Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Arizer Solo portable vaporizer

Recommended Posts

volgens mij word deze net zoals de gavitta ir250... niet getest

Share this post


Link to post
Share on other sites

@whazzup

ik heb weer n pijp erbij .

 

grapje :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites
Helaas heb ook ik na het versturen van de vape niets meer van poppa gehoord.

 

Dat meen je niet? Echt waardeloos... dit kan toch ook niet verantwoord worden.

Natuurlijk hoop ik ook dat er niks aan de hand is met poppa maar kom op zeg.. zelfs aan de aanbieder niks van je laten horen gaat wel erg ver.. ( lijkt me niet meer dan logisch bij ontvangst een berichtje te sturen met bevestiging en bedankje )

 

Sommige mensen ook.... :verrygood

 

Hier had zo een mooi verslag over geschreven kunnen worden.

 

Greetz Ziran

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zeker jammer kan alleen niet oordelen (Weet niet wat gebeurt is).

 

Het is dat Vietnam er tussen is gekomen anders had ik hem wel besteld en een verslag geschreven ach wie weet komt het nog wel goed.

 

/zODd duimt op een goede afloop.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de test en het oordeel!

 

Ik moet namelijk nog een x nieuw speelgoed aanschaffen :verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

sorry om het zo te zeggen maar ik vindt het behoorlijk waardeloos dat er helemaal niks meer over deze test te horen is, poppa had toch op zijn minst ffies een berichie kunnen typen :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

zit te dubben er 1 aan te schaffen als snikkelklaaskado en hier een verslag te plaatsen

Share this post


Link to post
Share on other sites

hier het zelfde :) , had alleen gehoopt eerst het verslag even te kunnen lezen.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik had Whazzup al gePM'd dat ik dit artikel klaar had, maar krijg geen reactie. Dus plaats het hier B) Ik zag gister dat er mensen zaten te wachten op een review van de Solo maar dat van de persoon in kwestie niets meer gehoord word. Ik had tijd over en heb de Solo al 3 maand in bezit en heb voor jullie een verslag gemaakt.

 

 

 

Het in Canada gevestigde Arizer is inmiddels een van de belangrijkste spelers in de wereld van het kruiddampen. Een paar jaar geleden brachten zij hun eerste model, de V-Tower, op de markt. Door het gebruik van veel glazen onderdelen, een medisch goedgekeurde inhalatieslang, en een zeer fijne temperatuurregeling sloeg deze vaporizer in als een bom en een jaar later introduceerde Arizer het inmiddels overbekende broertje, de Arizer Extreme Q. Nu er blijkbaar nog maar weinig te verbeteren valt aan de huidige desktop modellen hebben de heren van Arizer daarom maar besloten een poging te doen om een draagbare variant te creëren van hun populaire vaporizers. Het resultaat is de Arizer Solo. Een klein zwart object dat op een frisdrankblikje lijkt. Is het Arizer gelukt om hun uitmuntende reputatie wederom waar te maken? We zullen eens checken!

 

Apparaat

De Solo is uiteraard bedoelt om portable te zijn. Dat is duidelijk terug te zien in de afmetingen van het apparaat. Het meet 11.5cm in de lengte en heeft een diameter van zo’n 4.5cm. Het beestje weegt ongeveer 225 gram. Hiervan neemt de batterij het grootste gedeelte van het gewicht in. De Solo is er in twee verschillende kleuren, zilver en zwart. Ik heb zelf de zwarte.

 

De solo word in Canada gemaakt en verpakt, dus geen goedkope made in China kwaliteit.

Ik kan de constructiematerialen van de Solo nergens terug vinden. Wat ik er vanaf zie;

Hard plastic voor het omhulsel/niet hete delen. Een soort van metalen bakje waar de hete lucht lang stroomt en kruid ligt. En uiteraard glas voor het inhalatiegedeelte. Wat zou immers een Arizer product zonder glas nou voorstellen ;)!

 

De unit voelt wel aan alsof hij een stootje kan hebben; stevig gebouwd. Ik zou hem echter niet graag uit mijn handen willen laten glippen als ik sta; hij voelt toch wel redelijk zwaar aan voor zijn kleine formaat; ik twijfel dan of het apparaat het overleeft.

