Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

Sign in to follow this  
Nielz

Kweken met Aquaponics

Recommended Posts

Aangezien het kweken met aquaponics geheel onbekend is op dit forum heb ik teksten op internet gezocht.

Veelal zijn dit engelse teksten welke vertaald zijn naar het nederlands om het voor iedereen mogelijk te maken om te lezen.

 

 

Aquaponics:

Dit artikel is het eerste in een twee delige serie over aquaponics die voor het eerst zal beschrijvenover het aquaponic tuinieren, dan richten er ond op de praktische details rond de onderdelen van een bloeiend aquaponics systeem, van de vissen, planten en bacteriën aan het groei bedden, aquaria en sanitair mogelijkheden. Hopelijk tegen het einde van het volgende artikel zal ik ervan overtuigd dat sommigen van jullie die aquaponics moet op zijn minst een deel van uw kweekmethode wordt, en aangezien je de tools die u nodig hebt om te beginnen.

 

Het lijkt gepast dat we onze reis samen beginnen met het beantwoorden van de vraag: Wat is aquaponics?

Op zijn meest elementaire niveau aquaponics is het huwelijk van de aquacultuur (het water leven) en hydrocultuur (kweken van planten in water en zonder bodem) samen in een geïntegreerd systeem. Het vis afval bevat biologisch voedsel voor de groeiende planten en de planten vormen een natuurlijke filter voor het water waarin de vissen leven. De derde en vierde kritisch, maar toch onzichtbare acteurs in het stuk. Het zijn de heilzame bacteriën en composteren rode wormen. Denk aan hen als het Conversion Team. De gunstige bacteriën bestaan op elke vochtige oppervlakte van uw aquaponic systeem. Ze zetten de ammoniak uit het visafval dat is giftig voor de vissen en nutteloos voor de planten om, eerst in nitriet en dan veranderd dit in nitraat. De nitraten zijn relatief onschadelijk voor de vissen en vooral, ze zijn het fundament van de plantenvoeding. Op hetzelfde moment, de wormen zetten het vaste afval en rottend plantaardig materiaal in uw aquaponic systeem om in vermicompost waarin de resterende afvalstoffen microvoedingsstoffen levert.

 

Hier gaan we verder met het verhaal

• Aquaponic Gardening staat thuis kweken van vis.

• Aquaponic Tuinieren gebruikt 90% minder water dan de bodem op basis van tuinieren.

• Aquaponic Tuinieren is vier tot zes keer zo productief op een vierkante meter grond als bodem op basis van tuinieren. Dit is omdat met aquaponic tuinieren, u kunt planten ongeveer twee keer zo dicht op elkaar zetten en groeien twee tot drie keer zo snel als ze doen in de bodem.

• Aquaponic Tuinieren is vrij van onkruid, water en bemesting betreft, en omdat het wordt gedaan op heuphoogte is er geen rugbelasting.

• Aquaponic Tuinieren is per se biologisch. Natuurlijke visafval biedt al het voedsel van de planten nodig hebben. Bestrijdingsmiddelen schadelijk zou zijn voor de vissen, zodat ze nooit gebruikt worden. Hormonen, antibiotica en andere additieven vis schadelijk zou zijn voor de planten, zodat ze ook nooit gebruikt worden. En het resultaat is net zo smaakvol als bodem op basis van biologische producten, met het extra voordeel van verse vis voor een veilige, gezonde bron van eiwitten.

• En als u al een hydroponic tuinman overweegt over te schakelen naar Aquaponic Tuinieren kunt u genieten van de volgende voordelen: • Aquaponics is aangetoond dat meer productiever dan hydrocultuur na de aquaponic bio-filter is volledig vastgesteld. (Studie door Dr Nick Savidov, van de diversificatie van gewassen, Centrum Zuid, Alberta Landbouw Voedsel en Plattelandsontwikkeling bij Brooks, Alberta, Canada rapport in het "Aquaponics Journal," 2e kwartaal, 2005)

• EC (elektrische geleidbaarheid) tracking wordt vervangen door het volgen van ammoniak, nitriet en nitraat.

• pH-waarde is veel stabieler.

• Visvoer is aanzienlijk goedkoper dan hydrocultuur voedingsstoffen.

