Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

whazzup

Arizer Solo portable vaporizer

Recommended Posts

nee en Wietforum heeft de moed inmiddels opgegeven om nog contact met hem te krijgen. We hebben het meermalen geprobeerd, zonder resultaat. Poppa is helaas ex-poppa geworden want we staan uiteraard niet toe dat onze test-leveranciers geflest worden. Mensen moeten eens leren dat de dingen die ze doen consequenties hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En dat terwijl poppa hier tog al zon 3 jaar rondhing.... Mooie verhalen op hangen met vapo meetings... Dat alles om alleen maar een vapootje .... Beetje jammer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

laten we niet op de zaken vooruit lopen..

 

het is natuurlijk ook nog een optie dat er echt iets ergs aan de hand is wat er voor zorgt dat hij geen contact op kan nemen..

 

en anders is het weer tijd voor de WF knokploeg.. :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

*Ik zag te laat dat de laatste post van januari 2012 was desalniettemin wil ik graag mijn ervaring met dit apparaat nog wel delen aangezien ik nou toch al een hele lap tekst heb*

 

Laat ik nou al in het bezit zijn van een Arizer solo met roestvrijstalen bowl en die dagelijks gebruiken en natuurlijk niet te beroerd zijn om een review te schrijven en wat tips te geven.

 

Over het bedrijf weten inmiddels wel genoeg, goede reputatie, hoge kwaliteit, precieze temperatuur instellingen en het feit dat je daar dan ook voor betaald.

 

Ik gebruik mijn Arizer nu ongeveer 4 maanden en ik moet zeggen dat ik er erg tevreden mee ben, ik heb ook een da buddah vaporizer maar ik vindt de Arizer solo beter en hij is nog draagbaar ook.

Het eerste wat mij opviel toen ik hem voor het eerst gebruikte was het gebrek aan geur ontwikkeling, als je stealthy wil blowen is dit een goeie optie maar niet 100% onfeilbaar natuurlijk, een beetje ventilatie in je huis en het buisje regelmatig schoonmaken (ik raad aan met alcohol ketonatus, gewoon het buisje een paar uur laten weken in een smal glas met alcohol) is wel nodig bij zeer lange sessies en bepaalde potente soorten. Ik maak hem 1 keer per week schoon en merk wel degelijk verschil als ik hem pas heb schoon gemaakt, hij is zuiverder en lekkerder na een goeie schoonmaak beurt. De smaak is door meerdere beschreven als 'spacecakeachtig' zelf herkende ik dat enigszins maar het was niet het eerste wat in me opkwam. Ik vind alleen wel dat de smaak beter tot zijn recht komt in een joint, het maakt vrij weinig uit wat je in de arizer doet qua soortjes, alleen het THC % is eigenlijk van belang want echt de wiet proeven is een stuk minder dan bij een joint, niet dat het verkeerd smaakt, integendeel, maar het kan je wel snel een droge mond geven omdat de lucht zo droog wordt. Een voordeel is wel dat buitenwiet er ook prima in smaakt en zelfs hash kan er in en dat smaakt toch een partijtje lekker, nadeel is wel dat het vrij snel gaat met je brokje en dat het een beetje kan gaan lekken en dan moet je uitkijken, het is niet de bedoeling dat de roestvrijstalen bowl echt nat wordt ! Op de site van Arizer stond vermeld dat je best met een wattenstaafje voorzichtig gedipt in alcohol de bowl schoon kan maken mocht het vies worden. Het is ook niet de bedoeling dat je kruid direct op het staal komt, maar in het glas blijft. Overigens moet ik wel zeggen dat mijn bowl na 4 maanden nog prima schoon is en alleen schoongemaakt hoefde te worden na er een flink stukje hash in te hebben gedaan.

Oh en het verschil tussen een indica en een sativa is er wel natuurlijk, dat verandert niet, hoewel overwegend het effect meer een high is dan een couch lock, je bent wel lekker waus maar niet totaal van de kaart.