Het rubberen beschermdopje bovenop is overigens onhandig eraf te krijgen. Hij levert wel goede bescherming :)

 

Batterij

De Solo beschikt over een ingebouwde Li-On accu. De batterij gaat bij normaal gebruik ongeveer 3-4 uur mee en eenzelfde tijd is nodig om de batterij op te laden. Ik damp per keer 10-15 minuten, dus een full charge gaat makkelijk de hele dag mee.

 

Tip 1: Een Li-On batterij behandel je het beste door voor en na het opladen van de batterij minimaal

een half uur pauze te houden. (Dus na gebruik niet direct op de lading, en na het laden niet direct gebruiken)

Tip 2: Een Li-On batterij nooit volledig laten ontladen. Als je de unit een tijdje niet gebruikt, laad dan de batterij volledig op voordat je hem wegzet.

 

Oplaadadapter

Toen ik de oplaadadapter uit de doos haalde moest ik even twee keer kijken. De adapter ziet er wat bijzonder uit. Het heeft standaard een Amerikaanse plug en er zit een convertor bij voor het desbetreffende land waar je woont (denk ik). Op elkaar gemonteerd is het een wat onhandige plug. Deze constructie straalt geen 100% stevigheid uit, maar is desalniettemin prima toereikend. Het snoer is ongeveer een meter. Wanneer de batterij oplaad gaat het Charge lampje knipperen. Wanneer het Charge lampje blijft branden is de batterij volledig opgeladen.

 

Kamerinhoud

Hier laat de Solo toch een paar puntjes liggen. Het kamertje bied slecht aan een beperkte hoeveelheid kruid ruimte. Zoals vele dampers inmiddels wel weten is een optimale luchtstroom zeer essentieel voor het maximaliseren van het rendement. Doe zeker niet teveel kruid in het kamertje; hierdoor moet je ten eerste een stuk harder inhaleren en ten tweede is de airflow verre van optimaal dus het verdampen gaat hierdoor veel slechter. Gevolg hiervan is dat de solo dus eigenlijk net iets te weinig ruimte bied voor een mooie dosis kruid.

 

Werking

Het aanzetten van de Solo doe je door de Up&Down knoppen tegelijk ingedrukt te houden gedurende 2 seconden. Deze timing luistert nogal nauw; een seconde te laat en de Solo schakelt weer uit. Het gaat je gegarandeerd een aantal keer gebeuren, geeft niet, het leert wel :P

 

Kort na het aanzetten word de batterijstatus aangegeven door de lampjes 1-7 van de temperatuurinstelling. Als alle lampjes branden is de batterij helemaal vol. Als er nog 2 lampjes branden is de batterij bijna op. Deze indicatie duurt ongeveer 2 seconden.

 

Hierna gaan alle lampjes uit en gaat het idle lampje branden. De temperatuur kan nu ingesteld worden door de Up&Down knoppen te gebruiken. Verderop in dit artikel een lijstje met de verschillende temperatuurstanden. De vorige ingestelde temperatuur kan opgeroepen worden door de Down toets 2 seconden ingedrukt te houden. Door de Up toets 2 seconden ingedrukt te houden kan de audiovisuele pieptoon aan of uitgezet worden.

 

Nadat de temperatuur is ingesteld heeft de unit even tijd nodig om op te warmen. Ongeveer een minuut en 15 seconden is nodig om tot 190 graden te komen. Tijdens dit proces knippert het rode HEAT lampje.

 

Het kamertje in de Solo vul je NIET met het kruid. Het kruid doe je in het glazen pijpje, daarna houd je de Solo op de kop en klik je het glazen inhalatiepijpje vast op de Solo. Daarna draai je de Solo weer om.

 

Hierna is de unit gereed voor gebruik. De unit kan na het dampen weer uitgezet worden door 2 seconden de Up&Down toets ingedrukt te houden.

 

Dampkwaliteit

De kernfunctie van de Solo: Het produceren van een lekkere damp. Op YouTube staan diverse filmpjes van gebruikers die het apparaat demonstreren en hoewel ik daar in het begin van dacht dat ‘in het echt’ er vast niet zo’n mooie damp ontstaat, bleken mijn voorgevoelens al snel ongegrond: In één woord fantastisch. De damp is echt lekker dik en de smaak van het kruid is goed te proeven. Op dit vlak scoort de Solo echt maximaal. De damp heeft bij inhalatie een prima temperatuur.

