loadrunner 4 Posted December 1, 2011 1 pakje champignons aanbakken in minimaal boter ( dat de pan net een beetje vet is). samen met een gesnipperd uitje. Champignons hebben bijna geen vet nodig om te bakken, anders zuigen die zich helemaal vol en worden snot ) dit als de champignons verkleurs en gekrompen zijn met kooksap enal in een apart bakje doen nu in de zelfde pan, 3 volle eetlepels boter, theelepel zout , eetlepel sambal oelek en een halve theelepel peper. dit laten bruisen tot de grote belletjes vocht uit de boter zijn. dan één of twee eetlepels bloem toevoegen maar nu een halve liter koude melk klaar zeten, en een klopper. haal pannetje van het vuur als het lekker ruikt, een klein beetje nootachtig. en de roux er uitziet zoals op filmpje , voeg de koude melk toe. aan de warme roux en roer er goed door naast het vuur tot alle klontjes weg zijn, als het dikker word de champignons erbij doen, een lepeltje wietboter en dan weer roeren. halve liter water erbij en dan aan de kook brengen beetje extra water erbij als het te dik is. je kan er nu nog een boullionblokje erbij doen als je de soep meer pit wilt geven Quote Share this post Link to post Share on other sites
pacman83 3 Posted December 1, 2011 Dacht eerst dat het paddo soep was ben zelf een favo van championen soep en als ik dit zo zie weet ik wat ik van het weekend ga maken Bedankt voor het delen;) groeten pac Quote Share this post Link to post Share on other sites
zODd 6 Posted December 2, 2011 @loadrunner Lekker receptje waar ik toch wat mee ga spelen. Dank. ./zODd Quote Share this post Link to post Share on other sites
loadrunner 4 Posted December 2, 2011 ja dit is de basis. je kan er veel meer dingetjes in doen, ook hamblokjes en andere groenten, of rundvlees, dit dan samen met de chanmpignons bakken, en dan volgens recept. Quote Share this post Link to post Share on other sites