• Je hebt nooit dump van uw voedingsoplossing! In plaats van problemen met chemische onbalans die we regelmatig ervaren in de hydrocultuur, in een aquaponic systeem bent u het bereiken van een natuurlijke stikstof balans die het kenmerk is van een evenwichtig ecosysteem. Ik zie het water in mijn systeem als een essentieel onderdeel dat ik gekoesterd in de nabije perfecte balans waarop zij zolang blijft als ik dit systeem blijf gebruiken.

• Het beste van alles, dat u afscheid kunt nemen van pythium voor altijd. Het is non-existent in aquaponics.

 

 

Soorten Systemen:

 

 

AquaBundance deel 1.

 

Deep Water Culture (DWC) is waar de meeste van de universitaire onderzoek op aquaponics heeft zich op heeft gericht. Dit geldt met name aan de Universiteit van de Maagdeneilanden waar Dr James Rackocy heeft de afgelopen 30 jaar het perfectioneren van deze groeiende techniek. In DWC, worden de vissen in tanks los van de planten. De solide visafval is verwijderd uit het water met behulp van een bezinktank en verduidelijking van filters voordat het wordt verzonden naar de loopbanen. Dit voorkomt dat de plant wortels worden bekleed met vaste stof en verstikkend werken. het vis water circuleert dan door een racebaan die is bedekt met drijvende vlotten. Deze vlotten hebben gaten erin om netto beplante potten waarvan de wortels bengelen direct in het water te accepteren. Pas geplante vlotten worden gedropt in het begin van de waterbaan. De vlotten voortgang langs de waterbaan bij elke nieuw geplante vlot te duwen de oudere vlotten aan het eind van het weg, waar ze worden getrokken uit het water en geoogst kunnen worden. DWC is een uitstekende aquaponic teelttechniek voor commerciële kwekers vanwege dat het relatief eenvoudig is om te planten, hebben de neiging, en oogst een groot aantal snelgroeiende planten zoals sla en kruiden. DWC biedt ook zeer een stabiel water met temperaturen en pH-waarde als gevolg van het hoge volume van het water. De nadelen van DWC zijn dat in het filteren van de vaste stoffen die u veel van de micro-organismen nodig is om gezonde, grotere, vruchtlichamen planten groeien verliezen. Ook, terwijl het gedaan is, is het moeilijk om grotere planten te kweken om originele grootte als gevolg van de uitdagingen op het krijgen van voldoende zuurstof naar de grotere wortelzone van een plant die zijn hele leven woont in het water.

 

 

AquaBundance deel 2.

 

De meeste media-gebaseerde groeien systemen gebruiken een timer om de pomp in het aquarium en uit te schakelen. Een typische timer cyclus is 15 minuten gevolgd door 30 - 45 minuten uit en de cyclus herhaalt. Wanneer de pomp start, wordt water uit het aquarium gepompt in de groeien bed. Het groeien bed vult met water tot ongeveer 10 "of zo. Dit zorgt voor veel water en voedingsstoffen voor de planten. Hydroton of andere media boven deze hoogte zijn in de 'droge zone' en droog blijven de hele tijd. Wanneer het water ongeveer 10 bereikt ", eventuele extra water direct terug in het aquarium door middel van een" overflow "-mechanisme. De terugkerende water slaat het wateroppervlak in het aquarium, waardoor turbulentie die helpt beluchten het aquarium water. Als de timer wordt uitgeschakeld, stopt de pomp en de rest van het water in de groei bed keert terug naar het aquarium. Deze periode van inactiviteit geeft de wortels een kans om te drogen, en 'adem' de lucht - iets wat ze zeer op prijs. Dan, wanneer de timer activeert de pomp weer de cyclus zich herhaalt.

