben ik zeer benieuwd naar en kan ik er wat minder pepers in doen . hgmcrrr Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted February 18, 2012 ik heb ook een heel eenvoudig loempia saus receptje. nodig 1 dl rijstazijn 80 gram witte suiker 1 rode peper met zaadjes 1 teentje knoflook 1 cm gemberwortel 1 tl zout De rode peper, knoflook en de gember fijnwrijven, en dan met de azijn verwarmen, niet koken. de suiker toevoegen. dan een kwartier op heel laag vuurtje warmhouden. als je niet van pittig houd maar wel de smaak van de rode peper wilt hebben, doe dan een stuk rode paprika (stukje twee keer zo groot als de rode peper) maar dan we de peper weghouden Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted February 21, 2012 van een schoonzus. 3 eetlepels suiker. 6 Eetlepels azijn. 1 paprika. halve eetlepel maiszetmeel. 2 rode pepers. 2 teentjes knoflook. Paprika, peper, knoflook fijnkillen. suiker + azijn (+ Paprika, peper, knoflook) op het vuur. Dan na een tijd beetje voor beetje maiszetmeel toevoegen zodat het wat dikker is. Dit is erg pittig en scherp maar gewoon wat minder peper en knoflook. /zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites
g.w 0 Posted February 25, 2012 hmmmm honger je recepten zijn volgens mij net als je foto's Quote Share this post Link to post Share on other sites
jantuinman 3 Posted February 26, 2012 of zaden van de nachtschadegerelateerde planten zou ik vermijden... Dat word lastig... aardappels, tomaten, aubergines, paprika's, courgettes zijn ook nachtschade gerelateerd Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted February 26, 2012 alowa dan voorlopig maar geen pizza meer . hg m Quote Share this post Link to post Share on other sites
Pirus 0 Posted February 29, 2012 Cannabis zaden zijn gewoon eetbaar. en zijn een rijke bron aan eiwitten. ( een van de rijkste te vinden in de natuur ) behalve dit heeft het ook de juiste verhouding aan Omega 3 zuren die ons lichaam nodig heeft en zelf niet kan aanmaken. En nog VEEL meer; vitamines, mineralen, amminozuren, ect. Kiemzaad is erg goed voor het lichaam en wordt zelfs aangeraden wanneer je nogal futloos voelt. Net als bonen, taugeh en tuinkers komt er veel energie vrij bij het onkiemen. Het omhulseltje; het gene wat het kleine plantje beschermt houd ze ook tegen om te groeien. En deze moet worden opengebroken. Kiemzaad wordt in de wereld veel gebruikt voor salades. Dit is niet anders voor cannabis zaad, echter zul je deze niet snel op je bord in een restaurant vinden Van je "wiet taugeh" kun je tevens wietmelk maken. Dit doe je door al je "taugeh" te blenderen en vervolgens te filteren door een klein zeefje (koffie filter bv.) Succes! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted November 2, 2012 tuurlijk zijn hennep zaden eetbaar ! ze zijn alleen voor de laatste 70 jaar verboden .. waarom dat mag god weten het is het meest voedzame zaad op deze wereld !!! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Doc 12 Posted November 2, 2012 Volgens mij is dat sperma en geen Hennepzaad. Quote Share this post Link to post Share on other sites
digi 2 Posted November 2, 2012 deel u ervaring doc Quote Share this post Link to post Share on other sites
Elmo2007 438 Posted November 2, 2012 ja vertel ? nee serieus hennep zaad is erg goed eetbaar en zou veel meer gegeten moeten worden over een tijd zullen we wel weer moeten .. lekker Quote Share this post Link to post Share on other sites
cannabusinesss 50 Posted November 4, 2012 ik heb wel eens een zadenkweek gedaan met een wat later een herma bleek dus ik heb het zaad aan mijn vogel gevoerd. De zaden zijn erg gezond dus het kan. Elmanito weet er ook het een en ander van over hennep producten en het consumeren. Quote Share this post Link to post Share on other sites
macerror 2,515 Posted November 5, 2012 alowa ik ben tegen een wietsoepje aangelopen die de polen met de kerstdagen eten semienka genaamd . en daar zitten wietzaden in . op google staan alleen poolse hits als je seminka intoetst en bij bing blijft het pools dat vinden ze denk de moeite niet om pools te vertalen . als iemand polen naast em op de steiger hebt staan of je plekje als vrachtwagenchaufeur heeft overgenomen zou je hem ff kunnen vragen . in japan is het een oud gebruik om mekaar met kerst over de rug kokken . dit doen ze na het knippen der wiet niet fris maar wel eetlustopwekkend om te zien . wij kunnen nog heel wat leren van die agiente oude orientaalse gebruiken . cannabusinesss ; is je vogel hetro gebleven ? hg m Quote Share this post Link to post Share on other sites
Guest elmanito Posted November 5, 2012 Tis eetbaar & drinkbaar als je het door de blender gooit. Quote Share this post Link to post Share on other sites