 

Het tweede wat me erg beviel was de grootte van het apparaat, je kan het gewoon in je binnenzak meenemen ! Ideaal, hij is dus echt wel draagbaar en het is redelijk praktisch om mee te nemen als je voorzichtig bent en niet zomaar je jas neer dondert of er mee tegen mensen botst o.i.d. En mocht het buisje breken, al zijn ze vrij dik, dan kunnen die eenvoudig bij worden besteld voor slechts 5 euri's. Goedkoper en eenvoudiger dat het chillum van je bong vervangen.

 

Het derde punt is de gelijkmatige verbranding, ik zet hem zelf altijd op stand 3, het mooie is dat als ik na het vapen even de kruiden bekijk dat deze heel aardig gelijkmatig van kleur is veranderd (ook wel afhankelijk van de soort en hoe droog deze is natuurlijk) Het werkt het beste met kleine topjes, absoluut geen kruim indoen tenzij je een screen erin weet te doen (je kan zelf gemakkelijk een screen wat in een pijp gaat bijknippen zodat het beter past) anders krijg je gegarandeerd kleine onaangename stukjes kruid in je mond, zelfs met de nieuwe glazen buisjes met 4 gaatjes.

 

Met een lekker sneeuw rijk topje kan je 2*12 minuten vapen oftewel 2 sessies, de Arizer gaat namelijk na 12 minuten automatisch uit. Met één accu lading kan je zo'n 5 a 6 keer vapen, al heb ik wel gemerkt dat dit al een klein beetje afneemt na 4 maanden gebruik, misschien lijkt het maar zo omdat ik steeds meer vape :tu ik rook eigenlijk alleen nog maar joints als ik van huis ben en mijn Arizer niet bij heb, vanaf het begin heb ik meteen een vrijwel volledige omschakeling gemaakt en het bevalt uitstekend.

 

Nog een groot plus punt is hoe zuinig je kan doen met je wiet, er kan namelijk maar een klein plukje in het glazen buisje maar geloof me, dit ding is efficiënt en zoals ik eerder al zij je kan met een topje wel 2 sessies vol vapen, in het begin zal je lachen en wanhopen tegelijk. 'Is het nog niet voorbij ?' 'Is het echt nog niet op ?' 'Oh man dit ding blijft maar geven en ik ben al knetter !'

Afijn, het punt is je hebt niet veel nodig voor heel veel effect met dit ding en zodoende kan je aardig besparen, ik vape nog maar 2 gram per week ofzo en ben toch bijna iedere avond behoorlijk vrolijk.

 

Het laatste plus punt is dat het ding goed gebouwd is, het voelt stevig en kan wel een stootje hebben, het schijnt alleen een beetje allergisch te zijn voor vocht in bowl maar daar zul je eigenlijk nooit last van hebben behalve met bepaalde hash.

 

De nadelen:

-Het schoonmaken van het buisje op mijn manier is eenvoudig maar moet toch regelmatig gebeuren.

-De batterij begint na 4 maanden voor mij gevoel al wat af te nemen.

-Je moet er een screen in doen als je kruim hebt en zelfs dan heb je dikke kans dat het het staal gaat raken, kortom beter geen kruim maar gewoon een lekker klein topje.

-Smaakbeleving is anders dan bij een joint, het is wel logisch natuurlijk want je verdampt alleen de oliën, maar echt een lekkere soepele trek die in 1 keer hard aankomt zal je niet gouw hebben met dit ding, de arizer bouwt de high stapsgewijs op, dat is wel fijn want dan kan je zelf bepalen hoe bont je het maakt maar een joint met een lekker soortje erin heeft nog steeds zo zijn appeal qua smaak.

-Het is echt een stuk beter als je sowieso wat te drinken beschikbaar hebt anders ga je een droge mond krijgen.

-De prijs, €195 is niet niks maar dan heb je wel wat, ik kan niet spreken over andere draagbare vaporizers uit eigen ervaring maar wat ik erover gelezen heb is dit een klasse apart, bovendien is hij gewoon beter dan mijn stationaire vaporizer maar dat is misschien ook niet zo vreemd gezien het prijs verschil. Wel moet erbij opgemerkt worden dat je hoogst waarschijnlijk minder zal smoken dan wanneer je iedere dag joints zou zitten te draaien en dus daar weer op bespaart.