 

De vissen

 

Elk aquaponic systeem begint met de vissen en er is een grote verscheidenheid uit te kiezen. Het belangrijkste ding om in gedachten te houden is het gebruik van zoet water vissen. Maar welke zoet water vis te verhogen? Om erachter dit uit, te beginnen door te beslissen of je wilt vissen te kweken voor voedsel of voor de show. Als u geïnteresseerd bent in het kweken van eetbare vis, tilapia meestal gebruikt in aquaponics omdat ze een lekker, snel groeiende vis die lage zuurstof-eisen en zijn niet erg kieskeurig over hun aquatisch milieu. Tilapia zijn over het algemeen verkrijgbaar bij fingerling grootte (3 - 4 ") en neem 9 - 12 maanden te bereiken" plaat "grootte (ongeveer 12" en 1,5 pond). Veel andere eetbare vissen kunnen ook worden verhoogd, zoals forel, meerval en baars. Wees niet bang om andere soorten te proberen. Wees er zeker van dat wanneer u de perfecte omgeving voor de vis creërt, u van plan bent voor een optimale temperatuur van het water, gezelligheid, en het dieet voor die ooit soorten die je hebt gekozen. Forel, bijvoorbeeld, vereisen een tank omgeving die lijkt op de berg stromen waar ze vandaan komen. Dit betekent dat het water temperatuur van 55 ° C of lager en veel zuurstof. Ze zijn ook vleeseters, dus het is niet praktisch om andere soorten met hen of een verscheidenheid aan leeftijden en maten vertegenwoordigen in dezelfde tank.

Nadat u hebt gekozen uw soort, zult u moeten beslissen hoeveel vissen u in uw tank wilt. De veiligste veebezetting is een pond van de volwassen vis voor elke 5 gallons (19 liter) water. Dit komt neer op ongeveer een vis voor elke 3 gallons (11 liter) van het water, afhankelijk van de grootte van de vis. Een andere goede vuistregel is met een minimum van 50 liter water moet een eetbare vis zwemmen tot plaat grootte. Als u geneigd tot het houden van uw vissen als huisdier in plaats van voedsel, kun je gaan met een veel kleinere aquarium en gebruik elke zoetwater vis die je zou aannemen van een dierenwinkel.

 

Planten

 

Bijna elke soort plant kan u kweken in aquaponic systemen. De belangrijkste uitzondering is zuurminnende planten, zoals bosbessen struiken. Het geconverteerde vis afval zorgt voor een bijna perfecte, complete planten voedsel dat kan worden uitgebreid indien nodig. Af en toe ijzer, calcium en / of kalium tekorten aan voedingsstoffen opdagen maar ze kunnen allemaal worden gecorrigeerd met behulp van kleine hoeveelheden mineralen die veilig zijn voor de vis (Je hoeft slechts 1 keer aan te vullen in bijna twee jaar van gebruik).

In een aquaponics groei bed, is er weinig concurrentie voor voedsel, water en zuurstof.

 

Bij het bepalen wat te planten, vermijd cultiveren te veel van een bepaald type en de leeftijd van planten in een enkel groeien bed. Een monocultuur in aquaponics leidt vaak tot een gelijktijdige oogst, en oogsten van veel planten in een keer kan een systeem uit balans brengen. Denk eraan, je planten filteren het water voor uw vissen dus zorg ervoor om een constante levering van zaailingen te houden om geoogste gewassen snel te kunnen vervangen.

 

Overweeg metgezel planten om ongedierte te bestrijden, als goed. Kan bijvoorbeeld de plant goudsbloem in uw systeem helpen met het weren van sommige insecten. Als je een schadelijke insecten op uw planten raden wij het gebruik insecticide zeep en / of neem olie als een veilige, biologische manier om het probleem snel op te lossen. Doe dat zorgvuldig, echter, want de vissen zijn niet gek over het hebben van zelfs biologisch plaag controles in hun water. Vermijd "bug bommen", zelfs als ze zijn goedgekeurd voor biologisch gebruik.

 

Heilzame bacteriën (microben) en Worms

 

Bacteriën zijn de motor van een aquaponic systeem. Zonder nitrificerende bacteriën veranderd de ammoniak zich in nitraat, dan zou de vis al snel sterven aan ammoniak toxiciteit en de planten zouden verhongeren door gebrek aan voeding. Nitrosomonas bacteriën zetten het giftige ammoniak in nitrieten en vervolgens Nitrospira bacteriën het nitriet omzetten in nitraat. Het proces waarbij de bacteriën van nature zijn gevestigd. Om het optimale klimaat en water te krijgen duurt het ongeveer een maand. We zullen ingaan op de mechanica van het starten en te versnellen in een later artikel, maar weet dat nadat hij vastgesteld, bacteriën zal koloniseren op alle vlakken van het systeem dat in contact blijven met de vis water.

