Jump to content
  • sanniesshop-banner.gif.d86ea02547aa126c899b25f607244aaf.gif sanniesseeds instagram

zODd

Uit je dak koken met zODd

Recommended Posts

zin in zo'n burgertje afgesloten met een bakkie en een plakkie..... :)

grtz ammelov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Candamile.

Helaas ben ik geen baker of kok ben pas een korte tijd hier mee bezig.

Vroeger alleen cake en koek nu te wat verder kijken.

 

Beste polletje.

Eet smakelijk.

 

Beste ammelov.

Was mijn idee ook nu nog wat cana melk in de koffie B)\

 

Als eerst een waarschuwing zODd is altijd op zoek naar de meest lekker trip.

In deze cake zit 490 gram canaboter verwerkt dus al je denk dat het te zwaar word dan kan je alleen de 200 gram voor de cake met wiet doen.

En als je denk die zODd lul ik kan zoveel op (je weet wel van die gasten altijd meer op kan dan een ander en ook alles tellen) moet meteen weg gaan en niet lezen.

Het cake recept de naam word triple core met Plutonium splijtstof kern vulling en radioactieve glazuur.

Ik heb zelf nu 2 stukjes op dat is 1 plakje door de half met de crème en LOL ….

 

Wat is er nodig.

1 pak boerencake mix. (Luie zODd)

5 eieren + 1 eierendooier.

490 gram canaboter of 200 cana en 290 room.

2 zakjes vanillesuiker.

3 tl citroenrasp.

75 gram suiker.

2 el rum.

275 gram poedersuiker.

2 el sinasappelsap.

 

 

Altijd alles klaar zetten werkt gemakkelijk en vergeet niet even een dampje/rokertje te nemen.

gallery_20039_12416_112524.jpg

Boter voor de cake/vulling/glazuur zijn 2 schaaltjes 1 van 200 gram (Foto) en 1 van 290 gram.

gallery_20039_12416_105246.jpg

Verwarm de oven op 140 graden.

Klop de boter 200 gram met 1 tl citroenrasp romig voeg dan de cake mix en 4 eieren tegelijk bij.

Roer het tot een gladde massa.

gallery_20039_12416_52108.jpg

Vet het bakblik in strooi er een beetje bloem op.

gallery_20039_12416_62301.jpg

Maak het een beetje glad en dump hem voor 70 minuten in de oven.

gallery_20039_12416_81176.jpg

Laat de cake buiten de oven afkoelen na 10 minuten uit de vorm.

Klop nu 1 ei en 1 eierdooier de 75 gram suiker en de vanillesuiker in een pan en zet die op de au bain-marie manier heet niet koken!! Tot het een romige crème word.

Zet het dan naar in ijskoud water blijf even kloppen.

Klop de boter zacht en voeg de 40 gram poedersuiker, 2tl citroenrasp.

Meng nu de eieren shit met de boter shit.

gallery_20039_12416_24818.jpg

Roer het steeds goed glad en druppel de 2 el rum er door heen.

Snij de cake in stukken.

gallery_20039_12416_133126.jpg

Smeer de crème erop.

De glazuur smelt 40 gramboter en laat het even afkoelen roer nu de 225 gram poedersuiker er door heen.

En voed stap voor stap de 2el sinaasappelsap door.

Tot het een vloeibare mengsel word.

Lepel de half over de cake en laat het afkoelen en herhaal het tot de cake is bedekt.

gallery_20039_12416_13550.jpg

Eet met maten.

Wel leuk overal die groengloed in.

gallery_20039_12416_32497.jpg

En voor de huis tiger ook even wat gemaakt verse kip zonder vet of kruiden is ze gek op.

gallery_20039_12416_128517.jpg

Want zeg zelf als ze je zo aan kijk kan je niet weigeren.

gallery_20039_12416_76810.jpg

En we eten pizza maar dan zonder cana.

gallery_20039_12416_5629.jpg

 

:) /zODd

 

PS, die waarschuwing meen ik echt dus denk er aan.