 

Het inhaleren kan vrij zwaar gaan door de beperkte luchtstroom die beschikbaar is. Dit komt doordat de damp door de 2 kleine gaatjes van het inhaleringsgedeelte moeten. Ik heb zelf dit stukje glas eruit gesneden en een filter screen geplaatst. De airflow word hierdoor substantieel beter, maar de ingeademde damp is dan van hogere temperatuur.

 

Ook is mijn ervaring dat door de gaatjes regelmatig een stukje kruid glipt, wat uiteraard leid tot flink hoesten. Een filter screen is dus ZEKER een aanrader!!!

 

Temperatuurstanden

Hierbij een lijstje met de verschillende temperatuurstanden. Stand 1 is speciaal voor potpourri. De overige standen zijn gericht op ons favoriete kruid. Mijn advies is om voor stand 3 te gaan.

 

Stand 1 - 50 graden (Potpourri)

Stand 2 - 185 graden

Stand 3 - 190 graden

Stand 4 - 195 graden

Stand 5 - 200 graden

Stand 6 - 205 graden

Stand 7 - 210 graden

 

Potpourri

Arizer en potpourri lijken hand in hand te gaan. Toen ik mijn eerste V-Tower kocht vond ik het al grappig dat er een extraatje bijzat; het Potpourri glaasje. Ook bij de Extreme-Q zat een glaasje en nu wederom, in mini-vorm zit er een Potpourri-glaasje bij de Solo! In het glaasje kan je een soort van bloemen/kruidenmengsel doen welke een prettige aroma verspreid in de kamer. Een leuke alternatieve functie met een luchtje. ;)

 

Handleiding

Tsja, dit had toch echt wel wat uitgebreider gemogen. Het zijn 4 pagina’s waarvan 1 volledig gevuld met foto (voorblad zeg maar), 1 volledig gevuld met “Cautions & Warnings”, dan staan er nog wat alternatieve functies in (Essential Oils, Scented beads and waxes, flameless candle). Nog een of andere link naar botanische stuff. Erg interessant. Gelukkig bleef er dan ook nog 1 pagina over voor daadwerkelijke instructie van het apparaat! Hierin staat zeer beknopt hoe het apparaat aan en uit te zetten, de functieknoppen, en het opladen. Een temperatuurlijst ontbreekt volledig. Er staat niets in over de gebruikte materialen, er staan geen instructies in over schoonmaak (Al is dat erg straightforward natuurlijk) en er ontbreken instructies over een goed batterij-onderhoud.

 

Prijs

Op dit moment is de Arizer Solo Portable verkrijgbaar op diverse plaatsen voor ongeveer zo’n 195 euro. Ik verwacht niet dat de prijs snel gaat dalen omdat dit toch wel een state-of-the-art stukje vakmanschap is. Ook leert het verleden dat Arizer vast houd aan haar prijzen.

 

Garantie

Op de heater unit zit levenslange garantie. (De hitte-unit in het midden die de kamer bovenin verwamt)

 

Op de overige onderdelen van de unit en de assemblage 2 jaar. (Het frame, het kapje bovenop, knopjes, etc.)

 

De Li-On accu heeft slechts een garantie periode van 1 jaar. Dus wees hier zuinig op!

 

Glazen onderdelen vallen buiten de garantie.

 

 

Conclusie

Arizer heeft met de Solo wederom een bijzonder mooi product in handen. Hoewel het op dit moment een van de beste portable vaporizers is die je kan krijgen is er zeker ruimte voor verbetering op diverse vlakken. Het prijskaartje is niet mals maar je krijgt er dan wel een stukje kwaliteit voor terug. Ook zou het natuurlijk geweldig zijn als een portable vaporizer in de toekomst misschien ook zakjes kan vullen. Er is dus nog genoeg te doen!