 

Zorg dat er geen gechloreerde kraanwater te gebruiken bij het vullen van een tank, zoals chloor zullen de nitrificerende bacteriën sterven in het systeem. Voor het verwijderen van chloor uit het leidingwater, moet u gebruik maken van een dechlorerende filter, of top van je tanks op een frequente basis met slechts een zeer kleine hoeveelheid water (minder dan 5% van het water volume), of instelling van een aparte ontgassing tank. Chloor wordt "off-gas" (dmv de chloor verlaat het water als een gas) op eigen voeten binnen een paar dagen, en versnelt als je lucht toe te voegt. Chloramine is ook schadelijk voor nitrificerende bacteriën en de vis-en, indien aanwezig, moet dit uit het water gefilterd worden. Neem contact op met de openbare watervoorziening om uit te vinden of er chloramine in uw leidingwater zit.

 

Net als een goed glas wijn, zal de bacteriën in een aquaponics systeem beter na verloop van tijd, steeds stabieler en effectiever. Het duurt ongeveer een maand om zich te vestigen in uw systeem, maar na 6 maanden zal het beter presteren dan een traditionele bodem gebaseerd of hydrocultuur systeem. Zorg ervoor dat de bacteriën in uw systeem, zoals de kostbare vrienden dat ze door nooit te laten groeien van uw bed uitdrogen, nooit blootstellen de bacterie aan vriestemperaturen voor een langere periode van tijd, en nooit toestaan dat de bacteriën in contact komen met chloor of chloramine.

 

De bacteriën zijn de motor van een aquaponic systeem, wormen zijn de geheime wapen. Nu het geheim is uit! Voeg compostering rode wormen om uw media-gebaseerde aquaponics systeem na een paar maanden af te breken de vaste vis afval in vermicompost. Vermicompost is zeer gunstig voor de planten.

----------------------------------------

We zullen ons nu concentreren op wat u moet weten om een media-gebaseerde aquaponics systeem, met inbegrip van overwegingen over het aquarium, het groei bed, het sanitair en de media op te bouwen. Dus laten we beginnen.

 

Aquarium

 

De grootte van uw aquarium zal de uiteindelijke omvang en flexibiliteit van uw aquaponics systeem te definiëren, dus overweeg de tank grootte van in het begin van uw ontwerp proces. Als u het bouwen van een klein, desktop systeem met een aquarium, wordt u beperkt tot aquarium vissen die comfortabel zal leven in de grootte aquarium je eigen. Wilt u grotere, eetbare vis, de belangrijkste regel van de duim te groeien bij het kiezen van een tank is ervoor te zorgen het is gemaakt van stevig, voedsel-veilige bouwmateriaal. Zorg er vervolgens voor dat de tank is op zijn minst 18 "diep (457 mm), en heeft ten minste 50 liter (189 liter) water. Tanks moeten ongeveer 50 liter (189 liter) of meer te houden om "plate grote" vis (12 "en 1 ½ pond, 300 mm en 680 gram) te groeien.

 

Aquaponics vis tanks kunnen worden gemaakt van vrijwel elke structuur die voldoende afmetingen heeft. Ze hoeven niet eens water dicht te zijn, bekleed de bak EPDM vijverfolie. U kunt ook gebruik maken van alles van gerecycled badkuipen, voorraad tanks en IBC tanks, voor gerecycleerde vaten.

 

Omdat het moeilijk is om je aquarium te verplaatsen als je deze eenmaal gevuld hebt met water, moet u zorgvuldig kijken waar u deze plaatst. Idealiter zou de aquarium moet zich binnen of buiten in de schaduw. Vissen hebben geen zonlicht om te gedijen en de extra warmte en algengroei tegen de zon kan een probleem worden. Zorg er ook voor de tank is op een stevige ondergrond staat die het gewicht van de tank aankan gevuld met water. Op 8,3 pond per gallon, bereikt u snel een gewicht dat kan hoger zijn dan de structurele beperkingen van het oppervlak u van plan bent te gebruiken.

 

Waar u ook kiest om uw tank te plaaten, is het belangrijk je waterresevoir ten minste gedeeltelijk te dekken om te zorgen dat kinderen en huisdieren er niet in vallen binnen Covering het zal ook de hoeveelheid licht die op de tank te verlagen. Dit zal u helpen controle houden van de temperatuur van de tank op pijl te houden en zorgt voor minder algengroei.