-De batterij duur, ik doe er zo'n 5 a 6 sessies van 12 minuten mee, oftewel ongeveer 1 uur, voor mij is dat geen punt maar als je echt de hele dag bezig zit dan kom je daar niet misschien niet al te lang mee toe maar ja dat is draagbaar he, voor een draagbaar apparaat ben ik eigenlijk zeer te spreken over de accu duur en als je dat niet goed genoeg vindt moet je gewoon een andere bestellen met een snoer, je kan wel een 12v auto adapter nemen mocht dat uitkomst bieden.

 

Eind oordeel:

Zeer tevreden over dit magnifieke apparaat, tuurlijk moet je met iets meer dingen rekening houden dan bij een joint maar het is het waard de voordelen wegen voor mij ruimschoots op tegen de nadelen, bovendien gaan mijn longen erop vooruit sinds ik vape, het mooist vind ik toch wel dat je met wat voor wietje dan ook een heerlijk gevoel krijgt, het enige grote struikelblok is toch wel de prijs, naar mijn menig is de Arizer het wel waard maar het blijft een duur ding.

Al om het al zou ik hem zeker aanraden.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tja Ziran, zo gaat het vaak hier tegenwoordig :tu . Als dat zo blijft dan sluiten we binnenkort deze hele sectie en wordt er niets meer van leveranciers getest op Wietforum. Met dank aan alle "actieve" leden waar we dit voor doen. Te lamlendig om iets gratis te krijgen of er een verslagje over te moeten schrijven. Voor mij is de lol er een beetje af hoor, je moet af en toe op je knieën liggen om een tester te krijgen? No way! Kan mijn tijd véél beter besteden. Dan test ik ze zelf wel of zorgen we voor een vaste test crew die al dat moois krijgt.

 

Heb geen zin in plaatsvervangende schaamte.

 

 

Eeerst en vooral nice test revieuw, er zijn zeker genoeg leden die altijd tijd willen nemen om mee te colaboreren

 

Maar wat ik niet mee eens ben met wazzup; dat door een paar die ofwel niet de moeite willen doen ofwelf de zaak naar de klote doen met hun geklaag, dat er inneens wordt bedreigd dat er geen verdere stappen zullen worden ondernomen om voort te doen met bv test en onderzoek sectie..... dat is eigenlijk niet de eerste keer dat dit in WF gebeurd

 

bij de sectie ONLY MEMBERS: ik vond dit een mooie initiatief maar inneens wordt er niets meer mee gedaan gewoon weg omdat er een paar begonnen te zagen over flauwe dingens, en bam inneens was er een soep en werd het sectie zo goed als gesloten, duurde maar een week of 2.......why?????? De meerdeheid van de leden hier zijn toch actief en doen veel om dit forum op een correcte pad te brengen..........Ik heb veel leden gezien die een opmerking gaven aan leden om zich eerst voort te stellen, of als er nieuwe leden zijn die hun weg niet kennen, veel van onze actieve leden proberen een paar van die groentjes op rechte pad te zetten

Dat zegt al veel over dit forum: Wij zijn met meerdeheid die met plezier willen meewerken aan dit forum, laat je niet klote door die minderheid die constant ziteen klachen .

 

NIet vergeten: hier zitten van alles mensen met adhd, zware depressi, cronische ziekte, gefrustreerde mensen........ect

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik heb deze vaporizer gisteren binnen gekregen, ook besteld bij vaposhop ... Wilde dus ook een korte review geven.

 

Ik heb al enkele jaren een HerbalAire 2.1 vaporizer en zal het hiermee vergelijken.

 

De arizer solo voelt erg solide aan, de afwerking is erg goed.