 

PS, 2 nu erg vaag lees het vanavond nog een keer door en verbeter het dan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

canna-slagroom op de koffie? :) vlieg ze!!

grtz ammelov

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat een recepten. En hoeveel op een korte tijd zeg. Je hebt het zo te zien erg naar je zin haha!

 

In dit topic voor elk wat wils. Ik ga het is even uitprinten en wat recepten uitproberen. Even oefenen en hopen dat ik voor de kerst een leuke maaltijd kan bereiden haha:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste ammelov.

Dat word dan zeker vliegen.

 

Beste Vermicelli.

Moet wel flink trainen om niet een opgeblazen gast te worden.

ik heb ook wat recepten zonder wiet maar die staan in het outdoor topic.

En heb zeker plezier maar moet wel met als die cana :)

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ziet er zeer goed uit zoDd krijg er honger van :rofl

leuke verslagen !! groeten pacman :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Nesta.

Wilde van de week wat mee gaan doen.

Maar de dingen lopen even at anders dan gehoopt.

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vandaag maken we mokka taart.

 

Ik noem hem Mỹ Xuyên taart (uit respect voor me schoonzus).

 

Oké eerst een dikke damper en wat muziek om het tempo op te voeren.

 

 

nu de 450 cana knaller.

Werk in uitvoering.

gallery_20039_12416_409949.jpg

Wat we nodig hebben.

voor de taart cake

200 g suiker

1 vanillestokje (Of Vanillesuiker)

200 g Cana boter

100 g bloem + 100 g zelfrijzend bakmeel ( of 200 gram bloem met bakpoeder).

Snufje zout

4 eieren

 

Doe de oven op 140 graden verwarmen.

Snij het vanillestok open en gebruik de merg die erin zit.

Roer de boter en suiker luchtig kan met een mixer maar het moet goed luchtig zijn.

gooi er en voor en de eieren bij.

Dump de snuifje zout en de bloem/zelfrijzend bakmeel er bij MAAR NIET MIXEN MAAR EEN BEETJE ROEREN.

Vet het bakblik in en gooi er wat bloem over.

gallery_20039_12416_18819.jpg

Dan bak je heb 30 tot 40 minuten goed kijkend at die luchtig is.

Ook als die uit de oven kom meteen op een rooster anders word de onder kant nat.

gallery_20039_12416_71762.jpg

In 3 stukken hakken en weg leggen.

gallery_20039_12416_280217.jpg

 

Dan de banketbakkersroom die word weer gebruikt om mokka crème te maken.

150 g suiker

1 vanillestokje

2 el bloem

500 ml melk

4 eidooiers

 

Klop de 4 eidooiers met 50 gram suiker.

Als het glad is 2 flinke eetlepels Bloem

Kook de melk met het stokje en als het licht kookt 100 gram suiker bij.

Giet in wat je net gemixt heb het gekookte melk en dan weer terug in de pan en kook het nog licht door.

Niet dampen nu maar even blijven roeren.

gallery_20039_12416_58014.jpg

Haal het stokje eruit en laat het afkoelen.

 

Nu de mokka shit.

Mokkacrème

30 g suiker

250 g boter voor de niet zODdtje kan je gewonnen boter gebruiken voor een softie taart ;)

Wat sterke espresso

60 g poedersuiker

 

Roer de boter glad en de poedersnuif.

Kook de sterke espresso met de suiker in tot je een beetje overhoud.

Let op je moet wel het laten koken anders word het niet dik als het afkoelt.

gallery_20039_12416_204236.jpg

Roer de banketbakkersroom weer even glad en gooi de boter met poedersnuife er bij.

Als dat goed gemixt is de espresso/suiker erbij als het hard is geworden even warm maken.

gallery_20039_12416_404971.jpg

Smeer de lagen in en dump het op de taart.