 

Groei bed

 

Het aquarium volume bepaald de maximale grootte van uw bed. Hier vertel ik waarom. De planten hebben het visafval te gedijen. Hoe groter het groei bed en dus meer planten, hoe meer visafval nodig. Eenvoudig - je moet genoeg vis hebben om uw planten te ondersteunen. In het algemeen is aanbevolen het groei bed en de vissen tank naar verhouding te maken. De verhouding is ongeveer 1:1, dat wil zeggen het aquarium volume moet ongeveer gelijk zijn aan het volume van de groei bed. Deze verhouding kan ook worden gedacht in gallons per kubieke meter, het streven naar 6 liter (22 liter) aquarium voor elke kubieke voet groei bed. Bijvoorbeeld, een 50 gallon (189 liter) tank kunnen 6 tot 8 kubieke meter groeien bed te ondersteunen. U kunt deze vuistregel helemaal naar 2:1 (twee keer het aquarium volume naar bed volume groeien), maar zorg ervoor dat de bezettingsdichtheid van uw aquarium dienovereenkomstig te verminderen omdat deze aanpak vermindert uw vermogen om het aquarium water filter met het groeien bed planten.

 

Aquaponics groeien bedden moeten ongeveer 12 "diep (300 mm). 12 "biedt voldoende diepte ter ondersteuning van de meeste planten en moedigt de bacteriën en composteren rode wormen in het laten groeien om volledig te vestigen. Een 12 "diepe bed moet nooit worden schoongemaakt, want de robuuste eco-systeem ingeschakeld door een 12" diepe groeien bed regelt dit voor je. Hieronder is een uitstekende uitleg door de Australische Murray Hallam van de dynamiek - herdrukt met toestemming van zijn nieuwe Aquaponics Secrets video:

 

 

 

 

Oppervlak of droge zone (Zone 1) - De eerste 2 "(50mm) is de lichtinval en de droge zone. Verdamping van het bed wordt geminimaliseerd door het bestaan van een droge zone. Deze droge zone beschermt ook de plant basis tegen kraag rot. Bovendien, door ervoor te zorgen dat deze zone is droog gehouden, Algen krijgen op deze manier geen kans om op het oppervlak van het bed te groeien en vocht gerelateerde infecties door plantenziekten zoals echte meeldauw worden geminimaliseerd.

 

 

Wortelzone (Zone 2) - De meeste wortelgroei en plant activiteit zal plaatsvinden in de volgende zone van ongeveer 6 "- 8" (150 - 200mm). In deze zone, tijdens de afvoer van de eb vloed cyclus, het water riolering volledig weg, waardoor voor een uitstekende en zeer efficiënte levering van zuurstofrijke lucht naar de wortels, nuttige bacteriën, microben bodem, en de aarde / compostering wormen.

 

Tijdens het vloed deel van de cyclus, het inkomende water verdeelt vocht, voedingsstoffen en inkomende vast visafval deeltjes door de groei zone. De worm doet het grootste deel van zijn zeer belangrijke werk in deze zone, af te breken en het verminderen van vaste stof en daarmee het vrijgeven van voedingsstoffen en mineralen aan het systeem. "Worm Tea", zoals het algemeen bekend is, gelijk zal worden gemengd en verspreid tijdens elke overstroming en afvoer cyclus. "Worm Tea" en de vis zijn volledig compatibel.

 

Solid collectie en mineralisatie Zone (Zone 3) - Dit is de onderste 2 "(50 mm) van het groei bed. In deze zone visafval worden vaste stoffen en wormenkeutels eindelijk verzameld. Het vaste materiaal is gereduceerd tot 60% van het volume, door de werking van de bewoner compostering wormen, en microbiële actie. Tijdens elke overstroming en afvoer cyclus, is wat links van de vaste stoffen sijpelt naar beneden in deze zone verder en laatste mineralisatie optreedt in dit gebied via bacteriële en worm activiteit. Door de uitstekende werking van de vloed en afvoer cyclus, is dit onderste gedeelte "vers" blijft en vitaal door de uitstekende levering van zuurstofrijk water tijdens de vloed cyclus.