Er is maar een manier om het apparaat te gebruiken, namelijk zuigen aan een glazen 'rietje' waar onderin vier gaatjes zitten. In de ruimte tussen de onderkant van het glazen rietje stop je de kruiden, vervolgens zet je de vaporizer er omgekeerd bovenop zodat het kruid niet eruit valt.

 

De bediening is eenvoudig, met de plus en min tegelijkertijd induwen klinkt er een pieptoon. Vervolgens kan je met plus en min de temperatuur instellen en begint het apparaat met opwarmen. Als het apparaat is opgewarmd kan je aan je glazen rietje beginnen te zuigen. Je moet wel op letten dat je kruid goed fijn gemalen is. Met grotere brokken doet die het niet zo goed. Een gaasje inleggen voor de gaten in het glazen rietje is aan te bevelen, anders krijg je regelmatig een brokje kruiden in je mond.

 

De vapor is kwalitatief goed en lekker van smaak.

 

Na 12 minuten schakelt die zichzelf uit, maar als je nog niet klaar bent kan je m gelijk weer aanzetten en verder gaan met je sessie.

 

De voordelen van het apparaat zijn

- Klein

- Ligt lekker in de hand

- degelijke materialen gebruikt

- Makkelijk schoon te maken

- Portable

- Goede kwaliteit vapor

- Snel opgewarmd

- Makkelijk in gebruik

 

Er zijn echter ook een aantal minpuntjes aan het apparaat, vooral als ik het vergelijk met de vaporizer die ik al heb.

- Kruid moet fijngemalen zijn

Waar ik in mijn herbalaire gewoon hele toppen erin kan gooien die die tot op de laatste korrel opgaat moet het kruid in de solo toch wel fijngemalen zijn, anders komt er weinig vapor en smaak vanaf

- Gebruik van een waterpijp gaasje noodzakelijk

- Klein reservoir

- Het laden van je kruid zou makkelijker kunnen. Je glazen rietje op de kop houden en vervolgens de vape eroverheen zetten vereist even wat aandacht.

- het nemen van 'big hits' is niet echt mogelijk. Er zit behoorlijk wat weerstand op de luchtstroom en dat maakt het niet echt makkelijk om in een keer een flinke hoeveelheid lucht naar binnen te zuigen.

 

 

Al met al zijn deze nadelen voor mij geen probleem. Ik heb al een vaporizer die voldoet voor thuis maar ik was voornamelijk op zoek naar een goede vaporizer voor als ik bij vrienden op bezoek ben. Daar voldoet deze prima in en ik ben dus ook tevreden met mijn aankoop.

 

@Ganjo - Er is een aparte voeding te krijgen waardoor het mogelijk is om de vaporizer aan de lader te gebruiken. Op de onderkant staat ook : 12v - charge 9v - heat ... Ook vind ik het schoonmaken absoluut geen probleem, andere vaporizers hebben meer werk met schoonmaken, de herbalaire heeft crucibles en teflon mond stukjes, daar heb ik wel wat meer werk aan dan aan de arizer.

De smaakbeleving vind ik ook wel jammer, het smaakt zeker lekker en ik kan ook wel een klein beetje verschil proeven tussen de verschillende soorten maar de kenmerkende smaak is wat minder aanwezig en dat vind ik bij sommige soortjes wel jammer.

 

Mocht iemand nog vragen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun je de accu wisselen?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zojuist even gezocht op internet en je kan inderdaad replacement accu's krijgen voor ongeveer 25 euro.

 

Wel verkoopt arizer die zelf niet, wat ik dan wel weer vreemd vind. De onderkant heeft vier schroefjes, ik neem aan dat als je die eruit schroeft dat je dan vrijwel gelijk bij de accu zit.

Aangezien die van mij pas een dag oud is hoop ik dat je het niet erg vind dat ik dat bij die van mij nog even niet ga proberen.

 

Edit: Je kan ook een normale accupeak bestellen en de connectors van de oude batterij overzetten, hierbij moet je helaas solderen. Zal wel wat geld schelen denk ik. Accu is 2200 mAh, 7.4V

 

Groetjes!

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...