Weet het niet zo mooi gedaan maar heb niet zo een spuit.

gallery_20039_12416_288781.jpg

Voor er op een reep en wat amandelschaafsel.

hak met een achter kant van een mes wat sliertjes chocolade en gooi het erop.

Dump op de zijkant wat amandelschaafsel.

Het resultaat.

gallery_20039_12416_302723.jpg

Lekker uit me dak gaan.

gallery_20039_12416_430138.jpg

 

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallo daar zijn we weer.

Even een snelle hap.

 

Donuts!!!!!!

Word op 180 graden gefrituurd dus weet niet zo goed hoe de uitwerking is.

We hadden gisteren al ander cake en dampen op en waren het M&Ms.

maar wat de hell het blijft lekker.

 

 

Nodig

450 Gram Bloem.

50 gram uit je dak boter (Is voor 16 donuts dus even kijken met hoeveel je bent en hoeveel je wilt eten, daar de wiet/boter verhouding op baseren).

1tl zout.

1,4dl lauwe melk.

90 ml lauwe water.

50 gram suiker.

Compleet zakje gif hmm gist bedoel ik die van 7 gram.

1 ei.

Frituur olie.

Fijne suiker voor er over heen te pleuren.

 

Oké als eerste de bloem boter en zout mixen.

Zorg dat de boter goed door de bloem gemengd is.

meng nu de suiker en gist door heen.

 

Nu voor als je een keukenslaaf gebruikt pak de deeghark.

Drop de ei, lauwe melk en de lauwe water in de deeg mengsel.

Zeer goed kneden tot het echt elastiek lijkt.

gallery_20039_12416_14698.jpg

Nu afdekken met een nette theedoek of je kan folie invetten en dat er overheen doen.

Echt goed laten rijzen minimaal een uur liefst langer of dat de deeg in omvang verdubbeld is.

gallery_20039_12416_62390.jpg

Vet een bakplaat in of 2.

Pak een stuk deeg en rol het dun tot een dikte van 1,30 cm maak er rondjes van maar niet te groot want ze zetten nog uit (Kopje of glas met een doorsnee van 7,5 cm is mooi).

Hak het gaatje erin (Kan zo een klokhuis alla appel killer gebruiken).

Dek het weer af en laat weer even een tijdje staan op een warme plek.

En uiteraard de ander half ook op de zelfde manier verwerken.

gallery_20039_12416_6001.jpg

Nu gooi je ze in de frituur niet teveel en het moet echt 180 graden zijn als je ze erin dropt.

bak ze 3 a 4 minuten (beetje goud bruin).

Gooi ze daarna op keuken papier.

Schep ze om in de fijne suiker en klaar.

gallery_20039_12416_211822.jpg

gallery_20039_12416_101208.jpg

 

Wat je ook kan doen een beetje jam met een beetje water (Niet te dun maken) al roerend warm maken en dat met een dunnen slagroom spuit erin spuiten.

Ook kan je ander toppings gebruiken.

Over toppings gaan we het binnenkort hebben ben met wat dingen aan het experimenteren.

 

ooh ja ik weet het had de Kirch eerst beloof maar zODd heeft het druk koken/party/dampverslagen/recepten/vertalen/en nog veel meer.

Moet ook eerst nog een recept voor opengrow vertalen en als dat gebeurt is dan zal ik de kirsch droppen.

 

:lol: /zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

ziet er weer geweldig uit..! B)

kan ik bij jou niet alvast wat oliebollen bestellen...? :o

 

ik vind dit topic echt sticky waardig, los van de kwaliteit post je ook lekker snel achter elkaar.. :lol:

mvg stikkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste Stikkie 2.0.

Dank je voor het compliment.

Zal wel eens kijken als ik naar een meeting kan komen en dan neem ik wel wat lekkers/leuke dingen mee.

 

 

He daar gaan we weer.

Deze was voor een gab die jarig was gemaakt.

Was een rot taart 2 dingen waren mislukt en moest overnieuw beginnen.

1x de bodem.

1x de slagroom.

Maar goed het was uit eindelijk toch gelukt.