 

Waarschuwing: Gebruik geen metalen containers, zelfs niet gegalvaniseerd metaal, voor zowel jet groei bed als de vis tank. Metalen kunnen snel roesten, het gooit je systeem uit de balans door het verlagen van uw tank pH. Metalen containers kunnen ook ongewenste chemische stoffen afgeven aan uw systeem. Koper en zink zijn bijzonder gevaarlijk voor vissen. Net als bij de aquarium, zorg ervoor dat de groei bed die u kiest is gemaakt van stevig, voedsel-veilige materialen.

 

Media

 

De groeiende media moeten inert, wat betekent dat het niet mag worden biologisch actief of ontleden. Dit maakt de beste bio-filter voor uw vissen afval en het schoonste systeem in het algemeen. De meeste aquaponic tuinders gebruiken ofwel grind of geëxpandeerde kleikorrels (bijv. Hydroton).

 

Als u gebruik grind, moet het ¾ "(20mm) tot 1" (25mm) in diameter om de luchtverversing te optimaliseren binnen de media voor de wortels van uw planten. Let op: wees zeker van dat u weet waar het grind vandaan komt. Veel soorten grind, in het bijzonder graniet, kunnen kalk en andere elementen afgeven, die nadelige gevolgen zal hebben voor uw pH-waarde en het potentieel te doden uw vissen, planten en bacteriën. Marmer heeft ook de neiging om de pH te verhogen tot een niveau dat snel kan fataal zijn voor bacteriën, en uiteindelijk de vissen en planten.

 

Geëxpandeerde kleikorrels zijn duurder dan grind, maar zijn 50% lichter en meer poreus, zodat ze een optimale gas en water wisselen eigenschappen hebben. Het beste van alles, door hun ronde vorm, het is gemakkelijk op je handen, wortels en stengels van de planten - het maken van het planten en onderhouden van uw systeem een plezier. Plus, zult u geen zorgen over waar het vandaan komt! Wij denken dat het de investering waard, want je zal het hebben voor de levensduur van uw aquaponic systeem.

 

De top 1 - 2 "van je groei bed moet worden overgelaten droog te helpen schimmel, muggen, algen problemen, en vocht gerelateerde ziekten (zie de droge zone boven) te voorkomen.

 

Sanitair

 

Overstromingen in het groei bed levert voedingsstoffen aan de planten en de bacteriën, het aftappen van het bed oxygenaten het water, de planten wortels, en de bacteriën. Systemen met behulp van deze methode zijn genoemd vloed-en-afvoer of een eb en vloed systeem, en zijn wat de meeste media-gebaseerde aquaponic systemen gebruiken.

 

Er zijn drie standaard vloed-en-afvoer stijl sanitaire systemen die gebruikt worden in media-based aquaponics: timer gebaseerd, bel sifons, en spoel klep systemen.

 

Timer gebaseerde systemen zijn de meest voorkomende en het makkelijkst te installeren. Ze bestaan uit vier componenten: de water-in buis, de over-flow drain, een timer, en de pomp. Voor het instellen van een timer-gebaseerd systeem u eenvoudig bevestigen een pomp op een timer en stel deze in op de macht van de pomp gedurende 15 minuten elke 30 - 45 minuten. Hoewel dit veel vaker pomp activering dan in een traditionele hydrocultuur systeem is het noodzakelijk om voldoende zuurstof aan het aquariumwater toe te voegen, voldoende filtering voor de vis, en voldoende zuurstof in de groei bed voor alle biologische activiteit (zoals de water afvoer van het bed trekt zuurstof achter het door het bed). Sinds Pythium (wortelrot) is vrijwel non-existent in aquaponics is er geen verhoogd risico van ziekte als gevolg van deze verhoogde frequentie irrigatie. Plaats de pomp in het aquarium en bevestig de pomp om het water in pijp dat gaat in de basis van het groei bed. Wanneer de pomp wordt geactiveerd, zal het water van het aquarium in het bed stromen tot hij het niveau van de overloop drain bereikt. De overloop afvoer moet worden ingesteld om uit te lekken op 11 ", zodat de bovenste centimeter van de groei bed zal worden droog gelaten. Na 15 minuten van een overstroming het groeien bed, zal de timer zet de pomp uit, zodat het water terug afvoer via het water-in buis en uit door de pomp. Hoewel dit systeem is gemeenschappelijk en gemakkelijk te installeren, het nadeel is dat het aan en uitschakelen van de pomp de levensduur van de pomp kan verkorten.