Cijfer: 7.5 / 10

 

 

Publicatiedatum: 14-11-2011

Geschreven voor Wietforum.nl door Eleven. Niets uit dit artikel mag worden gepubliceerd, opgeslagen, gekopieerd, gereproduceerd of aan derden worden verstrekt zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alle rechten voorbehouden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

:) Leuk stukje om te lezen... of het is de verdamper die het zo leuk om te lezen maakt :P maar dit is een heel leuk kerstcadeau idee! die gaat zeker op mijn verlanglijstje.

 

Tijdens het verdampen, 1 trekje is soms al genoeg... om "iets" te merken.. ik denk dat het effect wel vergelijkbaar is of vergis ik me daar in ? wel bedankt voor de review B)

 

**edit**

 

Trouwens, shame on me maar.. ik heb me rotgelachen om dit topic, dramatische afloop met een toch wel mooi einde(review). maar sorry als ik het zeg ; (stilletjes) prutsers, haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

nou.. eind goed pijp weg :P

 

Ik vind dat toch wel stijlloos hoor.

 

Dank voor de review Eleven!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Eleven! goed verslag.. daar hebben we tenminste wat aan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let wel even op dat de keramische (organisch volgens fabrikant????) beschermlaag aan de binnenkant los gaat laten na een tijdje.

 

Tevens smelt er plastic binnen in de solo. Ik weet dat er verschillende zijn teruggeroepen, dus let daar even op dampertjes :D

 

2zqc75v.png

 

IMAG0086.jpg

 

 

Staat meer over op fuckcombustion

 

 

;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Er kunnen bij een enkele batch (en na regelmatig gebruik) deeltjes van de keramische laag loskomen. Er is nu een nieuwere versie in productie waarbij de bowl van roestvrij staal is. Volgens Arizer is het volkomen onschadelijk en puur cosmetisch.

 

- The ceramic chipping only affected one production run of the Solos where the ceramic sis not adhere properly to a small number of the bowls.

- The issue is strictly cosmetic and does not affect the product, the ceramic is below the herbs so no chips could be inhaled

- The coating is Ceramic, it is safe and is the same material used in many food and medical devices. Ceramic is safe to ingest or eat.

 

Wij hebben overigens nog geen klachten gehad, en de fabrikant zorgt voor een correcte afhandeling in de gevallen waarbij mensen wel aangeven dat ze een vervangend exemplaar willen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mooi om te horen dat het is opgelost ;)

 

Dan ga ik toch maar een bestellen, ze zijn iig veel beter als de iolites toch ?

 

Thnx voor de snelle update :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Persoonlijk vind ik de smaak bij de WISPR (nieuwe iolite) het grootste minpunt. Het is een leuk apparaatje maar op dit moment krijg je naar mijn mening meer waar (lees: temperature control en betere damp) voor je geld krijgt bij een Solo. Al zijn er natuurlijk ook mensen die het handig vinden om een vaporizer op butaangas te hebben, omdat je geen stopcontact nodig hebt om hem te hervullen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eleven is de held van het topic ;)

Maar is poppa nu gewoon verdwenen en zaak gesloten of is er behind-the-scenes nog wel wat gaande?

Vind het echt raar dit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Eleven,

 

'k lees het verslag nu pas, en wat een mooi verslag heb je ervan gemaakt.

Hartelijk bedankt ;)

 

Namaste,

DL

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helaas is er van de oorspronkelijke tester nooit meer iets vernomen. Ook weinig zin om daar nog veel energie aan te verspillen moet ik zeggen. Bij een volgende test zal er, voor zover mogelijk, beter 'gescreend' worden.

 

Wel heel tof dat Eleven zo'n nuttige review heeft geplaatst!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is denk moeilijk om voor zoiets te screenen tomas?

 

Misschien is het wat om gewoon volgende keer in real life af te spreken en dan te overhandigen ipv op de post te doen? Dan kan je je mensenkennis ook meteen toepassen op de persoon en als je er al een raar gevoel bij heb tijdens het meeten gewoon niet mee geven?

 

Misschien is poppa wel actief onder een andere username nu op het forum? misschien dat de beheerders van de site dat na kunnen checken dmv ip adres?

 

Ik baal er in ieder geval nog steeds van.. maar ik neem aan jij nog meer.

 

Greetz Ziran

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...