 

Cyborg switch to cooking mode.

gallery_20039_12416_160590.jpg

Wat hebben we nodig.

De cake.

200 gram bloem.

20gram cacaopoeder.

3 tl bakpoeder.

40 gram kapot gehakte amandelschaafsel.

80 gram uit je dak boter.

8 eieren.

150 gram suiker.

 

De vulling.

500 gram inmaak kersen.

Custardpoeder.

4 blaadjes gelatine.

100 ml kirsch of meer B)

1l slagroom ik had wat teveel dus de zijkanten waren wat dik (26 cm vorm).

90 gram suiker.

 

Voor erop wat pure chocolade repen.

Nog wat kirsch en kersen.

 

Mooi nu kunnen de taart kickstarten.

 

Eerst de cake maken dus de aantallen gebruiken die boven vermeld zijn acht WTF we doen het gewoon nog een keer erbij.

 

Doe de 200 gram bloem, 20 gram cacaopoeder, 40 gram amandelschaafseks en 3 tl bakpoeder in een kom en mix het.

Op de foto moest de cacao er nog in.

gallery_20039_12416_84437.jpg

Smelt 80 gram boter op de bekende manier au bain-marie (ik had nu de boter wat sterke gemaakt gaat maar 80 gram in en de boter die ik heb is van bladafval).

Klop nu 8 eieren en 150 gram suiker op au bain-marie manier warm (moet goed warmen schuimig/luchtig worden).

gallery_20039_12416_96895.jpg

Laat het afkoelen en blijf het mixen.

Als het koud en luchtig is schep je met een lepel de bloemmengsel erdoor en dan de boter maar niet te wild.

gallery_20039_12416_206752.jpg

Vet een springvorm in.

Hete lucht op 140 graden en dan 30 min (even in prikken en kijken als het goed is), als je zonder wiet doet kan je 170 graden op 19 minuten gebruiken.

Als die afgekoeld is kan je hem door de helft hakken.

Pak de springvorm in met bakpapier.

En legt het eerst stuk erin.

 

De vulling: deel 1

Doe de sap van de kersen in een pannetje.

Kook het met door het continu te roeren.

Schep er af en toe wat Custardpoeder door wel kleine beetjes anders krijg je klonten.

Als het wat dikker is kan je de 500 gram kersen erdoor heen scheppen en uiteraard wat kirsch.

Als het afgekoeld is schep je dit op het eerst taartdeel.

Hier word de kersen + het smelten van de gelatineblaadjes gedaan.

gallery_20039_12416_25947.jpg

De vulling: deel 2

Week de 4 gelatineblaadjes in koud water zo een 10 minuten.

Klop de slagroom met de suiker niet te lang zoals zODd en dat die er boter van maakt.

gallery_20039_12416_76231.jpg

Smelt nu de 4 gelatineblaadjes in een pannetje met de 80 ml kirsch.

Als het goed gesmolten is haal even lekker diep adem er boven.

Gooi dit in een grote kom.

En schep dan beetje bij beetje de slagroom erdoor.

Gooi nu wat van de slagroom op de kersen en wat chocolade schaafsel erop (kan je de achter kant van een mes gebruiken langs de achter kan van een reep halen).

gallery_20039_12416_51080.jpg

Ander helft van de taart erop.

Deze insmeren met kirsch.

Hier weer de slagroom erop wel wat voor straks overhouden.

gallery_20039_12416_12231.jpg

Nu maak je hem af met wat chocolade schaafsel en slagroom en uiteraard kersen.

Als je geen spuitzak zak heb dus werken zODd style kan je 2 lepels gebruiken.

Het einde van deze taart trip.

gallery_20039_12416_140573.jpg

 

Hap hap hap.

gallery_20039_12416_38113.jpg

 

 

:lol: /zODd

 

PS, ik lees het morgen nog een keer door als ik wat nuchter ben.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eej man mooie recepten ziet er ook erg lekker uit alemaal.