 

In de bel sifon (AKA auto sifon) Waarbij de pomp continue het water vanuit het aquarium naar het groeibed pompt. Als het water stijgt, het vult het interieur van de klok sifon gepositioneerd binnen het groeien bed. Wanneer het water de juiste hoogte heeft bereikt, het loopt over een buis in de sifon en creëert een lage druk gebied binnen de sifon dat het overhevelen actie triggers. De sifon trekt snel het water uit de groei bedswn in het aquarium tot het kweek bed bijna leeg is, op welk punt de lucht de sifon, de lage druk in de sifon is verloren, en het overhevelen van actie stopt binnenkomt. Omdat de pomp altijd aan, de groei bed begint te vullen weer en de cyclus herhaalt. Dit kan verwarrend lijken op het eerste, maar de klok sifon systeem kan een goede optie om te verkennen zijn, zoals het verlaten van de pomp te allen tijde zal de levensduur van de pomp te verhogen. Plus de extra warmte die de pomp kan genereren is eigenlijk een voordeel voor aquaponic systemen groeiende vissen die warmer water verkiezen. Nogmaals, omdat Pythium is zo zeldzaam in aquaponics de extra warmte niet vormen een verhoogd risico van ziekte. Er zijn veel goede video's over de bouw van de bel sifons beschikbaar op het internet.

 

Drukspoeler systemen werken heel graag een flush toilet. Dit systeem vereist dat er een overstromings tank toegevoegd worden aan uw aquarium en groei bed setup. De overstromings tank, die vergelijkbaar is met de tank van een toilet, wordt geplaatst boven de groei bed. Het groeien bed, die vergelijkbaar is met een toiletpot, bevindt zich onder de vloed bak met het aquarium wordt de drainage punt. Water wordt voortdurend gepompt uit het aquarium in de vloed tank. Een kleine sifon verzamelt water dat een container, die fungeert als een gewicht vult. Zodra het water is zwaar genoeg is veroorzaakt een standaard toilet door te spoelen klep. Hierdoor kan dan het water van de vloed tank naar afwateren in de bedden te groeien en vervolgens in de aquaria terugstromen. De met water gevulde gewicht heeft een gat in dat maakt het uitlekken langzamer dan het is gevuld, dus als de vloed tank geleegd het geringe gewicht begint drain naar. Zodra het geringe gewicht is afgetapt is het weer licht genoeg om de standaard toilet afsluiter te sluiten, opnieuw de inleiding van de cyclus.

 

De pomp is het hart van een aquaponics systeem. Wanneer u een pomp kiest, overweeg dan een eenvoudige vuistregel – kies een pomp die kan op zijn minst het gehele volume van uw tank in een uur kan doorpompen. Als, bijvoorbeeld, heb je een 100 gallon (375 liter) tank, dan zult u een pomp die ten minste 100 liter kan pompen.

 

Het is belangrijk om back-up beluchting hebt voor uw aquaponic systemen. Als uw pomp kapot is kan dit na een paar uur zonder stromend wate leiden tot een dode vis als gevolg van zuurstoftekort.

 

Het opstarten van uw systeem

 

Dus nu zet je gewoon in de vis en de planten, sluit de pomp en beginnen te groeien, toch? Niet zo snel! Eerst moet je nitrificerende bacteriën vestigen in uw aquaponics systeem. Zonder deze bacteriën, zal de ammoniak die de vis produceert niet worden omgezet in nitraat, waardoor de vissen sterven door ammoniak vergiftiging en de planten te verhongeren door gebrek aan kunstmest.

 

De sleutel tot het systeem is geduld. Na ongeveer 30 dagen draaien, zult u uw doel te bereiken - een laag ammonia niveau.

Voor een nog snellere manieren om te kweken met dit systeem, lees verder ..

 

De stikstofcyclus

 

Er zijn vele manieren om ammoniak laten kennismaken met dit proces te starten in een aquarium. Deze zijn over het algemeen onderverdeeld in twee categorieën: met vis en visloze systemen. De meeste mensen gebruiken levende vis om de eerste ammoniak te krijgen in de tank en het nitrificerende proces te starten. Aangezien ammoniak is giftig, en er geen bacteriën zijn om ammoniak om te zetten in een paar weken, nemen deze inleidende vissen zijn "offer" en kan niet overleven.

 

Als u kiest voor deze weg, dierenwinkel "feeder vis" te vermijden, omdat over het algemeen, ze de neiging om al zieke of ze bijna dood zijn door slechte omstandigheden. Zwarte rok tetra's, goudvissen, zebra danios en barbelen zijn goede keuzes om te beginnen met kweken met uw tank. , Voedt deze eerste vis een keer per dag tijdens het proces.

 

Als u liever kweekt zonder vis, dan kunt u de kweek op gang door de invoering van kleine hoeveelheden pure ammoniak (duidelijke ammoniak, 100% ammoniak of pure ammoniak hydroxide), vermicompost, of "humonia" (ook bekend als 'pee-ponics ").

 

U kunt het proces versnellen door daadwerkelijk de introductie van de nitrificerende bacteriën zelf met de rivier of vijver water, filters of grind van een reeds bestaande tank, of met commerciële nitrificerende producten.

 

Of het nu gaat met behulp van vis of visloze systemen, is het belangrijk om een test kit te kopen dus door het systeem dagelijks te controleren weet u altijd in welk deel de ammoniak-cyclus van het systeem zich bevindt ervoor dat de pH-waarde te houden tussen de 6 en 8 en de watertemperatuur 27 ° C is optimaal.

 

Zodra je ammonia en nitriet daalt en nitraten beginnen te verschijnen, is het veilig planten en vissen toe te voegen aan uw systeem. Als je je houdt aan de aanbevolen vissen veebezettingsgetal (niet meer dan een pond per 5 liter water), houd uw groeibed volledig beplant, en volg alle andere aanbevelingen in dit artikel, zal je merken dat je groei bed groeit beter en beter met tijd.

 

Ter ondersteuning en verduidelijking heb ik een paar foto's waarbij ik een korte uitleg zal geven.

 

gallery_25068_13242_119939.png

 

Hier zie je het nitraat, nitriet en het ammonia gehalte wat in het aquarium zit.

Zoals je op de foto kunt zien is het verstandig om pas na een week draaien waterplanten toe te voegen aan het aquarium.

Wanneer dit goed gaat kun je er vissen aan toevoegen, als deze niet doodgaan en het water in een goede conditie verkeerd

kun je de plantjes in het systeem gaan zetten.

 

gallery_25068_13242_139840.png

 

Hier zie je de planten welke in kleibollen staan met wormen.

Zoals vele aardekwekers wormen gebruiken wordt dat ook in dit systeem gebruikt, het wordt in de volksmond ook wel bodemleven genoemd.

Dit is zoals de meeste van jullie weten goed voor de plant. Het lijkt me alleen niet verstandig om de wormen te plaatsen waar het water stroomt.

 

gallery_25068_13242_147055.png

 

Op deze foto wordt met een systeem gewerkt waar vanaf boven water gegeven wordt.

Dit water stroomt dan door een (pvc) leiding naar beneden waar de grote wortels zich bevinden.

Doordat het water ondeirn zit is het mogelijk om daarboven de wormen te laten leven.

 

gallery_25068_13242_6790.jpg

gallery_25068_13242_29026.jpg

 

Op de 2 fotos hierboven zie je dit systeem in werking. Uiteraart is dit in het klein maar je kunt het zo groot maken als je zelf wilt.

Het is belangrijk om de verhouding tussen het bed en het aquarium ongeveer op 1:1 te houden.

 

Ik hoop hiermee wat duidelijkheid gebracht te hebben in deze (onbekende, weinig gebruikte) vorm van kweken.

 

Dit bericht zal ik nog een paar keer editten om te perfectioneren, mocht je opmerkingen of vragen hebben dan hoor ik het graag.

 

Succes met het kweken!

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.autopot.nl/

 

komt wel vaker op het forum langs :wacko:

veder uitgebrijd verhaal ga het nog eens een keer goed doorlezen als ik nuchter ben

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...