Vind het zeker een sticky waard.

Krijg er aleen wel trek van lol

 

Greetz mitc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mmmmmm....Ben de oven al aan het voorverwarmen :showoff:. Wat een mooi verslag. Zeker "sticky"waardig. Kom hier zeker vaker kijken om wat recepten van je uit te proberen alleen dan zonder thc.......

 

:verrygood

Share this post


Link to post
Share on other sites

even over die donuts. je kent toch die dunne deegrollers gemaakt van een enkel stuk hout?

 

In het begin hadden ze dan bolletjes deeg, en die prikten ze erdoorheen, en werden dan in de frituur gegooid. met een perfect gat in het midden/ en na het frituren werden ze op een soort bezemstelen gedaan, en zo in het magazijn "gehangen"

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm donuts :showoff: moet ik ook maar eens proberen :verrygood.

 

vandaag spacetompoezen gemaakt ook goed te douwen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tis dat ik geen wietboter/olie of wat dan ook heb, anders was ik direct aan de slag geschoten haha

 

Super ZOdD, dat dit maar een stickie mag worden!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Die recepten zijn ook met gewone boter te maken, en dan eentje erbij roken

Share this post


Link to post
Share on other sites

beste zodz,

helemaal top, al die lekkernijen.

Schwarzwalder kirchtorte, HMMMM...

 

Ken je vast ook wel: tarte tartin, bijvb met vijgen !

Succes met je kookkunsten.

vr groet bart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mijn god!

 

Zelf doe ik niets van wiet, maar ik moet nu elke 2 seconden mn smoel leegslikken! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Damm uit die pan zal ik niet snel eten.

 

En een dankje naar iedereen die het leuk vinden.

Als er weer wat mee kracht is zal ik wat sinterklaas dingen en kerst dingen maken (Ook tarte tartin dan).

 

/zODd

Share this post


Link to post
Share on other sites

het recept van de meeting cake.

Outdoor meets indoor.

De foto`s komen nog vanavond ben de oude foto`s kwijt zal een nieuwe cake maken en dan de foto`s erbij doen.

 

Wat is er nodig.

200 gram zelfrijzend bakmeel.

mini snuifje zout.

150 gram canna boter.

200 gram suiker.

4 eieren.

1 reep chocolade.

50 ml melk.

3 tl citroen rasp.

gallery_20039_12416_13679.gif

 

Eerst klop je de suiker en eieren goed als dit was smeuïge is gooi de de boter erbij wel zacht.

Mix het mega romig Dit is erg belangrijk..

 

Gooi er dan 3 tl citroen rasp in en 50 ml melk.

Mix het weer goed door.

 

Doe nu in een kom de zelfrijzend bakmeel met de snuifje zout en kleinen stukjes chocolade (Fijn hakken die hap pas wel op dat je niet uitschiet) mix dit.

Gooi nu beetje bij beetje de meel bij de natte ingrediënten.

Nu willen we een zware en toch iets natte cake dus in plaats van een beetje erdoor heen te scheppen moet je nu het super goed mixen.

 

Vet een cake vorm in en gooi de beslag erin.

 

160 graden in de over en dan zo een 50 minuten even goed opletten best is er even in te drukken (Voorzichtig).

 

Vind zo een recept toch wel zielig zonder foto`s ach een paar hebben hem al gezien ;).

 

Ook kan ik dit niet te vaak zeggen als je de boter met bladafval maakt begin rustig want je kan niet inschatten hoe de potentie is.

Het kan zijn dat je niks merkt maar je kan ook Flink out gaan dus hou daar wel rekening mee vooral als je het met anderen gaat eten.

 

/zODd

 

PS, en uiteraard is alles zonder wiet boter te doen.

Je kan dan zelf een hoger temperatuur nemen en het korte bakken.

 

 

PS, 2 zODd denk toch over een zeer kleine eet meeting een keer te fixen en dan niet alleen space eten zal kijken wat ik in Vietnam leer wie weet is dat wel fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...